Audigo Headphones Day 2023

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Acher 3. 4. 2023 12:02

Kuba4 píše:
Pár poznámek, nové Sennheiser HD660S2 nehrají dobře (pro mne jsou poněkud zastřená), staré, dobré 600vky jsou pořád lepší.

Sluchátka Sennheiser HD660S2 mě žel také zklamala a to přesto, že jsem doufal, že by konečně mohlo jít o krok správným směrem.
Avšak nelíbila si mi ani provedením, kde mi jejich plastová konstrukce už spíše připomínala laciné HD558, tak i zvukem. Působil na mě zvláštně nevyváženě, trochu přibylo basové složky, ale oproti tomu, co jsem si u někdejší šestistovkové řady zvykl, mi přišlo nějak upozaděné středové pásmo a celkově byl zvuk opravdu poněkud zastřený.
S radostí jsem se vrátil ke svým domácím, modifikovaným HD650… :hm
Chord Mojo(mod)|Topping E30 II(iFi iPower)|Lehmann Audio BCL (DIY klon)|iBasso DX150(Fidelizer)+AMP8w|Sennheiser HD650(CNC/Dekoni Fenestrated)|CustomArt FIBAE Black|Lime Ears Aether|Pro-ject Debut Carbon EVO(Phono Box S2)|Onkyo A-9130|AQ Labrador 29 MKIII
Acher
Junior

Odeslat příspěvekod pavel1756 3. 4. 2023 12:49

111a111 píše:
pavel1756 píše:
111a111 píše:Stax X9000 tam náhodou neboli?

Ze všech vystavených sluchátek byly pro mě X9000 největším zklamáním. Jak se říká, mnoho povyku pro nic...
...ve srovnání se Susvara (ty tam sice nebyly, ale z pozice vlastníka těchto sluchátek, si troufám říci, že je mám velmi dobře naposlouchané a přímé srovnání tak v zásadě nepotřebuji) jsou X9000 méně transparentní, respektive detailní. Tonálně vřelejší, možná přesněji temnější. Mají o trochu menší hudební scénu. A největší rozdíl potom spočívá v údernosti zvuku, kde X9000 ztrácí na Susvara rozdílem několika tříd. Makrodynamické špičky jsou u těchto sluchátek velmi ploché, jakoby mezi uchem posluchače a měničem byla nějaká stěna, která očekávaný "kopák" zastaví.

Když uvážím pořizovací cenu X9000, která je v podstatě shodná s cenou Susvara a k tomu potřebu pořídit velmi specifický zesilovač v podobné cenové hladině, jsou dané Staxy v zásadě nekonkurenceschopné.

Vďaka za zhodnotenie. Že sú menej transparentné a detailné je teda sklamanie.

A gratulujem k Susvara :D

Díky. :-)

Měli tam i SR-009S, které jsou v rovině detailu a transparentnosti paradoxně na vyšší úrovni než právě nejvyšší/nejdražší model X9000.

Z elektrostatů mi celkově přišly nejlepší Audeze CRBN. Velmi dobrá tonalita, trochu méně transparentní než Stax, ale zato více údernější. Pořád ale ani zdaleka na úrovni Susvara apod.
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia | Sennheiser HD 800
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod JarinV 3. 4. 2023 13:33

Ta MEZE 109 měli v akci jen na ten víkend? Na webu jsou za 20 tis., což je asi standardní cena.
JarinV
Junior

Odeslat příspěvekod tibormi 3. 4. 2023 13:40

Vypadá to tak, ale aj tak sú hodné aj viac :)
RPi4+Pi2AES (BNC to COAX)+ Topping E70 Velvet + AudioQuest Mackenzie XLR + Audiophonics HA-B6102 + V6 Vivid + Quad Era-1 (ForzaAudioWorks Claire Hybrid cable)

PC + iFi usb iPurifier + SMSL SU-1 + iFi Air Can (+iPower X 5v) + Grado 325X / Fiio FT1
tibormi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 3. 4. 2023 13:59

Kuba4 píše:Tak zase za rok, čau.

Jak za rok čau ? Už teď se ví, že akce se bude v roce 2024 opakovat ? :shock:
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 3. 4. 2023 15:58

Meze 109 Pro má jednu vlastnosť o ktorej sa síce hovorí, ale podľa mňa sa tomu nedáva taká váha akú si to zaslúži. Tie slúchadlá sú extrémne nenáročné. Je jedno do čoho ich strčíte, vždy budú hrať dobre. Samozrejme, že dobrý zosilovač bude hrať lepšie ako výstup na notebooku alebo mobile, ale na všetkom to hrá dobre.
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod _daRK 3. 4. 2023 16:06

Acher píše:
Kuba4 píše:
Pár poznámek, nové Sennheiser HD660S2 nehrají dobře (pro mne jsou poněkud zastřená), staré, dobré 600vky jsou pořád lepší.

Sluchátka Sennheiser HD660S2 mě žel také zklamala a to přesto, že jsem doufal, že by konečně mohlo jít o krok správným směrem.
Avšak nelíbila si mi ani provedením, kde mi jejich plastová konstrukce už spíše připomínala laciné HD558, tak i zvukem. Působil na mě zvláštně nevyváženě, trochu přibylo basové složky, ale oproti tomu, co jsem si u někdejší šestistovkové řady zvykl, mi přišlo nějak upozaděné středové pásmo a celkově byl zvuk opravdu poněkud zastřený.
S radostí jsem se vrátil ke svým domácím, modifikovaným HD650… :hm

Tak pod to sa podpíšem. HD6XX/HD660s som mal možnosť kúpiť za smiešny peniaz, ale povedal som si, že radšej som zvedavý na HD660s2. Na akcii som bol z nich sklamaný, presne z dôvodov, ako píšeš. HD660s som nepočul, ale pamätám z recenzií, že majú z tej HD6xx série najmenšiu deku. Tak neviem, kde pri HD660s2 spravili soudruzi z NDR chybu.

-- 3. 4. 2023 17:11 --

Tie Meze 109 Pro ma fakt prekvapili, púšťal som ich síce na Astell & Kern ACRO CA1000T, čo je asi overkill, ale kľudne by som si ich kúpil.
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,WF-1000XM5
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod SSakul 3. 4. 2023 18:06

Mrzí mě, že jsem byl na Audigo sraz mimo ČR, každopádně pokud někdo hledá HD6xx s co nejmenší dekou, tak bych osobně doporučil staré HD 540
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 3. 4. 2023 18:25

Co to je HD6xx deka ? :hm
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod SSakul 3. 4. 2023 18:34

Narážím na " Sennheiser Veil " i když je to samozřejmě věcí vkusu a preferencí, každopádně HD 540 se už kdysi řešilo i tady, tuším Razerfan a jinak je toho i plné headfi už nějaký ten pátek.
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 3. 4. 2023 19:25

Díky, headfi nesleduju, takže to může být příčinou. Nicméně vlastním HD600, a již mnohokrát jsem tu na ně četl pozitivní názory, kde se tímto problémem jejich kupodivu autoři vůbec nezaobírali. Přestože je ihned zřejmý.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lada5 3. 4. 2023 19:35

JarinV píše:Ta MEZE 109 měli v akci jen na ten víkend? Na webu jsou za 20 tis., což je asi standardní cena.

Slevy možno uplatnit do 7.4 kod.
Naposledy upravil lada5 dne 3. 4. 2023 20:55, celkově upraveno 1
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 3. 4. 2023 19:39

lada5 píše:
JarinV píše:Ta MEZE 109 měli v akci jen na ten víkend? Na webu jsou za 20 tis., což je asi standardní cena.

Slevy možno uplatnit do 7.4

Otázkou je, kdo může slevu uplatnit. Audigo má seznam lidí, kteří se na akci přihlásili. Pokud někdo na tom seznamu nefiguruje, tak mu třeba Audigo tu slevu neposkytne? :hm
Naposledy upravil introvert dne 3. 4. 2023 21:20, celkově upraveno 1
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lada5 3. 4. 2023 19:45

Co jsem poslouchal tak u mne asi nejlépe dopadly LCD5 a Utopie se mi také líbili největší zklamání Elite zkreslené činely a to jsem si říkal že bych je možná koupil.Výborné Verum za ty peníze.

-- 3. 4. 2023 20:47 --

introvert píše:
lada5 píše:

Slevy možno uplatnit do 7.4 kod.HD23

Otázkou je, kdo může slevu uplatnit. Audigo má seznam lidí, kteří se na akci přihlásili. Pokud někdo na tom seznamu nefiguruje, tak mu třeba Audigo tu slevu neposkytne? :hm

Myslím že by mohli.
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cb490763 3. 4. 2023 20:48

Jako mě teda nepřijde zrovna normální tady ten kód bez svolení audiga sdílet.
cb490763
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka