Zvukovka k AKG K371

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Gerch4nn 20. 8. 2022 20:41

Zdarec, nedávno sem zakoupil sluchátka AKG K371 a jsem realitivně spokojen. Mám je zapojené ve zvukovce od Creative (Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro), ale už mi dost vadí, že nemohu kontrolovat hlasitost jinak než softwarově, což prý není úplně ideální. Zvukova má sice kolečko, ale to akorát sniží hlasitost ve Windows. Nehledě na to, že musím hodně stahovat hlasitost jak v EQApo tak i ve win, jelikož hrajou strašně hlasitě.

Tak bych si rád koupil nějakou zvukovku, která bude schopna kontrolovat hlasitost harwarově, tj. otočím kolečkem, klesne hlasitost ale softwarová hlasitost ve Win se nezmění. Má to smysl? Nebo mám pokračovat v užívaní preampu? Předně mi jde asi o pohodlnost, ale druhotná není ani kvalita zvuku, tak nevím, jestli si nějak koupí "lepší" zvukovky polepším. EQApo bych chtěl používat nadále, rád si občas ohulím nižší frekvence, mám i různé equalizéry pro různé typy hudby či her. Poradíte? Díky :)

A ještě dotaz mimo: Mám K371 ve verzi BT, jdou na ně zakoupit nějaké pohodlnější náušníky? Nebo je to všechno na jedno brdo? Někdy mám pocit, že mi úplně nesedí a zvuk "prosakuje" ven.

Rozpočet kolem 2k, to by mohlo pro sluchátka být snad dostačující.

Čus.
Gerch4nn
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Inulthor 20. 8. 2022 21:23

Používám iFi Zen Dac, kromě sluchátek do toho jde píchnout i aktivní repro.
Inulthor
Junior

Odeslat příspěvekod Gerch4nn 20. 8. 2022 21:29

Dík za tip, ale ten je moc drahý.
Gerch4nn
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 25. 8. 2022 20:51

Chtěl jsem jen tak naznačit, že mám Focusrite, ale to je tedy asi taky mimo cenovou relaci, kterou přijmeš. A ano, používám pro AKG K371.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Česlo Česlič 26. 8. 2022 10:11

... a co třeba něco, jako FX-Audio DAC-X6 II, případně něco malého od FiiO, Shanling, apod....
Česlo Česlič
Junior

Odeslat příspěvekod Gerch4nn 27. 8. 2022 16:35

Kdyby to někoho zajímalo, tak sem nakonec koupil M-Audio Air Hub a naprosto dostačuje mým požadavkům. Oproti zvukovce Creative je tam dost výrazný posun v kvalitě přednesu, takže jsem spokojen. Hlavně ta kolečka na zvukovce jsou potenciometry, takže neovlivňují hlasitost ve Win, a používám EQApo a korekci od oratory1990.

Dokonce sem do nich zapojil i starší Geniusky se subwooferem a zní dost dobře. Na Vánoce si udělám radost a koupím si k ní kvalitní 2.0 repro.
Gerch4nn
Kolemjdoucí