Moderátor: Moderátoři AVMania.cz
introvert píše:pseudomagick píše:introvert:
Nejde o předsudky.
Nemyslím si, že by nějaký chi-fi výrobce vyrobil IEM (v ceně 1.000,- CZK) zvukově ve stejném levelu jako výrobci hi-end IEMs v cenách 4 až 8k USD.
Tvoje představa je vzornou ukázkou předsudku.
lacikamo píše:ale proč KAŽDÁ IEMs končí v propadu za 10k/12k/15k Hz? (Když Hi-Res?)
lacikamo píše:introvert píše:pseudomagick píše:introvert:
Nejde o předsudky.
Nemyslím si, že by nějaký chi-fi výrobce vyrobil IEM (v ceně 1.000,- CZK) zvukově ve stejném levelu jako výrobci hi-end IEMs v cenách 4 až 8k USD.
Tvoje představa je vzornou ukázkou předsudku.
Předsudek je i myslet si, že pořizovací cena obrazí náklady na výrobu u těch dražších - tedy zapomenout, že p.c. je taky značka, marketing, poptávka, balení, image samotné ceny. Graf FiR Audio RN 6 je jistě pěknej, hladkej bez peaks, ale proč KAŽDÁ IEMs končí v propadu za 10k/12k/15k Hz? (Když Hi-Res?)
martas38 píše:lacikamo: většina renomovaných výrobců jednak vůbec známku Hi-Res nepoužívá a za další, zrovna tato nálepka nedefinuje, na jaké frekvenci má být jaký útlum. Logo Hi-Res má jednu jedinou funkci. Zvýšit prodeje, zákazník se mylně domnívá, že má něco extra.
flatliners píše:Odiny jsou skveli, ale casem mi ta urvanost zacala vadit, zvlast pote pri srovnani s Anni. Vetsinou posloucham mnoho hodin v kuse, tam to vadilo. Pri kratkem poslechu a vyberu spravneho alba jsou paradni. Nicmene toto jsem resit proste nechtel, a ani kvuli nim pripadne resit jiny Dap. S Anni neni problem poslouchat napr. 10hodin v kuse a neustale se nechat prekvapovat. To na nich miluju nejvic. Mozna nejsou v nicem nejlepsi, ale ta kombinace a ladeni dela urcite kouzlo, ze chci poslouchat dal a dal. Navic faktor zabavy je na vysoke urovni a o to mi jde v muzice predevsim. Zadna pitva, pouze velmi kvalitni zabava.
flatliners píše:Odiny jsou skveli, ale casem mi ta urvanost zacala vadit, zvlast pote pri srovnani s Anni. Vetsinou posloucham mnoho hodin v kuse, tam to vadilo. Pri kratkem poslechu a vyberu spravneho alba jsou paradni. Nicmene toto jsem resit proste nechtel, a ani kvuli nim pripadne resit jiny Dap. S Anni neni problem poslouchat napr. 10hodin v kuse a neustale se nechat prekvapovat. To na nich miluju nejvic. Mozna nejsou v nicem nejlepsi, ale ta kombinace a ladeni dela urcite kouzlo, ze chci poslouchat dal a dal. Navic faktor zabavy je na vysoke urovni a o to mi jde v muzice predevsim. Zadna pitva, pouze velmi kvalitni zabava.
pseudomagick píše:Už jsou v bazaru v prodeji za cca 50k.
Bohužel v USA.
Zde: https://www.head-fi.org/classifieds/emp ... ven.72975/
martas38 píše:introvert: jo kdyby to bylo tak jednoduchý. Sám dobře víš, že z KZ ZS12 PRO X neudělá 64Audio U12T ani pět parametrických EQ.
introvert píše:Docela mě překvapuje, kolik času a plků je tady věnováno tonalitě sluchátek.To jste ještě opravdu nezaregistrovali, že pokročilejší audiofilové používají ekvalizaci? Lepší DAPy mají parametrický ekvalizér přímo integrovaný. Tak k čemu ty nesmyslné řeči o tom, že ta která IEM lze používat pouze krátkou dobu? Nasaďte PEQ, a jste za vodou. A možná hodně ušetříte.
![]()
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků