Výběr hi-end in-ear sluchátek

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod martas38 30. 1. 2022 14:47

Já za pět minut nepoznám skoro nic, ještě navíc bývají nerozehraný. Trvá mně to, než si na zvuk zvyknu. Ale pokud mě to vyloženě neodradí tak se tím řídit dá, ovšem u tak vysoké ceny sluchátek, navíc pokud jsou kupována v zahraničí to může být ošidné.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 30. 1. 2022 16:24

No, v Audigu.cz byly určitě rozehrané.
In-eary s BA se snad rozehrávat nemusí, s dynamickým měničem ano.

Vím, že kupování in-earů v zahraničí je to ošidné.
Proto hodně pročítám recenze a raději dám přednost nákupu v ČR nebo
od Thomanna.de (problém s vrácením či reklamacemi není problém).
V podstatě na výběr moc nemám. :-\

V Audigu.cz jsou nejlepší in-eary pouze Solarisy či iBasso IT07 a do těch se mi moc nechce. :-\
Naposledy upravil pseudomagick dne 30. 1. 2022 16:26, celkově upraveno 1
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lithrai 30. 1. 2022 16:25

Mňa by momentálne zaujímali iba jedny IEM, ale k tým sa asi nikdy nedostanem a to Elysian Acoustic Labs Annihilator 2021 (výhoda je, že robia aj custom verzie, lebo som písal aj do ThieAudio a Monarch MKII nemajú v pláne robiť v custom prevedení). Teraz zvažujem ešte kúpiť nový DAP, zatiaľ som naklonený najviac k iBasso DX240. To by som si mohol dať potom zase na chvíľu pokoj...
DAP: iBasso DX240 (AMP8 MK2, AMP8 MK2S, AMP5MOD), Dethonray DTR1 Prelude, Audio-Opus Opus#1
IEM: Hidition New Tears 6, Moondrop x Crinacle DUSK, Alclair RSM Quad
Desktop: RME ADI-2 DAC FS
HP: F-CANS AURA, Mr.Speakers Aeon Flow Closed
lithrai
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 30. 1. 2022 16:33

Do iBasso DX240 bych určitě nešel. :pozor
Není lepší si připlatit za jinou "mašinku"? :D
Elysian Acoustic Labs Annihilator patří mezi špičku, ale to jsou spíše CIEM.
Jejich cena je celkem děsivá. :shock:
"Pouhých" 3.700,- USD za univerzály.

-- 30. 1. 2022 16:44 --

Pěkný in-eary má teď JH Audio Contour XO Limited Edition (kolaborace L-Acoustics a JH Audio) za 1.350,- USD.
Mají celkem slušné recenze a prodávají se i jako CIEM.

Info: https://www.promusic.cz/content/l-acous ... e-dal-1641
Info: https://l-acoustics-creations.com/colla ... gJ-NPD_BwE

Firma Promusic.cz je má v nabídce a možná by se i daly objednat po odeslání poptávky.

Recenze zde: https://headfonics.com/jh-audio-contour-xo-review/
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 30. 1. 2022 17:34

Možná se mi teď na krátko dostane DX240 do ruk, tak to testnu jak se to chová a jak to hraje i s citlivými IEM.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lithrai 30. 1. 2022 18:34

Čo som tak prečítal nejaké recenzie na DX240, všade sa uvádza, že ten prehrávač má skôr taký hutnejší teplejší prejav. To by som práve potreboval, prehrávač s takou tonalitou. A iné prehrávače čo som pozeral ma moc nezaujali. Buď majú starý CPU/starý Android alebo nie sú tak dobre hodnotené po zvukovej stránke. O DX240 sa aj pozitívne vyjadril Paul Dmitryev (Porta.Fi). Ty by si čo doporučoval?
DAP: iBasso DX240 (AMP8 MK2, AMP8 MK2S, AMP5MOD), Dethonray DTR1 Prelude, Audio-Opus Opus#1
IEM: Hidition New Tears 6, Moondrop x Crinacle DUSK, Alclair RSM Quad
Desktop: RME ADI-2 DAC FS
HP: F-CANS AURA, Mr.Speakers Aeon Flow Closed
lithrai
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 30. 1. 2022 19:34

Mně prošly rukama dvě iBassa. Asi rok jsem měl DX160 a byla to katastrofa. Jednak velice slabý procesor, jen start trval snad dvě minuty. Dál extrémně silný elektrosmog od displeje. Pokud jsi s citlivýma sluchátkama poslouchal a jezdil prstem po displeji, bylo slyšet - takové jako by šumění, skučení a podobně. Stejně tak byla slyšet komunikace přes wifi, pokud člověk hrál ze streamu. A baterka mizela před očima, pokud hrálo cokoliv jiného, jak mp3, nebo flac 16/44,1 z karty. Jediné co bych na něm vyzdvihl, tak jeho prostředí, tedy Mango Player. Tam má podle mě konkurenční A&K hodně co dohánět. Pak jsem měl asi na týden půjčené DX300, tedy vlajkovou loď, příbuznou celkem s DX240. Tam byl procesor rychlý. Síla přístroje enormní (je t samozřejmě o Amp modulu, byl u toho silný Amp11 mk2, který má rovněž symetriku). Váha a velikost k použití na stole, nebo do batohu. Neumím si představit to tahat v kapse bundy, kalhoty by to asi svlíklo. Zvuk byl na poměrně vysoké úrovni, určitě lepší jak moje A&K SR25. Ale zase na pozadí šum. Se Solaris na hraně použití.Snad to souvisí s tím výkonným model Amp 11. Na DX240 jsem zvědav. Bylo by dobrý, kdyby se výrobce poučoval z chyb minulých. Ale trošku nechápu to hype kolem iBassa. Zvuk je celkem fajn, ale těch zásadních chyb okolo je tolik, až to pěkné není a DX160 u mě bylo na hranici použitelnosti. No a DX300 na to že stojí přes třicet litrů taky problémů požehnaně - šum, lagricové kolečko hlasitosti.
Sám bych ti doporučil asi nějaký Shanling a nebo A&K. Pokud nepotřebuješ Tidal a podobně, tak rozhodně Lotoo Paw 6000. Zvukově bez váhání: https://shop.musicteck.com/products/lot ... 6010780734
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 30. 1. 2022 20:48

Asi bych také doporučil Shanling nebo Astell&Kern.
Já jsem s M6 Pro spokojen.
Žádný šum na pozadí a i s 1TB kartou mi fuguje normálně.
Pokud bys chtěl ještě teplejší zvuk, tak pak už
jedině Shanling M8.
Ta cenovka už je ale trochu vyšší.

-- 30. 1. 2022 20:54 --

Sice mi u Shanlingu vadí ten OS Android (plocha jako v mobilu apod.)
Na druhou stranu to umožňuje doinstalovat jakýkoli
SW player.
Jsem off-line hráč, takže streemováni hudby nepraktikuju.
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 30. 1. 2022 21:52

Pokud seš offline hráč, pak nechápu, že ses ještě nezajímal o to Lotoo. Jejich výrobky jsou hodnoceny hodně vysoko. Už Paw 6000 je považováno za špičku a jejich vlajková loď Lotoo Paw Gold Touch se rovná, či spíš převyšuje zvukem nejvyšší modely A&K.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 30. 1. 2022 23:05

Protože bych to musel objednat přes cizí bankovní
účet. Rovněž bych nechtěl řešit případnou
reklamaci v USA či mimo Evropu.
Více se mi ale líbí DAPy od Luxury & Precision. :-)

-- 30. 1. 2022 23:41 --

Divím se, že Cowon už několik let nevyrobil
nějaký hi-end DAP.
Osobně bych dal přednost Cowonu před
Astell&Kern.
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 31. 1. 2022 00:04

Vždyť to koupíš v Polsku..
https://audeos.pl/pl/p/Lotoo-PAW-6000/1153
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 31. 1. 2022 08:03

Ale oni prodávají B-Stock .. Čím se třeba vyznačují B-Stock IEM ? Každý kanál hraje nějak jinak ? Nebo třeba jeden špunt nedrží na kabelu ? Mají toho tam hodně, ale záruka pouhý rok, a ta B-Stock nejistota .. :hm
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 31. 1. 2022 08:13

martas38 píše:Vždyť to koupíš v Polsku..
https://audeos.pl/pl/p/Lotoo-PAW-6000/1153

To bych si také musel nechat koupit přes někoho s účtem. :-\
Přiznám se, že uvažuji nad koupí Astell&Kern A&futura SE200 zde v bazaru za 35k. :D
Pokud bude i za 2 měsíce na prodej, tak si nejsem úplně jistý, že odolám. :roll:

Zde: viewtopic.php?f=1872&t=1321334

Shanling by se zřejmě stal mým sekundárním DAPem.
Zřejmě ale bude s koupí někdo rychlejší. :-)

-- 31. 1. 2022 08:22 --

introvert píše:Ale oni prodávají B-Stock .. Čím se třeba vyznačují B-Stock IEM ? Každý kanál hraje nějak jinak ? Nebo třeba jeden špunt nedrží na kabelu ? Mají toho tam hodně, ale záruka pouhý rok, a ta B-Stock nejistota .. :hm

U Thomanna.de "B-Stock" znamená, že např. sluchátka byly vraceny původním kupcem.
Thomann.de dává 30denní záruku na vrácení peněz + záruku 3 roky i na "B-Stock" zboží.
Sluchátka jsou tedy pouze odzkoušený (zřejmě někomu nevyhovovaly).

Např. zde: https://www.thomann.de/cz/64_audio_u18t_b_stock.htm

Normálně stojí 70 975,64 Kč, "B-Stock" 61 182,52 Kč.
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Espin 31. 1. 2022 09:08

introvert píše:Ale oni prodávají B-Stock .. Čím se třeba vyznačují B-Stock IEM ? Každý kanál hraje nějak jinak ? Nebo třeba jeden špunt nedrží na kabelu ? Mají toho tam hodně, ale záruka pouhý rok, a ta B-Stock nejistota .. :hm

Nemíchat prosím nabídku B-stock s bannerem umístěným na každé straně, tato nabídka je omezená a jasně definovaná jako v jiných obchodech, viz odkaz na kompletní seznam těchto položek...
https://audeos.pl/pl_PL/i/Duza-wyprzeda ... deos.pl/27

Zboží prodávají s klasickou zárukou dva roky, dokážou zařídit i pozáruční servis, ochota, rychlost, odezva na jedničku a LP6K jsem bral v rámci BF za 4 012,68 zł včetně dopravy... 8-)
ROON/Tidal/Honor Pad X9/CXA61/CXN100/IsoTek V5 Polaris+EVO3 Initium/Chord Clearway X/B-Tech BT608/Dali Opticon 1 MK2
MXN10/DacMagic 200M/Audio-Technica ATH AD500
Lotoo PAW 6000/Dunu Blanche/Custom Art FIBAE 7
Espin
Junior

Odeslat příspěvekod pseudomagick 31. 1. 2022 09:34

V Audeos.pl mají celkem slušný výběr, včetně nových Unique Melody MEXT,
na které ještě ani není recenze.
pseudomagick
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka