Výběr hi-end in-ear sluchátek

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod pseudomagick 19. 11. 2024 00:55

flatliners:
Když nad tím tak přemýšlím, tak stále nechápu proč jsi své Odin prodával. :shock:
Že bys je poslouchal s nevhodným zdrojem a neobjevil tak jejich plný potenciál? :potichu
Přiznám se, že s SE200 mi taky nezněly zcela košer (vyšší středy). :roll:
Dle mého názoru (a sluchu) hrají nejlépe ze všech IEMs, které jsem zatím slyšel a testoval.

Dost by mě zajímalo jak hrají EE Raven (3.600,- USD) vs EE Odin (3.400,- USD).
Na head-fi mi bylo sděleno, že Raven nejsou upgrade Odin, ale spíše jinak znějící IEM.
To, že jsou Raven pouze o 200,- USD dražší by tomu snad napovídalo. :roll:

-- 19. 11. 2024 01:38 --

Zajímavý příspěvek z head-fi:

"I demo'd the Maven II's directly against the CP54E, Noble Kublai Khan, Elysian Annihilator, Nostalgia Audio Camelot, and the UM Multiverse Mentor. Call me crazy if you like, but the Mavens and the CP54E's were my favorites of the bunch, and I walked away with the Mavens."

Zdroj zde: https://www.head-fi.org/threads/unique- ... 38/page-12

Dle toho co často o Unique Melody Maven II (Crescent) čtu, tak to asi bude nejvýhodnější koupě IEM v poměru kvalita zvuku/cena/zpracování (titan) za posledních x let.
V UM se prostě "něco" povedlo a nabídli to (konečně!) za rozumný peníz.

Kdo hledá nové hi-end in-eary, doporučuji vlákno pročíst celé. :-)
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cb490763 19. 11. 2024 06:37

Tak Libor je používal s jiným Dapem než já. Třeba si ta kombinace prostě nesedla. To samý pak Aleš od kterého máš ty tvoje. Ten měl zase lotoo paw, a to byla taky ostrá kombinace.
cb490763
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod flatliners 19. 11. 2024 08:51

pseudomagick: U mě byl u Odin problém i s fitem, což se mi nepodařilo vyřešit žádnými nástavci a že jich mám opravdu mraky :D Navíc často poslouchám několik hodin v kuse a Odin jsou na světlejší straně, což pro toto není ideální. Byly prostě únavné. Na metal ty vyšší středy někdy dost bolely. Řešit to a testovat jiné Dapy sem nechtěl, jelikož zatímco za sluchátka jsem ochoten dát dost peněz, za Dap prostě ne. Za velké těžké krámy s mizernou výdrží, které dělají rozdíl ve zvuku pro mě tak 15% se mi to nezdá jako moc dobrá investice. S kombem Sony+iBasso jsem teď velmi spokojen a jsou za zlomek ceny. Navíc výdrž u Sony je úplně na jiné úrovni a i u iBasso je slušná. Pro moje potřeby a sluch jsou Anni, Camelot i Impact lepší než Odin. O Impact jsem bohužel přišel, jelikož žena už ho nevrátí. I když říká, že jsem jí zničil život, jelikož se jí už všechno ostatní zdá jako "odpad" :D

Na Crescent jsou velmi pozitivní a snad žádné negativní ohlasy. Ale to už beru s rezervou, jelikož na Head-fi je toto počáteční nadšení velmi běžné. Podobně na tom byl například Mentor a teď se tam občas dost hejtí :D Každopádně bych si je chtěl někdy poslechnout. Cena ji příjemná a v bazaru bude brzy ještě o dost příjemnější. Jen nejsem fanda titanu, kovu, hliníku a podobných materiálů. Máme prostě nejradši ten klasický akryl..
Metal/HC/Punk
Galaxy S23 Ultra
Elysian Annihilator 2023, Nostalgia Audio Camelot, Penon Impact, Noble FoKus Pro, Westone 4R, Sony WM1AM2, iBasso DX180, iFi Go Blu, FiiO Btr3k
flatliners
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 19. 11. 2024 11:59

K údivu, proč se někdo zbavil sluchátek, kterých se kupující nemůže nabažit, bych podotknul něco, co si evidentně spousta lidí zde stále neuvědomuje - nikde není psáno, že jedna a ta samá sluchátka slyší různí posluchači stejně. Čili kde někomu vadí třeba výkmit na horních středech, jinému vadit nemusí - ne proto, že by mu to nevadilo pocitově, ale prostě proto, že jeho uši tam ten výkmit vůbec neslyší. Důvodem je to, že každý má jiné uši. Čili představa, že když já slyším sluchátka nějak, všichni ostatní je slyší stejně, je nesprávná. DAP s tím přitom nemá nic společného.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Rins 19. 11. 2024 12:19

introvert píše:K údivu, proč se někdo zbavil sluchátek, kterých se kupující nemůže nabažit, bych podotknul něco, co si evidentně spousta lidí zde stále neuvědomuje - nikde není psáno, že jedna a ta samá sluchátka slyší různí posluchači stejně. Čili kde někomu vadí třeba výkmit na horních středech, jinému vadit nemusí - ne proto, že by mu to nevadilo pocitově, ale prostě proto, že jeho uši tam ten výkmit vůbec neslyší. Důvodem je to, že každý má jiné uši. Čili představa, že když já slyším sluchátka nějak, všichni ostatní je slyší stejně, je nesprávná. DAP s tím přitom nemá nic společného.

Jo to je velká pravda.
Rins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 19. 11. 2024 13:38

introvert: takže přesně to, co jsme si psali o EQ křivkách pro jednotlivé modely sluchátek a jejich zlepšení zvuku ekvalizací.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 19. 11. 2024 13:57

Ano, ekvalizace má smysl, je třeba ji ovšem neaplikovat slepě.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 19. 11. 2024 19:04

cb490763 píše:Tak Libor je používal s jiným Dapem než já. Třeba si ta kombinace prostě nesedla. To samý pak Aleš od kterého máš ty tvoje. Ten měl zase lotoo paw, a to byla taky ostrá kombinace.

Jj.
Lotoo Paw Gold Touch jsem měl půjčené na test ze Slovenska a kvalita zvuku byla srovnatelná s SE200 jen mi přišly středy lehce upřednostněné. Prostě ten vokál byl zřetelnější, než u SE200.
Každopádně ani SP3000 plynulosti a rychlosti LPGT nedosahuje. :-\

-- 19. 11. 2024 19:12 --

flatliners píše:pseudomagick: U mě byl u Odin problém i s fitem, což se mi nepodařilo vyřešit žádnými nástavci a že jich mám opravdu mraky :D Navíc často poslouchám několik hodin v kuse a Odin jsou na světlejší straně, což pro toto není ideální. Byly prostě únavné. Na metal ty vyšší středy někdy dost bolely. Řešit to a testovat jiné Dapy sem nechtěl, jelikož zatímco za sluchátka jsem ochoten dát dost peněz, za Dap prostě ne. Za velké těžké krámy s mizernou výdrží, které dělají rozdíl ve zvuku pro mě tak 15% se mi to nezdá jako moc dobrá investice. S kombem Sony+iBasso jsem teď velmi spokojen a jsou za zlomek ceny. Navíc výdrž u Sony je úplně na jiné úrovni a i u iBasso je slušná. Pro moje potřeby a sluch jsou Anni, Camelot i Impact lepší než Odin. O Impact jsem bohužel přišel, jelikož žena už ho nevrátí. I když říká, že jsem jí zničil život, jelikož se jí už všechno ostatní zdá jako "odpad" :D

Na Crescent jsou velmi pozitivní a snad žádné negativní ohlasy. Ale to už beru s rezervou, jelikož na Head-fi je toto počáteční nadšení velmi běžné. Podobně na tom byl například Mentor a teď se tam občas dost hejtí :D Každopádně bych si je chtěl někdy poslechnout. Cena ji příjemná a v bazaru bude brzy ještě o dost příjemnější. Jen nejsem fanda titanu, kovu, hliníku a podobných materiálů. Máme prostě nejradši ten klasický akryl..

Tak to pokud ti vadily Odin, tak Noble Viking Ragnar by pro tebe zřejmě byly peklo. :D

Vím, že titan nevypadá nejlépe, ale na rozdíl od kovu nepřijímá teplotu s okolního prostředí (IEM v zimě), je bytelnější než pryskyřice (akryl, který praská) a je velmi lehký.
Např. Oriolus Trallii Ti jsou dle Ulverra zatím prý top IEM (pokud jde o zvuk), i když nevypadají tak hezky. :-)
Občas si s ním na HF píši a trochu vyzvídám.... :D
Jsem asi znamý tím, že jdu po tom nejlepším co je na této planetě, ale moje peněženka platby prostě nestíhá... :D
Učím se tedy umírněnosti a skromnosti. :D
Odiny (4 roky staré IEM) koupené za 43k jsou odpovědí... :-\

-- 19. 11. 2024 19:21 --

introvert píše:K údivu, proč se někdo zbavil sluchátek, kterých se kupující nemůže nabažit, bych podotknul něco, co si evidentně spousta lidí zde stále neuvědomuje - nikde není psáno, že jedna a ta samá sluchátka slyší různí posluchači stejně. Čili kde někomu vadí třeba výkmit na horních středech, jinému vadit nemusí - ne proto, že by mu to nevadilo pocitově, ale prostě proto, že jeho uši tam ten výkmit vůbec neslyší. Důvodem je to, že každý má jiné uši. Čili představa, že když já slyším sluchátka nějak, všichni ostatní je slyší stejně, je nesprávná. DAP s tím přitom nemá nic společného.

No, někdy či spíše často i DAP přispívá k výslednému zvuku (synergie). 8-)
V tom případě tedy ten, kdo ode mně koupil Ragnary neslyší ty nižší výšky (které překrývaly i výšky nejvyšší atd.) nebo je slyší taky a je mu to fuk? :D

-- 19. 11. 2024 19:30 --

Rins píše:

Jo to je velká pravda.

No, Noble Viking Ragnar (koupené nové za 58k a prodané za 25k) jsem se nezbavoval kvůli zvuku. :pozor
I na HF se prodávají IEMs jen proto, že někdo prostě potřebuje peníze (třeba na něco jiného).
Já tehdy kupoval notebook Alienware (ne zrovna levný NB, ale výhodná nabídka) a scházelo mi... :-\
Nakonec jsem peníze sehnal jinde a chtěl KK odkoupit zpět, ale ten nepříjemný člověk z Brna je prodal někomu jinému. :-\
No, stalo se 8-) ...
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 19. 11. 2024 19:35

pseudomagick píše:V tom případě tedy ten, kdo ode mně koupil Ragnary neslyší ty nižší výšky (které překrývaly i výšky nejvyšší atd.) nebo je slyší taky a je mu to fuk? :D

Záleží na tom, zda prodělal lobotomii. :D Četl jsem kdysi, že byl nějaký pacient, kterého pořád strašně bolela hlava, trpěl nesnesitelnými bolestmi. Nakonec se doktoři rozhodli mu provést lobotomii (odehrávalo se to v USA v padesátých letech, jde o kontrolované poškození části pacientova mozku, dnes už se to nedělá). Pár dní po zákroku byla vizita, a primář, když přišel na pokoj, viděl pacienta hrát s druhými pacienty karty. Tak co, už vás ta hlava nebolí?, zeptal se primář. Odpověď byla šokující. Pacient prohlásil, že hlava ho bolí pořád stejně, ale že teď už mu to nevadí! :shock: 8-D
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 19. 11. 2024 20:11

No to byly šílené zákroky se značně nejistým výsledkem a dělalo se to přes oční jamku (kolem oční bulvy). Otřesný zákrok, kupodivu vynálezce metody za to dostal Nobelovu cenu, přitom to bylo trvalé nevratné zmrzačení člověka.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 19. 11. 2024 20:23

Teda pánové. :shock:
Rád si přečtu něco o IEM, ale vy mě zde děsíte! :D

-- 19. 11. 2024 20:32 --

introvert píše:
pseudomagick píše:V tom případě tedy ten, kdo ode mně koupil Ragnary neslyší ty nižší výšky (které překrývaly i výšky nejvyšší atd.) nebo je slyší taky a je mu to fuk? :D

Záleží na tom, zda prodělal lobotomii. :D Četl jsem kdysi, že byl nějaký pacient, kterého pořád strašně bolela hlava, trpěl nesnesitelnými bolestmi. Nakonec se doktoři rozhodli mu provést lobotomii (odehrávalo se to v USA v padesátých letech, jde o kontrolované poškození části pacientova mozku, dnes už se to nedělá). Pár dní po zákroku byla vizita, a primář, když přišel na pokoj, viděl pacienta hrát s druhými pacienty karty. Tak co, už vás ta hlava nebolí?, zeptal se primář. Odpověď byla šokující. Pacient prohlásil, že hlava ho bolí pořád stejně, ale že teď už mu to nevadí! :shock: 8-D

V tom případě by každý majitel Ragnarů na této planetě musel mít lobotomii. :D :tleskani
Spíše se ale domnívám, že někteří lidé prostě mají odlišnou sluchovou modifikaci.
Tím myslím, že některé frekvence jim nevadí...či naopak apod.
Naposledy upravil pseudomagick dne 19. 11. 2024 20:48, celkově upraveno 1
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cb490763 19. 11. 2024 20:43

Hele ono s tim hiby rs8 co ma Tomáš to hraje v pěkné synergii. Pravda asi to není na úplně tak dlouhý poslech jako odiny a ultima, ale má to svoje plusy.
cb490763
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 19. 11. 2024 20:50

cb490763:
No, právě Ragnary se mi s HiBy RS8 zdály ještě agresivnější, než SP3000. :-)
Jak už jsem dříve napsal, nejpřijatelnější DAP pro Ragnary by byl Shanling M8.
Shanling M9 Plus je prý už o něco zvukově světlejší, ale ne o moc.
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 20. 11. 2024 02:51

Dle intuice by Ragnary mohly sedět i k novějšímu Astell&Kern A&ultima SP3000T (se spuštěným Tube Amp).
To byl můj původní plán, když jsem Ragnary kupoval. 8-)
Bohužel se mi na verzi T nechtělo 14 dní (dodací lhůta) z Audiga.cz čekat, tak jsem si nechal objednat původní verzi SP3000.
Asi to byla chyba, páč to mohlo být zajímavé combo. :-\
Samozřejmě mě od koupi verze T odradily negativní komentáře prvotních majitelů z head-fi. :potichu
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cb490763 20. 11. 2024 06:52

Verze T je náhodou kvalitou zvuku na podobné úrovni, možná malý rozdíl tam je.
cb490763
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka