Dakujem vsetkym za komenty. Som prekvapeny, ze Vas zaujima moja problematika sluchu, ktoru mam od detstva a chcete aj pomoct pre lepsi zazitok pocuvania hudby/filmov cez sluchadla a vazim si to. Ano, nie je to hanba priznat sa

Zaujal ma koment od martas38, ak spravne rozumiem, tak sa da na zaklade audiogramu od odborneho lekara da nastavit vyssia hlasitost napriklad na vysokych frekvenciach na EQ? Mam v PC nainstalovany nevyuzivane Equalizer APO v defaulte, alebo mate na mysli iny software? Hlasitost sice zvysim a to len mne basy trhaju bubienky a vysoke tony slabo pocujem. Audiogram mam a viem to poslat cez sz, ziadny problem. Bol by som rad ak viete v tomto poradit. Napisem aj strucne o sebe a mojom sluchu: Som zo Slovenska z Bratislavy, mam stredne-tazku obojstrannu poruchu sluchu, lava strana je horsia o cca 5% ako prava - cize viem, ze je dobre mat nastavene hlasitost na lavej strane vyssie, nizke frekvencie pocujem este vpoho (basy, hlboke tony...) ale vysoke frekvencie slabo pocujem az vobec ( sum listia v lese, zvoncek, zvonenie na mobile, cvirikanie vtacikov, neznasam tenky zensky hlas - ciste peklo), nacuvadlo v uchu nosim vzdy jedno a druhe mam ako rezervne keby sa pokazilo. Ale so strojcekom normalne fungujem medzi ludmi. Mam rad country, jazz, rock, OST od Hansa Zimmera ci Jamesa Hornera... Dovod preco som si kupil K702 su pozitivne referencie, dobry soundstage aj ked su narocne na AMP/DAC, su fakt pohodlne a vdaka open-back ucho netrpi tak tlakom zvuku ako pri closed. Testoval som u kamarata K702 kvoli tomu sumeniu na gramofone vinylove platne. Priznam sa, ked mne pustil Temneho rytiera od H. Zimmera, mal som zimomriavky na ruke, ale musel som mat strojcek v uchu, bez strojceka to nebol az taky zazitok. Pochopil som preco sa LP lepsie predavaju ako CD a ten tradicny praskajuci zvuk, wau - a to som si najprv myslel, ze ma do*rbane platne

. Zvazoval som aj tie sluchadla IEM, ale bojim sa toho akustickeho tlaku, aby sa sluch este nezhorsoval, preto velke sluchadla. Ale necham sa poradit od odbornikov ohladom nastavenia, piste co potrebujete vediet, alebo Vas zaujima. Este raz dakujem