Výběr hi-end in-ear sluchátek

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod introvert 5. 1. 2022 21:23

Užívejte si venku svoje skvělá IEM, přeju vám to. Já neposlouchám hudbu pořád, spíš občas. Tedy nemám prostě tu vaši potřebu mít v uších permanentně puštěná IEM, ať jsem, kde jsem. Navíc jsem přesvědčen, že pokud vás IEM zvukově izolují od okolí tak, že ho neslyšíte, výrazně zvyšujete pravděpodobnost, že přijdete k nějaké úhoně - nejspíš zezadu (teda pokud tam někomu z vás nenarostly oči :-) ).

-- 5. 1. 2022 21:29 --

flatliners: u mých T800 byl kabel připojen ke sluchátku tak pevně, že k jeho odpojení bylo zapotřebí zvláštního grifu (palec a ukazováček do jakési “špetky”, a “odštípnout” je od sebe nehtama). S propojováním byl problém ještě větší. Dnes pro odpojování MMCX od sebe používám levný plastikový nástroj, vyráběný speciálně pro tento účel.
Naposledy upravil introvert dne 5. 1. 2022 21:44, celkově upraveno 1
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 5. 1. 2022 21:43

flatliners píše:Me se povedlo pri sundavani rousky po vystoupeni z tramvaje vysounout z dvoupinu leve sluchatko u Dunu SA6. Vsimnul sem si toho az kdyz sem prisel do prace a uz ho nenasel. Napsal sem Dunu a oni mi ho poslali za 350$ :D :D
Draha sranda.. Na druhou stranu ten dvoupin byl na mem kusu takovy volnejsi, takze uz pred tim se mi jedno trochu vysunulo. I pri vymene kabelu sel ven velmi snadno. U IT07 je MMCX velmi pevne usazen a i pri otaceni se musi trosicku "zabrat", coz mi maximalne vyhovuje. Ani trochu se nebojim, by i pri trochu vetsim tlaku by sluchatko mohlo vypadnout a nosim je bezne povesene pres tricko. Tohle me desne stvalo u AS T800, tam se sluchatko na MMCX volne protacelo.

Tak to je dost nepříjemné takto ztratit jeden in-ear.
Taky se mi 2-pin konektory trochu lehce vysouvaly.
Udělal jsem to tak, že jsem vzal kombinačky (kleště) a trochu jsem každý pin jimi trochu zmáčknul,
abych na pinu vytvořil jakousi nesrovnalost či drážku.
Potom jsem konektory zasunul do in-earů a vše drželo perfektně. :-)

Výborný recenzent s nickem Twister6 doporučuje pin trochu roztáhnout od sebe.
Osobně si myslím, že můj moje doporučení je lepší, neboť se tím více zvyšuje třecí plocha.
Samozřejmě se to musí udělat jemně, aby z pinu nebyla placka. :-)
Naposledy upravil pseudomagick dne 5. 1. 2022 21:51, celkově upraveno 1
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 5. 1. 2022 21:45

Troufneš si to provést u IEM za 60 litrů ? ;-) Já chápu, že jde “jen o kabel”, ale i tak ..
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 5. 1. 2022 21:54

Proč by ne? :D
Nejde při tom o žádný "kaskadérský" úkon. :pozor :D
Udělal jsem to i u Oriolus MK2, které se dříve v EU prodávaly za 1.000,- EUR.
In-eary se tím poškodit nemůžou. :pozor
Udělal jsem to i u kabelu Effect Audio Ares II za cca 270,- USD.
Původní kabel mi zoxidoval, tak už ho nepoužívám.

Ony kombinačky se vlastně ani použít nemusí (pokud se nekdo bojí). :pozor
Stačí trochu malým nožem ( či mini pilníkem) narušit hladký povrch pinů a budou pak držet. 8-)
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 5. 1. 2022 23:05

Díky za tip :-)
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 6. 1. 2022 04:12

Kdyby někdo chtěl ještě do vyšší ligy a nevěděl co s penězi, tak zde to má: :D

1 oBravo Ra-c-cu $12,333 USD
2 Oriolus Traillii $ 6,599 USD
3 oBravo eamt-1c $5,808 USD
4 Vision Ears ERLKÖNIG Limited Edition $5,117 USD
5 Noble Audio Khan Prestige $3,900 USD
6 Fir Audio Xenon 6 $3899 USD
7 ULTRASONE Saphire $3,653 USD
8 64 Audio Fourté $3,599 USD
9 Vision Ears Phönix $3,500 USD
10 Empire Ears Wraith $3,499 USD
11 Astell&Kern Layla AION $3,499 USD
12 Vision Ears ELYSIUM $3,048 USD
13 64 Audio A18s $2,999 USD
14 Audeze LCDi4 $2,495 USD
15 UE Live CSX $2,299 USD

Hard-core audiofil nelituje ani koruny (pokud jde o kvalitu zvuku) a podle toho ho poznáte! 8-) :D
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 1Berliner 6. 1. 2022 12:22

pseudomagick píše:Kvalitní zvuk ocením kdekoli, tudíž i v metru či na ulici. 8-)

A je to pražské metro? ;-)

-- 6. 1. 2022 12:26 --

flatliners píše:Já třeba poslouchám IEM tak z 80% venku už víc jak 15let(Praha). Vlastně bez nich ven nevylezu. A jelikož mam oči, tak nepotřebuju a hlavně ani nechci slyšet okolí a jen si užívám hudbu. Degradaci kvality poslechu nijak nevnímám. Holt každý to může mít jinak:)

To neděláš dobře, Jaromíre.
1Berliner
Junior

Odeslat příspěvekod pseudomagick 6. 1. 2022 21:07

Žádný komentář? :shock:
Chápu, že cena 12,333 USD asi někoho vyděsila. :D
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Marek.medved 6. 1. 2022 21:10

Za 12,333 $ by si mal nové auto z predajne a nie štuple do uší.
RME ADI2 DAC FS / TOPPING D10s & DX7 pro+ / E1DA 9038S / AQ DR Red
Woo Audio WA2 / Violectric V280FE / Beyerdynamic A20
E1DA Cosmos adc

V280FE na opravu p.Vrana.
S20FE /S24+
Marek.medved
Junior

Odeslat příspěvekod pseudomagick 6. 1. 2022 21:33

To je pravda, ale auto ti v uších hrát nebude. :pozor :D

-- 6. 1. 2022 21:36 --

Je pravda, že ta cena je brutálně přehnaná.
Kolik lidí na této planetě si tak drahá sluchátka koupí?
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 6. 1. 2022 21:51

Řekl bych, že někdo jo. Dost možná právě jen pro tu cenu. Prodávají se daleko větší birzarnosti za podstatně šílenější ceny. Kvalitu těchto IEM asi nikdy neposoudím na vlastní uši, ale dá se čekat, že výrobce ví co dělá. Aneb každé zboží si najde svého kupce.
Třeba za repro B&W Nautilus bys ještě před nedávnem koupil byt a to nejsou zdaleka nejdražší bedny na trhu.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 111a111 6. 1. 2022 22:01

Zrovna oBravo je podla všetkého čistý cashgrab scam, ale nepochybne vždy sa niekto nechá oj***at.
111a111
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 6. 1. 2022 22:06

Crinacle: Grade E https://crinacle.com/2019/11/23/cliffno ... 0000-joke/ tak rychle rychle, prodat auto, výrobce už čeká na vaše prašule :-P :mrgreen: (mimochodem, vypadaj opravdu na poblití se :grr: )
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod SSakul 6. 1. 2022 23:05

Asi si dávají v obravo opravdu " záležet " na QC. Co kousek, to originál xD

https://crinacle.com/graphs/iems/obravo-cupid/
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 6. 1. 2022 23:39

Strávil jsem několik hodin (již druhý den) pročítáním vlákna "Rank the IEM's you've heard" na head-fi a je
zajímavé jak lidé mají rozdílný sluch a zvukové preference.

Zde: https://www.head-fi.org/threads/rank-th ... rd.454855/

Prozatím vedou 64 Audio 12Ut. Dost uživatelů je doporučuje jako upgrade pro CA Andromedy.
Méně zábavné, více analytické a s vyšším rozlišením.
Jenže...(viz níže)

Jakýpak může být uprade pro či ze CA Solaris?
Že by 64 Audio tia Fourté?

Zajímavá pasáž v recenzi na 64 Audio tia Fourté na headphones.com od Andrewa Parka:

"...Zobrazování a přesnost obrazu je také vynikající, opět lepší než to, co jsem našel u Trio a U12T. Nejvíce to bylo patrné během rušných pasáží v hudbě, kde se toho hodně dělo. U těchto nahrávek je běžné, že se přesnost obrazu na nižších sluchátkách trochu rozpadne a zamotá "věci" dohromady. U Fourte k tomu nedochází – dokonce ani při aktivním přehrávání hudby, která ji má otestovat na hranici svých možností."
(přeloženo)

Zde: https://www.headphones.com/community/re ... for-detail

To je přesně to, co hledám! :shock:
Zatím všechny in-eary, které jsem slyšel s tím měly problém u skladeb převážně v žánru trance.
Dokonce i nejdražší combo Astell&Kern SP1000+Astell&Kern Layla II, které jsem testoval!
Např. album Terra Incognita od ARX7 doposavad žádné in-eary nezahrály bezchybně. :pozor
Jenže skoro 90k za 64 Audio tia Fourté je už dost. :-\

Zde: https://www.thomann.de/cz/64_audio_tia_fourt.htm

-- 7. 1. 2022 00:20 --

O této zvukové interferenci popisované výše jako "přesnost obrazu se trochu rozpadne a zamotá "věci" (zvuky, jednotlivé frekvence či tóny) dohromady", jsem se již zmiňoval v jiném vlákně.

Nějak nechápu, že takovýto problém mají i in-eary se 12-ti tlakovými měniči, např. Astell&Kern Layla II za nemalý peníz.
V čem spočívá tento technický problém? :shock:
Proč se o tom in-earisti nezmiňují, neptají či to neřeší? :shock:
pseudomagick
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka