Výběr hi-end in-ear sluchátek

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod introvert 13. 9. 2024 06:16

Všichni si již objednali https://kz-audio.com/kz-zs12-pro-x.html . :D Které třeba na Mesty nemají, ale taky nestojí 30x tolik. V době dnešní drahoty si každý dvakrát rozmyslí, zda za zlepšení o 10% vyklopí 50 tisíc káblí navíc .. Je třeba přistát v realitě.
Naposledy upravil introvert dne 13. 9. 2024 09:11, celkově upraveno 1
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod flatliners 13. 9. 2024 07:22

Těch pár(v Čechách doslova) uživatelů dražších IEM je zřejmě spokojeno a nehledá. Já jsem aktuálně spokojen maximálně. Sice nikdy neříkej nikdy, zvlášť v audio světě, ale nejspíš počkám až na nějakou novou technologii, která posune IEM o kus dál. Což bude určitě pár let trvat..
Metal/HC/Punk
Galaxy S23 Ultra
Elysian Annihilator 2023, Nostalgia Audio Camelot, Penon Impact, Noble FoKus Pro, Westone 4R, iBasso DX340, Sony WM1AM2, iBasso DX180, iFi Go Blu, FiiO Btr3k
flatliners
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jiri.filip 13. 9. 2024 09:38

pseudomagick píše:Copak se tady stalo? :shock:
To už nastala ekonomická krize, že zde nejsou nějaké nové příspěvky? :roll:
Žádný zájemce o hi-end IEM? :-)

René ;-) , víš, jak to bylo v té reklamě? ;-) "Když si dobře vybereš, stačí ti jedna na celý život." :-D

Pokud si dobře vybereš (ideálně hned na začátku), ušetříš v tomto hobby své kapse hodně peněz a sobě fázi "tuláka po sluchátkách". :D
Naposledy upravil jiri.filip dne 13. 9. 2024 14:59, celkově upraveno 1
DAP: SONY NW-WM1Z | NW-WM1A | NW-ZX300 | NW-A55
Headphones: Beyerdynamic Avento Wired | T51i | KOSS Porta Pro
IEM: SONY IER-Z1R

Mobile: SONY XPERIA PRO-I | SONY XPERIA 1 V
jiri.filip
Junior

Odeslat příspěvekod Cagix 13. 9. 2024 14:52

Tak já vykopnu. Psal jsem už jinde, že jsem pořídil to dc elite. Přemýšlel jsem několik měsíců jestli do něj jít. Je to zajímavá hračka. V několika oblastech nepochybně porazí fiio i qutest. Je to dvojka tzn. druhý nejlepší prevodnik co jsem slyšel na detail jde rovnou za gustard a 26. Míra detailu bere dech v ceně zařízení je to neuvěřitelne. Oproti fiiu je mírně čistší, detailnější, prostornější a bas je vic údernejsi. Taková tvrdost a raznost řekl bych, že to do basu kope. Transient response přechody jsou preciznejsi a čistší. Zvuk je přesnější zaostrenejsi a preciznejsi a i hladší . Potud to vypadá, že je to výrazně nad a je to pravda bohužel to má i negativno. Jsou věci dulezite pro definitivní posun ve vnímání zvuku. Je jeden nebo vic aspektů, který brání ten ultimatni krok. Dc elite totiž nepracuje ve větším měřítku než fiio. Tzn. ten zvuk je pořád relativně malý on nedosahuje žádné větší velikosti. Nejedná se o velikost až grandiozni jako má gustard a 26 ne dc elite je stále jen kolem velikosti fiia. Tzn zvuk je pořád jen jakysi juniorsky není velký ani obrovský.
Cagix
Junior

Odeslat příspěvekod pseudomagick 13. 9. 2024 18:19

jiri.filip píše:
pseudomagick píše:Copak se tady stalo? :shock:
To už nastala ekonomická krize, že zde nejsou nějaké nové příspěvky? :roll:
Žádný zájemce o hi-end IEM? :-)

René ;-) , víš, jak to bylo v té reklamě? ;-) "Když si dobře vybereš, stačí ti jedna na celý život." :-D

Pokud si dobře vybereš (ideálně hned na začátku), ušetříš v tomto hobby své kapse hodně peněz a sobě fázi "tuláka po sluchátkách". :D

Kéž by to bylo tak snadné! :-)
Připadá mi jako by výrobci vytvářeli v každých IEM nějakou slabinu ve zvuku, aby si člověk musel
kupovat nové a nové IEM s tím, že teď to bude konečně ten bezchybný zvuk.
Samozřejmě je to logické. Kdyby někdo vyrobil IEM s bezchybným zvukem, tak kšefty a vývoj nových IEMs končí. 8-)

Např.:
1) U12t BA bas
2) Noble Viking Ragnar přehnané otravné nižší výšky
3) Noble Kublai Khan podivně laděné s akcentem na nižší výšky (ne však agresivními jako Ragnar)
4) UM Mest zvuk do W (dipy ve středech) a málo výšek
5) EE Odin mírná boule na vyšších středech (avšak nic hrozného)

Prostě nic zcela košer. :-)
Asi nejvíce se mi líbí EE Odin v combu s SP3000.
Včera jsem psal na head-fi a zjistil jsem, že Fir Radon 6 mají nepřirozené výšky. :-\
Pak zase zjišťuji, že novější EE Raven jsou v čemsi zvukově horší, než starší Odin. :shock:
Dokonce i Oriolus Trallii nejsou pro každého košer...
To zda budou některé (konečně!) košer pro mně, tak to se ještě uslyší. :-)
Prostě k naprosté spokojenosti je hodně daleko. :roll:
Naposledy upravil pseudomagick dne 13. 9. 2024 18:29, celkově upraveno 1
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 13. 9. 2024 18:27

pseudomagick: Co tedy vytkneš těmto IEM ?
Přílohy
IMG_3213.PNG
IMG_3212.PNG
Naposledy upravil introvert dne 13. 9. 2024 18:32, celkově upraveno 1
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 13. 9. 2024 18:30

introvert:
Jakým?
Výše jsem některé výtky uvedl.
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 13. 9. 2024 18:32

Doplněno. :-) Pořizovací cena 1000 Kč.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 13. 9. 2024 18:39

introvert píše:pseudomagick: Co tedy vytkneš těmto IEM ?

Tak to zcela jistě nevím. Asi ten peak na 8kHz?
Určitě ale i ten propad na výškách, i když některé hi-end IEMs to taky mají.
Nicméně tato chi-fi značka je zcela mimo můj zájem. :-)

-- 13. 9. 2024 19:41 --

introvert píše:Doplněno. :-) Pořizovací cena 1000 Kč.

Nebyla by koupě IEM za 1.000,- k SP3000 tak trochu prasárna? :D :tleskani
To bych mohl k SP3000 rovnou používat své TWS od Samsungu. :-)

-- 13. 9. 2024 19:46 --

Před pár dny jsem kupoval EE Odin (ne pro sebe) a měl jsem možnost je poslouchat
asi 6 hodin a myslím, že bych se s jejich zvukem (v combu s SP3000) spokojil. :-)
Jsou to sice starší IEM, ale stále mají co nabídnout.

-- 13. 9. 2024 20:01 --

Fir Radon 6.
Nějaké dojmy či komentáře? :roll:

Obrázek

-- 13. 9. 2024 20:07 --

Velmi zajímavý článek věnovaný ladění a zobrazování detailů u IEMs zde: https://headphones.com/blogs/features/w ... n-in-audio
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 13. 9. 2024 19:16

pseudomagick píše:
introvert píše:pseudomagick: Co tedy vytkneš těmto IEM ?

Tak to zcela jistě nevím. Asi ten peak na 8kHz?
Určitě ale i ten propad na výškách, i když některé hi-end IEMs to taky mají.

Největším problémem podle mého je vyvýšenina před 3 kHz, která způsobuje, že některé skladby jsou mírně uřvané (třeba ve skladbě The Rains of Castamere z osmé řady seriálu Hra o trůny v čase okolo 1:50 je díky tomu původně lehce umečený hlásek Serje Tankiana skoro neposlouchatelný).
Peak na 8 kHz není žádný problém, propad na výškách se taktéž nekoná.

pseudomagick píše:
introvert píše:Doplněno. :-) Pořizovací cena 1000 Kč.

Nebyla by koupě IEM za 1.000,- k SP3000 tak trochu prasárna? :D :tleskani
To bych mohl k SP3000 rovnou používat své TWS od Samsungu. :-)

Pokud jde o kvalitní IEM, proč by to měla být prasárna? Je třeba se oprostit od předsudků. :-)
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 13. 9. 2024 19:34

introvert:
Nejde o předsudky.
Nemyslím si, že by nějaký chi-fi výrobce vyrobil IEM (v ceně 1.000,- CZK) zvukově ve stejném levelu jako výrobci hi-end IEMs v cenách 4 až 8k USD. :pozor
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 13. 9. 2024 19:57

pseudomagick píše:introvert:
Nejde o předsudky.
Nemyslím si, že by nějaký chi-fi výrobce vyrobil IEM (v ceně 1.000,- CZK) zvukově ve stejném levelu jako výrobci hi-end IEMs v cenách 4 až 8k USD. :pozor

Tvoje představa je vzornou ukázkou předsudku. :D
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 13. 9. 2024 20:00

introvert:
Trochu si pleteš předsudky s realitou. :-)
Kterépak IEM za 1.000,- CZK se vyrovnají zvuku U12t či UM Mest Indigo? :shock:
Buď reálný, věcný a konkrétní. 8-)

Kdyby tomu bylo, tak jak píšeš, tak na head-fi by se o IEM za 40,- USD "poprali" a neutráceli by tisíce dolarů za hi-end IEMs. :D
Všichni TOP výrobci IEMs (kteří se tomu věnují roky!) by mohli svůj kšeft zabalit. :D
To je jako by jsi mi tvrdil, že existuje čínský výrobce auta, který za 5% tržní ceny vyrábí auto ve stejné kvalitě (včetně jízdních vlastností!) jako zn. Lamborghini. :D

-- 13. 9. 2024 21:22 --

introvert píše:
Nejde o předsudky.

Rozhodně nejsem předsudkový typ člověka. :D :pozor
Rozhodně netvrdím, že levné chi-fi IEM nemohou hrát slušně v poměru kvalita zvuku/cena.
Nicméně se v žádném případě nemohou zvukově srovnávat s TOTL IEMs.
Je tomu právě naopak a na základě poslechu.
Stejně jako Precogvision v USA, tak i já jsem v ČR asi nejkritičtější uživatel k tzv. TOP IEMs.
O co víc bych musel být kritičtější k levným chi-fi in-earům? :-)

-- 13. 9. 2024 21:24 --

No a vlákno zase po delším čase žije...:-)

-- 13. 9. 2024 21:50 --

Nicméně uživatel cb490763 má combo SP3000 + EE Odin a je maximálně spokojený.
Je dost možné, že také skončím u EE Odin, takže se budu také snažit být už konečně spokojený. :-)
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 14. 9. 2024 04:10

Myslím, že se svým přenosným audiem jsem docela troškař. :-\
Pro ty, kteří by chtěli ultimátní přenosné audio... :roll:

Zde je ke koupi už i v Evropě: https://audioessence.ch/en/products/bri ... VTPlGYZxc1

Odkaz na výrobce: https://briseaudio.com/en/pages/fugaku

-- 14. 9. 2024 05:30 --

Aby těch vysokých cen nebylo málo, myslel jsem si, že cenu kabelů Effect Audio Chiron, Brise Audio SHIROGANE 8-wire a Beat Audio Saga asi už nikdo nepřekoná.
Mýlil jsem se. :-)
Zde je nový super kablík pro IEM: https://www.beataudiolab.com/collection ... s/valhalla

Recenze na Beat Audio Valhalla zde: https://theheadphonelist.com/review-bea ... -valhalla/

A zde jsou pravděpodobně nejlépe hrající IEMs současnosti. :-)

https://shop.musicteck.com/products/ori ... mnt8Fccp-O

https://zeppelinandco.com/products/subt ... Ak0yIQodpR

https://headphone.shop/de/produkt/pmg-audio-apx-se/

https://shop.musicteck.com/collections/ ... supreme-v3
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cb490763 14. 9. 2024 07:46

Trochu si pleteš předsudky s realitou. :-)
Kterépak IEM za 1.000,- CZK se vyrovnají zvuku U12t či UM Mest Indigo? :shock:
Buď reálný, věcný a konkrétní. 8-)

Kdyby tomu bylo, tak jak píšeš, tak na head-fi by se o IEM za 40,- USD "poprali" a neutráceli by tisíce dolarů za hi-end IEMs. :D
Všichni TOP výrobci IEMs (kteří se tomu věnují roky!) by mohli svůj kšeft zabalit. :D
To je jako by jsi mi tvrdil, že existuje čínský výrobce auta, který za 5% tržní ceny vyrábí auto ve stejné kvalitě (včetně jízdních vlastností!) jako zn. Lamborghini. :D

-- 13. 9. 2024 21:22 --

introvert píše:
Nejde o předsudky.

Rozhodně nejsem předsudkový typ člověka. :D :pozor
Rozhodně netvrdím, že levné chi-fi IEM nemohou hrát slušně v poměru kvalita zvuku/cena.
Nicméně se v žádném případě nemohou zvukově srovnávat s TOTL IEMs.
Je tomu právě naopak a na základě poslechu.
Stejně jako Precogvision v USA, tak i já jsem v ČR asi nejkritičtější uživatel k tzv. TOP IEMs.
O co víc bych musel být kritičtější k levným chi-fi in-earům? :-)

-- 13. 9. 2024 21:24 --

No a vlákno zase po delším čase žije...:-)

-- 13. 9. 2024 21:50 --

Nicméně uživatel cb490763 má combo SP3000 + EE Odin a je maximálně spokojený.
Je dost možné, že také skončím u EE Odin, takže se budu také snažit být už konečně spokojený. :-)

Ano jsem spokojený. Ale to chce si v hlavě správně nastavit. Ego samozřejmě ví, že by se dalo jít dál, ale za jakou cenu? Já musím říct, že kombinaci EE Odin a Ultima poslouchám, ze svého audia asi teď nejvíc. Hraje to parádně a detail je lepší než na Meze Elite. Ale třeba se situace změní, příští měsíc mi přijde nová hračka, plácnul jsem se hodně hodně přes kapsu. Asi nejvíc co jsem kdy koupil. :-)
Elite,TT2,TrafoPrimavera,SP3000+EEOdin,KEF207,ClasséCA2300+CP800,GradoGH4
Ex:GradoRS1x,DunuSA6,SolarisSE,AudezeLCD2CB+X+Sine,AK SR25+SE100,ShuoerTape,AuneS6,AKGK701,ATHM50,GR07,ShnlngM5s,M3s,M3X,M6pro,M7,FiiOM11+11plus,BenchmrkDAC1,Stx307+507+407,HUGO1,2
cb490763
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka