Výběr hi-end in-ear sluchátek

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod SSakul 6. 6. 2022 12:14

Jinak ještě k těm symbio W, Buď se dá koupit verze Peel, tzn silikon bez pěny, případně koupit hybridní a tu pěnu pak lze vytáhnout i vrátit zpět.
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 6. 6. 2022 12:43

S pěnou je to pro mě nenositelné, bez pěny to změkne, ale stále na hraně. Ano zvuk je skvělý, ale nechci mít uši dodřené do krve.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod sibumi 6. 6. 2022 12:52

S obojim pocitam, zkusim jak peely tak i hybrydy a uvidime.
sibumi
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 6. 6. 2022 16:23

Dobrej, ale dražší obchod s nástavci je MTM Audio. Mají snad největší sortiment, pokud prahneš po hybridech, zkus ty Earrbond, ale nejen ty:
https://www.mtmtaudio.com/collections/earrbond

Další skvělý obchod a levnější je Penon Audio:
https://penonaudio.com/
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 6. 6. 2022 17:51

martas38 píše:Dělá to každá pěna s každými sluchátky. Prostě to zní zastřeněji než silikon, výškám chybí jiskra. Hybridní nástavce Symbio koupíš na ebay a druhý den je máš z Maďarska doma.

No tak toto je dost diskutabilní. :D
S většiny in-eary zní pěnové nástavce pevněji a lépe tlumí okolní hluk.
Nicméně to, že krotí výšky je pravda.
Silikon mi zní rozbředle a není tak pohodlný.

-- 6. 6. 2022 19:00 --

martas38 píše:S pěnou je to pro mě nenositelné, bez pěny to změkne, ale stále na hraně. Ano zvuk je skvělý, ale nechci mít uši dodřené do krve.

Tak to nechápu. :pozor :D
Jak odřené uši do krve? :shock:
Ty mě děsíš. :D
Pěnové nástavce používám mnoho let a nic takového jsem nezaznamenal.

-- 6. 6. 2022 19:01 --

sibumi píše:S obojim pocitam, zkusim jak peely tak i hybrydy a uvidime.

Zkus vše co se dá.
Je to investice, ale nakonec své nástavce najdeš. :-)
Pokud koupím U12t, tak také budu hledat.
Zjistil jsem, že s IEM od 64 Audio není tak snadné najít nástavce.
Ještě horší je to se Sennheiser IE900. :D
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 6. 6. 2022 19:39

Ta guma u Symbio je prostě strašně tvrdá. A pokud je v tom ještě narvaná pěna, je to ještě horší. Někomu to nevadí, mně hodně. Ale zvuk je excelentní, na druhé místo dávám Azla Sedna. Jak už jsem psal, nejlíp mi vždy zněly nástavce z tuhého silikonu s širokým otvorem a spíše kratší tryskou.
Mám doma desítky druhů všemožných nástavců. Často i v ceně kolem litru za tři páry. Testoval jsem to na x různých IEM. A jak jsem psal, pěna dost mění zvuk, pro mě nepříjemným směrem. Žere to výšky, posiluje to bas, čili to zní jinak, než jak bylo zamýšleno. Alespoň tak to vnímám. Navíc mě u pěny při dlouhém mnohahodinovém poslechu svědí uši.
Je mi příjemný měkký silikon, ale i tam vnímám často nepříznivé dopady na zvuk. Prostě nejlíp mi to vždy znělo při tužším silikonu a širokém otvoru a samo že to musí dobře těšit.
Z hybridů jsem rozpačitý. Mám pocit, že to spíš spojuje nepříznivé vlastnosti pěny a silikonu. Nikdy jsem je nepoužíval nějak dlouho.
JInak za mě nej trojice JVC-Spiral Dot, Azla Sedna černé short verze a SpinFit CP145. Dá se říct seřazeno od horšího k lepšímu. Ale nelze to tak paušalizovat, s různými sluchátky to bylo různě a třeba i záleželo na tom, jestli to bylo k poslechu doma a nebo na cesty. Protože co třeba skvěle zní, vypadává při chůzi z uší. Mám prostě divný uši a mám s tím problém. Proto to muzeum špuntů. Třeba s usazením Solaris mám problém stále, takže moje volba byla v době respirátorové pěny Comply jako nouzovka. Jinak ty Azla Sedna Short (Solaris mají strašně dlouhé stopky, proto short verze a nebo CP 145. Azla lepší zvuk a vhodnější pro mě na doma, SpinFit příjemnější materiál, líp drží, vhodnější na cesty. Prostě je to alchymie.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod sibumi 6. 6. 2022 19:48

Pochopil jsem uz minule, ze to muze byt "peklo". Nejsem na to co mám v usich moc citlivej, tak půjdu první po zvuku a uvidím... Jestli to nevyjde tak prubnu asi spin fit 145 (i kvuli dostupnosti)... Aspon je co resit. Kazdopadne za me díky.m
sibumi
Junior

Odeslat příspěvekod _daRK 6. 6. 2022 20:18

Ja to mam s nadstavcami podobne ako martasovo trio JVC, AZLA Sedna, Spinfit Cp145, len mám ešte navyše v skupinke aj MandarinES Symbio (peel verzia bez peny).
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,WF-1000XM5
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod sibumi 6. 6. 2022 20:28

Tu peel verzi zkusím taky, nabídl mi 15% slevu (když jsme je oslovil) tak se rozšoupnu :).m
sibumi
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 6. 6. 2022 20:32

Dám ti radu, zkus klasickou verzi s pěnou uvnitř a ta pěna jde bez porušení vytáhnout a vrátit. A zjistíš tak, co ti vyhovuje víc.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod sibumi 6. 6. 2022 20:35

tzn tu W hybryd verzi jak píše ten týpek? Jo jo tu zkusím určitě, doporučil to. Zatím fak nejsem uplně citlivý na uši, tak to třeba půjde

-- 6. 6. 2022 21:45 --

Určitě pak napíšu, dneska / zítra to objednám, asi M/L ma zkoušku.

Když tady takhle vlastně cca ve čtyrech vypisujeme, co vlastně posloucháte a co je pro Vás zvukově nej? Já si na tom ulítnul vlastně hlavně kvůli muzice. U mě se to dost všechno s časem pořád trochu mele a posouvá, ale primárně to vždycky byly ne zrovna mainstream kapely, často všechny ty hlasitější post kousky (post metal, rock atd.), k tomu trochu ambient, ale i třeba new country věci (co zase hrajou lidi z těch post kapel) a Anglie. No a jak stárnu tak přidávám i klasiku a rap - prostě zmatek. Co třeba teď máte v DAPech nebo z čeho to zrovna pouštíte?m
sibumi
Junior

Odeslat příspěvekod pseudomagick 6. 6. 2022 21:01

Zvukově nej?
Celkem zvláštní otázka. :-)
Ono záleží v kolik hodin i dle nálady. :-)
Poslouchám skoro vše, ale metalu a rocku se dost vyhýbám. 8-)
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod sibumi 6. 6. 2022 21:10

Myslel jsem nahravku, ktera se libi zvukove i jinak. Proste neco co davas opakovane, libi se Ti a tak
sibumi
Junior

Odeslat příspěvekod pseudomagick 6. 6. 2022 21:13

No, tak těch bych pár měl.
Více ti napíšu do mailu, páč to by zde asi neprošlo. :-)
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod sibumi 6. 6. 2022 21:20

Tak jo. Ja to chtel jen odlehcit, at se nebavime jen o silikonu, ale taky o tom proc si ho kupujeme :) A vlastne me taky zajima, co si na tech udelatkch, co tady resime, poustime do usi. Prece jenom ne kazdy kousek ma talent na vsechno, a docela me zajima jestli (jak moc) resite ladeni s o hledem na obsah Vasich DAPu.m
sibumi
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka