Sluchátka k mobilu, kabel, do 5k (FLAC + podcasty)

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod introvert 11. 2. 2022 13:22

boldricus píše:Argument "neuslyším auto" je blbost. Dá rozum, že když poslouchám hudbu, musím se pozorněji DÍVAT KOLEM SEBE, aby mě něco nepřežvejklo. To je prostě specifický pro poslech hudby při chůzi po městě. Z mých toulek městem sem si všim, že pod kola obvykle skáčou spíš nekoukající uživatelé smartfounů, než neslyšící posluchači ;-)

Tato argumentace je komická, a přitom velmi nebezpečná. To, že někdo zatím s ucpanýma ušima ještě neskončil pod náklaďákem neznamená, že se tak nestane už zítra. Uši máme od toho, aby nás chránily, a umožnily nám kooperaci s okolním prostředím. Ne abychom je měli ucpané IEM, a díky tomu neslyšeli blížící se hrozby. Ale jak se říká, kdo chce kam, pomozte mu tam. Nebo ještě jinak - chytrému napověz, ..
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod TigiGold 11. 2. 2022 14:41

Ono nejde jen o auta, vlaky, autobusy nebo tramvaje, jejichž výskyt se dá ještě jakžtakž rozumně předvídat. Ale i na chodníku nebo v lese je možné se nečekaně a fatálně střetnout s bicykly, koloběžkami, zvířaty nebo lidmi. Považuju za rozumné si venku ve vysoké míře všímat okolí, být stále "ve hře" a neuzavírat se tolik do vlastního mikrosvěta. Proto si třeba nikdy nenasazuju kapuci, ta náhlá ztráta periferního vidění mě zneklidňuje.
Ah, padron, siam tutti morti!
TigiGold
Pokročilý

Odeslat příspěvekod _daRK 11. 2. 2022 15:06

No to je zase tema, ktoru trebalo urcite riesit, pretoze by vacsina z nas nepoucena umrela pod kolesami aut, pod padajucim stromom v lese, zapichnuty Jackom Rozparovacom v tmavom podchode alebo zomlety Xiaomi kolobezkou sialeneho majitela. Rozumny clovek vie, ako sa ma spravat a nerozumny sa zariadi aj tak podla seba.
Ak chce niekto sluchatka "na von/prechadzky", nemusi to byt predsa nutne v situaciach, ktore sa tu riesia.
A co sa tyka tych PX100 alebo Porty, su fakt oboje hrozne a doporucovat ich na tomto foru je trochu divne. Za mna skor IEM/TWS a pohrat sa s nadstavcami, ved to sa da riesit. A ked nie, aj nahlavnych je dostatok.
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,WF-1000XM5
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 11. 2. 2022 16:25

Mně na čím dál vzácnějších lidech, které potkávám s Koss Porta Pro a podobnými otevřenými modely vadí, že v tramvaji analyzuji separaci nástrojů a hloubku scény i když sedím pět sedadel od nich...
Otevřená sluchátka na ven fakt nic moc. Nosím venku špunty v uších snad už třicet let, vybudoval jsem si jisté návyky, takže zatím mě venku skrz ně nikdy nic neohrozilo. Prostě se dívám neustále kolem sebe, zejména tam, kde je to nutné. Samozřejmě vzít si špunty na kolo a podobně by mě nikdy nenapadlo. A s kapucí to mám stejně jako TigiGold, mám pocit, že mě to omezuje podstatně víc jak ty sluchátka.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 11. 2. 2022 16:35

martas38 píše:Prostě se dívám neustále kolem sebe, zejména tam, kde je to nutné. Samozřejmě vzít si špunty na kolo a podobně by mě nikdy nenapadlo.

Šance, že se jednou zapomeneš podívat, je značně vysoká. Stačí nad něčím uvažovat, jen na chvilku nedávat pozor .. To se děje pořád znova, není v lidských silách stále se ostražitě dívat kolem sebe, navíc vzadu nám oči nenarostly. Pak už je to jen věcí náhody, zda se Ti něco stane, nebo ne. Pokud bys měl uši volné, blížící se nebezpečí bys slyšel - a reflexivně na něj reagoval. Prostě tyhle řeči “já si dávám pozor” jsou sebeklam, kterým si lidé zdůvodňují, proč “si není třeba dělat starosti”, přestože dobře chápou, že realita je jiná.
Co se týká toho kola - nechápu, co je tam jinak oproti situaci, kdy jdeš po frekventované ulici, nebo naopak v podvečer opuštěnou ulicí, kde není živá duše (a kde Tě teda kdokoli může sejmout zezadu).
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 11. 2. 2022 17:30

Na kole je jinak podstatně větší rychlost a daleko menší čas na reakce, dále pak tvoje setrvačnost. Díky řídítkům máš širší profil a taky podstatně nižší stabilitu. Pěšky jdeš po chodníku nebo úplně po krajnici. Na kole jedeš po silnici, vyhýbáš se nerovnostem atd. Při vyhýbání díře kterou uvidíš na poslední chvíli vjedeš do dráhy autu, které tě předjíždí. Za deset minut jízdy na kole ujedeš řekněme 4x větší vzdálenost než pěšky, tudíž potkáš podstatně víc nebezpečných situací. Když jedeš s autem do kopce, dáváš si větší pozor při míjení chodce a nebo kličkujícího cyklisty?
V silách člověka není být ostražitý neustále a nemusí to být jen sluchem, ale i mobilem, zamyšlením atd. Ale to by člověk nemohl nic. Mě třeba cestou do práce čekají tři přechody, vlak a tramvaj, jinak chodník. Na těch přechodech si dávám pozor a považuju to za jediný nebezpečný místa. Ano může mě něco srazit i na chodníku, ale nečekám to ani bez sluchátek.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tajnik 11. 2. 2022 19:05

introvert píše: navíc vzadu nám oči nenarostly.

S kolem je to jako s kulkou - to který tě zabije taky předem neuslyšíš, a to se sluchátky nebo bez nich. :idea: .
tajnik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Horymirek 12. 2. 2022 17:12

Takže když to shrnu a oprostím se od diskuse kdo nebo co mě může zabít se sluchátky na hlavě, tak jediné co tady padlo jsou tedy AKG K371.
Nebo ještě nějaká doporučení?
Horymirek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hanysek3099 12. 2. 2022 17:41

No osobně mám dobrou zkušenost s Audio-Technica ATH-MSR7, teď jsem nedávno viděl zajímavý inzerát na bazoši:
https://elektro.bazos.cz/inzerat/148273 ... r7b-bk.php
- za tuto cenu výborná volba pokud máš rád energický nepřebasovaný zvuk
zdroj: Samsung Z Fold 5
Over-ear: Sennheiser Momentum 4 wireless
TWS: Technics AZ80E-K
hanysek3099
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod paulusek 13. 2. 2022 08:30

introvert píše:
martas38 píše:Prostě se dívám neustále kolem sebe, zejména tam, kde je to nutné. Samozřejmě vzít si špunty na kolo a podobně by mě nikdy nenapadlo.

Šance, že se jednou zapomeneš podívat, je značně vysoká. Stačí nad něčím uvažovat, jen na chvilku nedávat pozor .. To se děje pořád znova, není v lidských silách stále se ostražitě dívat kolem sebe, navíc vzadu nám oči nenarostly. Pak už je to jen věcí náhody, zda se Ti něco stane, nebo ne. Pokud bys měl uši volné, blížící se nebezpečí bys slyšel - a reflexivně na něj reagoval. Prostě tyhle řeči “já si dávám pozor” jsou sebeklam, kterým si lidé zdůvodňují, proč “si není třeba dělat starosti”, přestože dobře chápou, že realita je jiná.
Co se týká toho kola - nechápu, co je tam jinak oproti situaci, kdy jdeš po frekventované ulici, nebo naopak v podvečer opuštěnou ulicí, kde není živá duše (a kde Tě teda kdokoli může sejmout zezadu).

Špunty ti mohou na kole pěkně rozhodit systém rovnováhy (střední ucho).
paulusek
Junior

Předchozí stránka