Výběr hi-end in-ear sluchátek

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod introvert 19. 10. 2024 18:34

cb490763 píše:A čím to vlastně krmíš? Tím Sony? DX320 ještě máš? Jinak super, že tě to baví. To ti přeju.

Nemá, jeho DX320 mám nyní já.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod flatliners 19. 10. 2024 18:40

Krmim to Sony nebo DX180. Sony je muzikálnější, teplejší s větším prostorem. iBasso je neutrálnější a za ty peníze naprosto výborný. Oboje ke Camelotu sedne parádně. DX320 jsem prodal. Sony mě baví víc. Hlavně na moje dlouhé poslechy..I ta DX180 obstojí proti DX320 skvěle. Zvlášť za tu cenu prostě. Navíc je mnohem menší, lehčí, s lepší výdrží, takže na ven ideální.
Metal/HC/Punk
Galaxy S23 Ultra
Elysian Annihilator 2023, Nostalgia Audio Camelot, Penon Impact, Noble FoKus Pro, Westone 4R, iBasso DX340, Sony WM1AM2, iBasso DX180, iFi Go Blu, FiiO Btr3k
flatliners
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cb490763 20. 10. 2024 08:39

Koukal jsem se na parametry toho Ibassa. Udivuje mě, že s 3200mAh a takovým displejem to má lepší výdrž jak dx320. Ale ta cena je teda skvělá. To je opravdu zadarmo. Proč jsi třeba nešel do hiby? Tam mají R6 a R6pro oboje se super zvukem. Akorát na té r6pro dost lidi kritizují výdrž no.
cb490763
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod flatliners 20. 10. 2024 10:23

R6pro je větší, těžší a fakt ošklivé :D Navíc výdrž v class A 6hodin? To jako vážně? A cena je taky o dost vyšší. Na ven, kde se člověk stejně nemůže na 100% soustředit na zvuk je DX180 ideální. A pokud jedu někam na akci a nechci dap a iem tahat, tak mam Noble Fokus Pro, které na TWS hrají úplně parádně..
Ale s těma dapama už je to zas offtopic..
Metal/HC/Punk
Galaxy S23 Ultra
Elysian Annihilator 2023, Nostalgia Audio Camelot, Penon Impact, Noble FoKus Pro, Westone 4R, iBasso DX340, Sony WM1AM2, iBasso DX180, iFi Go Blu, FiiO Btr3k
flatliners
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Cagix 20. 10. 2024 10:41

Už jsem se chtěl na to vyprdnout, ale nemůžu. R 6 pro je hrozně thick, warm extra moc plný zvukem. Nejvíce odlišný od těch strojku co mi prošlo rukama. Nezameruje se na prostor na detail, který je zaměřený jakoby ve vzduchu, zvuk postrádal etericnou lehkost pro nuance. Není ani nijak extra hladký je takový hrubejsi. Nejlepší stroj co jsem slyšel v přenosné sfere je ibasso dc elite. Přenáší kvality gustardu a 26 do mobilní sfery. Odladenost, přesnost, dokončení tonu dokončuje to konce skladeb, které jsem tam neměl. Oproti fiiu je lepší i příjemnější poslech, detail a hlavní klad kontrola nad zvukem. Jakoby tam bylo něco co zabrání ostrosti jakási ultra kontrola nad tím zvukem. Vše co bylo dobré na fiiu má elite ještě o něco lepší. Poměr cena tohoto naprosto bere dech. Nic takového podobného jsem nepoznal a iem takto nacenene neexistují v tomto poměru. Souhlasím s tím, že ibasso teď za ty prachy opravdu dělá hodně dobré stroje. Ostatní jsou dle mého teď pozadu pokud se nezamiri do těch už pořádnych výšin.
Cagix
Junior

Odeslat příspěvekod pseudomagick 20. 10. 2024 13:07

flatliners píše:Odin už má pár měsíců Petr a víte jak je to se zvukovou pamětí :potichu
Po paměti(takže s rezervou) má oproti Odinu Camelot určitě lepší středy. Kytary jsou reálnější, pěkně řežou, ale bez jakéhokoli problému s uřvaností na horních středech s některými nahrávkami. Soundstage je na Camelotu větší a víc 3D. Bas je vynikající, krásně texturovaný, udeří přesně jak má a když je potřeba. Odin má basu taky parádní ale i tak se mi zdá na Camelotu lepší. Výšky jsou na úrovni Anni, ne tak dopředu, ale kvalitou na stejno. Camelot je fantasticky koherentní a i když má tři druhy měničů, dokázali to tak poskládat, že není šance cokoli poznat. Absolutní vyrovnanost v celém spektru a přesto úžasná zábava. Detaily, technika, to vše je na nejvyšší úrovni.

Při porovnání s Anni, je Camelot lepší prakticky ve všem, až na výšky. Jako treblehead výšky na Anni naprosto zbožnuju. Jsou krásně dopředu a vytváří něco až magického. Anni celkově je možná horší, ale to ladění je prostě tak návykové a zábavné, že jsem sice možná chvilku koketoval s prodejem, jenže pak sem je nasadil a zase sem byl ztracenej..

Nechávám si tedy Camelot i Anni a Impact šel k manželce, kterou jsem pomalými krůčky naučil a už je taky ztracená :D Z Impact je úplně hotová. Taky aby ne, před tím měla mé staré Westone 4r a potom Kinera Idun Golden 2. Ten skok je tedy obrovský :D

Díky za info. :-)
To srovnání s EE Odin je překvapující a to i vzhledem k pořizovací ceně. :shock:
Až na to budu finančně lépe, tak si je snad koupím. :-)
Třeba ale nakonec koupím ty EE Raven...či se na trhu objeví nějaké nové IEM. :D
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 20. 10. 2024 18:40

flatliners píše:R6pro je větší, těžší a fakt ošklivé :D Navíc výdrž v class A 6hodin? To jako vážně? A cena je taky o dost vyšší. Na ven, kde se člověk stejně nemůže na 100% soustředit na zvuk je DX180 ideální. A pokud jedu někam na akci a nechci dap a iem tahat, tak mam Noble Fokus Pro, které na TWS hrají úplně parádně..
Ale s těma dapama už je to zas offtopic..

Ve vláknu "Rank the IEM's you've heard" na head-fi konečně nějaký tvůj novější žebříček. :tleskani

Tedy:

Update:
1: Nostalgia Audio Camelot/Annihilator 23
2: Penon Impact
3: EE Odin
4: Custom Art Fibae 7 Unlimited
5 : iBasso IT07

A to se na audioessence.ch píše o EE Odin " der beste IEM der Welt". :D
Holt se tedy ani Švýcarům někdy nedá zcela věřit. :D :pozor

Zde: https://audioessence.ch/collections/in- ... r-der-welt
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod flatliners 20. 10. 2024 18:59

Ale tak tohle je hrozně individuální, takže vždy se musí brát s velkou rezervou. Dražší také rozhodně neznamená automaticky lepší. Někomu např. na Impact může chybět DD bas, ale já ten jeho BA prostě miluju. Je skvěle rychlej a udeřit umí. Oproti Odin je vyrovnanější a přitom i skvěle zábavnej. Pokud bych musel losovat jen jedny iem a vylosoval zrovna Impact , tak bych byl uplně spokojenej..Ještě že ale nemusím :D

edit: záleží samozřejmě také na zdroji, kabelu, nástavcích..
Teď mam na Anni týden nově nástavce Pentaconn Coreir a je to úplně jiný svět. Utahují bas a přidávají rozlišení, neuvěřitelný posun, který dokud člověk neslyší, vůbec ho nepotřebuje. Spousta lidí kteří na Anni kritizují basu, by to tím mohla vyřešit..Na Camelotu jsou ale zas naopak špatné, jelikož má delší krček a ztratí s Coreir basu i soundstage..
Metal/HC/Punk
Galaxy S23 Ultra
flatliners
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 20. 10. 2024 19:33

Málokdo z uživatelů IEM chápe, že jejich žebříčky a slovní popis zvuku platí pouze pro tyto uživatele samotné. Nikdo jiný neuslyší (z jimi popisovaného kusu) totéž, co oni. To platí i pro sluchátka okolo uší. Je tedy v podstatě zbytečné sem posílat rozsáhlý popis zvuku sluchátek.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod flatliners 20. 10. 2024 19:48

Tak tady bych úplně nesouhlasil. Pokud si s někým prioritami sedneš, tak jeho popis zvuku může být a pravděpodobně bude velmi přínosný. Zvlášť pokud uvažuješ o nákupu a nemáš možnost poslechu..

Navíc o čem by jsme tu sakra diskutovali? :D
Metal/HC/Punk
Galaxy S23 Ultra
flatliners
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 20. 10. 2024 20:13

Dříve jsem se rozhodoval zda koupit Noble Kublai Khan nebo Nostalgia Audio Camelot,
neboť obě tyto IEM byly ve stejné ceně.
Na head-fi mi asi 3 lidi poradili a upřednostnili právě KK před Camelot.
Bohužel jsem ty druhé neslyšel, tudíž jsem se rozhodl pro KK.
Dost by mě zajímalo, které jsou tedy vlastně zvukově lepší. :-)

Vzhledem k tomu, že Camelot nemají mírnou bouli na nižších výškách (i když ne tak otravnou jako Ragnar),
takže by právě asi byly lepší, než KK. :-\
Příště se tedy snad nákup lépe podaří. :-)
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod flatliners 20. 10. 2024 20:34

Za mě je Camelot jistota bez jediné chyby. Pokud one and done, tak s ním..
Metal/HC/Punk
Galaxy S23 Ultra
flatliners
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 20. 10. 2024 21:44

flatliners píše:Tak tady bych úplně nesouhlasil. Pokud si s někým prioritami sedneš, tak jeho popis zvuku může být a pravděpodobně bude velmi přínosný. Zvlášť pokud uvažuješ o nákupu a nemáš možnost poslechu.

Přínosnost jistě může být, ale omezená, a nejistá. V podstatě je nutné slyšet sluchátka na vlastní uši, protože ty má každý posluchač jiné. Není tedy jasné, v čem se dva posluchači shodnou, a v čem ne.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 20. 10. 2024 22:54

introvert:
V tom máš jistě pravdu, ale co když možnost poslechu před koupí prostě nemáš?
Pak asi nezbývá nic jiného, než dát na uši jiných.... :-)

Kde si v ČR mohu před koupí poslechnout např. Fir Radon 6 či jiné IEMs, z nichž se mnohé ani v Evropě neprodávají?
Fir Radon 6 třeba ano, ale do švýcarského Curychu je to docela z ruky. :D
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 20. 10. 2024 23:08

OK, ale v tom případě musíš akceptovat riziko, že sluchátka budou pro Tebe hrát jinak, než někdo popsal. Což je u kousků za tisíce dolarů docela problém. Ale jako drsňák to třeba riskneš .. :D
introvert
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka