Děkuji moc za reakce s vysvětlením, i nástřel případných kandidátů. Vážím si Vašich názorů a pomoci. A nejen to, myslím, že se zde sešly opravdu velmi zajímavé modely. Minimálně vzhledově, ale i parametry. Ano, jsem si vědom, že při podobném výběru v této ceně je to o kompromisu.
jarešek píše:I když nemám hlavu jak kýbl od Primalexu, tak Audio-Technica ATH-M50x opravdu nejsou pohodlná.
Dost velký přítlak a po chvíli jsem z nich měl nervy a šly jak z hlavy, tak z domu.
Musím přiznat, že dost dobře nechápu ten extrémní rozdíl v názorech lidí na pohodlí u těchto sluchátek. Někteří jsou nadšeni, jiní je nedávají. A ti, kteří je nezvládli, tak tvrdí, že mají menší hlavu. Nemůže tam být problém v jakési počáteční pevnosti, která po několika použitích odezní a sluchátka se více „otevřou“ pro posazení na hlavě? Samozřejmě - nejlepší je to vyzkoušet. Jen najít kde a mít čas a nejlíp tam nahnat víc lidí, aby se každý vyjádřil
TigiGold AKG K371 koukám a musím najít pořádný web, kde budou technické parametry, protože někde se uvádí, že mají integrovaný mikrofon, což nepotřebuji, možná ani nechci. Tvarově se mně zdají velmi oválná s rovnou střední částí. Rád bych aby sluchátka příjemně pohltily laplouchy i dospělého muže a přitom (pokud možno) se ucho nedotýkalo průzvučné tkaniny. Tedy aby náušníky s vnitřním prostorem vytvořily dostatečný objem pro „dotek free“.
Kuba4 Shure SRH840 má impedanci krapet vyšší, 44 ohmů, což by snad nemuselo vadit, byť 32 je míň než 44

Určitě zajímavá nabídka. Náhradní náušníky jsou taky plus. Cena taky.
_daRK schválně jsem je sem nedával a čekal, jestli
Beyerdynamic DT 770 Pro někdo uvede. Trochu se u nich obávám právě toho navýšeného opocení. Nicméně když koukám na různé weby, tak někde je fotka s šedými „chlupatými“ náušníky, jinde ale mají černé (?) Co bleskově při unaveném večeru studuji, tak se barva asi váže k impedanci. Mají 32 ohmovou variantu, což je ta, kterou bych bral. Jen si říkám, zda jejich kruhový tvar náušníků pojme skutečně kompletně ucho i dospěláka. A ještě jedna věc. Jestli v rychlosti dobře koukám na parametry, některé weby uvádějí, že mají aktivní potlačení hluku ANC? Opravdu? Web výrobce nic takového nepíše. ANC se nechce, nepotřebuje, není požadováno. Jedině snad, kdyby se vypínalo. Nejlépe napořád. Jo a je škoda, že zrovna u 32 ohmové varianty je přiložen jen 1,5 kabel, byť zřejmě nekroucený... navíc je napevno.
Omlouvám se za vyjádření v rychlosti. Měl jsem náročný den i pozdní odpoledne. Nechci aby to vypadalo, že nevděčně hodnotím „z patra“ Vaše návrhy. Ne, fakt je tu zajímavá sestava. Jakmile bude chvilka, tak se na to podívám znovu a pořádně. Kdyby Vás cokoliv napadlo, nebo jste měli ještě doplňující info k mým poznatkům, rád se nechám obohatit.