Výběr hi-end in-ear sluchátek

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod pseudomagick 20. 10. 2024 23:24

introvert:
No, ono velmi často kupci z ČR nic jiného nezbývá, než nákupem takto riskovat. :-\
Další možností je zaletět si do Curychu za 11k (cena tam i zpět). :-)
S Thomasem Scharfenbergem z audioessence.ch jsem si vyměnil pár mailů a vůbec nemá problém s tím,
že bych si tam nějaké IEM osobně poslechl. :-)
Pokud bych to kupoval tam, tak cena by byla o něco nižší, neboť Švýcarsko má mnohem nižší DPH.
Horší by to bylo na letišti při cestě zpět, pokud bych nevyhodil krabici od nových IEM. :-\

Samozřejmě do Curychu nepoletím, páč se mi nechce sedět 3 hodiny v letadle, kupovat IEM za plnou cenu a dávat navíc 11k za cestu. :D :pozor
Raději koupím použité IEM z head-fi. 8-)

-- 21. 10. 2024 00:56 --

-- 21. 10. 2024 00:58 --

martas38 píše:Mám René pocit, že jsi poslední dobou mluvil jen o nich. Takže součást wishlistu a nebo zlatý grál? :D

Ano, páč Camelot mají skvělý poměr ceny vzhledem ke kvalitě zvuku. :-)
S nákupem ale musím počkat. :-\

Toto by možná bylo něco i pro tebe. :-)
Jsou prý první svého druhu. :roll:

Zde: https://www.audigo.cz/Sluchatka/S-potla ... Kus-Apollo

Reviews: https://www.head-fi.org/showcase/noble- ... 16/reviews
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 21. 10. 2024 06:15

pseudomagick píše:Samozřejmě do Curychu nepoletím, páč se mi nechce sedět 3 hodiny v letadle, kupovat IEM za plnou cenu a dávat navíc 11k za cestu. :D :pozor

Co bys jako hardcore audiofil pro nové IEM neudělal ? To, co popisuješ, je banalita. V Curychu je pro spořivého cizince prý daleko větší problém pochopit, jak se dostat tramvají z letiště do centra. Pokud se člověk zeptá třeba v trafice prodavače, ten to neví. Nikdo to neví .. :shock: :hm Jízdenku totiž nelze na letišti koupit, pouze na zastávce tramvaje u letiště. Automat vytiskne na jízdenku čas, takže kdo si omylem koupil jízdenku dlouho před příjezdem tramvaje, má smůlu. Samozřejmě potřebuješ mít předem příslušné drobné (zda automat bere kartu nevím). Atd. Ale ten let v praxi trvá prý jen padesát minut. Dopoledne odlet tam, večeři už má člověk doma v Praze, s Cameloty v uších. :-)
Naposledy upravil introvert dne 21. 10. 2024 06:31, celkově upraveno 2
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod cb490763 21. 10. 2024 06:19

Já mám lepší alternativu. Za chvíli tady máme highend Varšava. Na jaře opět Mnichov. Tam se hodně iem dá slyšet. Určitě se vyplatí si tam udělat výlet klidně i na víkend. A pak nemusíš nic kupovat naslepo.
cb490763
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ZdenekJR 21. 10. 2024 15:50

Ad Curych. Z letiště se jezdí vlakem - protože je v městečku Kloten (asi3? zastávky od Curychu). Žili tam mí příbuzní..
ZdenekJR
Junior

Odeslat příspěvekod introvert 21. 10. 2024 16:05

ZdenekJR: Nemáš pravdu. Tohle není vlak, ale tramvaj. :-)
Přílohy
IMG_3502 ve velké velikosti.jpeg
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 21. 10. 2024 17:40

introvert píše:
pseudomagick píše:Samozřejmě do Curychu nepoletím, páč se mi nechce sedět 3 hodiny v letadle, kupovat IEM za plnou cenu a dávat navíc 11k za cestu. :D :pozor

Co bys jako hardcore audiofil pro nové IEM neudělal ? To, co popisuješ, je banalita. V Curychu je pro spořivého cizince prý daleko větší problém pochopit, jak se dostat tramvají z letiště do centra. Pokud se člověk zeptá třeba v trafice prodavače, ten to neví. Nikdo to neví .. :shock: :hm Jízdenku totiž nelze na letišti koupit, pouze na zastávce tramvaje u letiště. Automat vytiskne na jízdenku čas, takže kdo si omylem koupil jízdenku dlouho před příjezdem tramvaje, má smůlu. Samozřejmě potřebuješ mít předem příslušné drobné (zda automat bere kartu nevím). Atd. Ale ten let v praxi trvá prý jen padesát minut. Dopoledne odlet tam, večeři už má člověk doma v Praze, s Cameloty v uších. :-)

Info by se dalo zjistit z internetu. 8-)
Už se 10 měsíců učím němčinu, takže bych se tam už trochu i domluvil (za 3 roky se natrvalo stěhuji do Německa-proto to učení).
Samozřejmě je možné se domluvit pouze Hochdeutsch. "Švýcarština" (dialekt) je mi dost španělskou vesnicí. :D
Nicméně tam ale nepojedu, páč tak velký hard-core in-earista zase nejsem. :-) :pozor

-- 21. 10. 2024 18:41 --

cb490763 píše:Já mám lepší alternativu. Za chvíli tady máme highend Varšava. Na jaře opět Mnichov. Tam se hodně iem dá slyšet. Určitě se vyplatí si tam udělat výlet klidně i na víkend. A pak nemusíš nic kupovat naslepo.

Do Mnichova bys se asi i podíval a něco si na výstavě i poslechl. :-)
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 21. 10. 2024 18:21

pseudomagick: Vidím, že máš svůj život pevně pod kontrolou. Kdo z nás ví, co bude dělat za tři roky .. ? :shock: Jinak na výstavě nezapomeň pozdravovat Bínu od lidí z fóra. :-)
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 21. 10. 2024 19:37

introvert:
Pod kontrolu zcela jistě ne. :shock: :pozor
Pouze mám své plány. 8-)
Pokud se do Mnichova vydám, tak ho určitě pozdravím, pokud tam bude mít prezentaci i firma Shanling. :-)
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ZdenekJR 21. 10. 2024 20:15

Časy se mění. V 80. letech tam jezdil příměstský vlak.
ZdenekJR
Junior

Odeslat příspěvekod pseudomagick 23. 10. 2024 01:51

Pro oživení tohoto vlákna sem přidávám zajímavé Precogvisionovi poslechové dojmy (s jeho krátkými komentáři) těch nejzajímavějších IEMs. :-)
Přidal jsem sem i ceny v USD. :roll:

Zdroj zde: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... 1897980432

Odkaz na jeho vlákno (245 stran!): https://www.head-fi.org/threads/precogs ... ns.937468/

Aroma Audio Jewel (tonality 5): Sucked out upper-midrange and lower-treble kills definition. Bass is poor. Needs work. $ 5,130.00

Aroma Audio Wei Fan (tonality 6): U-shaped with extra mid-bass. Strong focus on upper-treble leads to feathery tactilty, but quite dynamic sounding and detailed. $ 4,688

Astell & Kern Novus (tonality 8 ): Colored and unconventionally tuned, in a good way, with top-tier technical performance. 4 999,00 US$

Campfire Audio Bonnerville (tonality 4): Still muffled sounding with odd mid-treble peak, but more palatable than the Cascara and Ponderosa. 1 899,00 US$

Campfire Audio Supermoon (tonality 6): Heavily V-shaped while hanging onto tonal balance by a thread. 1 099,00 US$

Campfire Audio Solaris Stellar Horizon (tonality 6): Decent, seems like a small improvement over the Solaris 2020. 1 999,00 US$

Campfire Audio Trifecta (tonality 3): Literally sounds like balls. 3,299 US$

Empire Ears Odyssey (tonality 7): Generally reminiscent of the Empire Ears EVO with a more relaxed upper-midrange and more extended upper-treble. 3,399 US$

FatFreq Grand Maestro (tonality 6): Extremely heavy - but controlled - bass shelf with neutral midrange and treble. 3,599 US$

FiR Audio Xenon 6 (tonality 5): Good detail, but frequency response is contentious. $ 3,899

InEar Prophile P8 (tonality 7): Excellent, slightly warm-reference tonality with very strong separation despite average staging. 1,562 US$

InEar Pro Mission X (tonality 6): A more V-shaped PP8. 2,173 US$

Noble Audio Kublia Khan (tonality 5): Somewhat wonky tonality, but expansive staging and solid detail. 2,599 US$

Noble Audio Onyx (tonality 5): Unabashedly colored to the point of which it hampers resolution; pretty easy on the ears, though. 3,200 US$

Nostalgia Audio Camelot (tonality 4): Sounds very odd like the Teserract. Pinna gain is totally non-existent, although the treble on this sounds better. $2,599

Softears Engima (tonality 6): Sounds like the RSV with a DD and more bass focus. Treble seems whispy around 15kHz. 3,699 US$

Oriolus Traillii Ti (tonality 7): Well executed tuning with good detail pick-up. Falls short in dynamics and imaging performance due to lackluster treble response. 8,499 US$

Unique Melody FuSang (tonality 6): Andromeda-esque sound signature without the technicalities to back it up. 4,588 US$

Unique Melody MEST Indigo (tonality 7): Basically a more bass-heavy MEST MKII with some slight setbacks in treble extension. 2,700 US$

Unique Melody Multiverse Mentor (tonality 6): A departure from UM's house sound for a more conventional, upper-midrange heavy presentation and strong clarity. 4,499 US$

Unique Melody Red Halo (tonality 4): Rolled-off on both ends for a thick, mid-centric sound and poor detailing. 6,499 US$

Vision Ears EXT (tonality 6): Warm and inviting sound signature with good extension on both ends; however, mid-treble is slightly aggressive. $3,160

Vision Ears EXT MKII (tonality 6): Ridiculously bright, sounds the same as the EXT MKI except with even more upper-treble. 4,200 US$

Vision Ears Phonix (tonalita 7): Essentially an Erlkonig on Setting 3 with more treble extension. 4,200 US$ ·

Canpur CP74E (tonality 6): Forward, midrange-focused sound. A bit fatiguging but reminds me of a 7A Supernova with more clarity. 2,899 US$

ForteEars Macbeth (tonality 5): Thin and glassy sounding upper-midrange and excessive amounts of upper-treble. Clarity focused with poor execution. 4,000 US$

PMG Audio APX SE (tonality 6): Clarity focused sound with elevated 1-3kHz region and excessive treble energy. Fatiguing to hear. 6,000 US$

Brise Audio Fugaku (tonality 8,5): Top tier bass response and dynamics, only falling short in coherency and treble is quite bright. 16,999 US$ :shock:

Noble Audio Spartacus (tonality 7): Well-tuned, warm and colored with some sparkle in the lower-to-mid treble. Very pleasant and bass is not bad at all. 1,799 US$

Alpha Omega Omega (tonality 6): Good resolution and technicalities but tonality seems a bit poor: sucked lower-midrange and odd pinna gain, treble seems incoherent. 2,699 US$

Lime Ears Anima (tonality 6): Vocals have an odd pinna rise. Basically like someone took the Moondrop Variations and made it sound weird. $3,800

Lime Ears Pneuma (tonality 5): Warm and dark, quite inoffensive but a long ways off it's asking price. 2,033 US$

Noble Audio Viking Ragnar (tonality 6): Sharp and defined presentation, particularly in the mid-treble. Sounds somewhat digital as a result. 4,000 US$

FiR Radon 6 (tonality 6): Probably the most palatable FiR IEM, colored presentation with spicy mid and upper-treble. $3,299

Noble Audio Ronin (tonality 5): Lower midrange is overly thick and not enough treble extension to pull off this type of tuning. Like a scuffed Andro 2020. 3,900 US$

ThieAudio Monarch MKIII (tonality 7,33): Still perplexingly poor bass performance, but improves upon the Monarch MKII's treble extension noticeably. 999 US$

Symphonium Audio Crimson (tonality 8. ): Colored tonality done correctly with incredible bass and dynamics. Upper-treble can be slightly too zingy depending on source. $1,499 USD

Empire Ears Raven (tonality 8 ): Sounds quite hi-fi and grand sounding, but coherency could use work - bass is distinct from the EST tweeters. 3,599 US$

Elysian Annihilator 2023 (tonality 8 ): Still the king of the K-Pop / J-Pop genre for female vocals with more of a sub-bass focus than the 2021 version. 2,999 US$

Subtonic Storm (tonality 8,67): Easily at the top for resolution and dynamic contrast, mimics two channel speakers very closely for an IEM minus center imaging. 5,200 US$

64 Audio U12t (tonality 8,7): Terrific dynamic range and soundstage depth; the closest I have heard to a two-channel system in an IEM for these qualities. 1,999 US$

Empire Ears Odin (tonality 8,33): High-clarity signature that invokes a sense of stateliness. 3,399 US$

Sony IER-Z1R (tonality 8 ) : Top-tier bass, treble, and soundstage height and width. I don't approve of the midrange these days. $1,499
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod angelfury 23. 10. 2024 11:23

AK x EE Novus bych taky rád slyšel abych to mohl porovnat s Raven, ta cena vyšší o třetinu oproti Raven už je ale docela dost.
about:blank

Sókratés: Scio me nihil scire
angelfury
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pseudomagick 23. 10. 2024 14:46

angelfury:
Pokud Novus už jsou docela drahé, tak co pak Brise Audio Fugaku? :-)
397k je už fakt brutal. :shock:
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 23. 10. 2024 15:11

pseudomagick píše:
martas38 píše:Mám René pocit, že jsi poslední dobou mluvil jen o nich. Takže součást wishlistu a nebo zlatý grál? :D

No ale podle Mr. Lee ten poměr zase až tak skvělý není, eee ? 8-D Možná bys měl počkat na něco jiného - ale na co ? :shock:
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod angelfury 23. 10. 2024 19:51

pseudomagick píše:angelfury:
Pokud Novus už jsou docela drahé, tak co pak Brise Audio Fugaku? :-)
397k je už fakt brutal. :shock:

Myslel jsem něco za co jsem ještě ochoten ty peníze s přimhouřením obou očí dát, hypotéku už mám a druhou na in eary raději ne :)
angelfury
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pseudomagick 23. 10. 2024 20:42

angelfury píše:AK x EE Novus bych taky rád slyšel abych to mohl porovnat s Raven, ta cena vyšší o třetinu oproti Raven už je ale docela dost.

Osobně bych do Novus nešel. :pozor
V nějaké odbornější recenzi jsem četl, že nemají moc dobrou koherenci zvuku (za tu cenu!?).
Navíc se dají lehce poškrábat.
To ale Raven asi také. :-]

-- 23. 10. 2024 22:33 --

introvert píše:
pseudomagick píše:

No ale podle Mr. Lee ten poměr zase až tak skvělý není, eee ? 8-D Možná bys měl počkat na něco jiného - ale na co ? :shock:

Třeba si nakonec koupím EE Triton či starší Evo a stane se ze mě basshead. :D
pseudomagick
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka