od kosican1987 21. 12. 2022 15:41
Martas38 : dokedy budes hejtit E1DA 9038 SG3? ... Tvoj Lotoo si naramne sadol akurat s tvojimi Solaris (prilis svetle, s naozaj velkym soundstage), ktorym nevadil jeho mäkky bas, pomerne slaby soundstage a slabe detaily. Nepisem voloviny, staci si precitat fora (aj polske), kde na Lotoo majitelia nesetria kritiku.
Teraz k E1DA 9038 SG3... Bezne ju pouzivam nie len na sluchadla (skusene X krat aj adapterom z 3.5mm na 2.5mm - NIC SA NESTALO), ale dokonca aj na studiove monitory (napojene do el. siete aj na uzemnovaci kolik - existuju vobec monitory, ktore sa napajaju inak?), cez TRS/XLR, kde na druhom konci kablov z oboch kusov monitorov je CINCH SAMEC, na to je napojeny kabel 2x CINCH SAMICA "to" 3.5mm JACK samec. Ten napojim na redukciu z Alicka za 10Eur (asi 10cm kablik), a napojim to na 2.5mm samicu DAC-u E1DA 9038 SG3, ktory mam zapojeny do mobilu. Mozno by to "buchlo" (E1DA), keby E1DA bola zapojena na PC (ktory je v el. sieti), neviem. Ale ked je zapojena do mobilu/tabletu, NIC SA NESTANE....
Z Lotoo robis "sväty gral", uz si ho spomenul aj v 10 roznych pripadoch v takom svetle. Jasne to ukazuje na tvoju zaslepenost, nakolko prakticky nikde ho nehodnotili zvukom tak dobre, ako spominanu E1DU. To ze mas na sum extremne citlive, a zvukovou charakteriarikou svetle sluchadla, zaroven s podstatne nadpriemernym soundstage vo svojej cene, a prave preto si super sadli aj s LOTOO PAW S1 (ktory skrotil prilisnu svetlost), absolutne neznamena, ze je na mieste LOTOO odporucat kade tade ako "pravdepodobne to najlepsie za tu cenu". Mozno je pekne muzikalne, ale tym to hasne. E1DU si zadupal pod zem kvoli zlemu softweru (pozor na sluch = sluchadla do usi dat az po tom, ako clovek zacuje hudbu zo sluchadiel, ktore zatial nema v/na usiach), a kvoli tomu, ze ti na nej tvoje megacitlive Solaris sumeli (plus nesadli si s nimi ani po stranke prednesu - lebo potrebujes skor tmavsi prehravac na Solaris). Zhrnuto nepisane - Lotoo nepravom pasujes na "sväty gral" vo svojej kategorii, a E1DU nepravom povazujes za "smejd". Ten smejd ma ale cistejsi a kontrolovatelnejsi bass a lepsi soundstage, nez Lotoo PAW S1...
E1DA sa ocitala na bazaroch kvoli spominanym "lupancom" do usi (ked "vyhodila" pri zapokeni hlasitost na maximum a clovek si to neodrestoval skor), Lotoo kvoli tomu, ze az tak dobre nehra ako si ludia mysleli, ze bude hrat... Navyse E1DA 9038 SG3 ma omnoho vyssi vykon...takze dostatocne vybudi aj viacere nahlavne sluchadla (samozrejme ju nebudeme porovnavat so stolovymi DAP-mi ci DAC-mi za tisic Eur ci viac...)