od Kuba4 5. 9. 2023 10:00
4 Introvert
Nejen já jsem byl trochu zklamaný z některých lidí, kteří dorazili na setkání do Brna. Očekával jsem více seznamování, povídání si, nějakou organizaci. Mnoho posluchačů se bezhlavě vrhlo na poslech sluchátek, bylo vidět, že nemají zkušenosti, nadhled, často poslouchali se sluchátky nasazenými obráceně, absolutně netušili, co a na čem poslouchají, nechovali se k technice příliš přívětivě. No, byl jsem mírně řečeno překvapen.
Chtěl jsem na to s přáteli reagovat akcí, kde bychom měli kromě poslechu sluchátek zorganizované 2 přednášky na téma konstrukce sluchátek a historie sluchátkového poslechu. V plánu bylo září 23, ale Audigo s Panterem nám překvapili další komerční akcí ve stejném termínu, tak z toho sešlo.
To jen pro vysvětlení, jak to vnímám. Že budou k dispozici Sash Tres pro poslech bylo avizováno dopředu, těch pár lidí, co je slyšeli, zvuk příjemně šokoval, podobně jako Pavla nyní. Přijde mi, že máme v ČR tak roční zpoždění se zjištěním, která sluchátka jsou zvukově opravdu dobrá. Jako příklad bych uvedl třeba Meze 109Pro, po loňské výstavě v Mnichově jsem psal, že jsou fakt super, ovšem prakticky v ČR bez odezvy. Pak si je pár lidí ale koupilo, teď mají EISU a uvidíme jestli lidi více zaujmou. Za těch 16tis. nebo za kolik byly ke koupi na akci v Brně, to byl skvělý nákup.
-- 5. 9. 2023 10:32 --
4 Rins
Ještě před pár lety bych Ti dal za pravdu, teď už si to ale nemyslím. Ani ty drahé kusy lidi netáhnou. Jako příklad bych zde uvedl Zina333, který, byť jako velký fanda sluchátkového poslechu, v Mnichově přehlédne nevětší prezentovanou sluchátkovou pecku - Yamaha YH-5000.
Chápejte, já to nikomu nemám za zlé, nikdo neslyší a vidí vše, kapacita každého z nás je omezená. Je to všechno prostě o roztěkanosti lidí, o jejich povrchním vnímání věcí kolem sebe, o sebestřednosti, úplně se vytratilo vnímání věcí v souvislostech a že jich v hifi je opravdu hodně.
Marantz CD-17, PM-16 Casea, Pioneer PL-630, JBL 4315B
Pioneer PD-95, SPL Phonitor, AKG K-1000