Výběr hi-end in-ear sluchátek

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod sibumi 10. 6. 2022 17:08

No … nikdy jsem nebyl moc citlivy na nastavce, tvrdost a tak a skoro vzdycky jsem pouzival L nebo M a normalni dylku, tak proc je nezkusit, kdyz zvuk ma byt top. Ale treba to taky nedam no.
sibumi
Junior

Odeslat příspěvekod pseudomagick 10. 6. 2022 18:00

linecur píše:A propo - šlo tady cosi o Fibae 7 - měl pls možnost poslechnout Fibae 3x3 - je to mid-class asi, no ale rozdíl vůči F7 třeba :nenapadne

Bohužel na výstavě video-audio show v Praze byly pouze ty CA Fibae 7 Unlimited od této značky.
Fibae 3x3 určitě nebudou na úrovni jejich vlajkové lodi, když stojí o 22.600,- méně. :D
Zvuk nemusí být vyloženě špatný, ale hi-end to nebude. :pozor

-- 10. 6. 2022 19:09 --

sibumi píše:Nastavcove peklo, cekame s Pseudomagikem az prijdou Symbia, tak dam vedet, co na to moje usi :)

Pravda. :-)
In-eary od 64 Audio jsou fakt dost vybíravé na nástavce.
Mnohem horší "peklo" je u Sennheiserů IE900 (a asi i u IE600, IE300 atd.).
Zvuk IE900 je velmi líbivý, ale konstrukce, nasazování (plus ty nástavce) a paměťový
kabel je dost opruz. :-\
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 10. 6. 2022 18:14

haweckO: Xelastec jsou na moje gusto tak lepivý, až to hezký není.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod haweckO 10. 6. 2022 18:56

to sú, a už som ich aj menil pretože cca po roku stratili tú “lepivosť”, čiže to vychádza na cca 20€/ročne...
tú “lepivosť” ale práveže vnímam pozitívne, nakoľko sa mi pri dlhom počúvaní in-eari nevysúvajú z ušných kanálikov ako v prípade bežných silikónových…malý tip: vždy pred nasadením ich zľahka nasliním, čo mi výrazne uľahčí tento proces...a ešte je nutné ich po počúvaní zakaždým očistiť...čiže je to taká babračka, no komfort+zvuk sú na najlepšej úrovni, teda aspoň podľa mňa :-D
haweckO
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 10. 6. 2022 23:22

Nejde jenom o “lepivost”. Pokud použiji u Unique Melody Mest nástavce z Moondrop Blessing 2 Dusk, tak přestože jsou podobné, dojde k posílení basů, a zároveň k potlačení výšek a ztrátě detailů.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 11. 6. 2022 00:19

Zrovna u Xelastec je ta lepivost ale brutální. Mně to připadá, jak kdyby člověk sáhl na poštovní známku. Jinak jestli si dobře pamatuju, tak u Solaris Xelastec dost zvyšovaly vyšší středy, až tak se mi ten zvuk nelíbil.

-- 11. 6. 2022 01:21 --

haweckO: mám pocit, že se doporučovalo je umývat lihem. Co to dělá s lepivostí netuším.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 11. 6. 2022 04:49

martas38 píše:haweckO: Xelastec jsou na moje gusto tak lepivý, až to hezký není.

Nejlepší je pořádně je namazat Indulonou a půjdou do uší jako po másle. :D
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod haweckO 11. 6. 2022 08:52

možno to viznie divne, no pravdupovediac ja si na ADV custom silikonové nástavce pred nasadením do ucha zakaždým aplikujem malinkú vrstvu lubrikačného gelu :-D
haweckO
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 12. 6. 2022 01:42

Včera jsem psal dotaz na head-fi a přišla mi zajímavá odpověď. :-)

Můj dotaz:
Hi. :)
Could you write review of Custom Art Fibae 7 Unlimited, please?
A comparison between U12t and F7U would also help a lot (or EarSonics Grace Platinum).
Is F7U bargain or I'd rather pay extra for U12t?
Thanks a lot.

Odpověď:
The A12T was a good monitor but I don't think it deserves all the praise that's heaped on it. it's nothing that special and I got bored with it after a while. I don't recall the A12T being as resolute or supremely balanced as the F7U, everything works so well together and presents the music in such an effortless way with bags of detail but never fatiguing. It constantly amazes with it's natural timbre and realistic sound. When you consider the price compared to other more expensive offerings, it's a steal!

Zde je link do vlákna: https://www.head-fi.org/threads/custom- ... 51/page-46
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 12. 6. 2022 01:51

No a zítra ti tam někdo možná hodí přesně opačnou odpověď.... Znáš fóra, snesou všechno. Každopádně poslední věc čeho bych se u Custom Art bál je polský původ. A dá se čekat, že poplatek za značku bude znatelně nižší, než u 64 Audio.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 12. 6. 2022 03:58

To je samozřejmě možné.
Právě pro jsem šel na výstavu i druhý den, neboť jsem doufal,
že tam budou mít v šuplíku schované i U12t, abych je vzájemně porovnal.
Místo nich mi vyndali 64 Audio Duo. :-)
U12t jsem slyšel pouze u sibumiho a nástavce jsem s sebou neměl ideální.
Nepočítal jsem, že 64 Audio má tak úzké trysky.
F7U však neměly chybu (a nebyl problém s nástavci), navíc zněly čistěji
a vyrovnaněji (ne do "U").
Snad si tento měsíc budu moci poslechnout v Brně U12t, F7U a UM Mest MKII
a vzájemně je porovnat.
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 12. 6. 2022 20:00

Ještě dodatel ke Custom Art Fibae 7 Unlimited z head-fi.

"It's all down to personal taste at the end of the day really, and it's always best to hear for yourself if you can :). I live in the UK so have to blind buy most of the time but been fairly lucky so far. It took me a while to get around to buying the F7 but so glad I did, and now the F7U has gone a step further and upped the game for superb sounding monitors at a decent price. I just goes to show you don't have to spend mega bucks to get exceptional sound."
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod inkvizition 13. 6. 2022 07:57

pseudomagick píše:Mnohem horší "peklo" je u Sennheiserů IE900 (a asi i u IE600, IE300 atd.).
Zvuk IE900 je velmi líbivý, ale konstrukce, nasazování (plus ty nástavce) a paměťový

Dva měsíce mám IE600 a po prvotním boji musím říct, že to není tak zlé. Najít nástavce je prvotní bolest u každých sluchátek, tady je to o chlup horší, protože nejdou tak hluboko do ucha, ale to je věc, kterou naopak spousta lidí ocení. Mě sedly L pěny z balení, pak L silikony od KZ (paradox, že?) a hlavně mé milované comply, na které nedám dopustit.
A musím říct, že ten zvuk za to stojí. Nádherné středy, jaké má máloco, parádní basy, které za mě nelezou ze svého pásma a výšky taky super. A zachytil jsme stížnosti na sykavky, osobně jsem na to dost citlivý a tady to vůbec nevnímám, ale to může být tím, že poslouchám s pěnovými nástavci, ty něco pohltí.

Nedám je z ruky ;-) Poslechu zdar!
inkvizition
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 13. 6. 2022 08:37

inkvizition píše:A zachytil jsme stížnosti na sykavky, osobně jsem na to dost citlivý a tady to vůbec nevnímám, ale to může být tím, že poslouchám s pěnovými nástavci, ty něco pohltí.

Na sykavky si stěžoval Resolve z headphones.com, který je v této oblasti přecitlivělý. Jiní (DMS) se nechali slyšet, že jde o výborné IEM. A jak píšeš, ta pěna výšky mírně srovná. Navíc, každý posluchač má jiné uši, hodnocení jednoho nemusí být zcela vypovídající pro druhé.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 13. 6. 2022 18:28

inkvizition píše:
pseudomagick píše:Mnohem horší "peklo" je u Sennheiserů IE900 (a asi i u IE600, IE300 atd.).

Dva měsíce mám IE600 a po prvotním boji musím říct, že to není tak zlé. Najít nástavce je prvotní bolest u každých sluchátek, tady je to o chlup horší, protože nejdou tak hluboko do ucha, ale to je věc, kterou naopak spousta lidí ocení. Mě sedly L pěny z balení, pak L silikony od KZ (paradox, že?) a hlavně mé milované comply, na které nedám dopustit.
A musím říct, že ten zvuk za to stojí. Nádherné středy, jaké má máloco, parádní basy, které za mě nelezou ze svého pásma a výšky taky super. A zachytil jsme stížnosti na sykavky, osobně jsem na to dost citlivý a tady to vůbec nevnímám, ale to může být tím, že poslouchám s pěnovými nástavci, ty něco pohltí.

Nedám je z ruky ;-) Poslechu zdar!

Jo, jasně. :-)
Netvrdil jsem, že se na novou řadu IE od Sennheiser nedá zvyknout. :pozor
Já s tím potíže měl. Konektory MMCX se mi trochu protáčely a nebylo trysky snadné
správně usadit. :-\
Myslím, že po jednom dni tréninku by se na to dalo zvyknout. 8-)
Komfort nošení jistě pak bude mnohem pohodlnější, než u běžných in-earů.
Uživatelé IE900 je i chválí, že je možné s nimi ležet na boku (na polštáři) a netlačí je.

Pokud bych hodnotil např. IE900, tak zvuk mají vynikající (na 1 DD), ale za tu cenu se jistě
nevyplatí. Jsou to nepochybně nejlépe znějící in-eary s 1 DD, které jsem slyšel.
Nicméně už jen výše zmíněné Custom Art Fibae 7 Unlimited je kvalitou zvuku dost překonávají.
A to jsou levnější!
Jako další nevýhodu vidím MMCX konektory, které jsou poněkud jiné, resp. nejsou kompatibilní s
běžnými kabely s MMCX konektory na trhu.
Sennheiser IE600 jsem bohužel neslyšel, ale Precogvision je hodnotí lépe, než IE900 kvůli
vyrovnanějšímu ladění.

Viz zde: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... 1897980432
pseudomagick
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka