Výběr hi-end in-ear sluchátek

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod pseudomagick 7. 1. 2022 05:51

Další kousek od Astell&Kern je v prodeji, tj. tribrid Astell&Kern ZERO1. :-)

Zde: https://www.audigo.cz/Sluchatka/Do-usi/ ... Kern-ZERO1

Jestli se jim povede vyrábět in-eary ve stejné zvukové kvalitě jako DAPy,
tak asi koupi neodolám. :-)
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 7. 1. 2022 07:32

pseudomagick píše:V čem spočívá tento technický problém? :shock:
Proč se o tom in-earisti nezmiňují, neptají či to neřeší? :shock:

Protože při dobíhání autobusu nebo metra na takové blbosti není čas ? :D
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 7. 1. 2022 07:51

pseudomagick píše:Jakýpak může být uprade pro či ze CA Solaris?
Že by 64 Audio tia Fourté?
:shock:

No právě ty UM MEST mk2. Zrovna tia Fourté bývá vyčítána menší muzikálnost. O Solaris jsem před časem pročetl všechno třikrát tam a zpět a bývají přirovnávány právě k těm IEM kolem stovky. V té kategorii mají IEM víc detailu (mně teda u CA rozhodně detail nechybí), ale postrádá to právě jakousi zábavnost. No a právě MEST v ceně zhruba Solaris mají podobný charakter zvuku jako Solaris, ale s o kus větším detailem. Quadbridní kontrukce včetně třepače kostí, to prostě René chceš :D
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Rins 7. 1. 2022 10:37

Srovnával jsem jenom původní Solaris a Solaris SE a rozhodnul se pro SE. Sice byly o desítku dražší,ale co už. Velikostně jsou pro mě na hraně.Bez vyzkoušení bych žádné IEM nekupoval,bohužel to je u nás problém.
K ostatním IEM se vyjadřovat nemohu,neb jsem je neslyšel.
Chord Hugo TT2/MScaler, Wave Storm Reference, Feliks Euforia AE, Roon, Innuos Zen MK3, Innuos Phoenix USB, Niagara 1200, Focal Utopia-Nordost Heimdall 2, Meze Empyrean-Forza Hybrid HPC, Erzetich Charybdis,
Shanling M6 ultra,Campfire Solaris SE
Rins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 7. 1. 2022 18:26

introvert píše:
pseudomagick píše:V čem spočívá tento technický problém? :shock:
Proč se o tom in-earisti nezmiňují, neptají či to neřeší? :shock:

Protože při dobíhání autobusu nebo metra na takové blbosti není čas ? :D

Tím to určitě nebude. :pozor
Mám s tím problém doma i v práci, když poslouchám.

-- 7. 1. 2022 18:31 --

Rins píše:Srovnával jsem jenom původní Solaris a Solaris SE a rozhodnul se pro SE. Sice byly o desítku dražší,ale co už. Velikostně jsou pro mě na hraně.Bez vyzkoušení bych žádné IEM nekupoval,bohužel to je u nás problém.
K ostatním IEM se vyjadřovat nemohu,neb jsem je neslyšel.

Zvukově jsou určitě výborné. 8-)
Kdybych neměl podobně laděné in-eary (včetně 3x BA + 1x DD), tak bych o nich taky uvažoval. :roll:

Máš pravdu, že kupovat in-eary bez vyzkoušení je problém.
Jenže jinak to v dnešní době nejde. :-\

Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 12. 1. 2022 04:16

Pro případné zájemce, kteří si chtějí koupit nové in-ery zde uvádím link na svého
oblíbenějšího recenzenta "Precogvisiona" z Headphones.com.

Zde: https://www.head-fi.org/threads/precogs ... ns.937468/

Proč na něj?
Má nejkritičtější recenze a nebere si servítky ani s Oriolus Traillii. :-)
Líbí se mi jeho drsná kritika a preciznost.
Jeho hodnocení je tak trochu záhadné.

Jeho "Ranking List" je docela "děsivý". :shock:

Zde: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... 1897980432
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MartinV2018 28. 1. 2022 22:03

Tak jaký je výsledek? Co nakonec koupíš?
Audiolab 6000, Wharfedale EVO 4.4., FiiO K9 PRO ESS, Shanling M7, Sennheiser HD800S, UM Mest MKII, Cayin RU7, FiiO FD7
MartinV2018
Junior

Odeslat příspěvekod pseudomagick 29. 1. 2022 03:25

Zatím vedou in-eary 64 Audio U12t. :-)

Zde: https://www.thomann.de/cz/64_audio_u12t.htm

Ještě si na ně ale budu muset několik měsíců počkat. :-\
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 29. 1. 2022 14:51

Člověče v dnešní době bych bral výhradně hybridní koncepci s dynamickým basovým měničem. Nějak jsem koncepci založené čistě na tlakových měničích nepřišel na chuť, ten bas je takovej nepřirozenej.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lithrai 29. 1. 2022 16:11

To podľa mňa všeobecne neplatí. Keď porovnám napr. bas na ThieAudio Monarch MKII s mojimi custom Hidition New Tears 6, tak NT6 majú oveľa lepší bas a to sú tiež full BA IEM (môže to byť tým, že u Monarch MKII je bas vlastne tiež BA, dynamický menič sa stará iba o tie najnižšie frekvencie). Ja som počul 64 Audio U12t a podľa mňa majú najlepší BA bas čo som počul. Tiež som zvažoval ich kúpu, ale tú cenovku som neprekusol (ani u bazáru).
DAP: iBasso DX240 (AMP8 MK2, AMP8 MK2S, AMP5MOD), Dethonray DTR1 Prelude, Audio-Opus Opus#1
IEM: Hidition New Tears 6, Moondrop x Crinacle DUSK, Alclair RSM Quad
Desktop: RME ADI-2 DAC FS
HP: F-CANS AURA, Mr.Speakers Aeon Flow Closed
lithrai
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 29. 1. 2022 16:30

Já jsem nikdy nic od 64Audio neslyšel. Ale když srovnám bas např. CA Andromeda a CA Solaris, je ten u Solaris podstatně lepší. Totéž pokud jsem srovnal např. čistě tlakové Tansio Mirai TSMR3 Pro třeba s hybridníma FiiO FH5. Totéž Audiosense T800. Super sluchátka, ale odvětraný tlakový měnič na bas prostě nehrál tak, jak má bas hrát. Bas tlakového měniče je nereálně rychlý a postrádá texturu. Už mě toho prošlo rukama docela dost a zjistil jsem, že mám rád plnější hutný bas a ten mi nic jinýho než dynamický měnič nedá.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 29. 1. 2022 19:40

martas38 píše:Člověče v dnešní době bych bral výhradně hybridní koncepci s dynamickým basovým měničem. Nějak jsem koncepci založené čistě na tlakových měničích nepřišel na chuť, ten bas je takovej nepřirozenej.

Samozřejmě, že jsem uvažoval i o 64 Audio Trió za 60k. 8-)
Jak už jsem ale dříve napsal, ten zvuk hybridů má takovou zvláštní nesoudržnost...
a podivný stereo-prostor.
Bas je ke zbytku zvukového spektra často "nafouklý".
Možná by tribridy či quadbridy můj sluchový vjem obelstily a vnímal bych to jinak. :D

-- 29. 1. 2022 19:44 --

lithrai píše:To podľa mňa všeobecne neplatí. Keď porovnám napr. bas na ThieAudio Monarch MKII s mojimi custom Hidition New Tears 6, tak NT6 majú oveľa lepší bas a to sú tiež full BA IEM (môže to byť tým, že u Monarch MKII je bas vlastne tiež BA, dynamický menič sa stará iba o tie najnižšie frekvencie). Ja som počul 64 Audio U12t a podľa mňa majú najlepší BA bas čo som počul. Tiež som zvažoval ich kúpu, ale tú cenovku som neprekusol (ani u bazáru).

U12t stále mezi audiofily patří mezi špičku. Nehledě k novým technologiím různých driverů.
Pokud jsi slyšel U12t, tak jak bys je hodnotil?
Taky ti připadaly nudné ( jak někdo na head-fi uvádí)? :shock:

-- 29. 1. 2022 19:54 --

Např. Precogvision hodnotí U12t jako nejlepší in-eary vúbec.
Dokonce lépe, než EA Odin či 64 Audio Fourté.

-- 29. 1. 2022 20:02 --

Dnes se mi poškodil kabel Effect Audio Ares II+
za 270,- USD. :-\
Ještě, že jsem před několika dny koupil zde v
bazaru nový, tedy Null Audio Arete.
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lithrai 29. 1. 2022 20:10

U12t zaraďujem medzi to najlepšie čo som v IEM zatiaľ počul. Perfektný bas (na BA), top rozlíšenie/detail. Sú to IEM vhodné v podstate asi na všetko, pokiaľ nie si basshead.
DAP: iBasso DX240 (AMP8 MK2, AMP8 MK2S, AMP5MOD), Dethonray DTR1 Prelude, Audio-Opus Opus#1
IEM: Hidition New Tears 6, Moondrop x Crinacle DUSK, Alclair RSM Quad
Desktop: RME ADI-2 DAC FS
HP: F-CANS AURA, Mr.Speakers Aeon Flow Closed
lithrai
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 29. 1. 2022 20:58

Bohužel ten kabel v balení k U12t je fakt bída
a pro 64 Audio ostuda (v ceně max 10 až 20,- USD).
K U6t, Nio či Duo je už kabel novějši a lepší.
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Espin 29. 1. 2022 22:18

Zkusím s trochou do mlýna, uvedené modely spadají bez debat do top high end, zrovna 64Audio jsem také sledoval. Nakonec mi přišlo zajímavé využít zkoušky u Custom Art, vyzkoušel jsem FIBAE 3, pak si nechal poslat 7 a zůstal u nich (mám je už necelé dva roky). Jedná se o BA měniče, ale nejsem basshead a neshledávám nějakou absenci nebo vadu na basech. Dost mě směruje HeadFi, konkrétně mi sedí uživatel
https://www.head-fi.org/members/davidmo ... 767/#about
Neřídím se slepě vším, takže na sluchátkách se shodneme, přehrávač LP6K třeba pustil dál...
O kabelech je to další kapitola, dodávaný kabel k FIBAE7 není zlý (konstruktérovi sluchátek vyhovuje měď ve smyslu synergie), u mně vítězí jednoznačně Dunu Blanche po zvukové i ergonomické stránce...
Zajímal mě i Penon Totem, ale nakonec mi přišel zbytečně drahý i na bazaru HeadFi...
Prostě se v určitém bodě octnete na pomezí nějaké vlastní preference (hlavně v peněžence a hlavě), modely za tisíce EUR jsou asi všechno nadprůměrné modely, zůstane jen na vaší volbě...
ROON/Tidal/Honor Pad X9/CXA61/CXN100/IsoTek V5 Polaris+EVO3 Initium/Chord Clearway X/B-Tech BT608/Dali Opticon 1 MK2
MXN10/DacMagic 200M/Audio-Technica ATH AD500
Lotoo PAW 6000/Dunu Blanche/Custom Art FIBAE 7
Espin
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka