AKG K702 sumenie?

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod AKG_K702 5. 5. 2022 11:12

Ahojte, som tu novy a mam otazku na odbornikov, pred par dnami som si kupil nove sluchadla AKG K702 a zistil som, ze sumia na pravej strane (nie stale, ale ked je v nahravke vela nastrojov v jednom case tak je to pocut, napriklad rychlo dam pauzu a pocujem sum este 3 sekundy a potom prestane) :/, skusal som prehravat aj CD, cez stream Tidal Hifi, niekedy sumia aj vo filmoch, ked pozeram cez Netflix, alebo HBO MAX, nepocuvam nekvalitne mp3 atd. Sluchadla su pripojene cez PC externu zvuk. kartu Creative X3, skusal som aj cez klasicky jack 3,5, smartfon, na druhom PC a stale rovnaky problem. Dal som dole aj nausnik a pozrel ci tam nie je spina/vlasy a nic. Je to na reklamaciu? Ci treba lepsi AMP/DAC? Dakujem, za kazdy koment :-)
AKG_K702
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod TigiGold 5. 5. 2022 11:16

Pokud se ve sluchátkách vyskytuje stejný problém bez ohledu na zařízení, ke kterému je připojuješ, je s největší pravděpodobností závada ve sluchátkách. Nejlepším řešením bude je vrátit.
Ah, padron, siam tutti morti!
TigiGold
Pokročilý

Odeslat příspěvekod AKG_K702 5. 5. 2022 12:26

Mam doma este monitory Audio-Technica ATH-M40x (cca 1 rok), zistil som, ze aj tie rovnako sumia na pravej strane (ale je to menej pocut) - vyskusal som ich na vsetkych zariadeniach ako ako pri K702. Ze by v byte nieco rusilo? Zle uzemnenie, wifi? :roll:
AKG_K702
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Inulthor 5. 5. 2022 12:30

Šum z PC jsem odstranil jitterbugem s USB kabelem AQ pearl.
Inulthor
Junior

Odeslat příspěvekod TigiGold 5. 5. 2022 12:44

AKG_K702: Šumí-li ti podobně i jiná sluchátka, je to divné a ukazovalo by to spíše na zdroj. Ale jestli jsem ten tvůj první příspěvek správně pochopil, šumělo ti to i ze smartfonu, takže to rušením z PC asi nebude. Zkusil bych ještě nějaký normální čistší zdroj audio signálu, třeba sluchátkový výstup CD přehrávače nebo integrovaného zesilovače.
Ah, padron, siam tutti morti!
TigiGold
Pokročilý

Odeslat příspěvekod AKG_K702 5. 5. 2022 12:54

ved to, ze aj cez smartfon otvoreny Tidal, pustam pesnicky a rovnako to sumi. Tiez som si myslel, ze to bude zdroj a to som ho menil pred dvoma rokmi v PC. Mam model od CoolerMaster, link: https://www.coolermaster.com/catalog/po ... rwatt-450/ Zajtra idem ku kamaratovi, ktory ma doma audio system AMP/DAC a otestujem u neho. Ina moznost nie je ako to overit
AKG_K702
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 7. 5. 2022 07:59

Příště zadej dotaz jen 1x v rámci fóra. Děkuji.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod marts 7. 5. 2022 12:16

Ještě bych zkusil otočit sluchátka na hlavě - ano, myslím to vážně - zažil jsem něco podobného a bylo to v hlavě, naštěstí to časem přešlo.
Ale pokud se šum přesune na druhou stranu tak je problém jednoznačně v technice.
"Life is a game you can't win. But it may be quite a lot of fun playing it."
marts
Expert

Odeslat příspěvekod MgX 7. 5. 2022 14:29

To je výborná rada. Když jsem četl jeho příspěvky, napadlo mě, zda nemá problém s uchem.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod AKG_K702 9. 5. 2022 07:11

Dakujem vsetkym za odpovede...vsetky sluchadla su v poriadku a sumenie bolo sposobene, ze na obidve strany som mierne nedoslychavy (nosim nacuvaci aparat na jednej strane a v rezerve mam aj druhy strojcek na druhe ucho). Isiel som podla rady martsa, nech otocim sluchadla na hlave. Sumenie sposobovalo strojcek v uchu, ktory nosim na pravej strane, ale druhy strojcek nesumi. Problem s nacuvacim aparatom... :/ Mal som napisat hned, ze som aj mierne nedoslychavy
AKG_K702
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod introvert 9. 5. 2022 09:57

V tom případě mám zato, ze pro poslech sluchátek bys měl naslouchadlo odložit, a pravý a levý kanál zesílit odlišně, aby se Ti při monofonním poslechu zdálo, že zvuk je uprostřed
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Inulthor 9. 5. 2022 10:40

To není o obecném zvýšení hlasitosti, to by musel na měření sluchu a podle toho frekvenčního grafu posílit ty pásma, kde je méně citlivý.
Inulthor
Junior

Odeslat příspěvekod introvert 9. 5. 2022 11:00

Znamená to tedy, že AKG_K702 má v naslouchadle ekvalizér ? :shock:
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Inulthor 9. 5. 2022 13:58

Pochybuji, proto je odsouzen k tomu, že levá mu nebude hrát jako pravá. Mozek to po čase dovede kompenzovat, tak že to člověk nevnímá, ale není to ono. Za mě teda pořád lepší toto než tinitus. Tohle se dá sice oklikou, ale kompenzovat.
Inulthor
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 9. 5. 2022 17:17

AKG_K702: takže jestli to správně chápu, používáš sluchátka současně s naslouchadly?
Nešlo by to bez nich? Dnes existují ekvalizéry (myšleno software), které umí zvlášť upravit křivku i hlasitost pro levý a pravý kanál dle potřeb tvého sluchu. Buď metoda pokus omyl, nebo tam zadáš křivky, které máš z audio vyšetření. Pokud toto vyšetření nemáš, zase existuje software (dokonce i pro mobily), na kterém si frekvenční charakteristiky svého vnímání zvuku změříš sám pro každé ucho.
Vůbec by mě nenapadlo, že by někdo mohl používat náhlavní sluchátka a současně naslouchadla... Možná by pro tebe byla lepší cesta jak jsem popsal a nebo používat místo velkých sluchátek IEM (ostatně naslouchadla fungují úplně stejně jako IEM). A samozřejmě i u IEM je možnost zadat křivku EQ a hlasitost pro každé ucho zvlášť.
Pokud budeš chtít a já budu moct, rád ti v řešení tohoto problému pomůžu. Ať už přes soukromou zprávu a nebo přímo tady na fóru, protože si myslím, že nejseš sám, kdo může takové problémy řešit a může to být pro spousty lidí užitečné, nebo minimálně zajímavé. Ostatně sluch nám stárne všem...
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Další stránka