Výběr hi-end in-ear sluchátek

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod pseudomagick 20. 8. 2022 20:41

Když se to vezme kolem a kolem, tak 100,- EUR není tak vysoká cena za dokonale padnoucí IEM. Nepochybně i zvuk musí být výborný.
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 20. 8. 2022 20:44

Mno jsou to nástavce, jejichž trvanlivost není nekonečná. Řekl bych, že pokud už se do toho otiskového martyria pouštět, budou lepší rovnou CIEM.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Espin 20. 8. 2022 21:12

Tyto nástavce mám 2,5 roku a vypadají stejně jako první den. Takže obavy z trvanlivosti bych vynechal.
Já si ohledně custom trochu psal s CA, ucho se vám mění v průběhu let, dospělému by měly sedět několik let, toto sami uvádí na FAQ. Předělání vás tak časem nejspíš nemine a takhle si pak pošlu i pro nové nástavce.
ROON/Tidal/Honor Pad X9/CXA61/CXN100/IsoTek V5 Polaris+EVO3 Initium/Chord Clearway X/B-Tech BT608/Dali Opticon 1 MK2
MXN10/DacMagic 200M/Audio-Technica ATH AD500
Lotoo PAW 6000/Dunu Blanche/Custom Art FIBAE 7
Espin
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 20. 8. 2022 22:03

Espin: Jo, to se po pár letech posílá na reshell, použijí tvoje měniče a znovu odlijí a vybrousí mušle. Předpokládám, že CA myslíš Custom Art a ne Campfire Audio (kteří svoje nej modely rovněž nabízejí ve formě CIEM - např. Solstice). Každopádně pro mě by byla cena za nástavce tak vysoká, že bych šel rovnou do CIEM. Už jsem to měl před časem s Custom Art rozjednané, ale martyrium nechat si za zálohu poslat univerzál, zpět poslat s otiskem a následně dostat CIEM, které nemusí sednout a musí se posílat znovu na úpravu mě tak nějak odradilo a dnes jsou priority jinde....

Ještě jsem se chtěl zeptat, zkušenost s Paw 6000 stále dobrá? Uvažuju o tom stále víc, problémy a nepříliš atraktivní zvuk A&K, o šíleném ovládání nemluvě mě stále nahlodávají. A znovuzakoupení Lotoo Paw S1 a maximální spokojenost se zvukem mě přivádí na myšlenku vyměnit A&K SR25 za Paw 6000.
Naposledy upravil martas38 dne 20. 8. 2022 23:17, celkově upraveno 1
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod janekh 20. 8. 2022 22:24

Espin píše:...Jedna z nejlepších investic do poslechu, bohužel stále opomíjená a přehlížená...

Naprosto souhlasím.

pseudomagick píše:Když se to vezme kolem a kolem, tak 100,- EUR není tak vysoká cena za dokonale padnoucí IEM. Nepochybně i zvuk musí být výborný.

Přesněji řečeno, zvuk je (asi téměř) takový, jaký jsou schopny poskytnout samotné IEM. Custom nástavce jej nezlepšují, ale co nejméně k..ví.

martas38 píše:Mno jsou to nástavce, jejichž trvanlivost není nekonečná. Řekl bych, že pokud už se do toho otiskového martyria pouštět, budou lepší rovnou CIEM.

Martyrium si představuji trochu jinak :) Stačí jedna návštěva u audiologa, který za 15 min. vyrobí otisky. Pokud poskytne i 3D scan (jako v mém případě), soubory je možné poslat rovnou do CA, kde je zkontrolují a za měsíc jsou nástavce doma. Easy-peasy.
Moje původní silikonové custom tips pro Shure vydržely celou morální životnost svých nositelek a i nyní, po deseti letech, vypadají kromě mírného zažloutnutí, stále stejně jako na začátku. Pokud srovnám jejich tvar s novými nástavci, vypadá téměř stejně. Změna tvaru zvukovodu tedy asi není moc výrazná, ale je pravda, že jsem ročník 67, takže u mladého člověka "ve vývinu" to může být samozřejmě jinak.

martas38 píše:Každopádně pro mě by byla cena za nástavce tak vysoká, že bych šel do CIEM.

Pokud ta možnost je a člověk jde na jistotu, je to ideál. Nástavce jsou svým způsobem náhradní řešení pro ty, kteří si jisti nejsou nebo chtějí mít možnost IEM poslat dál nebo zkrátka výrobce custom verze nenabízí (nebo se k UIEM dostali jinou cestou, např. second hand). A navíc, jak jsem psal, existuje teoretická možnost nástavce při troše štěstí použít na jiném, tvarově kompatibilním UIEM.
Chord Mojo > Oriolus Reborn IEM (+ custom nástavce) / Sennheiser HD 598 / Grado SR325x
janekh
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 20. 8. 2022 23:25

janekh: Tím martyriem jsem myslel CIEM. A pokud se nejedná zrovna o Polsko, žádáš si univerzální model a posíláš otisky třeba do USA, nebo Malajsie. Takže několik transakcí tam a zpět a celník má neustále tendenci danit v obou směrech (protože na blind nebudeš neznámé CIEM za 50 tis. Kč kupovat, ale chceš je zkusit)... Královstvím CIEM je především Asie, země jako Vietnam, Malajsie, Singapur, Hongkong atd.
A naprostá většina návštěv u audiologa v ČR znamená, že na tebe třeští oči a netuší, co po něm chceš a otisk zmrví, takže posíláš podruhé atd.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 21. 8. 2022 00:28

Pokud by byl někdo dost šikovný, tak si může udělat vlastní custom nástavce doma z moduritu. :D
Zde je tzv. recept "udělej si sám na vlastní riziko".

Stačí k tomu:
1) koupit si modurit
2) strčit modurit do uší (udělat si vlastní odlitek)
3) pak tyto odlitky ponořit do hrnce s horkou vodou a trochu povařit (než to ztvrdne) - nemíchat!!!
4) vyndat z vody, osušit a provrtat potřebné díry (aby custom nástavce šly nasadit na IEM a nevypadávaly)
Viz. pozn.
5) dál už nic...je hotovo. :D

Pozn. Pokud doma někdo nemá vrtačku či na ni nemá finančně, tak doporučuji použít tzv. nebozez. :D

Vězte, že správný audiofil se nebojí experimentovat, servítky si nebere a dost často bývá i brutálně vynalézavý. :D
Naštěstí správný či pravý audiofil nejsem. :roll:

Zde si můžete vybrat i barvu: https://www.modurit.cz/klasicky-modurit/

Samozřejmě se tímto výše uvedeným zříkám jakékoli odpovědnosti za ucpané zvukovody či jakékoli újmě na fyzickém či psychickém zdraví. :roll:
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod linecur 21. 8. 2022 13:12

Úplně přesně nevím kde je hranice high-endu na tomto místě, ale měl někdo v uších Moondrop Blessing 2, pls?
linecur
Junior

Odeslat příspěvekod introvert 21. 8. 2022 13:48

Já mám Blessing 2 Dusk
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod linecur 21. 8. 2022 16:04

A dojem z nich? Vypadají docela mohutné, jsou komfortní v uchu?
Naposledy upravil linecur dne 21. 8. 2022 16:08, celkově upraveno 1
linecur
Junior

Odeslat příspěvekod introvert 21. 8. 2022 16:08

Dobrý. Mně v uchu sedí dobře, nevadí mi. Jde o docela těžké IEM, které frekvenční charakteristikou kopírují křivku Harman pro sluchátka okolo uší, v oblasti basů je zvuk posílen více, než by se třeba někomu líbilo. Detailnost zvuku je dobrá. Ve své cenové kategorii jde o standard, vůči kterému se posuzují ostatní IEM.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod linecur 21. 8. 2022 16:51

Ale jsou spíše asi větší ne? Co jsem viděl na fotkách... jinak moc díky za charakteristiku...
linecur
Junior

Odeslat příspěvekod introvert 21. 8. 2022 18:08

Ano, rozměrově jde o větší IEM.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 21. 8. 2022 20:10

Astell&Kern Pathfinder jsou či budou již brzy v prodeji za "pouhých" 56.590,- Kč.

Zde: https://www.audigo.cz/Sluchatka/Do-usi/ ... Pathfinder

Osobně mi žádné IEM od Astell&Kern nesedly, ale jelikož jsou Pathfinder vyrobené ve spolupráci
s Campfire Audio, tak by stály za zvážení. :-)

Zde jsou již nějaké dojmy od Precogvisona (Aug 4, 2022 at 7:27 PM): https://www.head-fi.org/threads/precogs ... t-17081111
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 21. 8. 2022 22:44

Není to tak, že CA mají v současnosti sami problém nabídnout nějaký zajímavý model ? :hm
introvert
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka