Výběr hi-end in-ear sluchátek

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod ulverr 9. 4. 2023 23:37

Určitě by mohly být v první desítce tabulky někoho jiného.
ulverr
Junior

Odeslat příspěvekod pseudomagick 9. 4. 2023 23:39

Z Ronin bych měl trochu obavy pokud jde o bas.
Sice mají pro pokrytí basového spektra 4x BA Sonion, ale zřejmě 1DD nenahradí.
UM Multiverse Mentor má také 4x BA pro basy, ale k pocitu fyzičnosti je přidán ještě kostitřas (frequency shift bone transducer).

Pokud jde o Final Audio A8000, tak zajímavé a celkem podrobné srovnání s U12t je
na HF (uživatel Sajid Amit) zde: https://www.head-fi.org/showcase/final- ... 43/reviews
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MartinV2018 9. 4. 2023 23:50

Jelikož poslouchám hlavně klasiku, tak basy asi nemusím moc řešit. A na občasný rock můžu použít Fiio FD7.
Audiolab 6000, Wharfedale EVO 4.4., FiiO K9 PRO ESS, Shanling M7, Sennheiser HD800S, UM Mest MKII, Cayin RU7, FiiO FD7
MartinV2018
Junior

Odeslat příspěvekod pseudomagick 9. 4. 2023 23:52

MartinV2018 píše:A co Nostalgia Camelot?

Zajímavá otázka. :-)
Ano, původně jsem se zajímal o koupi Camelot, ale na head-fi mi napsali, že si mám raději koupit Kublai Khan,
neboť jsou zvukově lepší.
Samozřejmě tato odpověď přišla na otázku srovnání Camelot vs Kublai Khan.
Pokud by tě toto srovnání přímo zajímalo, tak odpovědi (v angličtině) sem mohu zkopírovat.
Pokud bych sem vložil link, tak bys to musel hledat, neboť ve vlákně jsou odpovědi roztroušené.
Kublai Khan jsou přímo na stránce výrobce mezi tzv. Flagships.
Jejich cena je nižší, neboť zpracování není úplně "košer" jak je u zn. Noble spíše zvykem.

-- 9. 4. 2023 23:55 --

MartinV2018 píše:Jelikož poslouchám hlavně klasiku, tak basy asi nemusím moc řešit. A na občasný rock můžu použít Fiio FD7.

Tak s tím s tebou nemohu souhlasit. :pozor
Vždyť i v klasické hudbě někdy bývají hluboké tóny bubnů (London Philharmonic Orchestra).
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MartinV2018 9. 4. 2023 23:59

Díky, není třeba. Neplánuju letos koupi lepších IEM. Ještě nemám ani rozběhnuté Mesty II. Když jsem je poslouchal s Shanling M3X, tak to bylo docela zklamání, ale s M7 zní už lépe. Když jsem poslouchal rock, tak mě připadlo, že hlavně činely zní nějak divně. U klasiky nic negativního. Ale jak říkám, jsou prakticky nevyužívané. Do MHD je raději nenosím.

-- 10. 4. 2023 00:01 --

Ale těch bubnů tam tolik není, spíš cello nebo basa.
Audiolab 6000, Wharfedale EVO 4.4., FiiO K9 PRO ESS, Shanling M7, Sennheiser HD800S, UM Mest MKII, Cayin RU7, FiiO FD7
MartinV2018
Junior

Odeslat příspěvekod pseudomagick 10. 4. 2023 00:05

Zde je třeba "Update my personal iems rank" od uživatele LH86.

1. Viking Ragnar with Orpheus Shielding
2. Kublai Khan with Orpheus Shielding
3. Viking Ragnar with Magnus 4 / Kublai Khan with Code 23
4. Kublai Khan with stock cable / Trillii with Orpheus Shielding
.
v
5. Um Le Jardin
v
v
6. Z1R
7. Odin / Monarch Mkii with Eros S 8W
8. Odyssey

Kublai Khan před Odin, Odyssey i Um Le Jardin?
Divné.

Zdroj zde: https://www.head-fi.org/threads/rank-th ... 5/page-314

Už z tohoto je vidět jak často jsou takovéto řebříčky dost individuální v tom smyslu, že se na to prostě nedá spoléhat. :pozor
Poslech na vlastní uši s vlastním DAPem je jediná možnost, na kterou je možné se na 100% spolehnout. 8-)
Naposledy upravil pseudomagick dne 10. 4. 2023 00:09, celkově upraveno 1
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 10. 4. 2023 00:06

pseudomagick: kdo je autorem té tabulky - Theo Lee ?
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ulverr 10. 4. 2023 00:14

DD bas nemusí být vždycky výhoda. Také ho preferuji, ale musí být opravdu dobře vyladěný. Občas právě DD měniče "pokazí" zvuk celých inearů. Pokud by to byla jediná cesta, asi dnes renomované značky už BA nedávají do svých vrcholných modelů.

Ronin jsem zatím neslyšel, tak u něj nemohu soudit.

Také bych volil KK před Camelotem. Kublai ale dnes už zdaleka nemá top rozlišení, tak pochybuji, že to bude konečná... :hm
ulverr
Junior

Odeslat příspěvekod pseudomagick 10. 4. 2023 00:16

introvert:
Bohužel nevím kdo je autorem tabulky.
Tuto tabulku jsem našel v "Latest Thread Images", ale zatím se mi autora nepodařilo najít.
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ulverr 10. 4. 2023 00:25

introvert píše:pseudomagick: kdo je autorem té tabulky - Theo Lee ?

Přesně... :tleskani
Tyhle tabulky nemají většinou žádnou hodnotu. Neříkám ani, že Odin je lepší nebo nejlepší...jen to, že taková tabulka je haluz na první pohled.
ulverr
Junior

Odeslat příspěvekod pseudomagick 10. 4. 2023 00:28

ulverr píše:DD bas nemusí být vždycky výhoda. Také ho preferuji, ale musí být opravdu dobře vyladěný. Občas právě DD měniče "pokazí" zvuk celých inearů. Pokud by to byla jediná cesta, asi dnes renomované značky už BA nedávají do svých vrcholných modelů.

Ronin jsem zatím neslyšel, tak u něj nemohu soudit.

Také bych volil KK před Camelotem. Kublai ale dnes už zdaleka nemá top rozlišení, tak pochybuji, že to bude konečná... :hm

Camelot má samozřejmě vyšší rozlišení, dokonce i lepší, než U12t.
Kublai Khan jsem si vybral spíše kvůli tomu, že jsou to více hudební IEM. Camelot jsou spíše analytické.
Mezi další důvody rozhodnutí pro KK patřilo i to, že:
1) Camelot se v Evropě dá koupit pouze ve Švýcarsku (DPH a clo?).
2) Camelot se prodává pouze s Pentacon jackem (4,4mm balanced), k němuž na SE200 nemám vstup.
3) Ke Kublai Khan je možné si vybrat jack (3,5, 2,5 balanced či Pentacon).
4) Kublai Khan byly v akci v polském e-shopu Audiomagic.eu za 2.343,- EUR

-- 10. 4. 2023 00:35 --

ulverr píše:
introvert píše:pseudomagick: kdo je autorem té tabulky - Theo Lee ?

Přesně... :tleskani
Tyhle tabulky nemají většinou žádnou hodnotu. Neříkám ani, že Odin je lepší nebo nejlepší...jen to, že taková tabulka je haluz na první pohled.

Naprosto souhlasím. :-)
Bohužel se velmi často "topící audiofil musí chytit nějakého lana", pokud si chce pořídit IEM,
které si zde v ČR není možné poslechnout před koupí.
Co jiného nám zde zbývá, než číst recenze a neustále čumět do podobných tabulek. :-\
Pokud by např. v Německu byla kamenná prodejna která nabízí k poslechu ty nejlepší IEMs,
tak už bych si v práci bral dovolenou a vyrazil s DAPem na cestu. :D

Těmi nejlepšími IEMs myslím tyto: https://audioessence.ch/collections/in- ... descending
Naposledy upravil pseudomagick dne 10. 4. 2023 00:44, celkově upraveno 1
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ulverr 10. 4. 2023 00:37

Tvé důvody chápu (tedy kromě 3.). Jen tvrdím, že konečná to nebude :-D
Kublai Tě ale budou bavit, jsem si tím docela jistý.

