Výběr hi-end in-ear sluchátek

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod introvert 28. 5. 2024 18:14

@cb490763: No a co třeba iBasso ?
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Cagix 28. 5. 2024 18:37

No tak bohužel nesedlo. Já tam slyším toto co popisuje tento pan.
M6 PRO is doing the same stuff, but differently. Shanling sounds darker, has thicker bass and fewer highs than FiiO. With my Mammoths, it is just way too dark. It would go along nicely with MEST though. New M11 delivers a more exciting, lively, detailed, more open sound. It is overall a better player with much more longevity (Android 10 and better hardware). Shanling would be a good rival for older M11s as it is their quality level soundwise. The new release from FiiO leaves it behind at a slightly lower price.

Podotýkám, že jsem slyšel qutest jen na zesilovači bez lamp. Osobně si nemyslím, že je to nějak zásadně unavny. Mně se to líbí právě kvůli té transparentnosti.

-- 28. 5. 2024 19:47 --

To je ten samej efekt jako meze empyrean a hifiman he 1000se. Empy se drží víc na zemi a he 1000 se ve vzduchu. To jak má člověk tu tendenci tak to tak má já to úplně chápu. Ti recenzenti nejsou podplaceni oni to jen vnímají po svém.

-- 28. 5. 2024 20:33 --

Jo já nejsem úplně nějak zamerenej na tu dynamiku. To je možný, že je to ve prospěch jiných věcí. Já můžu jen říct, že to ožívá na ty vyšší gainy a hlavně na balanced režim klasika 3,5 jack to opravdu není nijaka sláva takže tam by mohl být zakopanej pes.
Cagix
Junior

Odeslat příspěvekod introvert 28. 5. 2024 21:51

cb490763 píše:A co se týče m11 ess plus tak tu jsem měl taky a na plné čáře jí v rychlosti tranzientů a dynamice rozstřilel obyčejný shanling m6 pro, který je dnes už taky za zenitem.

Tak jsem se trochu podrobněji věnoval poslechu Fiio M11 Plus ESS s Unique Melody Mest přes 2,5 mm symetrický výstup, a můžu s klidným srdcem prohlásit, že tato sestava má dynamiky na rozdávání. Dost dobře si tedy neumím představit, co za zázrak musí být ten M6 Pro ..
Naposledy upravil introvert dne 28. 5. 2024 22:59, celkově upraveno 1
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 28. 5. 2024 22:34

introvert:
Tak to je teď otázka na akburta, které ho ode mně koupil. :-)
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cb490763 29. 5. 2024 05:05

Já to srovnával vedle sebe na solarisech SE se symetrikou a vivaldi storm byl jednoznacne v podani rychlejsi shanling. Proto i slo fiio zpatky. Shanling neni o parnik lepsi, ale rozdil jsem jednoznacne poznal. Chce to slyset vedle sebe. Jinak ja mam fiio rad, moc se mi libi jejich system i vzhled. Naproti tomu shanling a system to je tragedie. I Bina mi to v Mnichove potvrdil.
cb490763
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod angelfury 29. 5. 2024 11:58

Zdravím, rád bych se zeptal zde místních zkušenějších zda by neporadili kterým směrem se dívat, jaké IEM byste doporučili pokud hledám něco co má větší rozlišení a relativně srovnatelný imaging/soundstage jako např 64 audio U12t?
about:blank

Sókratés: Scio me nihil scire
angelfury
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cb490763 29. 5. 2024 12:23

Třeba custom art fibae 7 unlimited. V příštím týdnu je budu prodávat. Jinak co tady prodává ulverr Timsok na bazaru to hraje taky vysoko nad svoji ligu a když se to nakrmí nějakým pořádným Dapem co tomu dá šťávu třeba hiby rs8 nebo ak ultima, tak za ty prachy je to no brainer.
cb490763
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SSakul 29. 5. 2024 13:08

Fibae 7 unlimited má větší rozlišení než U12T ? Fibae jsem neslyšel, takže nerýpu, opravdu se ptám. Vzhledem k ceně by to byla bomba. U12T Jsou za mě neskutečně povedený benchmark kolem 2$ , kdy možná nic nedělají úplně top, nemají takový prvotní wow efekt, ale všechno dělají parádně a vyváženě bez slabých stránek a ne nadarmo je to jeden z nej blind doporučení kolem 2k $
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cb490763 29. 5. 2024 14:13

Hele za mě fibae jsou na tom podobně. Slyšel jsem teď u12t a podle mě je to stejná liga. Dokonce i Pavel Kolařík kdysi tvrdil, že jsou to nejlepší iem do 100tis. Dneska už to bude asi trošku jinak, ale za mě jsou pořád konkurenceschopné.
Jo třeba volür to je jina liga. Zkoušel jsem je v Mnichově na Shanlingu m7 na 3.5mm jacku a docela jsem teda koukal jak to hraje. S pořádným krmením to bude asi ještě o level výš.
cb490763
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ulverr 29. 5. 2024 14:54

@angelfury
Pokud by se jednalo primárně o upgrade v rozlišení s ne moc velkým doplatkem po případném prodeji U12t, jako první mě napadá asi Odin. Jeho ladění ale není úplně pro každého, kulantně řečeno :-)

-- 29. 5. 2024 15:59 --

Pokud preferuješ bezpečnější, zábavnější ladění, v ceně kolem 1000-1500€ (z druhé ruky) by sis mohl polepšit třeba s Fir M5, Oriolus Monachaa, Canpur CP54E, Penon Impact nebo Craft Ears Omnium…
ulverr
Junior

Odeslat příspěvekod introvert 29. 5. 2024 15:47

ulverr píše:Pokud preferuješ bezpečnější, zábavnější ladění, v ceně kolem 1000-1500€ (z druhé ruky) by sis mohl polepšit třeba s Fir M5, Oriolus Monachaa, Canpur CP54E, Penon Impact nebo Craft Ears Omnium…

Vidím, že kluci šikmooký to sekaj jak Baťa cvičky .. :shock: :D
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ulverr 29. 5. 2024 16:21

Sekají tam přece už vše a ještě rychleji :-D

Je pravda, že velká část inearů pochází z Asie. I highendu se tam daří hodně dobře.
Seznam tipů by mohl samozřejmě být mnohem delší, napsal jsem jen pár kousků, které jsou celkem bezpečně laděné a mám s nimi nějakou zkušenost.
ulverr
Junior

Odeslat příspěvekod introvert 29. 5. 2024 16:24

cb490763 píše:kdysi tvrdil, že jsou to nejlepší iem do 100tis.

Netvrdil .. :pozor Krom toho, nejsou. :pozor :D
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod cb490763 29. 5. 2024 17:12

Teď už ne. Jinak odiny můžu doporučit. Myslím, že mám dokonce stejný kus co měl ulverr.
cb490763
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ulverr 29. 5. 2024 17:30

cb490763 píše:Teď už ne. Jinak odiny můžu doporučit. Myslím, že mám dokonce stejný kus co měl ulverr.

Pokud máš Odiny od Libora, tak je to stejný Odin, ano :-D
Osobně jsem s Odinem a jeho laděním žádný problém neměl a prodal jsem ho až při pokušení zkoušet další totl ineary.
ulverr
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka