Zdravím.
Chtěl bych Vás poprosit o pomoc s výběrem sluchátek na uši do cca 2500 Kč.
Cílem je nahradit stávající Koss Porta Pro, ke kterým používám externí USB zvukovku, která se dodává se sluchátky SPC Gear Viro Plus (zvuk je s ní lepší-bohatší), ale do budoucna zvažuju pořízení nějakého DAC, abych to ještě posunul.
Na Koss Pro mi maximálně vyhovuje konstrukce. Jsou lehká a nejsou kolem uší. To je asi nejzásadnější parametr, aby sluchátka nebyla kolem uší. Zvuková kvalita může být jaká chce, ale sluchátka kolem uší nesnesu. Je mi v tom horko a dlouho je mít nevydržím. Sluchátka používám u PC několik hodin denně. Vím, že jsem tím dost limitovaný a je otázka, jestli se dá zvukově někam posunout. Doufám, že ano, ale po přečtení tuny recenzí a názorů mám slušný guláš v tom, co pořídit.
Cena ideálně do 2500. Pokud by k tomu byl velký důvod, tak i do 3000, ale výš už bych fakt jít nechtěl.
Nepotřebuji ANC. Preferuji připojení kabelem, takže nemusí být Wireless, je to jen menší bonus.
Nenašel jsem nic, co by bylo konstrukčně (ve smyslu lehké, vzdušné) podobné Koss Porta Pro a zvukově mě to posunulo. Zvažuju teda aspoň variantu na uši. V tom snad vydržím.
Aktuálně zvažuju tyto varianty, ale pokud doporučíte cokoliv jiného, budu rád.
Audio-Technica ATH-S220BT
JAYS x-Seven Wireless Black
Marshall Major IV
Grado SR60x
Zbývá asi napsat, že poslouchám hlavně metalové věci, mám rád basovější zvuk, ale nemusí to nutně až tak dunět, že by mi drnčely zuby. Nejsem určitě žádný audiofil. Zdroj bývá mp3 popř. flac, Spotify, Youtube.