Zhruba 500 tisíc Kč by byla rozumná cena za HE 1, ovšem Sennheiser by je za takovou částku určitě neprodal.
Několik roků staré ESS SABRE ES9018 DAC čipy a elektronky střední třídy reálnou cenu HE 1 hodně snižují.
Použitý mramor vůbec není nutný.
Moderátor: Moderátoři AVMania.cz
111a111 píše:Pýtal som sa ich a v Bratislave že nebudú Audeze, chcel som skúsiť iný kus LCD-5. Ale asi pôjdem skúsiť Bathys a ten Mark&Levinson 5909, tie že majú aj bežne na predajni, aj Susvara inak, keby bol niekto zvedavý.
111a111 píše:Pýtal som sa ich a v Bratislave že nebudú Audeze, chcel som skúsiť iný kus LCD-5. Ale asi pôjdem skúsiť Bathys a ten Mark&Levinson 5909, tie že majú aj bežne na predajni, aj Susvara inak, keby bol niekto zvedavý.
amarok píše:Největší zážitek byly HE-1, i když obsluhující pán nebyl s to pustit žádný rock, metal, nebo jinou hudbu s trianglem nebo cinkavými výškami. Zvukově mně přišly jako perfektní Véčka.
Zklamaný jsem byl z IE900. Prvotní dojem byl příliš basu a velmi výrazné sykavky. IE600 měly příjemnější zvuk.
Z IEM by se mně líbila kombinace výšek z Kinera odin 2.0 a basu z Kinera nanna 2.0 pro. Nebo potom iBasso it05, kdyby měly víc top-endu.
Také jsem zkusil Dongly Shanling, zapůjčené obsluhou. UA1 a UA2 myslím. Mají teplejší podání a smooth výšky, asi jako další dnešní dongly. Zatím zůstanu u mobilu.
Ananda SM píše:Zdravím Vás, pánové.
..... Všechny jsem testoval na vinylu Thriller.
Ananda SM píše:Zdravím Vás, pánové.
Byl jsem tam v sobotu od 14 hodin, klid na jakýkoliv poslech, u Sennheiser HE-1 jsem strávil tři skladby dle mého výběru, ostatní sluchátka jsem si poslechl všechny, některé i několikrát. Nakonec jsem si totiž vybral jeden jediný napájecí zdroj (Topping) a se všemi sluchátky, pokud to dovolovala koncovka (vyjma elektrostaty), se píchl k posouzení. Všechny jsem testoval na vinylu Thriller. A závěr? Nevím, všechny hrály pěkně, jen Audeze LCD 5 byli asi rozbité a Meze Elite zklamání. Diany také žádné velké Whoww, když to shrnu, Sennheisery HE-1 hrály opravdu super, a pak jediné Whowwwww u elektrostatických Stax X9000, které ale hrály ze svého zesilovače...
Jinak moc děkuji obsluze u Sennheiserů a všem z Audigo za tu možnost! Opravdu díky, bylo to skvělé!!!
-- 21. 9. 2023 10:37 --
Meze Elite co tam byli taky nejsou v dobré kondici chyba na vyšších kmitočtech a LCD 5 asi náušníky nejsou okamarok píše:Největší zážitek byly HE-1, i když obsluhující pán nebyl s to pustit žádný rock, metal, nebo jinou hudbu s trianglem nebo cinkavými výškami. Zvukově mně přišly jako perfektní Véčka.
Zklamaný jsem byl z IE900. Prvotní dojem byl příliš basu a velmi výrazné sykavky. IE600 měly příjemnější zvuk.
Z IEM by se mně líbila kombinace výšek z Kinera odin 2.0 a basu z Kinera nanna 2.0 pro. Nebo potom iBasso it05, kdyby měly víc top-endu.
Také jsem zkusil Dongly Shanling, zapůjčené obsluhou. UA1 a UA2 myslím. Mají teplejší podání a smooth výšky, asi jako další dnešní dongly. Zatím zůstanu u mobilu.
Mě obsluha u HE-1 pustila vše dle mého výběru, Metallicu, Slayer a další metal i rockové skladby, zvláštní...
introvert píše:pseudomagick: jak dlouho jsi se odhodlával sem poslat tuto totální provokaci ?![]()
![]()
martas38 píše:René a když seš na koncertě symfonického orchestru a slyšíš třeba Vltavu, sedáš si ze subbasu na zadek? Konají se tam vibrace střev?
Sluchátka této kategorie se snaží hrát co nejpřirozeněji, nejblíž realitě. Nejblíž tomu koncertnímu sálu.
Pro mě to třeba není, pro tebe očividně taky ne. Ale naprosto to ladění chápu. Kdo chce vibrace, kupuje Meze, nebo Audeze například.
Prostě neexistuje univerzální nářadí. Jiná repro/sluchátka kupují lidi poslouchající vážnou hudbu, jiná lidi poslouchající rock a jiná lidi poslouchající taneční muziku. Repro Sonus Faber by tě s tvými žánry asi taky docela nudily a někdo jiný na ně nedá dopustit. A za ty vyšší modely by byl pěkný byt
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků