Výběr hi-end in-ear sluchátek

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod flatliners 14. 9. 2024 08:25

Odiny jsou skveli, ale casem mi ta urvanost zacala vadit, zvlast pote pri srovnani s Anni. Vetsinou posloucham mnoho hodin v kuse, tam to vadilo. Pri kratkem poslechu a vyberu spravneho alba jsou paradni. Nicmene toto jsem resit proste nechtel, a ani kvuli nim pripadne resit jiny Dap. S Anni neni problem poslouchat napr. 10hodin v kuse a neustale se nechat prekvapovat. To na nich miluju nejvic. Mozna nejsou v nicem nejlepsi, ale ta kombinace a ladeni dela urcite kouzlo, ze chci poslouchat dal a dal. Navic faktor zabavy je na vysoke urovni a o to mi jde v muzice predevsim. Zadna pitva, pouze velmi kvalitni zabava.
Metal/HC/Punk
Galaxy S23 Ultra
Nostalgia Audio Camelot, Penon Impact, Noble FoKus Pro, Westone 4R, iBasso DX340, iFi Go Blu, FiiO Btr3k
flatliners
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lacikamo 14. 9. 2024 08:43

introvert píše:
pseudomagick píše:introvert:
Nejde o předsudky.
Nemyslím si, že by nějaký chi-fi výrobce vyrobil IEM (v ceně 1.000,- CZK) zvukově ve stejném levelu jako výrobci hi-end IEMs v cenách 4 až 8k USD. :pozor

Tvoje představa je vzornou ukázkou předsudku. :D

Předsudek je i myslet si, že pořizovací cena obrazí náklady na výrobu u těch dražších - tedy zapomenout, že p.c. je taky značka, marketing, poptávka, balení, image samotné ceny. Graf FiR Audio RN 6 je jistě pěknej, hladkej bez peaks, ale proč KAŽDÁ IEMs končí v propadu za 10k/12k/15k Hz? (Když Hi-Res?)
EDIT: Opravím sám sebe.. Frekvenční rozsah má s Hi-Res pramálo společného. Hi-Res je míněno vysoké rozlišení díky vyššímu převzorkováni..
Naposledy upravil lacikamo dne 14. 9. 2024 23:15, celkově upraveno 1
lacikamo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod introvert 14. 9. 2024 09:21

lacikamo píše:ale proč KAŽDÁ IEMs končí v propadu za 10k/12k/15k Hz? (Když Hi-Res?)

Protože takto to očekává mozek většiny posluchačů.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 14. 9. 2024 12:00

lacikamo: většina renomovaných výrobců jednak vůbec známku Hi-Res nepoužívá a za další, zrovna tato nálepka nedefinuje, na jaké frekvenci má být jaký útlum. Logo Hi-Res má jednu jedinou funkci. Zvýšit prodeje, zákazník se mylně domnívá, že má něco extra.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod flatliners 14. 9. 2024 12:12

Je to tak..
Metal/HC/Punk
Galaxy S23 Ultra
Nostalgia Audio Camelot, Penon Impact, Noble FoKus Pro, Westone 4R, iBasso DX340, iFi Go Blu, FiiO Btr3k
flatliners
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 14. 9. 2024 17:46

lacikamo píše:
introvert píše:
pseudomagick píše:introvert:
Nejde o předsudky.
Nemyslím si, že by nějaký chi-fi výrobce vyrobil IEM (v ceně 1.000,- CZK) zvukově ve stejném levelu jako výrobci hi-end IEMs v cenách 4 až 8k USD. :pozor

Tvoje představa je vzornou ukázkou předsudku. :D

Předsudek je i myslet si, že pořizovací cena obrazí náklady na výrobu u těch dražších - tedy zapomenout, že p.c. je taky značka, marketing, poptávka, balení, image samotné ceny. Graf FiR Audio RN 6 je jistě pěknej, hladkej bez peaks, ale proč KAŽDÁ IEMs končí v propadu za 10k/12k/15k Hz? (Když Hi-Res?)

Rozhodně si nemyslím, že pořizovací cena je úměrná kvalitě zvuku. :pozor
Např. takové Symphonium Audio Crimson (1.500,- USD) jsou v něčem lepší, než U12t (2.000,- USD).
A to mají pouze 4 BA (U12t jich má 12).
Prostě ne vždy cena či počet driverů hraje roli. :-)

-- 14. 9. 2024 18:48 --

martas38 píše:lacikamo: většina renomovaných výrobců jednak vůbec známku Hi-Res nepoužívá a za další, zrovna tato nálepka nedefinuje, na jaké frekvenci má být jaký útlum. Logo Hi-Res má jednu jedinou funkci. Zvýšit prodeje, zákazník se mylně domnívá, že má něco extra.

Pokud se nepletu, tak termín "Hi-Res" přišlo na světlo světa díky zn. Sony. :-)

-- 14. 9. 2024 18:52 --

flatliners píše:Odiny jsou skveli, ale casem mi ta urvanost zacala vadit, zvlast pote pri srovnani s Anni. Vetsinou posloucham mnoho hodin v kuse, tam to vadilo. Pri kratkem poslechu a vyberu spravneho alba jsou paradni. Nicmene toto jsem resit proste nechtel, a ani kvuli nim pripadne resit jiny Dap. S Anni neni problem poslouchat napr. 10hodin v kuse a neustale se nechat prekvapovat. To na nich miluju nejvic. Mozna nejsou v nicem nejlepsi, ale ta kombinace a ladeni dela urcite kouzlo, ze chci poslouchat dal a dal. Navic faktor zabavy je na vysoke urovni a o to mi jde v muzice predevsim. Zadna pitva, pouze velmi kvalitni zabava.

Něco podobného (nižší výšky) mi právě vadilo na Viking Ragnar. Hodinový poslech ok, ale po třech hodinách
byl už můj sluch převýškovaný. :-)
Odin jsem poslouchal s SP3000 asi 6 hodin a bylo to v pohodě. 8-)
Občas mi ale u některých skladeb vadil ten peak na vyšších středech při některých ženských vokálech.
Naštěstí to nebyl takový extrém jako u EarSonics Grace Platinum.

Zatím je můj kandidát č, 1 EE Raven. Samozřejmě z bazaru na HF, páč plnou cenu bych za ně asi nedal. :-)
Při pohledu na obrázek níže jsem ale tak trochu zděšený velikostí (oproti Odin). :shock:

Obrázek
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 15. 9. 2024 04:02

Už jsou v bazaru v prodeji za cca 50k. :-)
Bohužel v USA. :-(

Zde: https://www.head-fi.org/classifieds/emp ... ven.72975/
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cb490763 15. 9. 2024 07:21

flatliners píše:Odiny jsou skveli, ale casem mi ta urvanost zacala vadit, zvlast pote pri srovnani s Anni. Vetsinou posloucham mnoho hodin v kuse, tam to vadilo. Pri kratkem poslechu a vyberu spravneho alba jsou paradni. Nicmene toto jsem resit proste nechtel, a ani kvuli nim pripadne resit jiny Dap. S Anni neni problem poslouchat napr. 10hodin v kuse a neustale se nechat prekvapovat. To na nich miluju nejvic. Mozna nejsou v nicem nejlepsi, ale ta kombinace a ladeni dela urcite kouzlo, ze chci poslouchat dal a dal. Navic faktor zabavy je na vysoke urovni a o to mi jde v muzice predevsim. Zadna pitva, pouze velmi kvalitni zabava.

Máš pravdu s jiným DAPem je to ok. S Ultimou nemám nikdy pocit uřvanosti. Ale nehodí se k nim DAPy jako ibasso nebo hiby. Ultima je taková tmavší a analogová, ve spojení s odinama je to ok.

-- 15 zář 2024, 08:23 --

pseudomagick píše:Už jsou v bazaru v prodeji za cca 50k. :-)
Bohužel v USA. :-(

Zde: https://www.head-fi.org/classifieds/emp ... ven.72975/

Můžeš si pro ně zaletět. Letenky zase tak drahé nejsou.
Elite,TT2,TrafoPrimavera,SP3000+EEOdin,KEF207,ClasséCA2300+CP800,GradoGH4
Ex:GradoRS1x,DunuSA6,SolarisSE,AudezeLCD2CB+X+Sine,AK SR25+SE100,ShuoerTape,AuneS6,AKGK701,ATHM50,GR07,ShnlngM5s,M3s,M3X,M6pro,M7,FiiOM11+11plus,BenchmrkDAC1,Stx307+507+407,HUGO1,2
cb490763
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 15. 9. 2024 08:09

Docela mě překvapuje, kolik času a plků je tady věnováno tonalitě sluchátek. :shock: To jste ještě opravdu nezaregistrovali, že pokročilejší audiofilové používají ekvalizaci? Lepší DAPy mají parametrický ekvalizér přímo integrovaný. Tak k čemu ty nesmyslné řeči o tom, že ta která IEM lze používat pouze krátkou dobu? Nasaďte PEQ, a jste za vodou. A možná hodně ušetříte. :D 8-)
Přílohy
IMG_3220 ve velké velikosti.jpeg
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 15. 9. 2024 11:54

introvert: jo kdyby to bylo tak jednoduchý. Sám dobře víš, že z KZ ZS12 PRO X neudělá 64Audio U12T ani pět parametrických EQ.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod cb490763 15. 9. 2024 12:54

Samozřejmě o té možnosti vím. Nepoužívám, protože jsem spokojený.
cb490763
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 15. 9. 2024 13:51

martas38 píše:introvert: jo kdyby to bylo tak jednoduchý. Sám dobře víš, že z KZ ZS12 PRO X neudělá 64Audio U12T ani pět parametrických EQ.

Ano, PEQ nedokáže vše. Ale kupříkladu ty bolístky s uřvaností apod. by se daly vyřešit levou zadní ..
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 15. 9. 2024 14:04

Ovšem na úkor něčeho. Ono se stačí podívat, jak jsou například drivery rozmístěny v levných IEM (často jako sardinky v plechovce) a jak v solidních IEM. A právě tím + dumpery se krotí ty uřvanosti.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 15. 9. 2024 14:26

A na úkor čeho ?
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 15. 9. 2024 17:35

introvert píše:Docela mě překvapuje, kolik času a plků je tady věnováno tonalitě sluchátek. :shock: To jste ještě opravdu nezaregistrovali, že pokročilejší audiofilové používají ekvalizaci? Lepší DAPy mají parametrický ekvalizér přímo integrovaný. Tak k čemu ty nesmyslné řeči o tom, že ta která IEM lze používat pouze krátkou dobu? Nasaďte PEQ, a jste za vodou. A možná hodně ušetříte. :D 8-)

Kdyby jsi někdy zkoušel použít EQ u Astell&Kern, tak bys pochopil. :-)
Prostě Astell&Kern to s EQ (na rozdíl od Cowonu) neumí. :-\
pseudomagick
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka