SASH Tres

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Rins 5. 9. 2023 09:50

pavel1756: Děkuji za recenzi sluchátek Sash Tres. Jsem na tom stejně jako Ty a introvert,také jsem si jich v Audigu nevšimnul. Člověk jde na předváděčkách podvědomě po drahých kusech a ty levnější asi neprávem opomíjí.
Chord Hugo TT2/MScaler, Wave Storm Reference, Feliks Euforia AE, Roon, Innuos Zen MK3, Innuos Phoenix USB, Niagara 1200, Focal Utopia-Nordost Heimdall 2, Meze Empyrean-Forza Hybrid HPC, Erzetich Charybdis,
Shanling M6 ultra,Campfire Solaris SE
Rins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kuba4 5. 9. 2023 10:00

4 Introvert

Nejen já jsem byl trochu zklamaný z některých lidí, kteří dorazili na setkání do Brna. Očekával jsem více seznamování, povídání si, nějakou organizaci. Mnoho posluchačů se bezhlavě vrhlo na poslech sluchátek, bylo vidět, že nemají zkušenosti, nadhled, často poslouchali se sluchátky nasazenými obráceně, absolutně netušili, co a na čem poslouchají, nechovali se k technice příliš přívětivě. No, byl jsem mírně řečeno překvapen.

Chtěl jsem na to s přáteli reagovat akcí, kde bychom měli kromě poslechu sluchátek zorganizované 2 přednášky na téma konstrukce sluchátek a historie sluchátkového poslechu. V plánu bylo září 23, ale Audigo s Panterem nám překvapili další komerční akcí ve stejném termínu, tak z toho sešlo.

To jen pro vysvětlení, jak to vnímám. Že budou k dispozici Sash Tres pro poslech bylo avizováno dopředu, těch pár lidí, co je slyšeli, zvuk příjemně šokoval, podobně jako Pavla nyní. Přijde mi, že máme v ČR tak roční zpoždění se zjištěním, která sluchátka jsou zvukově opravdu dobrá. Jako příklad bych uvedl třeba Meze 109Pro, po loňské výstavě v Mnichově jsem psal, že jsou fakt super, ovšem prakticky v ČR bez odezvy. Pak si je pár lidí ale koupilo, teď mají EISU a uvidíme jestli lidi více zaujmou. Za těch 16tis. nebo za kolik byly ke koupi na akci v Brně, to byl skvělý nákup.

-- 5. 9. 2023 10:32 --

4 Rins

Ještě před pár lety bych Ti dal za pravdu, teď už si to ale nemyslím. Ani ty drahé kusy lidi netáhnou. Jako příklad bych zde uvedl Zina333, který, byť jako velký fanda sluchátkového poslechu, v Mnichově přehlédne nevětší prezentovanou sluchátkovou pecku - Yamaha YH-5000.

Chápejte, já to nikomu nemám za zlé, nikdo neslyší a vidí vše, kapacita každého z nás je omezená. Je to všechno prostě o roztěkanosti lidí, o jejich povrchním vnímání věcí kolem sebe, o sebestřednosti, úplně se vytratilo vnímání věcí v souvislostech a že jich v hifi je opravdu hodně.
Marantz CD-17, PM-16 Casea, Pioneer PL-630, JBL 4315B
Pioneer PD-95, SPL Phonitor, AKG K-1000
Kuba4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 5. 9. 2023 10:40

Kuba4: Upřímně řečeno, já jsem žádné seznamování neočekával. Do Brna jsem jel hlavně proto, abych si poslechnul sluchátka, která jsem buďto nikdy neslyšel, ale chtěl jsem je slyšet, nebo jsem je už slyšel, a chtěl jsem si na ně ujasnit názor. Že by se konala nějaká diskuse a seznamování, to mě ani nenapadlo. Přesto jsem v Brně pár členů fóra poznal, a jsem rád, že se tak stalo. Jinak, alespoň pro mě bylo v Brně příliš mnoho sluchátek, zesilovačů apod., a příliš málo času, a vůbec, moc velký frmol. Z toho, co a jak jsem v Brně slyšel, vlastně nemůžu vyvodit žádné závěry. Obávám se, že v Praze za dva týdny to dopadne stejně.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 5. 9. 2023 12:24

V tom Brně to bylo trochu hektické a méně organizované. Ale jsem rád, že tu akci Audigo vůbec uspořádalo. Moc rád jsem si po delší době popovídal s tamními zaměstnanci a s členy místního fóra, i když bohužel ne se všemi.

Já tam jel naopak spíš kvůli těm lidem, ale nakonec jsem tam taky, omámen všemi těmi sluchátky, běhal od jedné sestavy ke druhé. A ne všechno jsem si stihl poslechnout. Bylo toho prostě moc.
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia | Sennheiser HD 800
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 5. 9. 2023 15:56

Kuba4: já vidím Brno přesně naopak než ty. Pro samé seznamování jsem slyšel půlku toho, co jsem měl v plánu. Byl jsem v sobotu odpoledne. Byla tam velká část FB sluchátkové skupiny a pár lidí odsud. Pravda u některých modelů byly takové fronty, že se na mě nedostalo z tohoto důvodu.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lada5 5. 9. 2023 20:31

Mně Brno dalo celkem jasnou představu jaké sluchátka si koupit a naštěstí mám okolo sebe lidi kteří mi poradí a ještě ty sluchátka vlastní a půjčí mi je.
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 5. 9. 2023 21:35

Mně Brno potvrdilo, že jsem udělal dobře a koupil Meze Empyrean a nikoliv Elite. Chtěl jsem slyšet LCD-5 a něco od Abyss, to se mě bohužel skrz výše uvedený důvod nepodařilo (fronty a vykecávání s lidmi). Chtěl jsem potkat některé lidi, polovinu jsem tam potkal a slyšel díky tomu například nevystavené 64Audio U12t (nejlepší IEM co tam byly podle mě), dál UM MEST Indigo a modifikovaný DAP od Sony. Zjistil jsem, že jsem naštěstí nešel do IEM Custom Art, ač už jsem měl svého času rozjednanou CIEM verzi. Chtěl jsem slyšet Chord Hugo TT2 a to se mi poštěstilo a pokud bych dal na ten krátký čas, tak bych si řekl, že do něj nikdy nepůjdu. Ale já na všechno potřebuju klid a čas a to tam nebylo. Nejvíc si cením setkání s lidmi, ale už vím, že mně takové akce posluchačské obzory moc nerozšíří skrz chaos, shon a hluk. Do Prahy pro mě nemá moc význam jet.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 6. 9. 2023 09:42

Kuba4 píše:... Ani ty drahé kusy lidi netáhnou. Jako příklad bych zde uvedl Zina333, který, byť jako velký fanda sluchátkového poslechu, v Mnichově přehlédne nevětší prezentovanou sluchátkovou pecku - Yamaha YH-5000. ...

Máš pravdu, ale to bolo aj tým, že ja som išiel vyslovene za planárnymi modelmi. Dynamické ma okrem pár modelov ZMF prakticky vôbec nezaujímali. Sústredil som sa hlavne na Elite a Susvary. No a vidíš, neubehlo veľa času, aktuálne si veľmi užívam skvelé Meze 109 Pro a to by som asi pred rokom vôbec nepomyslel, že odbočím od planárnych modelov a kúpim si dynamické.
Tým som chcel len vysvetliť prečo mi Yamahy ušli. Proste som dynamickým nevenoval vôbec pozornosť.
my endgame: Mojo2 + 109 Pro <3
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod SSakul 27. 11. 2023 18:00

První grafy nových Sash Tres SE.
Přílohy
Screenshot_20231127_165833_DuckDuckGo.jpg
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SSakul 13. 1. 2024 11:55

Měl jsem možnost díky uživateli Mvaldo ( kterému bych chtěl tímto poděkovat), slyšet konečně už i Sash verzi 45 ohm a ke srovnání jsem k nim měl např jejich 16 ohm bratříčka nebo Verumy. Dost už bylo řečeno, takže ve zkratce..

Z celé trojice jsou nejdetailnější, s nejlepší čitelnou holografickou scénou s výbornou separací a celkově jsou nejvzdušnější a mají nejmenší objem basů.
Co je jejich silnou stránkou i nevýhodou je opravdu jednoduché odhalení špatné nahrávky, kdy ty špatné vyloženě tahají uši. Ostatní 2 modely nemají takové rozlišení, ale lépe vyžehlí špatné nekvalitní nahrávky. Každopádně jsem moc rád, že jsem měl možnost je slyšet.
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lada5 14. 1. 2024 01:16

Těmi grafy chceš naznačit že Sash Tres hrají jako Susvary.
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 14. 1. 2024 01:25

Jedna věc je graf a druhá projev tak, jak ho slyšíš. Podání prostoru separaci a lokalizaci nástrojů atd. podle mě žádný graf nepopíše, jen to tam zadal pro srovnání. PEQ ti dnes udělá prakticky identickou křivku frekvenční odezvy, jako mají třeba zmíněné Susvary a stejně to tak hrát nikdy nebude.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod SSakul 14. 1. 2024 09:43

Sash Tres SE jsem neslyšel, to se zeptej toho člověka na headfi, který vlastní oboje a graf poslal. Každopádně z celé trojice Sash mají být nejtechničtější, nejdetailnější, ale taky nejagresivnější a nejvíc energické, takže budou možná taky trošku vybíravé na kvalitní nahrávky, jako už zmíněné Sash 45. Ale jak píšu, neslyšel jsem.

https://www.head-fi.org/threads/sash-de ... 92/page-71

Tady na headfi odepsal majitel na "Wow he copied susvara almost 1:1"

cituji

True but many hifiman headphones have quite similar frequency response yet they all sound different from one another. Despite similarities in tuning Tres SE does not resemble Susvara that much. Tres is more upfront and energetic compared to quite relaxed Susvara. In that sense Tres Se sits somewhere between HE6 and Susvara but does not lean towards bright as much hifimans
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lada5 14. 1. 2024 22:25

martas38 píše:Jedna věc je graf a druhá projev tak, jak ho slyšíš. Podání prostoru separaci a lokalizaci nástrojů atd. podle mě žádný graf nepopíše, jen to tam zadal pro srovnání. PEQ ti dnes udělá prakticky identickou křivku frekvenční odezvy, jako mají třeba zmíněné Susvary a stejně to tak hrát nikdy nebude.

Tak samozřejmě to bylo myšleno ironicky :-D
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 14. 1. 2024 23:17

Jeden nikdy neví ;-)
martas38
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka