Espin píše:...Jedna z nejlepších investic do poslechu, bohužel stále opomíjená a přehlížená...
Naprosto souhlasím.
pseudomagick píše:Když se to vezme kolem a kolem, tak 100,- EUR není tak vysoká cena za dokonale padnoucí IEM. Nepochybně i zvuk musí být výborný.
Přesněji řečeno, zvuk je (asi téměř) takový, jaký jsou schopny poskytnout samotné IEM. Custom nástavce jej nezlepšují, ale co nejméně k..ví.
martas38 píše:Mno jsou to nástavce, jejichž trvanlivost není nekonečná. Řekl bych, že pokud už se do toho otiskového martyria pouštět, budou lepší rovnou CIEM.
Martyrium si představuji trochu jinak
Stačí jedna návštěva u audiologa, který za 15 min. vyrobí otisky. Pokud poskytne i 3D scan (jako v mém případě), soubory je možné poslat rovnou do CA, kde je zkontrolují a za měsíc jsou nástavce doma. Easy-peasy.
Moje původní silikonové custom tips pro Shure vydržely celou morální životnost svých nositelek a i nyní, po deseti letech, vypadají kromě mírného zažloutnutí, stále stejně jako na začátku. Pokud srovnám jejich tvar s novými nástavci, vypadá téměř stejně. Změna tvaru zvukovodu tedy asi není moc výrazná, ale je pravda, že jsem ročník 67, takže u mladého člověka "ve vývinu" to může být samozřejmě jinak.
martas38 píše:Každopádně pro mě by byla cena za nástavce tak vysoká, že bych šel do CIEM.
Pokud ta možnost je a člověk jde na jistotu, je to ideál. Nástavce jsou svým způsobem náhradní řešení pro ty, kteří si jisti nejsou nebo chtějí mít možnost IEM poslat dál nebo zkrátka výrobce custom verze nenabízí (nebo se k UIEM dostali jinou cestou, např. second hand). A navíc, jak jsem psal, existuje teoretická možnost nástavce při troše štěstí použít na jiném, tvarově kompatibilním UIEM.
Chord Mojo > Oriolus Reborn IEM (+ custom nástavce) / Sennheiser HD 598 / Grado SR325x