Výběr hi-end in-ear sluchátek

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod haweckO 23. 3. 2024 21:43

vďaka za info, upozornil ma na to aj jeden člen do sz
haweckO
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod flatliners 23. 3. 2024 23:18

S tim jeho hodnocenim bych nevahal :)

edit:navic uz jsou zahoreny :D
Metal/HC/Punk
Galaxy S23 Ultra
Nostalgia Audio Camelot, Penon Impact, Noble FoKus Pro, Westone 4R, iBasso DX340, iFi Go Blu, FiiO Btr3k
flatliners
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 24. 3. 2024 02:30

Pokud by někdo chtěl ušetřit, tak asi nejlepší IEM současnosti v poměru cena - kvalita zvuku jsou Thieaudio Monarch Mk III za pouhých 999,- USD. :-)

Info: https://www.thieaudio.com/products/thie ... arch-mkiii
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jiri.filip 25. 3. 2024 09:38

Čínské, všemi barvami hrající "bling bling". :D Ale no tak, předsedo, kdyby ta cena byla poloviční, tak by se dalo mluvit o nejlepším poměru cena/výkon. Ale takto? :pozor
DAP: SONY NW-WM1Z | NW-WM1A | NW-ZX300 | NW-A55
Headphones: Beyerdynamic Avento Wired | T51i | KOSS Porta Pro
IEM: SONY IER-Z1R

Mobile: SONY XPERIA PRO-I | SONY XPERIA 1 V
jiri.filip
Junior

Odeslat příspěvekod haweckO 25. 3. 2024 13:48

Jirka, veď ma poznáš, mňa bling bling nezaújma, aj tak by som ich používal len v interiéri :-) .. ale pokial ich priamo neporovnám s Mest mk2 a IER-Z1R, tak si nebudem vedieť vytvoriť o nich pravdivú mienku či sú hodné toľko €… veď predsa keď sa mi nebudú pozdávať, tak vždy sa dajú predať…
btw: nie sú čínske ale malayzíske :lol:
haweckO
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jiri.filip 25. 3. 2024 16:05

Ahoj Matúši :-), rád Tě zase po delší době aspoň slyším.

Pokud se bavíme o těch Thieaudio Monarch Mk III, na které dával odkaz Richard, pak na jejich webové stránce je uvedeno, že Thie Audio sídlí v čínském Shenzenu. Založila je firma Linsoul, která má sídlo také v Číně. Takže za mne je Thie Audio čínská firma. :-) O malajsijské stopě jsem zatím ve spojení s touto firmou nic nenašel. ;-)

Vzhledem k tomu, že sestava driverů je klasická skládačka produktů jiných výrobců [Sonion EST, Knowles DWFK 31785 (x2), Sonio 28UAP (x1), IMPACT2 (2 x 10mm Composite DD)], podle popisu by měla být sluchátka laděna jako studiové monitory a cena je v předprodeji aktuálně 999,- USD, dávalo by mi v takovém případě spíš smysl jít do IER-M9 za stejnou cenu, s podobným zvukovým laděním, ale s vlastními silami vyvinutými drivery.

Jediné, co by mě na těch Monarch Mk III čistě ze zvědavosti zajímalo, je, jak se projeví elektrostatický driver v kombinaci s BA a DD na celkovém zvuku sluchátek.
Pokud do nich půjdeš, dej vědět, jak je vidíš zejména ve srovnání s IER-Z1R.

Jasně, prodat se dají vždy, pokud s nimi nebudeš spokojený. Otázka jen je, s jakou případnou ztrátou.
Ostatně o prodeji high end audio gear se ztrátou by Ti minimálně jeden zdejší člen mohl něco povyprávět.;-)
DAP: SONY NW-WM1Z | NW-WM1A | NW-ZX300 | NW-A55
Headphones: Beyerdynamic Avento Wired | T51i | KOSS Porta Pro
IEM: SONY IER-Z1R

Mobile: SONY XPERIA PRO-I | SONY XPERIA 1 V
jiri.filip
Junior

Odeslat příspěvekod haweckO 25. 3. 2024 21:49

ospravedlňujem sa, z nejakého dôvodu som si myslel že reaguješ na tie Annihilatory, asi starnem už :)

ono asi všetci výrobci používajú driver-i od tretích strán, sony je jedna z mála výnimok…
mne to popravde nejak nevadí, lebo viem že sa dajú dodatočne ladiť.
ale musím povedať že zatiaľ najlepší treble čo som v in-earoch počul, bol ten v IER-Z1R…
haweckO
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 26. 3. 2024 20:07

Všichni ne. Lepší výrobci, jako 64Audio, Campfire Audio, Noble, stejně tak třeba Poláci Custom Art atd., prostě ta první liga vyvíjí svoje vlastní měniče. To neznamená, že drivery Knowles a Sonion jsou špatné. Ono je to stejně víc o tvaru a materiálu akustických komor, kanálech dumperech atd. Zářným příkladem budiž Unique Melody.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Golyatx 27. 3. 2024 20:15

Čau, náhodou jsem narazil na toto téma, jak jsem googlil monarchy...
Mám THIEAUDIO Monarch MK3 asi měsíc. Kdo by si chtěl vyzkoušet, bydlím cca v okolí Střelná(hraniční přechod)/Zlín, nějakou trasu dokážu určitě dojet.
Též jsem byl namlsany na 999$, ale musel jsem platit ještě daň, takže výsledek byl 29k CZK / 1240$ / 1145€.
Psát kdyztak do zpráv.
Golyatx
Junior

Odeslat příspěvekod pseudomagick 28. 3. 2024 18:46

Golyatx:
Bohužel Zlín je z Prahy trochu z ruky. :-\
A jsi spokojený s Monarch MK3?
Máš je možnost porovnat s jinými in-erary?
Ani vlastně nepíšeš z jakého DAPu či zdroje ti hrají. :-)
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Golyatx 29. 3. 2024 23:40

Furt lepší celodenní výlet za jednu nádrž :-D , než naslepo kupovat IEM s větší ztrátou, všiml jsem si, že některé zahraniční obchody za vrácení IEM dávají nazpět jen 60-80% ceny a je to spíš jako "koupení nazpět B stock zboží".
Jo, hrají dobře. Možnost porovnat mám max. s IEM za 3 tis, což nemá moc smysl (samozřejmě ty za 3 tis hrají vzhledem k ceně líp, ale to budeme jako audiofilové ignorovat).
Mají lehce U/V tvar, trochu je celkem úspěšně krotím přes EQ, to se mi zatím daří dobře. Ale dají se v pohodě poslouchat i ve stocku. Snažím se o lehké přídání středů a lehké zkrocení peaku kolem asi 6-7k.
Mají skvělé oddělení nástrojů a solidní prostor.
Zdroj je RME ADI 2 a chytrý telefon LG V60. Na zdroj údajně tolik nereagují.
Jelikož nemám s čím srovnat, tak je zbytečné něco víc psát z mojí hlavy, když každý stejně slyší jinak, ale vesměs se shoduji s tím co se dá dohledat v recenzích. - dobrý zvuk na vysoké technické úrovni
THIEAUDIO Prestige LTD + iBasso D16 Taipan
Golyatx
Junior

Odeslat příspěvekod Cagix 30. 3. 2024 13:47

Po delší době používání simgotu ea 1000 na balanced high gain z m11 plus ess. Jsem přesvědčený, že si mohli říct i o 20 t czk. Naprosto upřímně je to tak dobré.
Cagix
Junior

Odeslat příspěvekod flatliners 30. 3. 2024 14:34

Jj jsou dosti chvalene za svou cenu :)
Metal/HC/Punk
Galaxy S23 Ultra
Nostalgia Audio Camelot, Penon Impact, Noble FoKus Pro, Westone 4R, iBasso DX340, iFi Go Blu, FiiO Btr3k
flatliners
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Cagix 30. 3. 2024 15:14

Ono vůbec co jsem já tak slyšel ty sestavy ať už stolní iem tak moc ne. Z iem jsou pro mě nej campfire ara a ten simgot. Sennheisery ie 800 ie 800 s jsou mimo. Kdysi davno jery harvey angie nebyl jsem nijak odvarenej. Ze stolni na ampu na nové top sestavě se vrátil do top hd800. Řekl bych mírně nad hifimana he 1000 se kterej jde min do výšek. Teď je pro mě už velmi těžký rozhodnuti co příště. To fiio už je proti dřívějším hrackam úplně jinde a s tim simgotem to je sestava na jakykoliv poměr výkon cena říše snů. To porazí hd 600 na sestavě na cistotu a claritu středu. Dřív bych za něco takového kombinacne dal tak odhadem možná 70 k. Fiio balanced se simgot ea 1000 je geniální neutrální sestava. Ea 1000 ztrácí na campfire jen v refinementu v té poslední mikro odladenosti.
Cagix
Junior

Odeslat příspěvekod pseudomagick 31. 3. 2024 07:33

Golyatx píše:Zdroj je RME ADI 2 a chytrý telefon LG V60. Na zdroj údajně tolik nereagují.
Jelikož nemám s čím srovnat, tak je zbytečné něco víc psát z mojí hlavy, když každý stejně slyší jinak, ale vesměs se shoduji s tím co se dá dohledat v recenzích. - dobrý zvuk na vysoké technické úrovni

Tak to bych se dost divil. :shock:
Moje KK či U12t hrály s HiBy RS8 a Astell&Kern A&ultima SP3000 znatelně lépe hned na první poslech. :-)
pseudomagick
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka