U12t jsou bezesporu špičkové in-eary pro každý žánr i DAP.
U12t jsou trochu tepleji laděné (ne extra).
Já čekal křišťálový a průzračný zvuk.
Custom Art Fibae 7 Unlimited měly ve zvuku více jasu a čistoty.
U12t má jakoby teplejší pozadí zvuku a z něho "vyskakují" jiskřivé detaily (signály, tóny).
F7U má pozadí chladnější a čistější a proto se celkový zvukový obraz zdá "křišťálový".
Není snadné to popsat.
Testoval jsem stejnou skladbu a sub-bas šel u F7U hlouběji.
Dokonce hlouběji, než u Trió či moje MK2.
Nezaznamenal jsem zvuk laděný do "U" a i tak hrály zábavně.
Ani jediný náznak sykavosti či ostrosti (agrese) při takovém ladění?!
Prostě jsem ve zvuku nenašel jedinou chybu, a to jsem docela brutálně kritický a neberu si servítky.

Nebral servítky ani s In-Ear Prophile 8, které jsou uznávány jako referenční IEM.
Samozřejmě by to chtělo F7U přímo porovnat s U12t, abych měl úplně jasno.
K U12t jsem měl výtky k lehké teplosti, která jakoby zastiňovala více zvukový obraz.
Stříbrný či hybridní kabel by jim jistě pomohl.
Na druhou stranu, F7U mají kabel od Null Audio (Arete), který je docela průměrný.
Zvukově je dokonce horší, než originál, který byl u Oriolus MK2.
Mám ho doma v šuplíku a raději s Oriolus MK2 používám hybridní kabel od polské firmy
Forza Audioworks, který je o dost lepší.
Samozřejmě Beat Audio Vermilion je trochu jiná liga (a to je měďák!).
Tento:
https://forzaaudioworks.com/en/product. ... product=75Jen jsem si položil otázku: Jak musí hrát F7U s hi-end kabelem,
když i bez něj hrají špičkově?
Rád bych to slyšel.
Další věc je cena. U12t stojí 54.990,- Kč a Custom Art Fibae 7 Unlimited 36.790,- Kč.
To je o 18.200,- méně.
To, že F7U nemají absolutně žádnou konkurenci, tak za tím si stojím.
Ono mi asi nakonec nic jiného nezbude, než se vydat do Brna na přímé srovnání.
Přeci jenom U12t jsou bytelnější (lépe zpracované) a 64 Audio má lepší renomé.
Nicméně někdo už srovnával A12t vs F7U. A12t prý jsou celkově horší.
-- 4. 6. 2022 02:42 --sibumi píše:Nez mi je ukradli mel jsem customi od aaw na doporuceni od Biny, kdyz ti fakt sednou neni nic lepsiho!!!! Kdyz ne je to vopruz. Polaci jsou super a jsou za rohemnna upravy. Jediny proc jsem sel do u12t a ne do customu bylo pohodli pri koupi a vztek ze jsem prisel o tamty... Jinak, nemyslim ze u12t jsou extra teply, jsou desne univerzalni, zahrajou skoro vsechno. A vis ze jsem dost zanrove roukrocenej.m
-- 4. 6. 2022 01:47 --
Jinak, rad Ti je pujcim, at je porovnas a vyberes. Kolik stoji custom od Polaku? Docela by me to zajimalo... V po prijde DAP od Sony tak muzeme zkusit co a jak.
Ne já nechci customy.
Až tak daleko zajít nechci a spokojím se s univerzály.
Každopádně U12t je skvělá volba. Svým zvukem překonávají mnohem dražší IEM.
Stále patří zvukově mezi top 5-10 ve vláknu "Rank the IEM's you've heard".
Zde:
https://www.head-fi.org/threads/rank-th ... 5/page-270Custom Art Fibae 7 Unlimited jsou prostě jen fenomén.
-- 4. 6. 2022 02:57 --Jak jsem dnes poslouchal in-ery od 64 Audio, nemohl jsem si nevšimnout,
že všechny jejich modely mají jednu společnou vlastnost: teplost.
Některé více, jiné méně (a to jsem neslyšel Nio).
Těžko se to popisuje, ale ten odstín zvuku je slyšitelný.
Myslím, že se svým rozlišením si ho může 64 Audio celkem dovolit.
Osobně si myslím, že je to jejich jakási "hradba", která zabraňuje sykavosti apod.
Témbr, který zabraňuje nevítané zvukové potencionalitě či pravděpodobnosti.
Ukrajinští kluci z Vancouveru prostě vědí co činí.
Lehký náznak agresivity jsem však zaznamenal vzácně pouze u Trió (ve vyšších středech).
Myslím, že kdybych je poslouchal s Aune M1s, tak by to bylo znatelnější.

Dnes si už nemyslím, že Trió je upgrade pro CA Solaris (OG).
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5