Výběr hi-end in-ear sluchátek

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Kamasu 3. 4. 2024 06:19

martas38 píše:Obvykle je tam jiný mastering, částečně daný i fyzikálním omezením tohoto nosiče a taky se nedělají remastery úspěšných alb co tři roky, jako u jiných nosičů. A samozřejmě to není pravidlo. Přesně totéž se dá říct o SACD.

Ano, nutnost dělat mastering/remastering jinak z důvodů odlišností toho nosiče je to co hlavně dělá to rozdílný DR u LP, ale o SACD se totéž v žádným případě říct nedá, to je něco úplně jinýho.
pseudomagick píše:Nedokážu si představit jak čekám někde ve frontě na desku a pak si ji jdu domů naripovat a naládovat do DAPu. :D

A proč bys v dnešní době měl čekat někde ve frontě? Přijdeš do obchodu, koupíš, odejdeš. Nebo vlezeš na internet, objednáš a pak už jen počkáš až ti kurýr přiveze LP až pod nos.
A co máš pořád s tím ripováním? LP se dává na gramofon a přehrává a poslouchá rovnou z něj, ripování je k prdu.
pseudomagick píše:Nechceš po mě, abych si koupil walkman (a kazety !) a připojil si k němu své IEM, že ne? :D

Kazety ne, to je od začátku špatný a nepoužitelný médium, ale kdo chce poslouchat hudbu kvalitně musí bejt přizpůsobivej a musí mít možnost přehrávat všechny možný druhy nosičů (CD, SACD, LP, Blu-ray, DVD-A, Hi-Res atd....) aby si mohl poslechnout ta nejlepší vydání alb, protože zvukově nejlepší vydání alb vychází jednou na jednom druhu nosiče a podruhý zas na nějakým jiným.
martas38 píše:Taky nejsem příznivec černých desek a všeho okolo, ale je to pořád schůdnější cesta, než SACD player s cenou 50 tisíc + u kterého bohužel nevyužiješ skrz práva ani nabušený externí DAC.

Gramofon je záležitost ještě dražší než SACD přehrávač za 50 000,-, a SACD přehrávače se naopak dají koupit i mnohem levnější než za 50 000,-. A obecně je to s LP mnohem složitější než s digitálníma nosičema, takže schůdnější cesta je právě spíš to SACD. Ale LP desek je zase mnohem víc než SACD nosičů...... Všechno má zkrátka "to svoje."
A DAC není to nejdůležitější, zvuková kvalita nahrávky je mnohem důležitější než DAC a v dnešní době už jsou i "míň nabušený DAC" víc než dostačující. A u LP taky nevyužiješ "nabušený externí DAC."
pseudomagick píše:Bohužel v dnešní době s tím již nic nenadělám a musím poslouchat co je k mání. :-\

Jak že s tím nic nenaděláš? Právě v dnešní době máme víc možností a vše je snadněji dostupný než kdy dřív. Říct, že "v dnešní době s tím již nic nenadělám a musím poslouchat co je k mání" je zejména právě v dnešní době skutečně doslova nesmysl.
pseudomagick píše:Docela rád bych ale našel 1 stejné album s dobrým DR a druhé se špatným a porovnal to. 8-)
Takových případů jsou nepřeberný hromady, stačí sáhnout a vybrat si. Až odpoledne přijdu domů, tak ti můžu poslat pár ukázek mizerný vs kvalitní vydání alb aby sis to mohl poslechnout, jestli máš tedy zájem.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Willyboy 6. 4. 2024 13:51

Ahojte, nemáte prosím vás skúsenosti s vracaním inearov v 14dnovej lehote v Alze?
Chcel by som vyskúšať wf-1000xm5 resp. technics az80.
Mám v Alze kupón, samozrejme mám vlastne nastavce.
Ak to sem nepatrí, ospravedlňujem sa.
Willyboy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Golyatx 6. 4. 2024 14:54

ahoj, jednou jsem to udělal, všechno proběhlo v pořádku
THIEAUDIO Prestige LTD + iBasso D16 Taipan
Golyatx
Junior

Odeslat příspěvekod pseudomagick 6. 4. 2024 17:31

Willyboy píše:Ahojte, nemáte prosím vás skúsenosti s vracaním inearov v 14dnovej lehote v Alze?
Chcel by som vyskúšať wf-1000xm5 resp. technics az80.
Mám v Alze kupón, samozrejme mám vlastne nastavce.
Ak to sem nepatrí, ospravedlňujem sa.

Vracel jsem tam několik věcí a vždy mi ihned vrátili peníze v hotovosti. :-)
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Willyboy 6. 4. 2024 18:31

Ďakujem za odpovede :) pýtam sa kvôli tomu, že v Nay na predajni mi napr. povedali, že ineary nevracajú kvôli hygiene, ako napr. zubné kefky. Ale nepodarilo sa mi to nájsť v podmienkach.
Willyboy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pseudomagick 6. 4. 2024 19:24

Willyboy:
Z toho důvodu tedy doporučuji raději použít vlastní nástavce a ty v krabici vůbec nepoužívat. :-)
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod _daRK 8. 4. 2024 19:52

V NAY som práve problémy s vrátením BT sluchátiek do uší nemal. Neviem, či každá predajňa má iné podmienky, divné. Ja som samozrejme použil len svoje nadstavce, ako píše pseudomagick.
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,WF-1000XM5
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Cagix 7. 5. 2024 17:43

Já jsem tady chtěl původně něco vypisovat no nemusim. Ve zkratce timsok je ara možná kombinace ary a ea 1000 řekněme, že si bere to dobré od obou. Rozdíl je, že je vic nafouklejsi na prostor tak jako ea 1000.Ara má thicker bas timsok je basem mezi aru a simgot ea 1000. Oproti ea 1000 má timsok ten refinement jako ara no celkově extrémně blízko s arou rozlišení separace mírně pro aru. Ea 1000 se víc liší oproti oboum je o něco horší no není to výrazně. Celkově je timsok nejlepší o prsa korejské ženy. Oproti oboum je ea 1000 světlejší víc ostří. Timsok je příjemnější na poslech to ara taky. Jinak já jsem spokojen to jsem celkem hledal a chtěl.

Ale to je tak šíleně podobný jak ara včetně zabarvení hlasů to by jeden nevěřil.
Cagix
Junior

Odeslat příspěvekod Cagix 7. 5. 2024 21:05

Potřebuji trochu víc času. Všiml jsem si, že je u timsoku něco jako antialiasing u grafické karty. Jakoby zaostří a vyhlazuje. U ary to je vic neredene, ale rozlišení je hodně vysoký u ea 1000 někdy jako by mírně zamlzeny. Odladenost timsoku je dost vysoká.
Cagix
Junior

Odeslat příspěvekod pseudomagick 10. 5. 2024 04:07

Copak se tu děje? :roll:
V bazaru je několik výborných in-earů a nikdo je nechce ani za poloviční ceny. :shock:
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cb490763 10. 5. 2024 08:18

Asi nemají peníze.
cb490763
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Cagix 10. 5. 2024 09:18

Podle mého některým vyhovují ty levnější značky. Dnes musíte být fajnšmekr a jít a hledat ty poslední procenta. Ruku na srdce naprosto upřímně např etymotic er2se je vlastně technicky horší zmenšený zvukově timsok ts-316. Jsou to regulerne opravdu první iem, které můžu prohlásit za pravé nástupce. U té ary jsem řešil to zvukové vyvážení hlubším usazenim jinak by také ostrila. U timsoku to je hladké jako ten etymotic samo od sebe. Kdybych se měl vyjádřit ještě něco dal tak ara je Porsche turbo a timsok je taycan. Starší technologie ary víc na sílu té poctivé koňské síly to na člověka tak hrne o něco vic nekompromisně je to víc analogicke naturální přírodní neztrácí to nic. Timsok je počítač pc víc digitální projev, který jako by vycházel z těch etymoticu er 2 se stejné vyvážení, zabarvení. Timsok přidává větší zvuk stejně jako ara je to ta stejná nadstavba jako u ary zase, rozlišení, separace, detail. Dna timsoku je vic u etymoticu než ary. Timsok je vlastně jakýsi etymotic er10. Za mě se dá říct, že se dá žít i s tím etymoticem. Jinak plně chápu, že pokud někdo chce vic naturalni projev tak stále upřednostní aru. U timsoku je nejlepší jedna vlastnost, která mě opravdu zaujala. Sledování celé scény jakýmsi scanerem. Jak to jezdí z leva doprava a vyhledává nějaké prvky co se odehrávají na té scéně vyhledá a ukáže zaměří a vyhladí. Jen to není vsazene do měřítka hifiman he 1000 se to je stále větší zvuk je to vsazene do měřítka sennheiser hd 600.
Cagix
Junior

Odeslat příspěvekod introvert 10. 5. 2024 09:32

cb490763 píše:Asi nemají peníze.

Tady jsou nějací oni ? Vy dva mezi ně nepatříte ? :shock:
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Cagix 10. 5. 2024 09:33

Jinak ty levnější značky jako simgot ztrácejí méně než si myslíte. Já mám ea 1000,které je ostřejší o něco víc než jejich ea 500 lm vyvážením zvuku a barvou bude už to ea 500 lm hodně blízko timsoku jen to má technicky ještě větší ztrátu než ea 1000.
Cagix
Junior

Odeslat příspěvekod pseudomagick 11. 5. 2024 04:19

V bazaru jsou stále v prodeji za slušnou cenu Indiga.
Nechápu proč je nikdo nekoupí. :shock:
Jsou lepší, než původní UM Mest MKII. 8-)
pseudomagick
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka