haweckO píše:ospravedlňujem sa, z nejakého dôvodu som si myslel že reaguješ na tie Annihilatory, asi starnem už

ono asi všetci výrobci používajú driver-i od tretích strán, sony je jedna z mála výnimok…
mne to popravde nejak nevadí, lebo viem že sa dajú dodatočne ladiť.
ale musím povedať že zatiaľ najlepší treble čo som v in-earoch počul, bol ten v IER-Z1R…
Vůbec se není za co omlouvat. Chybička se občas vloudí každému.
Mně drivery třetích stran teoreticky nevadí. Prakticky mi ale hodně vadí, když někteří výrobci složí své „TOTL“ IEM modely jenom z nich a na hotová sluchátka pak dají cenovku, která je minimálně stejná, nebo ještě vyšší než cenovka výrobce, který vyvíjí vlastní drivery a tím pádem má nemalé náklady na výzkum a vývoj. V tomto bodě je, řekněme, jedno, jestli se jedná o SONY, nebo výrobce jiných driverů (jako např. Knowles nebo Sonion).
Největší „pikoška“ je, když někteří jedinci delší dobu vzývají tyto IEM „montážníky“ málem jako bohy a nedochází jim, že si je tito „montážníci“ vodí podobně jako Apple své iOvce, a tak platí za podobné „skládanky“ čím dál tím víc peněz. Až se jednoho dnes dostanou v závislosti na svých příjmech do situace, kdy na to buď absolutně, nebo relativně nemají (relativně =mají ještě nějaké hranice a zbytek rozumu a nejsou již ochotni platit za IEM i z jejich pohledu přemrštěné částky �).
Jen o něco menší pikoška je, když se jiní jedinci snaží za každou cenu zařadit do 1.ligy některé lepší z původních montážníků, kteří si troufli již na vývoj alespoň některých vlastních driverů.
Při této aktivitě se tito montážníci buď ovšem natolik vyčerpali, že jim nezbyla energie řešit návazné a související podstatné detaily ovlivňující zvuk IEM

, nebo jsou to lajdáci a při kopírování se už na z jejich pohledu nepodstatné detaily vykašlali.
Následuje jeden příklad za všechny dokládající platnost rčení „navrch huj, vespod fuj“, resp. toho, že ani to, když už se někdo z bývalých IEM montážníků dohrabe k vývoji nějaké vlastní součástky (jako třeba driveru), neznamená to automaticky, že daná sluchátka, ve kterých použijí díl vlastní výroby, budou za něco stát, protože je nezmrší jiným detailem.
Tímto odstrašujícím příkladem je
Campfire Audio Andromeda.
V příloze najdete fotku vnitřností těchto IEM. Pochopitelně není ze stránek Campfire Audio, protože za takový šmejd prezentovaný veřejně by hanba asi fackovala už i je, ale hlavně by si tím odradili část zákazníků. Pozornost věnujte způsobu, jakým jsou drivery uchyceny do patic, resp. k sobě navzájem. Ano, když jsem tuto fotku viděl poprvé, také jsem nechtěl věřit vlastním očím. Drivery jsou totiž do patic a k sobě navzájem fixovány pomocí buď průhledného silikonu, nebo lepidla.
![Campfire_Audio_Andromeda[1].png (323.57 ) Zobrazeno 25 krát Campfire_Audio_Andromeda[1].png](./download/file.php?style=5&id=110828&t=1)
- Campfire Audio Andromeda
Pro srovnání přidávám SONY IER-M9 jako příklad toho, jak by to mělo naopak standardně vypadat. Pět stříbrných driverů je umístěno v rámečku stejné barvy, který minimalizuje vibrace a drží drivery přesně ve svých pozicích.
![SONY_IER-M9[1].png (439.27 ) Zobrazeno 44 krát SONY_IER-M9[1].png](./download/file.php?style=5&id=110829&t=1)
- SONY IER-M9
Závěr: i mezi výrobci IEM je „první liga“ a první liga. Zatímco skutečná první liga se nebojí a nestydí ukázat i v marketingových materiálech fotky vnitřku svých finálních výrobků a zdůraznit detaily inovativních řešení

, „první liga“ z pochopitelných důvodů oficiálně publikuje pouze fotky vnějšku svých výrobků.