Uzavrena sluchatka Denon 9200 vs Ultrasone, ktery?

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod ripper6 20. 12. 2022 12:51

Ahoj,

mam Astell&Kern 25mkii, ibasso dx90. S tim ze bych pripadne mel zajem jeste dokoupit Astel&Kern KANN MAX.
Zde uz jsme cenove na 30 000czk.
Jenze co resim, jsou sluchatka. Tedy ty klasicke pres hlavu a uzavrene, aby to nehralo moc ven a nerusilo lidi kolem napr v buse, ve vlaku.
Problem je jaka?

Mam celkem slusne kvalitni Sennheiser HD 630 - hraji da se rict i lepsi nez 650.
Mam to vic zamerene na basy. Posloucham ale music, co nema tak top kvalitni mastering jako jine zname (Jean-Michel Jarre, Jackson apod).
Na head-fi mi zacali hodne radit at zkusim sluchatka Ultrasone Pro 900i. Cenove tak 12 000czk. Jsou skladaci, pusobi to fajn. Potom na Thomann de jsem jeste nasel Ultrasone Signature Master za cca 20 000czk.
Jenze problem je, ze vubec nevim co cekat. Jsou to vic basovejsi sluchatka? Jsou kvalitativne lepsi nez Sennheiser HD 630 / 650? Urcite lepsi nez Sennheiser HD 25? ;-)

A co Denon? Zaujalo me ze nabizi tedy neskladaci, ale drevena sluchatka, coz by mohlo znit dobre.
Dival jsem se na recenze a 7200 ujde, ale prej vic hraje ven :( Cenove je lze koupit uz za 13 000czk, takze to na vyssi level nebude.
No a pak tu mam posledni Japonsko a to 9200 verzi. Nabizi se ale otazka, jesteli 9200 bude basova, bude vhodna k temto playerum na takovou elektronickou music?
Slyseli jste je nekdo? Co na Denon rikate? a nebo jit radeji levnejsi cestou Ultrasone pro moji potrebu?
ripper6
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lada5 20. 12. 2022 23:12

Denony 9200 jsou vyloženě přebasovaný takže by ti mohly vyhovovat je možno je poslechnout na Denon store na Chodově.
Napájení: AudioQuest Niagara 1200
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: DCA Stealth | Focal Utopia
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ripper6 21. 12. 2022 10:13

lada5: super to jsem chtel tak nejak potvrdit :D Takze asi to zkusim tu kombinaci Astell KAN MAX a Denon 9200 jestli se me to tak zalibi :)
ripper6
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod epidot 21. 12. 2022 11:53

Mám oboje Denony a můžu říct, že 9200 nejsou ani zdaleka přebasované, nevím jak jsi na to přišel.
7200 hrají ven?? Co se člověk nedozví. Měl bys to jít někam poslechnout.
epidot
Junior

Odeslat příspěvekod ripper6 21. 12. 2022 13:32

Ja jeste neslysel, takze sam nemohu urcit. Samozrejme se na to chystam, jen me tu pomohlo zda jsou tedy dobre a vyplati se mit o to zajem ve spojeni s Astell :)

Kdyz ma voboje, tak to asi za neco stat budou, takze se asi vydan do Denon salonu :)
ripper6
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod epidot 21. 12. 2022 14:01

7200 mám jen k TV (TX-8270), ale kdo by chtěl přenášet sluchátka, že.
Přehrát je velkým repro by bylo velmi, opravdu velmi drahé, nehledě na soužití v domě.
9200 s drobným PEQ na RME je v některých nahrávkách prostě báseň. Oboje mám právě z Denon store, dobrá zkušenost vzhledem k defektu nových 7200, šéf to pořešil k mé spokojenosti novými bez reklamace.
9200 jsou už ruční práce v Japonsku, na rozdíl od 'čínských' 7200. Možná to ještě něco znamená, minimálně výstupní kontrola :?:
Každopádně ony 7200 jsou větší value for the money.
Onen Astell neznám, takže jen další subjektivní názor.
RME ADI-2 DAC FS + Denon AH-D9200 / Modecom Eclipse 60 / Creative BT-BW5 + Sennheiser Momentum TW4
Onkyo TX 8270 + Denon AH-D7200 / Polk Signature Elite ES55
epidot
Junior

Odeslat příspěvekod _daRK 21. 12. 2022 14:42

lada5: D9200 mam dlhsie v zozname a teda ziadna recenzia sa nezmienila, ze su to take basove kanony. Nemylis si to s inym sluchadlami?
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,WF-1000XM5
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod linecur 21. 12. 2022 22:03

Mám Ultrasone Signature Pro (předchůdce Masterů) - jsou to zajímavá sluchátka, ale každý jejich model je něco jiného... dost analytický projev, ale chce tomu dát chvíli na rozkoukání
linecur
Junior

Odeslat příspěvekod lada5 22. 12. 2022 22:17

_daRK píše:lada5: D9200 mam dlhsie v zozname a teda ziadna recenzia sa nezmienila, ze su to take basove kanony. Nemylis si to s inym sluchadlami?
Nepletu osobně jsem je porovnával např.se Steliema a jinýma od Focalu.

-- 22. 12. 2022 21:23 --

epidot píše:Mám oboje Denony a můžu říct, že 9200 nejsou ani zdaleka přebasované, nevím jak jsi na to přišel.
7200 hrají ven?? Co se člověk nedozví. Měl bys to jít někam poslechnout.

Přišel jsem na to tak že jsem je poslouchal a porovnával s jinými ale každý to může slyšet jinak,7200 jsem neposlouchal.
Napájení: AudioQuest Niagara 1200
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: DCA Stealth | Focal Utopia
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ripper6 27. 12. 2022 21:09

epidot píše:9200 s drobným PEQ na RME je v některých nahrávkách prostě báseň. Oboje mám právě z Denon store, dobrá zkušenost vzhledem k defektu nových 7200, šéf to pořešil k mé spokojenosti novými bez reklamace.

Co meli 7200 za problem? :-)
Nakonec diky zde za info, zkusil jsem vsechny ty sluchatka s DAP Astell&Kern KAN MAX a to
9200 - na to ze je to Japonsko, ano znelo to az moc jemne, ale basove uz pro me ne na tu moji music. Zadne tak wow se nekonalo a usoudil jsem, ze budou pro me zbytecne.

7200 - tady kupodivu, na to ze je to nizsi trida, basovej zaklad, byl plnej, libil se me vetsi duraz na to a rozhodne hrali me lepsi,

Focal Stellia - na to ze jsou pomerne drazsi, tak zase, pro me uz moc az vyvazeny a jemny zvuk, ktery nejsem schopen ocenit pro muj zanr,

Focal Clear - zneli mi asi nejlepe z Focalu, i presto bych dal v takovem pripade prednost Denonu 7200 diky jejim basum. Prodejce me rikal, ze jsou velmi podobne tem Celestee, ktery me ale bohuzel nemuze ukazat, nema je.

Focal Radiance, me taky neuchvatilo, ani jsem je nezapamatoval, proc bych je mel koupit, cim maji byt super.

Zatim jsem zustal i po ruznem srovnani u Sennheiser HD630, kde lze nadherne bass i ubrat a nebo mit na max. Jeji uder a duraz v tomto je pro me vyssi hodnotou.
I presto mi to nedalo a pokusil jsem se objednat Ultrasone Pro 900i, jestli je ale realne sezenu netusim.
Co jsem cetl, tak pobliz by meli byt dobre Ultrasone Signature Natural :hm
Bohuzel zase to vse objednat, neni moznost to slyset. Natural me ale tolik zatim nepresvedcil, udajne ma mit mirnejsi bass nez Pro 900i :( Master mi vyznelo, ze ma hrat jen vic az moc vyrovnane, takze ty radeji ani pokouset nebudu.
Tak jako tak, zatim me zadne drazsi sluchatka prilis neuchvatili, proste to asi u te svoji music tolik nepoznam, na tolik, aby za to stala investice.
ripper6
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod _daRK 27. 12. 2022 21:16

Mohol by si prosím ešte raz napísať dojem z tých D9200? Akosi mi nie je jasné, či majú basov az príliš veľa alebo málo :-) Dík.
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,WF-1000XM5
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod TigiGold 28. 12. 2022 11:16

Ripper6: Jestli tomu dobře rozumím, posloucháš hudbu, při které nelze docenit kvality hifi sluchátek nejvyšší úrovně. Potřebuješ tedy něco třeba i "méně audiofilního", klidně s vyšším zkreslením (které u elektronické hudby většinou nevadí), zato s údernějšími basy a dalšími těžko popsatelnými parametry. Kromě Denonů, které jsi objevil, zkus někde sehnat a poslechnout např. sesterská uzavřená Fostex, vyhovovat by ti možná mohla i sluchátka Neumann postavená na šasi HD630 (mají v nabídce uzavřený i otevřený model), pro daný žánr bych se nebál doporučit otevřená Avantone Planar s "barevnějšími" středy, jednu dobu si posluchači pochvalovali uzavřená NAD VISO, elektronické hudbě celkem svědčí sluchátka Beyerdynamic (v úvahu zde přichází zejména modely T1, T5, 1990 nebo 1770, tady je pouze potřeba si pohlídat dostatečný výkon zesilovače, vzhledem k vysoké impedanci určitých modelů), pro zajímavost bych na tvém místě vyzkoušel i levnější AKG K371 laděná na harmanovskou křivku, možností je spousta.
Ah, padron, siam tutti morti!
TigiGold
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ripper6 28. 12. 2022 14:15

_daRK píše:Mohol by si prosím ešte raz napísať dojem z tých D9200? Akosi mi nie je jasné, či majú basov az príliš veľa alebo málo :-) Dík.

9200 maji mene basu
7200 pokud chces mit vic basu tak rozhodne tyto

-- 28. 12. 2022 13:25 --

TigiGold: dik za odpoved!
Neumann NDH 20 poznam, ano ty jsou podobne jen jejich nejvic skoda je ze tam dali 150ohmu :( sice dnes uz na to DAP maji vykon, ale i tak, bude to ubirat na sile.
Dik za info, zaujali urcite
Beyerdynamic T5 3G - az na ty dva vedouci kabely do kazde musle
a
Beyerdynamic DT 1770 Pro

Mozna tyto drazsi T5 zkusim, jen musim zjistit jestli jsou basovnejsi nez Denon 7200 a nebo alespon stejne basova jako Sennheiser HD 630 :)

Ty Ultrasone Pro 900i jsem vzal, jelikoz mi to poradili ve foru head fi, ale pochybuju ze budou realne dodany. Dle hodnoceni, je to jeden eshop, co nekdy zbozi mozna doda a nekdy ani to ne :)
A ano mas pravdu, asi na tuto music to chce klidne o neco levnejsi sluchatka, s urcitym zkreslenim ale tak aby zase basy uplne neutopili ty ostatni pasma.
Zatim jsem nic kvalitnejsi nez Sennheiser HD 630 nenasel, co by se me poslechem vic libilo.
Skoda jen toho, ze HD 630 ma moc velke ty musle, a pri skladani s trochu bojim, ze se nekdy ten plast pokazi. Bojim se je tak nekde brat a divam se po necem trochu pevnejsim co by prezilo :)
ripper6
Mírně pokročilý