4.4mm je, alespoň pro mne, nejlepší konektor, a vypadá to, že do budoucna to bude asi už standard.

-- 10. 4. 2023 00:44 --

Třeba v Německu jich pár je, v Holandsku taky. Nejlepší výběr mají ale v audioessence, souhlas :-)
Pro nás je samozřejmě nemyslitelné cestovat kvůli poslechu po Evropě. Takže občas riskuješ, nakupuješ a prodáváš, aby sis udělal nějakou představu, případně si občas něco půjčíš, vyměníš...I to stojí peníze, ale kdo říká, že máme levný koníček? :D
ulverr
Junior

Odeslat příspěvekod pseudomagick 10. 4. 2023 00:50

ulverr:
Kromě 3 důvodu?
Je to přeci jednoduché, když SE200 nemá vstup pro 4,4mm jack.
Redukční kabel samozřejmě používat nechci.

Koukám, že máš IEM Aroma Audio Jewel. :shock:
Tak se tady ty dražší IEMs začínají docela rozmáhat. :tleskani
Jsi z Prahy? Docela rád bych si ten klenot poslechl. :roll:
Třeba se tu později najde někdo i s Oriolus Trallii.

-- 10. 4. 2023 00:55 --

ulverr píše:Tvé důvody chápu (tedy kromě 3.). Jen tvrdím, že konečná to nebude :-D
Kublai Tě ale budou bavit, jsem si tím docela jistý.

4.4mm je, alespoň pro mne, nejlepší konektor, a vypadá to, že do budoucna to bude asi už standard.

-- 10. 4. 2023 00:44 --

Třeba v Německu jich pár je, v Holandsku taky. Nejlepší výběr mají ale v audioessence, souhlas :-)
Pro nás je samozřejmě nemyslitelné cestovat kvůli poslechu po Evropě. Takže občas riskuješ, nakupuješ a prodáváš, aby sis udělal nějakou představu, případně si občas něco půjčíš, vyměníš...I to stojí peníze, ale kdo říká, že máme levný koníček? :D

Já bych se klidně po Evropě kvůli poslechu vydal. :D
A proč taky ne, pokud jde např. o IEM za 4k EUR?
Do Holandska je to trochu dál, ale do Německa by to bylo ok.
Víš o nějakých kamenných prodejnách kde je možné IEMs otestovat?
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ulverr 10. 4. 2023 00:56

Jsem z jihu. Už jsi mi psal kvůli Odinům, ty jsem ale mezitím prodal. V Praze je další majitel Jewelu (custom), ale ten sem nechodí. Co vím, Traillii se tu už mihly, i Ragnar :-D

-- 10. 4. 2023 01:07 --

Nějakou zkušenost mám s těmito:

https://www.inear-berlin.de
https://headphone.shop
https://www.headphoneauditions.nl

Ten třetí je obzvlášť útulný krámek se spoustou highend hraček.

V DE i NL je ale několik dalších.
ulverr
Junior

Odeslat příspěvekod pseudomagick 10. 4. 2023 01:36

Z německého obchodu headphone.shop mi nedávno odpovídali a s Thomasem Scharfenbergem
z audioessence.ch jsem si psal několikrát.
Tom je velice ochotný a dost se v audiu vyzná.
Už jen v názvu jeho obchodu (essence) je to, že nabízí pokud možno to nejlepší.
Bohužel jsem se ho nezeptal zda je možné ve Švýcarech IEM poslouchat. :-(
Ostatně mám už objednané KK, takže další IEM už řešit nebudu...zatím. :D
pseudomagick
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka