Výběr hi-end in-ear sluchátek

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod cb490763 15. 9. 2024 18:43

Cowon se ještě dělá? To bych spíš zmínil hiby ty mají skvělý mseeb. Ja jsem ale zásadně proti používání EQ.
cb490763
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 15. 9. 2024 19:31

cb490763 píše:Ja jsem ale zásadně proti používání EQ.

A nějaký zásadní důvod ? To je jako kdybys už byl starý a blbě viděl, ale přesto bys brýle odmítal: “Jsem zásadně proti používání brýlí” .. ? :shock:
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lacikamo 15. 9. 2024 22:14

Nenazval bych tento zásadním, ale taky EQ nepoužívám - jednak mám zkušenost, že slušná IEM ekvalizaci nepotřebují - druhak slušná sluchátka pěkně ukážou, že problém je v drvivé většině u zdroje - nahrávky. A tím nemyslím datový tok v jeho objemu, ale kvalitu masteringu resp. představu zvukového mistra o tom jak nahrávka "bude znít." Takže parametrický ekvalizér jsem párkrát na album použil - bezstrátový soubor jsem v parametrickým ekalizérem v audioeditoru (Samplitude Producer) upravil podle představy o pásmách, snažil jsem se držet zvuku, jak je podán na většine alb (cca 90%) toho co poslouchám.. a jenž považuju za optimální - tak, aby jsem v přehrávači nemusel obyčejný ekvalizér použít.
Naposledy upravil lacikamo dne 15. 9. 2024 23:32, celkově upraveno 4
lacikamo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pseudomagick 15. 9. 2024 22:53

cb490763 píše:Cowon se ještě dělá? To bych spíš zmínil hiby ty mají skvělý mseeb. Ja jsem ale zásadně proti používání EQ.

Bohužel se Cowon už nevyrábí.
Dal bych mu jinak přednost před Astell&Kern. :-)
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 16. 9. 2024 04:50

Zajímavý tip a pro mnohé end-game IEM. :-)
Dnes jsem díky Twistertovi6 objevil nové IEM od Unique Melody, zřejmě laděním nástupce U12t.
Nedávno vyšly a je v prodeji pouze 779 kusů.

Twister o nich včera napsal toto (zdroj je v recenzi 2):
"Maven II vs 64 Audio U12t – Despite its age, U12t still has an iconic status, thus I thought it would make a good comparison. What makes it especially interesting, again, on paper when you look at their FRs, they nearly match up to 2kHz (similar response of sub-bass, bass, low-mids, and mids). But, in reality, when you start listening and comparing these with your ears, Maven II sounds like a clear upgrade to U12t. Soundstage width and imaging are a lot wider and more holographic in Maven II, and the difference is very noticeable. Low end quantity, from sub-bass and through mid-bass is very similar, but quality gives Maven II an upper hand because of the sound texture the 2DD drivers bring to the lower end in comparison to U12t BAs. Both have neutral lower mids, and clear, natural, detailed upper mids, but the difference in treble sets them apart big time. U12t has more emphasis in the lower treble which gives its sound a more natural crunch, while Maven II has more emphasis in mid-treble which gives the sound its higher resolution with more sparkle and airiness to improve layering and separation of the sounds. So, if you are a fan of U12t tuning and craving bigger and more holographic soundstage expansion along with DD bass texture and improved retrieval of details, Maven II is a clear upgrade."

Chlapi na head-fi jsou z nich docela nadšeni (a to jsou levnější, než U12t a z titanu). :shock:
"Pouhých" 1.799,- USD. :-)
Pokud jsem nečetl špatně, tak někdo je upřednostňuje před UM MM či EE Raven.
Dost rád bych si je poslechl, ačkoli vypadají nenápadně a jsou poměrně levné.

Vlákno: https://www.head-fi.org/…38/

Recenze 1: https://www.head-fi.org/…372

Recenze 2: https://twister6.com/…/3/

Výrobce: https://www.uniquemelody.org/…-ii

Prodejce v EU (Švýcarsko): https://audioessence.ch/…ems

Počítám, že se zanedlouho objeví v bazaru na HF s nižší cenovkou, páč ortodoxní audiofilové nejsou nikdy spokojeni a nic jim není svaté. :D
Ještě že mezi ně nepatřím. :D
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 16. 9. 2024 06:40

lacikamo: Představa, že “slušná IEM ekvalizaci nepotřebují”, by v mnoha případech vzala za své, pokud by si člověk porovnal, jak hrají s EQ, a jak bez EQ. Toto ovšem drtivá většina posluchačů nedělá, takže si koupí ona “slušná” IEM sluchátka (často za desítky tisíc), a poslouchají jejich subobptimální zvuk, a libují si, jak jim to dobře hraje (zaplatili přece za IEM majlant). A pak mnohdy dospějí k názoru, že to vlastně moc dobře nehraje (často na základě toho, co někdo napsal na HeadFi), a sluchátka s velkou ztrátou prodají, aby si koupili nová, a kolečko se mohlo opakovat. PEQ by třeba pomohl, ale to by se v tom musel dotyčný vyznat, a vyzkoušet to. Nehledě na to, že je vlastně těžké říct, co jsou to “slušná” IEM sluchátka, když, vzhledem k odlišnostem ucha, každý posluchač slyší hrát jeden a tentýž kus jinak. Mluvím samozřejmě pouze o tonalitě. Tedy PEQ se používá jednak k nápravě obecně známých nedostatků IEM (propady, vyvýšeniny), a dále k jemnému doladění IEM, a přizpůsobeni jejich zvuku uchu konkrétního posluchače. Že by se PEQ používal k nápravě nahrávek, to slyším poprvé, ale možné to samozřejmě je. Jen těch profilů pak bude mít člověk asi neurekom (pokud by s nastavením EQ nechtěl laborovat pro každou desku). :-)
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod JarinV 19. 9. 2024 13:22

Meze Alba už jste nekdo slyšel? Recenze až podezřele souhlasně pozitivní. Delší dobu jako novinka nedostupné, asi nějaké problémy ve výrobě. Což byl asi trochu průšvih, když je před prázdninama evidentně silně tlačili přes recenzenty.
JarinV
Junior

Odeslat příspěvekod introvert 19. 9. 2024 13:45

JarinV píše:Meze Alba už jste nekdo slyšel? Recenze až podezřele souhlasně pozitivní. Delší dobu jako novinka nedostupné, asi nějaké problémy ve výrobě. Což byl asi trochu průšvih, když je před prázdninama evidentně silně tlačili přes recenzenty.

Audigo jich má více než 10 kusů, takže to na žádný průšvih nevypadá. Možná tak pro Audigo. Obával bych se jejich krátkých trysek, což naznačuje i recenze zde https://www.audioreporter.cz/na-cem-pos ... uze-zarit/ .
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod JarinV 19. 9. 2024 15:04

Napsal jsem to trochu blbě, teď dostupná samozřejmě jsou. Ale zhruba od minulého týdne, do té doby koupit nešla. Čili myslel jsem průšvih pro Meze.
JarinV
Junior

Odeslat příspěvekod pseudomagick 21. 9. 2024 03:15

Netušil jsem, že in-eary jako Meze Alba v ceně cca 4k patří do tohoto vlákna, tedy do hi-endu. :-)
Je jasné, že vrchní cenová hranice je i 8k USD, ale jak je to s tou spodní? :roll:
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod akburt 21. 9. 2024 06:42

René,a co sledovat jaký mají nehlede na svou cenu zvuk?
akburt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 21. 9. 2024 17:37

akburt:
Jistě nevěříš tomu, že in-eary za 4k budou mít srovnatelný zvuk jako IEM za 40k, že? :-)
Pokud však nejsou srovnatelné, tak nepatří do hi-endu.
Nebo v tom není logika? :-)
Nechce se mi věřit, že by nějaký výrobce (dobrodinec) vyrobil hi-end in-eary a prodával je pak za 4k. :shock:
Stále mám za to, že žiji ve světě kde se za kvalitu a špičkový zvuk musí platit... 8-)
I já sám jsem na cestě a stále jsem špičkového zvuku nedosáhl. :-\
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cb490763 21. 9. 2024 18:03

René jestli od toho taky nemáš nerealistické očekávání.
cb490763
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 21. 9. 2024 18:19

pseudomagick píše:Nechce se mi věřit, že by nějaký výrobce (dobrodinec) vyrobil hi-end in-eary a prodával je pak za 4k. :shock:

V praxi je to často naopak - “dobrodinci” vyrobí IEM za 4k, a prodávají je za 40k. Však on už se nějaký hejl najde .. :D Občas sleduji youtube kanál Headphone Show - Resolve & Co. K ceně IEM se tam většinou vyjadřují podobně - jde o pouhé číslo, které s vlastnostmi IEM nemá většinou nic společného.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 21. 9. 2024 18:40

cb490763 píše:René jestli od toho taky nemáš nerealistické očekávání.

To si nemyslím. :pozor
Spíše se mi už nechce dávat 4k EUR za IEM. :D
pseudomagick
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka