Výběr hi-end in-ear sluchátek

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod martas38 6. 6. 2022 22:09

Já poslouchám velice široký záběr, ale nejvíc doom, black, post metal, ale třeba i jisté formy taneční hudby (ambient trance - Zymossis, Faithless, Robert Miles), dál mám moc rád Pink Floyd (to patří v tom co poslouchám k nejlíp nahrané hudbě), Anathemu, s chutí si poslechnu i vypalovačky typu Nine Inch Nailes, ale třeba i různé interpretace Antonia Vivaldiho ve vážné hudbě atd. Mám rád i folk a folkrock, ethno, zbožňuju hudbu od Jeana Michela Jarreho, abychom se vrátili ke kořenům elektra, Vangelis je super, Mike Oldfield taky atd. Obecně mám ale nejraději tvrdší žánry a programově se vyhýbám dechovce, tekknu, trampské hudbě jazzu a to především audiofilským úchylárnám typu Patricia Barber a nebo Diana Krall. Na druhou stranu mám moc rád Joan Osborne a Lindu Perry ve všech formách. Spousta mé hudby vychází katastrofálně nahrané (loudness war), ale dokáži se v tom přepnout a užít si to i tak. A hodně rád mám gothic rock včetně toho českého (XIII. století)
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod sibumi 6. 6. 2022 22:25

Spouste z toho rozumim - Sunn o)), neurosys (naprosto famozni koncert v Lipsku), Godspeed your black emperor, Boris, Russian Circle, Junius (u tech skvely koncert ve Vidni), Mono, a mrak dalsich, k tomu i Dark Ambient - Lustmord, ale "country" jako 24horsepower, Austin Lucas, chlapci z Neurosys, pro me i Cash a jeho covery, pak veci jako Make-up, These arms are snakes, ze starych pecek urcite Led Zepelin, punk a treba Iggy a britskej punk, k tomu chlapci jako shane mcgowan, je toho hodne. Srdcovka byl vzdycky Nick Cave (nikdy jsem nebyl na lepsim koncerte), a pak singers z ty nezavisly sceny, ale i bezbejsi, cohen samozrejme pro me, a obcas i hc a alternativni rap. No a ted jedu v klasice docela hodne, z toho post metalu k ni je blizko
sibumi
Junior

Odeslat příspěvekod introvert 7. 6. 2022 10:51

martas38 píše:Předpojatost vůči postkomunistickým zemím? Srbský Auris, rumunské Meze, z Polska krom výše uvedených Feliks Audio, Forza AudioWorks. Ukrajinské Verum, ukrajinské měniče Rinaro do velkých sluchátek, to jsou dnes v našem světě obrovské pojmy. Koneckonců i ruská firma Fischer Audio udělala před pár lety ve světě IEM docela díru. A to jsem určitě na spousty značek zapomněl.

Třeba Kennerton Audio :-)
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 10. 6. 2022 04:40

Pokud má někdo zájem o hi-end IEM 64 Audio Trió, tak jsou právě v prodeji v bazaru za 25k (PC je 61k).
Nechápu, že už je nikdo nekoupil. :shock:

Zde: https://www.hifionline.cz/hifibazar/pro ... -tia-trio/

Info a cena za nové zde: https://www.audigo.cz/Sluchatka/Do-usi/64-Audio-Trio

Zkoušel jsem je a zvuk je výborný a velmi zábavný. :tleskani
Pro mnohé to bude jistě TOTL a endgame. 8-)
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 10. 6. 2022 06:47

pseudomagick píše:Pokud má někdo zájem o hi-end IEM 64 Audio Trió, tak jsou právě v prodeji v bazaru za 25k (PC je 61k).
Nechápu, že už je nikdo nekoupil. :shock:

Třeba už jsou na základě Tvého hypu všichni vycpaní Custom Art Fibae 7 Unlimited ? :D Mimochodem, ještě dnes je možno objednat v Audigu Trió (a mnoho dalšího) s výstavní slevou 20%.

Nevíte někdo, zda si lze koupit originální náhradní nástavce k IEM ? Mám Unique Melody Mest, ale ti zoufalci náhradní nástavce (originální) na svém webu nenabízejí :shock: , ani jinde jsem je nenašel. Což, pokud je člověk s těmi originálními spokojen, je poněkud smutné zjištění (peklo shánění vhodných neoriginálních) ... :-\
Naposledy upravil introvert dne 10. 6. 2022 07:03, celkově upraveno 1
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 10. 6. 2022 07:02

Jak ty nástavce vypadají? Čtu, že přikládají Azla Sedna Xelastec a snad nějaké SpinFit. U Solaris jsem měl přiložené neoznačené pěny Comply a silikony Final Audio Type E a JVC Spiral Dot.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 10. 6. 2022 07:07

https://www.head-fi.org/showcase/unique ... est.24182/ , jde o černé silikony s modrým vnitřkem.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 10. 6. 2022 07:38

Trošku mi to připomíná ne zrovna levné JVC Spiral Dot ++. Samozřejmě to nemusí být ony:
https://www.ubuy.cz/en/product/12EP6QO0 ... EEQAvD_BwE
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 10. 6. 2022 09:10

Díky. Rozhodně to nejsou ony, protože uvnitř těch od MEST nejsou ty spirály. Ale můžu je vyzkoušet - začátek onoho nástavcového pekla ? :D
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod haweckO 10. 6. 2022 12:47

introvert: ja som na svojich mestMK2 po čase vymenil tie stock silikónové za azla xelastec. bass má väčší slam a znie viac autenticky. Prednedávnom som menil nástavce a tá zmena zvuku bola instantná, žiadne psycho-nahováranie si :-D
haweckO
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod linecur 10. 6. 2022 13:01

A propo - šlo tady cosi o Fibae 7 - měl pls možnost poslechnout Fibae 3x3 - je to mid-class asi, no ale rozdíl vůči F7 třeba :nenapadne
linecur
Junior

Odeslat příspěvekod introvert 10. 6. 2022 13:22

haweckO píše:introvert: ja som na svojich mestMK2 po čase vymenil tie stock silikónové za azla xelastec. bass má väčší slam a znie viac autenticky. Prednedávnom som menil nástavce a tá zmena zvuku bola instantná, žiadne psycho-nahováranie si :-D

Používal jsi ty původní s největším průměrem ? Pokud ne, a máš je tedy ve stavu jako nové, nikdy nepoužité, koupil bych je od Tebe :-). Mám tedy zájem o originální MEST / MEST II nástavce, černé silikonové, s největším průměrem, nepoužívané.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod sibumi 10. 6. 2022 13:51

Nastavcove peklo, cekame s Pseudomagikem az prijdou Symbia, tak dam vedet, co na to moje usi :)
sibumi
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 10. 6. 2022 16:45

Trošku se hoši bojím, že se Symbio si to peklo užijete, tedy spíš vaše uši. Ale třeba ne. Opravdu bych doporučil investici do Azla Sedna normální, či bílou light verzi. Jsou drahý, ale vyplatí se to. Taky jsou docela vysoký, tak dle tvaru promyslet, jestli short a nebo klasickou verzi. Já mám všechny čtyři kombiinace a nakonec k CA Soalris používám Azla Sedna Short Light, protože Solaris mají sami o sobě poměrně dlouhé trysky.
Nejlíp asi zde, shop je to solidní:
https://www.linsoul.com/products/azla-s ... on-eartips
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod haweckO 10. 6. 2022 16:53

introvert píše:
haweckO píše:introvert: ja som na svojich mestMK2 po čase vymenil tie stock silikónové za azla xelastec. bass má väčší slam a znie viac autenticky. Prednedávnom som menil nástavce a tá zmena zvuku bola instantná, žiadne psycho-nahováranie si :-D

Používal jsi ty původní s největším průměrem ? Pokud ne, a máš je tedy ve stavu jako nové, nikdy nepoužité, koupil bych je od Tebe :-). Mám tedy zájem o originální MEST / MEST II nástavce, černé silikonové, s největším průměrem, nepoužívané.

ja som používal cca týždeň strednú velkosť na oboch sluchadlách a potom som switchol na xelastec, momentálne mám tie stock čierno-modré v krabičke ale nerád by som ich predával samostatne...každopádne skús napísať do musicteck alebo priamo na unique melody....
haweckO
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka