cb490763 píše:Tak Libor je používal s jiným Dapem než já. Třeba si ta kombinace prostě nesedla. To samý pak Aleš od kterého máš ty tvoje. Ten měl zase lotoo paw, a to byla taky ostrá kombinace.
Jj.
Lotoo Paw Gold Touch jsem měl půjčené na test ze Slovenska a kvalita zvuku byla srovnatelná s SE200 jen mi přišly středy lehce upřednostněné. Prostě ten vokál byl zřetelnější, než u SE200.
Každopádně ani SP3000 plynulosti a rychlosti LPGT nedosahuje.
-- 19. 11. 2024 19:12 --flatliners píše:pseudomagick: U mě byl u Odin problém i s fitem, což se mi nepodařilo vyřešit žádnými nástavci a že jich mám opravdu mraky
Navíc často poslouchám několik hodin v kuse a Odin jsou na světlejší straně, což pro toto není ideální. Byly prostě únavné. Na metal ty vyšší středy někdy dost bolely. Řešit to a testovat jiné Dapy sem nechtěl, jelikož zatímco za sluchátka jsem ochoten dát dost peněz, za Dap prostě ne. Za velké těžké krámy s mizernou výdrží, které dělají rozdíl ve zvuku pro mě tak 15% se mi to nezdá jako moc dobrá investice. S kombem Sony+iBasso jsem teď velmi spokojen a jsou za zlomek ceny. Navíc výdrž u Sony je úplně na jiné úrovni a i u iBasso je slušná. Pro moje potřeby a sluch jsou Anni, Camelot i Impact lepší než Odin. O Impact jsem bohužel přišel, jelikož žena už ho nevrátí. I když říká, že jsem jí zničil život, jelikož se jí už všechno ostatní zdá jako "odpad"
Na Crescent jsou velmi pozitivní a snad žádné negativní ohlasy. Ale to už beru s rezervou, jelikož na Head-fi je toto počáteční nadšení velmi běžné. Podobně na tom byl například Mentor a teď se tam občas dost hejtí
Každopádně bych si je chtěl někdy poslechnout. Cena ji příjemná a v bazaru bude brzy ještě o dost příjemnější. Jen nejsem fanda titanu, kovu, hliníku a podobných materiálů. Máme prostě nejradši ten klasický akryl..
Tak to pokud ti vadily Odin, tak Noble Viking Ragnar by pro tebe zřejmě byly peklo.
Vím, že titan nevypadá nejlépe, ale na rozdíl od kovu nepřijímá teplotu s okolního prostředí (IEM v zimě), je bytelnější než pryskyřice (akryl, který praská) a je velmi lehký.
Např. Oriolus Trallii Ti jsou dle Ulverra zatím prý top IEM (pokud jde o zvuk), i když nevypadají tak hezky.
Občas si s ním na HF píši a trochu vyzvídám....
Jsem asi znamý tím, že jdu po tom nejlepším co je na této planetě, ale moje peněženka platby prostě nestíhá...
Učím se tedy umírněnosti a skromnosti.
Odiny (4 roky staré IEM) koupené za 43k jsou odpovědí...
-- 19. 11. 2024 19:21 --introvert píše:K údivu, proč se někdo zbavil sluchátek, kterých se kupující nemůže nabažit, bych podotknul něco, co si evidentně spousta lidí zde stále neuvědomuje - nikde není psáno, že jedna a ta samá sluchátka slyší různí posluchači stejně. Čili kde někomu vadí třeba výkmit na horních středech, jinému vadit nemusí - ne proto, že by mu to nevadilo pocitově, ale prostě proto, že jeho uši tam ten výkmit vůbec neslyší. Důvodem je to, že každý má jiné uši. Čili představa, že když já slyším sluchátka nějak, všichni ostatní je slyší stejně, je nesprávná. DAP s tím přitom nemá nic společného.
No, někdy či spíše často i DAP přispívá k výslednému zvuku (synergie).
V tom případě tedy ten, kdo ode mně koupil Ragnary neslyší ty nižší výšky (které překrývaly i výšky nejvyšší atd.) nebo je slyší taky a je mu to fuk?
-- 19. 11. 2024 19:30 --Rins píše:introvert píše:K údivu, proč se někdo zbavil sluchátek, kterých se kupující nemůže nabažit, bych podotknul něco, co si evidentně spousta lidí zde stále neuvědomuje - nikde není psáno, že jedna a ta samá sluchátka slyší různí posluchači stejně. Čili kde někomu vadí třeba výkmit na horních středech, jinému vadit nemusí - ne proto, že by mu to nevadilo pocitově, ale prostě proto, že jeho uši tam ten výkmit vůbec neslyší. Důvodem je to, že každý má jiné uši. Čili představa, že když já slyším sluchátka nějak, všichni ostatní je slyší stejně, je nesprávná. DAP s tím přitom nemá nic společného.
Jo to je velká pravda.
No, Noble Viking Ragnar (koupené nové za 58k a prodané za 25k) jsem se nezbavoval kvůli zvuku.
I na HF se prodávají IEMs jen proto, že někdo prostě potřebuje peníze (třeba na něco jiného).
Já tehdy kupoval notebook Alienware (ne zrovna levný NB, ale výhodná nabídka) a scházelo mi...
Nakonec jsem peníze sehnal jinde a chtěl KK odkoupit zpět, ale ten nepříjemný člověk z Brna je prodal někomu jinému.
No, stalo se
...
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5