od TigiGold 5. 2. 2022 00:45
Horymirek: Ta AKG K371 bych na tvém místě ještě zvážil. Zvukový potenciál mají vysoký, jenže:
- jsou docela velká a uzavřená, tudíž se na procházky moc nehodí. Raději bych volil něco menšího, skladného a otevřeného (ve stylu Koss Porta Pro nebo Sennheiser PX100), už kvůli tomu, aby člověk při pohybu ve venkovním prostředí nebyl tolik zvukově izolován a měl trochu přehled, co se kolem něj děje.
- jeví se občas jako zvukově nestabilní. Jsou citlivé na správné umístění náušníků na uších/hlavě (tento efekt zřejmě ještě umocňuje uzavřená konstrukce) a při otáčení hlavy nebo posunech sluchátek na hlavě dochází k určitým, někdy i výraznějším změnám zvuku, které se typicky projevují jako variabilní bas. To je tedy vlastnost, která mi dost vadí. Někdo si na tento problém vůbec nestěžuje, zjevně jej ovlivňují individuální parametry hlavy, existence vlasů, používání brýlí, stav náušníků a další faktory. Řeším to způsobem, že se snažím si sluchátka posadit co nejlépe na hlavu a pokud možno se málo hýbat - což je dost nepraktické a ne moc pohodlné. Už jsem kvůli tomu uvažoval, že se K371 zbavím, ale mají svoje kvality, které by mi asi chyběly. Pro chůzi mi ale přijdou z tohoto hlediska nevhodné.
- jako další problém někteří uvádějí poměrně silný "mikrofónní" efekt, kdy se doteky kabelem přenášejí do měničů. Při domácím poslechu nejde o významný problém, ale venku by to mohlo vadit.
Ah, padron, siam tutti morti!