Výběr hi-end in-ear sluchátek

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod introvert 15. 3. 2024 21:30

Jasně - vypustit jakoukoli kompresi (tedy i FLAC), vypustit šifrování, vypustit zpětnou kompatibilitu s BT, .. Prostě úplně nové schema, na frekvenci 2,4 GHz, které nemá vůbec nic společného s BT. Ty Tvoje informace, že se o to snažily jakěsi firmy, a neuspěly, to je takové to jedna paní povídala. Co vím zcela určitě je, že existuje BT kodek LDAC, který je dost kvalitní. Dále existuje jakási nová verze bezeztrátového BT, už nevím od koho, nechce se mi to hledat. Byla tu o tom řeč tak před rokem. Tedy nejde vůbec o nerealizovatelný, fantazijní koncept, kde by všichni zkrachovali - jde o zcela reálnou věc, které do finálního dotažení už schází velmi málo. Snad se toho ti, kterým se pořád kazí jejich kabely, nakonec dočkají.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 15. 3. 2024 21:48

Ano LDAC je kvalitní kodek a v laboratorních podmínkách dosahuje takřka hraniční rychlosti lossless komprimované CD kvality. V laboratorních podmínkách. Případně na samotě u lesa. Doma na stole rozhodně laboratorní podmínky nemáš a LDAC ti tam běžně jede skrz rušeni 30% maximálního možného bitrate. No a ta nová verze bezztrátového BT je aptX Lossless od Qualcommu. Bohužel stejný případ jako Sony a jejich LDAC. Takže pardon, ale je to ještě pořád v nedohlednu. Jedna paní dopovídala a povídat nebude minimálně další tři roky, ale spíš dýl.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 15. 3. 2024 22:44

Kdo říkal, že je to v nedohlednu ? Jedna paní ? To všechno jsou jen takové plky (i to, co píšu já) - může to tu být za tři roky, ale taky třeba za šest měsíců. My dva nevíme vůbec nic, ale existuje to, a dle mého se toho dočkáme. Jinak těch 30% bitrate doma mi přijde jako dost vycucaných z prstu .. Proč bych já neměl mít třeba 90% ? :hm
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 16. 3. 2024 00:30

Zatím nic nenasvědčuje tomu, že to tady bude za šest měsíců. A pokud náhodou bude, kolik času bude výrobce stát implementovat to do jejich TWS, DAPů, mobilů, tabletů, počítačů, streamerů a ostatních vysílačů a přijímačů? Protože se jednoznačně bude muset jednat o nové železo. Podobnou debatu jsem tady s někým vedl před takovými třemi čtyřmi lety. Změnilo se od té doby něco? Nemyslím si. Jen ti, kteří tehdy tvrdili, že mají lossless BT kodeky už to dnes netvrdí (Qualcomm, Sony, HiBy)
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod haweckO 21. 3. 2024 16:13

flatliners: Ahoj, ako počase hodnotíš Anni vs Odin, zaújma ma hlavne Bass, detaili a rozlíšenie

po Anni už dlho pokukujem, no ešte chcem počkať aké budú ohlasy na ten ich (zatial nepredstavený) model Dio.
haweckO
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod flatliners 21. 3. 2024 18:52

Ahoj. Tohle vubec neumim popisovat. Ale zkusim. Odin je rana do hlavy, zaujme na prvni dobrou. Nekomu vadi jejich stredy, ja to nepocituju. Ale mozna zalezi na muzice a urcite na pouzitych nastavcich. Anni mozna netrefi na prvni dobrou, jenze maji nejake zvlastni kouzlo, kdy nejsem schopen prestat poslouchat. Jsou lepsi na delsi poslech, neunavne. Bezne posloucham i deset hodin v kuse. Tyhle iem nikdy neprodam, to muzu rict s jistotou. Jsem treble head a Anni maji ty nej co sem kdy slysel. I dle prakticky vsech nazoru napric recenzemi a dojmy maji nejlepsi treble. Rozliseni a dynamika je mozna o chlup lepsi na Odin. Ale je unavnejsi na poslech, i kdyz take davam treba 6hodin, ale neni to tak komfortni. Odin mi prijde svetlejsi. Jsou celkove dost rozdilne, nedokazu to moc popsat..Jsem rad ze mam oboje. Ale kdybych si mel vybrat jen jedny, tak rozhodne Anni. To je neco co se neda popsat, to se musi zazit..
flatliners
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod haweckO 21. 3. 2024 21:02

vďaka za rozsiahlu odpoveď :-)

pravdupovediac som si myslel že Anni budú na tom s rozlíšením lepšie ako Odin...

ja som mal najdlhšie iem v ušiach cca 4 hod. , potom na mňa prišiel taký stav ako keby som bol dlho v ponorke, a musel som ich vytiahnuť... 10 hodín vkuse si nedokážem predstaviť

počul si v minulosti ešte aj nejaké iné high-end iem ?
haweckO
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod flatliners 21. 3. 2024 21:37

Ono s tim rozlisenim se to tezko rika, neprehazoval sem sluchatka na stejne skladbe hned po sobe, nejsem zadny pitvar. Takze tohle bych bral s rezervou, jen sem mel ten pocit.
Jinak ja muzu poslouchat klidne cely den, pokud neni poslech unavny. S timhle problem nemam..
Slysel jsem jen Ragnar, U12t a Kublai Khan, ale vazne jen chvilku, takze si nedovolim hodnotit. Kazdopadne se mi Ragnar hodne libil.
Nez jsem zvolil Anni, byl ve vyberu prave Ragnar, Mentor, a Radon 6. Rozhoupala me moznost koupe Anni od uzivatele zde v cechach. A jsem vazne hodne spokojen..
Metal/HC/Punk
Galaxy S23 Ultra
Nostalgia Audio Camelot, Penon Impact, Noble FoKus Pro, Westone 4R, iBasso DX340, iFi Go Blu, FiiO Btr3k
flatliners
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lithrai 22. 3. 2024 07:12

haweckO len taká poznámka, že Quan Min Lee volá každý nový model IEMs, na ktorých pracuje a sú v štádiu prototypu DIO.
DAP: iBasso DX240 (AMP8 MK2, AMP8 MK2S, AMP5MOD), Dethonray DTR1 Prelude, Audio-Opus Opus#1
IEM: Hidition New Tears 6, Moondrop x Crinacle DUSK, Alclair RSM Quad
Desktop: RME ADI-2 DAC FS
HP: F-CANS AURA, Mr.Speakers Aeon Flow Closed
lithrai
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod haweckO 22. 3. 2024 18:05

flatliners: vďaka za odpoveď…
ja práveže rozmýšlam nad novým kúskom, len mám dilemu či z MusicTeck-u (s importnou daňou), alebo z Audioessence-ch (za drahšie ale bez daňe)… ale napíšem obom a uvidím čo bude výhodnejšie.

lithrai: aha, tak to je pre mňa novinka teda… čiže je kľudne možné že Lee nepracuje na žiadnom novom TOTL modeli, a ten prototyp čo ponúkali na výstavách minulý rok, bol práveže nový model Pilgrim :hm
haweckO
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod flatliners 22. 3. 2024 19:38

Chces kupovat nove kvuli zaruce? Jasne, Anni jsou trochu jednorozec, ale pri trpelivosti se na head-fi bazaru casem objevi treba v EU. Navic zaruka na Musictecku pokud vim jen rok..
Metal/HC/Punk
Galaxy S23 Ultra
Nostalgia Audio Camelot, Penon Impact, Noble FoKus Pro, Westone 4R, iBasso DX340, iFi Go Blu, FiiO Btr3k
flatliners
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lithrai 22. 3. 2024 20:39

Pri nákupe z Audio Essence by sa ale tiež platila daň, nie?
lithrai
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 22. 3. 2024 20:58

Mělo by se platit. Švýcarsko není v EU.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod haweckO 22. 3. 2024 21:22

pardón, myslel som si že Švajčiarsko patrí do EHP no po googlení som zistil že nie, vďaka za upozornenie.

áno, nový kus chcem, pri takto drahom produkte chcem mať istotu že ak by konkrétny kus bol od výroby náhodou vadný, tak reklamácia (resp. výmena) by bola jednoduchšia.
jazdené kusy z bazáru majú väčšinou na sebe už známky používania a človek nikdy nevie ako sa ku ním choval predchádzajúci majitel, to sa mi riskovať nechce.
haweckO
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lithrai 23. 3. 2024 20:25

Zrovna sa objavil Annihilator 2023 na Head-Fi v bazári v EU.
lithrai
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka