Výběr hi-end in-ear sluchátek

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Cagix 6. 12. 2024 21:07

No to asi ne. Já mám vyhlidlou docela novinku afull cantor. Já se rozhoduji mezi tím a dunu dk 3001 bd. Němci teď mají bohužel jen cantor.
Cagix
Junior

Odeslat příspěvekod pseudomagick 6. 12. 2024 21:07

V bazaru jsou zde na prodej (od 22. 9. 2024) Unique Melody UM Mest MK 2 od MartinV2018 za 20k.
Jsem dost zvědav zda je někdo koupí.

Zde: viewtopic.php?f=1872&t=1338279

-- 6. 12. 2024 21:10 --

Cagix píše:No to asi ne. Já mám vyhlidlou docela novinku afull cantor. Já se rozhoduji mezi tím a dunu dk 3001 bd. Němci teď mají bohužel jen cantor.

Pokud se nepletu, tak oboje jsou ale IEM a ne náhlavní sluchátka.
Být tebou, tak na novinku (co se koupě týče) určitě nespěchám. :pozor
Raději si počkej na pár uživatelských recenzí.
Nicméně za 500,- (DUNU DK3001BD) až 800,- USD (AFUL Cantor) bych žádný zvukový zázrak nečekal. :-)
Naposledy upravil pseudomagick dne 6. 12. 2024 21:16, celkově upraveno 2
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Cagix 6. 12. 2024 21:14

Tak já si rád poslechnu obojí. Pro sebe mám spíš ty iem. Jako zvažoval jsem jednu dobu použité he 1000 se, ale nakonec jsem nechtěl jít do sestavy. Dá se použít i dc elite jako dac a jít z něj do ampu. Nakonec to dělat nebudu.

-- 6. 12. 2024 21:20 --

Cantor je špička. Vím o tom, že jim někteří nahradili u 12 t. Dunu je teď v té cenne megahit. Oboji posouvají hranice.
Cagix
Junior

Odeslat příspěvekod pseudomagick 6. 12. 2024 21:20

Cagix:
Pokud máš rád dynamiku, tak zkus např. Oriolus Szalayi.
Také jsem o nich dříve uvažoval.

Zde: https://allegro.cz/nabidka/oriolus-szal ... 6857502520

-- 6. 12. 2024 21:25 --

Cagix píše:Tak já si rád poslechnu obojí. Pro sebe mám spíš ty iem. Jako zvažoval jsem jednu dobu použité he 1000 se, ale nakonec jsem nechtěl jít do sestavy. Dá se použít i dc elite jako dac a jít z něj do ampu. Nakonec to dělat nebudu.

-- 6. 12. 2024 21:20 --

Cantor je špička. Vím o tom, že jim někteří nahradili u 12 t. Dunu je teď v té cenne megahit. Oboji posouvají hranice.

Tak o tom pochybuji. Cantor dle pročtených recenzí nedosahují ani basů a ani výšek U12t. :pozor :D
U12t se těžko překonávají už mnoho let. Jejich jedinou slabostí je full BA modifikace.
Bohužel ani EE Odin nedosahují výšek a kvantity basů (se stříbrným modulem) U12t. :-\
Věř mi, mám to otestované. :-)
Do podrobného srovnávání se mi ale nechce.
Samozřejmě EE Odin jsou celkově lepší.
Naposledy upravil pseudomagick dne 6. 12. 2024 21:31, celkově upraveno 1
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Cagix 6. 12. 2024 21:30

Já sleduji proud kolem ogonesia asi to bude jak kdo, ale třeba mu se líbí víc. Pravda ne v basech, ale technicky ano.
Cagix
Junior

Odeslat příspěvekod brrouk1 6. 12. 2024 21:41

Není to sice DAP, ale mobilní to vcelku je. Velká sluchátka to utáhne v pohodě (samozřejmě ne vsechny). Na zahradu ideál.
pseudomagick píše:martas38:
Prostě z toho tedy vyplývá, že všichni, kteří mají náhlavní sluchátka a chtějí používat DAP, tak se musejí stát in-earisty. :-)
Vskutku jednoduchá logika! 8-) [/img]

Pokud by tak neučinili, budou muset i nadále sedět na vyhraněném místě bez možností pohybu (nucená fixace v redukovaném prostoru). :shock:
To už je ale poněkud děsivé a dle mé nátury nepřijatelné. :pozor :shock:
Nerad bych seděl někde se sluchátky ve vyhrazeném prostoru 1m x 1m a poslouchal tam hudbu. :-\
Mám rád hudbu i za pochodu, tudíž raději obětuju prostorové podání náhlavních sluchátek. :-)
A to se zde nerozepisuji o celém řetězci dalších "udělátek (zdroj, zesík apod.)" , které bych musel mít, abych z takových sluchátek dostal maximální kvalitu zvuku.... :shock:
S náhlavními sluchátky se nekamarádím. :pozor :D

-- 6. 12. 2024 19:36 --

U akburta jsem nedávno poslouchal Astell&Kern Acro CA1000T se Sehnnheiser HD800s a bylo to docela v pohodě.
Testoval jsem to pouze na baterii. Je možné, že kdyby CA1000T byl připojen ke zdroji, tak by to možná bylo lepší (soudím pouze dle repra Harman Kardon Go+Play).
Samozřejmě HD800s s SP3000 byly slabší. :-\

-- 6. 12. 2024 19:55 --

Nový kablík od Effect Audio. Vyrobeno pouze 300ks.
Dost by se mi hodil k EE Odin. :-)
Ježíšek nemá prachy, takže mi ho za 10k k Vánocům nekoupí. :D

Zde: https://www.effectaudio.com/roots

Bohužel origo kabel k EE Odin za 1.300,- USD je tak trochu opruz. :-\
Přílohy
20241206_213418.jpg
DK-Pioneer LX 85, Canton Gle,
PC- Rotel RA 1070- - NHT Super Zero, REL HT 1003
Head-Audeze LCD 2 C, Sash Trees SE,IFI micro black signature , ,Audeze Maxwell, iBasso IT 07, Cayin RU 07
brrouk1
Junior

Odeslat příspěvekod pseudomagick 6. 12. 2024 21:57

brrouk1:
S tím bych asi chodit po městě nechtěl. :-)

-- 6. 12. 2024 22:05 --

Cagix:
Toto je sázka na jistotu. 8-)
Musel bys ale trochu připlatit. :-)

Zde: https://shop.musicteck.com/products/uni ... sXvNTITgla
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod brrouk1 6. 12. 2024 22:07

Do kapsičky u košile to není...Ale já když to počasí dovolí, tak sedím venku , na to je to perfektní. Do kapsy u mikiny se vejde , takže když to kolem druhé ranní přeženeš s tekutým EQ, tak můžeš pochodovat po trávníku a dirigovat filharmonii... 8-)
DK-Pioneer LX 85, Canton Gle,
PC- Rotel RA 1070- - NHT Super Zero, REL HT 1003
Head-Audeze LCD 2 C, Sash Trees SE,IFI micro black signature , ,Audeze Maxwell, iBasso IT 07, Cayin RU 07
brrouk1
Junior

Odeslat příspěvekod pseudomagick 6. 12. 2024 23:38

Pokud by někoho zajímalo proč jsou U12t tak dlouho uznávané IEM, tak je to právě díky jejich zvukové koherenci a přesnému zobrazování (na rozdíl od mnohých hybridů, tribridů či quadbridů).
Rovněž je možné je spárovat s jakýmkoli zdrojem nehledě k synergii DAPu (či impedanci - technologie LID) či doladit zvuk pomocí vyměnitelných modulů.
Např. Sibumi, který mi už troje IEMs (UM Mest Indigo, Noble Viking Ragnar a EE Odin - za 148k celkem) prodal si stále U12t nechává (jistě nebude sám).
Už to o něčem vypovídá. :-)

Podrobně o nich píše Precogvision: https://headphones.com/blogs/reviews/64 ... ll-rounder

V jeho žebříčku jsou stále mezi TOP (4 místo): https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... 1897980432

Dokonce jsou i před EE Raven či EE Odin. :shock:
Noble Audio Viking Ragnar až na 22 místě (se zajímavým komentářem). :shock:
FiR Radon 6 jsou u něj docela propadák za cenu 3.299,- USD.
Naopak, Symphonium Audio Crimson hodnotí docela vysoko na to, že stojí pouze 1.500,- USD.
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod angelfury 7. 12. 2024 00:11

pseudomagick píše:V bazaru jsou zde na prodej (od 22. 9. 2024) Unique Melody UM Mest MK 2 od MartinV2018 za 20k.
Jsem dost zvědav zda je někdo koupí.

Zde: viewtopic.php?f=1872&t=1338279

Musicteck nabízel Mest MK2 za 849 dolarů na black friday :hm
about:blank

Sókratés: Scio me nihil scire
angelfury
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pseudomagick 7. 12. 2024 01:00

angelfury:
Jenže je to z USA, takže je potřeba připočíst clo a DPH.

-- 7. 12. 2024 01:09 --

martas38 píše:Takový DAP obvykle náhlavní sluchátka neutáhne. Pokud to nejsou sluchátka určená na cesty, tedy snadno vybuditelná. Hrát to bude, třeba i celkem nahlas, ale bude to horší s dynamikou.
Podle nějakých složitých tabulek jsem se dopátral, že ten jejich udávaný výkom 3,3Vrms je nějakých 0,22 Watt. Při symetrice je to při 6,3Vrms 0,8 Watt. To je celkem bída. Jestli je to správně, nebo ne netuším, na to by snad odpověděl Emil Pastelka. Každopádně HD800, nebo Utopia to rozhodně uspokojivě neutáhne ani náhodou, můj stolní zesilovač dá do 600Ω sluchátek výkon desetinásobný.

A co tento nový DAP iBasso DX340 s výstupem 2 watts?
Ten by některé náhlavní sluchátka neutáhl?
Na osobní techno-párty to asi nebude, ale možná na poklidný jazz by to stačilo. :-)

Zde v předprodeji: https://ibasso-shop.eu/product/ibasso-dx340

-- 7. 12. 2024 01:18 --

O termínu Pan Galactic Gargle Blaster (PGGB).
Na head-fi jsem dnes vznesl dotaz na termín PGGB (po tamním dotazu: "Do you prefer the PGGB upscaling to the DAR on the SP3K?") a byl mi dán tento text (níže) a link: https://www.remastero.com/pggb.html

"It upscales your music files; does the same thing (more or less) as DAR and products like the Chord Mscaler. In theory, it provides better upscaling because it doesn't do it as the music plays, so it can analyze an entire music file at once and do better upsampling.

It requires serious hardware to run though, and the files it produces can be pretty massive, especially if you upscale to 768 kHz. Yes you can configure things like the types of filters it uses and the target sample rate.

One very nice feature if you use EQ... It can apply the EQ as it upscales, so your DAP doesn't have to.

Downside is it won't work for streaming music, this is strictly a preprocessing product; and processing a large music library can take a while. Like, several days if you have hundreds of gigabytes of music."

Kdo se v tom má vyznat nejen v angličtině, ale dokonce i v češtině? :D
Je to tak trochu už vyšší dívčí technická... :-)
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Cagix 7. 12. 2024 07:25

Řekl bych, že doba jde dál a už ty novinky jsou v něčem lepší.

Let’s listen to some test tracks to assess the soundstage and imaging capability of Cantor. The first one is Original Sound Effect Track - Memory from Gundam Seed Destiny OST album. This track compiles all sound effects used in the show, arranged atmospherically and immersively. Cantor effectively utilizes this information to create a diverse soundstage, with sound elements appearing in all three dimensions, offering contrast between near and distant sounds. Many elements on the left and right channels will seem to originate outside the ears. Against the venerable 64 Audio U12T, my benchmark for outstanding soundstage and imaging, I’m surprised to find how much sharper the positioning of sound elements is with Cantor. Despite not having as much air vent as U12T, Cantor manages to do a similar job at extending the soundstage to outside the ears.

The next track is Shadow of Baar Dau. This one tests an IEM’s ability to convincingly convey the sense of distance of background elements, such as the string section at 00:20 on the front left and the vocal chants on the front right at 00:40. Cantor successfully conveys a spacious sensation and creates an illusion that some background elements come from outside the head. I also find that Cantor has sharper instrument positioning than U12T. However, the slightly blurry presentation of U12T some how make the sense of space and distance in this track more “real” to me.
Cagix
Junior

Odeslat příspěvekod angelfury 7. 12. 2024 14:53

pseudomagick píše:angelfury:
Jenže je to z USA, takže je potřeba připočíst clo a DPH.

Clo se na sluchátka neplatí a DPH jde pořešit ale i kdybys musel platit 20% tak jsem chtěl spíš poukázat že v inzerátu Mest nabízí za 20 a nová jdou sehnat včetně zaplacení toho DPH za ~ 22 a pak tu řešíš že neprodáš U12t za 19 která se nová prodávají za cenu převyšující 50 :-)

Mimochodem dokázal by někdo poradit, ne že bych něco chtěl hned kupovat, už je to tak rok co jsem prodal Moondrop Variations, ale pořád tak nějak nemůžu dostat z hlavy ten zábavný bas a až skoro přehnaný subbas, u některých songů bych si to takhle rád poslechl, existují nějaké podobné in-eary které by měly ale lepší středy a výšky které mi trochu vadily?
about:blank

Sókratés: Scio me nihil scire
angelfury
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Cagix 7. 12. 2024 16:17

Mohlo by to být to dunu dk 3001 bd. To je dost zajímávy. To používá techniku z jejich vlajkove lodi glacieru. Pro někoho je lepší to naladění ten tuning. Líbí se to všem proti elysian pilgrim to je jasně lepší i proti variotunu se mu to líbilo víc. Má to super výšky, vysokej detail a vlastnosti v něčem jako to bone conductionu. Dodávají k tomu speciální adapter pro větší basy. I tak to bude výborný no a ještě ten adaptér jako bonus. Jeden recenzent i tvrdil, že se mu to líbí víc než většina campfire. A borci co mají mest to chválí taky.
Cagix
Junior

Odeslat příspěvekod introvert 7. 12. 2024 16:17

angelfury píše:tak jsem chtěl spíš poukázat že v inzerátu Mest nabízí za 20 a nová jdou sehnat včetně zaplacení toho DPH za ~ 22

Tak to přidej, po započtení ceny dopravy bych to viděl tak na 26.
introvert
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka