Výběr hi-end in-ear sluchátek

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod linecur 15. 6. 2022 19:19

Tak jsem měl možnost poslechnout si Fibae 7 a srovnat to s nižší řadou a je to docela významný rozdíl - šlo sice o Go One, což F 3x3 je někde mezi - ale +- je tam nějaká úměra ceně. Nicméně - subjektivní dojem - jsou docela výrazný, nechci říct přímo agresivní, ale trochu mě ten zvuk "dráždil"... ještě jsem to porovnával s Andromedama 2020 - který bych považoval (opět subjektivně) za favority. I symfoňák zahrály velmi příjemně... Trochu jsem vážil komfort nošení - F7 byly jakože nejpříjemnější (a co teprve když je přesně dopasují, jak nabízejí).
linecur
Junior

Odeslat příspěvekod pseudomagick 16. 6. 2022 17:42

flatliners:
Díky. :-)
Konečně recenze, která vyšla až včera.

-- 16. 6. 2022 18:47 --

linecur píše:Tak jsem měl možnost poslechnout si Fibae 7 a srovnat to s nižší řadou a je to docela významný rozdíl - šlo sice o Go One, což F 3x3 je někde mezi - ale +- je tam nějaká úměra ceně. Nicméně - subjektivní dojem - jsou docela výrazný, nechci říct přímo agresivní, ale trochu mě ten zvuk "dráždil"... ještě jsem to porovnával s Andromedama 2020 - který bych považoval (opět subjektivně) za favority. I symfoňák zahrály velmi příjemně... Trochu jsem vážil komfort nošení - F7 byly jakože nejpříjemnější (a co teprve když je přesně dopasují, jak nabízejí).

A kdepak jsi je poslouchal? :shock:
V Audigu.cz?
Ono také záleží jaký DAP jsi při poslechu použil (synergie).
Asi bych nedoporučil F7U s DAPem, který má DAC ESS (Sabre).
Ostré výšky u F7U jsem nezaznamenal. :pozor
Andromedy jsou teplejší a laděné spíše do "U".
F7U mají světlejší zvuk a ploché ladění.
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod linecur 16. 6. 2022 19:56

Ano v Audigu, hrálo to z AK300... jako ty rozdíly byly spíše pocitové - otázka co je míněno světlejším zvukem?
linecur
Junior

Odeslat příspěvekod pseudomagick 16. 6. 2022 21:11

S AK300 agresivní?
Tomu se mi moc nechce věřit.

-- 16. 6. 2022 22:25 --

linecur píše:Ano v Audigu, hrálo to z AK300... jako ty rozdíly byly spíše pocitové - otázka co je míněno světlejším zvukem?

Světlý zvuk je více odhalující, hlavně ve středních a vyšších frekvencích.
Teplejší (či dokonce temný) zvuk je více zastřenější a méně agresivní.
Těžko se to popisuje. :-)
Světlejší se lépe spáruje s teplejším DAPem (nebo obráceně).
Nikdy není dobré spárovat (DAP s in-eary) světlý-světlý nebo teplý-temný apod. :pozor

Na head-fi dokonce používají "DAP with dry sound" (se suchým zvukem).
To už je těžší vysvětlit. :D
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 16. 6. 2022 22:07

pseudomagick píše:Světlý zvuk je více odhalující, hlavně ve středních a vyšších frekvencích.

Popsal jsi to docela dobře. :-) Pokud Ti ovšem zvuk Fibae 7 Unlimited přijde světlejší, tak až budeš v Audigu zkoušet Mesty, připrav se oslňující koupel, takovou menší sluneční lázeň .. :D

pseudomagick píše:Na head-fi dokonce používají "DAP with dry sound" (se suchým zvukem).

To je docela jednoduché. Mají na mysli, že ten zvuk není mokrý. :mrgreen:
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 16. 6. 2022 22:32

Já považuju i Solaris za takovou sluneční lázeň. Bylo by pro mě ideálnější krapet míň.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 17. 6. 2022 01:12

introvert píše:
pseudomagick píše:Světlý zvuk je více odhalující, hlavně ve středních a vyšších frekvencích.

Popsal jsi to docela dobře. :-) Pokud Ti ovšem zvuk Fibae 7 Unlimited přijde světlejší, tak až budeš v Audigu zkoušet Mesty, připrav se oslňující koupel, takovou menší sluneční lázeň .. :D

pseudomagick píše:Na head-fi dokonce používají "DAP with dry sound" (se suchým zvukem).

To je docela jednoduché. Mají na mysli, že ten zvuk není mokrý. :mrgreen:

V Audigu.cz přeci UM Mest vůbec neprodávají. :pozor
Budu je zkoušet příští týden od prodejce od kterého budu kupovat AK SE200.
Má i Noble K10U, tak jsem zvědav.
Sluneční lázeň? To mají Mesty tak světlý zvuk? :shock:
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 17. 6. 2022 01:18

MEST mají zvuk celkem podobný Solaris. Alespoň tuším mk2, co jsem slyšel. Poměrně vytáhlý střed, jako Solaris. Já bych oboje nazval spíš světlejšími sluchátky.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 17. 6. 2022 06:29

pseudomagick píše:

introvert píše:Popsal jsi to docela dobře. :-) Pokud Ti ovšem zvuk Fibae 7 Unlimited přijde světlejší, tak až budeš v Audigu zkoušet Mesty, připrav se oslňující koupel, takovou menší sluneční lázeň .. :D

V Audigu.cz přeci UM Mest vůbec neprodávají. :pozor
Budu je zkoušet příští týden od prodejce od kterého budu kupovat AK SE200.
Má i Noble K10U, tak jsem zvědav.
Sluneční lázeň? To mají Mesty tak světlý zvuk? :shock:

pseudomagick píše:Snad si tento měsíc budu moci poslechnout v Brně U12t, F7U a UM Mest MKII
a vzájemně je porovnat.

Aha, já myslel, že do Brna pojedeš do Audiga .. Ano, Mesty mají velmi světlý zvuk. Tím pádem také detailní. Ale pro některé skladby toho je už příliš.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 17. 6. 2022 14:53

Ano, v Audigu jsem se chtěl stavit taky a poslechnout si tam s právě
koupeným DAPem AK SE200 i U12t a F7U.

Tento inzerát: viewtopic.php?f=1872&t=1323568

Předtím ale budu v Brně kupovat DAP od Luliše a poslechnu si od něj
i Mest MKII a Noble K10U, které také on prodává.
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod inkvizition 17. 6. 2022 19:01

Tohle mi nedá, změnilo se něco v politice audiga? Měl jsem za to, že showroom je zrušený a jediná možnost je půjčovna z e-shopu. Takže když vidím "zastavit se v Audigu", vzbuzuje to mou zvědavost. Díky.
inkvizition
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 17. 6. 2022 19:14

Psal jsem jim zda je možné si in-eary od nich půjčit až budu v Brně s tím,
že bych jim složil zálohu osobně cash, odskočil si někam na hodinu (kavárna, restaurace apod.)
a pak jim sluchátka vrátil osobně (s tím, že by mi hned vrátili peníze za zálohu taky cash).

Napsali mi, že až budu v Brně, tak si in-ery můžu poslechnout u nich v
kanceláři (obchod už nemají) bez zálohy.

Podruhé mi to i nabídli na výstavě. Dali mi vizitku na šéfa Audiga, abych ho
kontaktoval a domluvil se s ním předem.

-- 17. 6. 2022 20:16 --

Přiznávám, že tak trochu s in-eary kalkuluju. :-)
Rád bych ušetřil za špičkový zvuk, ale je velmi pravděpodobné,
že stejně prostě budu muset koupit U12t nové a vysolit 55k. :-\
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 17. 6. 2022 22:31

Bože, stačilo objednat o týden dříve, a vysolil bys o 20% méně ..
Naposledy upravil introvert dne 18. 6. 2022 07:15, celkově upraveno 1
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 18. 6. 2022 02:45

Jak o týden dříve? :shock:
pseudomagick
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka