Výběr hi-end in-ear sluchátek

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod pseudomagick 4. 6. 2022 19:10

V něčem máš samozřejmě pravdu.
Nevím zda nějaké firma dělá CIEM z kovu. :-) Řekl bych, že u CIEM je akryl či plast běžný.
Myslím ale, že univerzály by měly být bytelnější, obzvlášť při ceně nad 30k.
Např. Shure SE846 byly taky z plastu, ale byly zpracovány bytelně.
I moje dřívější EarSonics Velvet byly z plastu a nestěžoval jsem si. :pozor
Je děsivé, že i Oriolus Trallii za 6.000,- USD jsou z podobného materiálu. :shock:

Viz i CIEM od 64 Audio: https://www.64audio.com/collections/custom-iems
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 4. 6. 2022 19:28

Co vím, tak CIEM se dělají výhradně z akrylu a nebo silikonu. Dokážeš si u kovu představit reshell?
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 4. 6. 2022 19:28

martas38:
Pokud se nepletu, tak jsi z Brna, že?
Můžeš zavolat nebo napsat do Audiga a oni tě nechají Custom Art Fibae 7 Unlimited
poslechnout v kanceláři i bez zálohy (tedy bez půjčovny).
Dost by mě zajímal tvůj názor na tyto IEM. :-)
Zajímaví by bylo i srovnání F7U vs CA Solaris 2020. :-)

-- 4. 6. 2022 20:29 --

martas38 píše:Co vím, tak CIEM se dělají výhradně z akrylu a nebo silikonu. Dokážeš si u kovu představit reshell?

Technicky určitě ne. :D
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 4. 6. 2022 20:56

Já si IEM poslechnu momentálně jednou za měsíc pár minut, aby úplně nezrezavěly. Jinak mám už dobrý rok období bez IEM i na cestách. Takže s tím srovnáním nevím, jestli budu povolaná osoba.
Ale na podzim možná budu mít možnost Fibae 7 slyšet.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod sibumi 5. 6. 2022 00:51

Jak jsem psal panove, na Binovo doporuceni jsem mel ciem od aaw a pohodli se nic nevyrovnalo, zpracovani a material rozhodne nejsou lacine (nepusobi lacine). Ke zbytku, super shrnuti, ale mam pocit, ze uz se rozhodujes na zaklade drobnych detailu a pocitu. Mozna by stalo za to, zkusit jejich synergii s Tvym novym DAP (az bude) a podle toho vybrat. Ty u12t muzes zkusit u me, az ho privezes. Co byxh chtel probrat jsou nastavce, porad hledam ideal, jake mate zkusenosti?
sibumi
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 5. 6. 2022 01:18

sibumi: Za mě po zvukové stránce nejlepší nástavce, když je široká díra a tužší materiál. Ovšem pohodlí je druhá věc. Ale asi nej, co mám jsou Azla Sedna (mají široké portfolio, ale třeba Xelastec mě vůbec neoslovily, spíš klasické Azla Sedna černé a nebo o něco měkčí bílé Azla Sedna Light). Dál mám rád SpinFit zejména CP145 a JVC Spiral Dot. A pokud člověk nepotřebuje řešit průšvihy IEM jako je nepohodlnost, nedostatečné těsnění, vyhnout se pěně a používat silikon. Hybridy kdy je pěna uvnitř a vně silikon mě nikdy moc neoslovily včetně poměrně drahých Earbond nástavců, nebo extrémně nepohodlných Symbio MandarinEs W tips se skvělým zvukem, ale já to nesnesu jak to tlačí..
Shrnuto zde:
https://www.audioreporter.cz/bily-sum/n ... ravdu-vse/
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 5. 6. 2022 04:14

Já jsem pro IEM EarSonics a Oriolus nakupoval pěnové nástavce v obchodě bezdratovepecky.cz.

Zde: https://www.bezdratovepecky.cz/nahradni ... sluchatka/

Silikonové SpinFit se dají objednat zde: https://www.gear4music.cz/cs/search/?st ... nAEALw_wcB

-- 5. 6. 2022 05:24 --

sibumi píše:Jak jsem psal panove, na Binovo doporuceni jsem mel ciem od aaw a pohodli se nic nevyrovnalo, zpracovani a material rozhodne nejsou lacine (nepusobi lacine). Ke zbytku, super shrnuti, ale mam pocit, ze uz se rozhodujes na zaklade drobnych detailu a pocitu. Mozna by stalo za to, zkusit jejich synergii s Tvym novym DAP (az bude) a podle toho vybrat. Ty u12t muzes zkusit u me, az ho privezes. Co byxh chtel probrat jsou nastavce, porad hledam ideal, jake mate zkusenosti?

Pravda. :-)
Kvůli synergii je lepší vybírat IEM přímo k DAPu.
Až tedy pojedu pro SE200 do Brna, tak tam i vyzkouším U12t, F7U (v Audigu.cz) a Mest MKII.
Na výstavu jsem šel i kvůli tomu, že jsem si chtěl poslechnout další IEM od 64 Audio.
Byla to jedinečná šance si zase (a konečně po covid lockdownech) něco nového poslechnout.
Na Custom Art Fibae 7 Unlimited jsem narazil pouze náhodou. :-)
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod sibumi 5. 6. 2022 12:55

Diky! Zajimave kolik toho je :) co byste doporucili, abych zkusil jako prvni k tem u12t? Necim zacit musim :) A diky.m
sibumi
Junior

Odeslat příspěvekod pseudomagick 5. 6. 2022 15:41

Zjistil jsem, že k IEM od 64 Audio (hlavně s Fourté a U18s) mi lépe zvukově sedí
silikonové nástavce.
S pěnovými, které mi výborně sedí a používal jsem je u téměř všech in-earů,
byl zvuk velmi špatný.
Zatím se mi nepodařilo zjistit čím to je, neboť se mi to ještě u žádných IEM nestalo.
Divné. :shock:

-- 5. 6. 2022 16:52 --

Jak jsem tak za ty roky zde ve fóru či na head-fi zjistil, tak ne každému
vyhovují pěnové nástavce (comply) či naopak silikonové.
Navíc se to ještě může lišit dle různých výrobců a velikostí.
Chce to experimentovat. Tedy nakoupit mnoho párů a typů od různých výrobců.
Nakonec jedny či dvoje budou sedět pohodlím i zvukem.
Ty zbylé zůstanou zřejmě navždy někde v šuplíku. :-)
Malá investice to sice je, ale snad jen takto lze najít ty správné pro
konkrétní in-eary.
Obecně je ale známo, že pěnové zpevňují zvuk a bas a krotí výšky.
Silikonové zlepšují výšky a samozřejmě mají daleko větší životnost.
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod sibumi 5. 6. 2022 16:29

Díky, něco zkusím, pokud Vás napadá kterými silikonovými začít, budu rád (nad pěnovými jsem neuvažoval). Jinak další výhoda ciem - nepotřebuješ je :), Díky.m
sibumi
Junior

Odeslat příspěvekod pseudomagick 5. 6. 2022 17:26

Nerad bych ti poradil špatně.
Pokud bych nechtěl pěnové, tak bych asi začal těmi SpinFity.
Jsou docela chválené.

-- 5. 6. 2022 18:34 --

Možná ti i pomůže pročíst staré vlákno "Nádstavce pre in-ear slúchatka". :-)

Zde: viewtopic.php?f=1712&t=1294679

Samozřejmě to chce vybírat dle průměru trysky. Lepší o 1mm menší, než o 1mm větší.

Pár nástavců mají i zde: https://headphones.cz/nahradni-dily/nau ... ageindex=1

Pokud by ses nakonec stejně rozhodnul pro Comply, tak dle jejich stránek a "Find Tips for Your Device"
jsou pro všechny univerzály od 64 Audio kompatibilní Comply™ 500 Series.

Zde: https://www.complyfoam.com/#
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 5. 6. 2022 19:16

S pěnami hrají o dost hůř i Solaris. Pěna prostě dost znatelně žere výšky.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod sibumi 5. 6. 2022 22:06

Pro zajimavost odpoved od Symbio:

Hi Michal,

Thanks for your interest.

Both, Symbio W (hybrid)
https://symbioeartips.com/termek/symbio-w-3pairs/

and

Symbio F (foam)
https://symbioeartips.com/termek/symbio-f-3pairs/

will fit 64Audio U12T.

It depends on our taste which would you prefer. My personal favorit is W type.
Just to mention our F type wont kill high frequency energies as, the most popular foam ear tips... :)
sibumi
Junior

Odeslat příspěvekod pseudomagick 6. 6. 2022 04:43

Tak ty hybridní nástavce bych bral hned. :-)
Bohužel v ČR se nikde koupit nedají. :-(

-- 6. 6. 2022 05:45 --

martas38 píše:S pěnami hrají o dost hůř i Solaris. Pěna prostě dost znatelně žere výšky.

Zkoušel jsem Solarisy s pěnovými nástavci a výšky jim určitě nescházely. :pozor
Možná, že u verze 2020 je tomu jinak. :roll:
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 6. 6. 2022 05:33

Dělá to každá pěna s každými sluchátky. Prostě to zní zastřeněji než silikon, výškám chybí jiskra. Hybridní nástavce Symbio koupíš na ebay a druhý den je máš z Maďarska doma.
martas38
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka