Audigo Headphones Day 2023

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod hustakF 19. 9. 2023 17:31

Zhruba 500 tisíc Kč by byla rozumná cena za HE 1, ovšem Sennheiser by je za takovou částku určitě neprodal.

Několik roků staré ESS SABRE ES9018 DAC čipy a elektronky střední třídy reálnou cenu HE 1 hodně snižují.
Použitý mramor vůbec není nutný.
hustakF
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lada5 19. 9. 2023 20:15

111a111 píše:Pýtal som sa ich a v Bratislave že nebudú Audeze, chcel som skúsiť iný kus LCD-5. Ale asi pôjdem skúsiť Bathys a ten Mark&Levinson 5909, tie že majú aj bežne na predajni, aj Susvara inak, keby bol niekto zvedavý.

Kdyby si někdy zase zavítal do Prahy tak by asi byla možnost zkusit jiný kus je to nebe a dudy jak se říká.Já byl hodně překvapený když jsem z výstavy přijel domů a pustil si to tak byl rozdíl slyšet hned protože mi to vrtalo hlavou že na výstavě to bylo bez prostoru a přikládal jsem to aparatuře. :-)
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kuko61 19. 9. 2023 21:28

111a111 píše:Pýtal som sa ich a v Bratislave že nebudú Audeze, chcel som skúsiť iný kus LCD-5. Ale asi pôjdem skúsiť Bathys a ten Mark&Levinson 5909, tie že majú aj bežne na predajni, aj Susvara inak, keby bol niekto zvedavý.

Audeze mal v BA na vystavach vacsinou Platan. Ale posledne roky som tam nebol, tak neviem ci tam este mali stolik so sluchadlami. Mna by zaujimal Bathys, Maxwell a Fiio FT3.
AVR Yamaha -> Infinity Kappa 8.2i
Dali Zensor 1 AX
Pioneer U-05 -> Burson Soloist SL / xDuoo TA-20 / Loxjie P20 -> Audeze LCD3, Verum One, Meze 99Classic, HE400se, Senn HD530/II, HD540/II, HD560/II, HD565
kuko61
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ananda SM 21. 9. 2023 09:21

Zdravím Vás, pánové.

Byl jsem tam v sobotu od 14 hodin, klid na jakýkoliv poslech, u Sennheiser HE-1 jsem strávil tři skladby dle mého výběru, ostatní sluchátka jsem si poslechl všechny, některé i několikrát. Nakonec jsem si totiž vybral jeden jediný napájecí zdroj (Topping) a se všemi sluchátky, pokud to dovolovala koncovka (vyjma elektrostaty), se píchl k posouzení. Všechny jsem testoval na vinylu Thriller. A závěr? Nevím, všechny hrály pěkně, jen Audeze LCD 5 byli asi rozbité a Meze Elite zklamání. Diany také žádné velké Whoww, když to shrnu, Sennheisery HE-1 hrály opravdu super, a pak jediné Whowwwww u elektrostatických Stax X9000, které ale hrály ze svého zesilovače...
Jinak moc děkuji obsluze u Sennheiserů a všem z Audigo za tu možnost! Opravdu díky, bylo to skvělé!!!

-- 21. 9. 2023 10:37 --

amarok píše:Největší zážitek byly HE-1, i když obsluhující pán nebyl s to pustit žádný rock, metal, nebo jinou hudbu s trianglem nebo cinkavými výškami. Zvukově mně přišly jako perfektní Véčka.

Zklamaný jsem byl z IE900. Prvotní dojem byl příliš basu a velmi výrazné sykavky. IE600 měly příjemnější zvuk.
Z IEM by se mně líbila kombinace výšek z Kinera odin 2.0 a basu z Kinera nanna 2.0 pro. Nebo potom iBasso it05, kdyby měly víc top-endu.

Také jsem zkusil Dongly Shanling, zapůjčené obsluhou. UA1 a UA2 myslím. Mají teplejší podání a smooth výšky, asi jako další dnešní dongly. Zatím zůstanu u mobilu.

Mě obsluha u HE-1 pustila vše dle mého výběru, Metallicu, Slayer a další metal i rockové skladby, zvláštní...
Přílohy
IMG_20230916_143758.jpg
Ananda SM
Junior

Odeslat příspěvekod Kamasu 21. 9. 2023 11:55

Ananda SM píše:Zdravím Vás, pánové.
..... Všechny jsem testoval na vinylu Thriller.

To tam měli i gramofon?
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 21. 9. 2023 12:24

Ano, byl tam gramofon.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lada5 21. 9. 2023 20:12

Ananda SM píše:Zdravím Vás, pánové.

Byl jsem tam v sobotu od 14 hodin, klid na jakýkoliv poslech, u Sennheiser HE-1 jsem strávil tři skladby dle mého výběru, ostatní sluchátka jsem si poslechl všechny, některé i několikrát. Nakonec jsem si totiž vybral jeden jediný napájecí zdroj (Topping) a se všemi sluchátky, pokud to dovolovala koncovka (vyjma elektrostaty), se píchl k posouzení. Všechny jsem testoval na vinylu Thriller. A závěr? Nevím, všechny hrály pěkně, jen Audeze LCD 5 byli asi rozbité a Meze Elite zklamání. Diany také žádné velké Whoww, když to shrnu, Sennheisery HE-1 hrály opravdu super, a pak jediné Whowwwww u elektrostatických Stax X9000, které ale hrály ze svého zesilovače...
Jinak moc děkuji obsluze u Sennheiserů a všem z Audigo za tu možnost! Opravdu díky, bylo to skvělé!!!

-- 21. 9. 2023 10:37 --

Meze Elite co tam byli taky nejsou v dobré kondici chyba na vyšších kmitočtech a LCD 5 asi náušníky nejsou ok

amarok píše:Největší zážitek byly HE-1, i když obsluhující pán nebyl s to pustit žádný rock, metal, nebo jinou hudbu s trianglem nebo cinkavými výškami. Zvukově mně přišly jako perfektní Véčka.

Zklamaný jsem byl z IE900. Prvotní dojem byl příliš basu a velmi výrazné sykavky. IE600 měly příjemnější zvuk.
Z IEM by se mně líbila kombinace výšek z Kinera odin 2.0 a basu z Kinera nanna 2.0 pro. Nebo potom iBasso it05, kdyby měly víc top-endu.

Také jsem zkusil Dongly Shanling, zapůjčené obsluhou. UA1 a UA2 myslím. Mají teplejší podání a smooth výšky, asi jako další dnešní dongly. Zatím zůstanu u mobilu.

Mě obsluha u HE-1 pustila vše dle mého výběru, Metallicu, Slayer a další metal i rockové skladby, zvláštní...
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 23. 9. 2023 19:33

Najlepšie slúchadlá na svete Sennheiser HE 1.

Toto video je zrovna z této pražské akce. :-)

Zde: https://www.youtube.com/watch?v=UWfOjdv9_YA

-- 23. 9. 2023 20:43 --

Dle mého názoru jsou Sennheiser HE 1 obrovský propadák za astronomicky přemrštěnou cenu.
U sluchátek za takovou cenu bych čekal špičkový sub-bas jdoucí pod 40Hz a výšky pro netopýří sluch (ultrazvuk). Když prostě udeří buben, tak to musí posluchače vyděsit. :D
Bohužel nic takového se nekonalo a celé spektrum bylo slyšet ve středním pásmu. :-\
Jediné co bylo velmi slušné byl soundstage a separace.
Nicméně to nabídnou sluchátka i za 1/10 ceny HE 1.
Další problém těchto sluchátek je, že jsou vhodná pouze na určité hudební žánry.
Sluchátka za takovou cenu musí špičkově zahrát jakýkoli žánr.
Pokud by takto hrály sluchátka za 100 tis., tak bych jim možná i něco odpustil, ale v cenové relaci HE 1 nikoli. :pozor
HE 1 jsou určitě největším zklamáním z této výstavy a nebudu přehánět, když napíšu, že i největším zklamáním ze všeho co jsem kdy slyšel. :-\
Naprosto nechápu jak takovýto zvuk může někdo chválit. :shock:

Přiznám se, že jsem z poslechu HE 1 poněkud obavy, abych si z prezentace těchto sluchátek nesedl na zadek,
takže jsem se raději před poslechem posadil. :D
Pak jsem začal mít obavy, aby mi nespadla brada na zem..., ale nic takového se ani omylem nekonalo. :pozor
Zkoušel jsem točit potenciometrem zesilovače "volume up", ale dynamice to moc nepomohlo. :-\
Brada mi mírně spadla, když jsem si uvědomil kolik ty sluchátka stojí v poměru s tím jak hrají. :shock:
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 23. 9. 2023 20:44

pseudomagick: jak dlouho jsi se odhodlával sem poslat tuto totální provokaci ? :shock: 8-D :D
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 23. 9. 2023 20:45

René a když seš na koncertě symfonického orchestru a slyšíš třeba Vltavu, sedáš si ze subbasu na zadek? Konají se tam vibrace střev?
Sluchátka této kategorie se snaží hrát co nejpřirozeněji, nejblíž realitě. Nejblíž tomu koncertnímu sálu.
Pro mě to třeba není, pro tebe očividně taky ne. Ale naprosto to ladění chápu. Kdo chce vibrace, kupuje Meze, nebo Audeze například.
Prostě neexistuje univerzální nářadí. Jiná repro/sluchátka kupují lidi poslouchající vážnou hudbu, jiná lidi poslouchající rock a jiná lidi poslouchající taneční muziku. Repro Sonus Faber by tě s tvými žánry asi taky docela nudily a někdo jiný na ně nedá dopustit. A za ty vyšší modely by byl pěkný byt ;-)
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 23. 9. 2023 21:04

Jestli se třeba do ceny HE-1 nezapočítávají i ty tapecírované židle ? :hm :D A eště mě napadlo, zda HE-1-kám nemohlo ublížit, že na PC byl nainstalován systém Windows 10, když teda už teď máme nějakou dobu ty jedenáctky ?! :hm :-P
Přílohy
IMG_0114 ve velké velikosti.jpeg
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 23. 9. 2023 21:16

introvert píše:pseudomagick: jak dlouho jsi se odhodlával sem poslat tuto totální provokaci ? :shock: 8-D :D

Nemá to být provokace. :pozor
Prostě jsem brouzdal po YT a narazil jsem na to video o HE 1.
Vložil jsem k němu pouze pravdivý komentář týkající se mého dojmu z poslechu atd.

-- 23. 9. 2023 22:29 --

martas38 píše:René a když seš na koncertě symfonického orchestru a slyšíš třeba Vltavu, sedáš si ze subbasu na zadek? Konají se tam vibrace střev?
Sluchátka této kategorie se snaží hrát co nejpřirozeněji, nejblíž realitě. Nejblíž tomu koncertnímu sálu.
Pro mě to třeba není, pro tebe očividně taky ne. Ale naprosto to ladění chápu. Kdo chce vibrace, kupuje Meze, nebo Audeze například.
Prostě neexistuje univerzální nářadí. Jiná repro/sluchátka kupují lidi poslouchající vážnou hudbu, jiná lidi poslouchající rock a jiná lidi poslouchající taneční muziku. Repro Sonus Faber by tě s tvými žánry asi taky docela nudily a někdo jiný na ně nedá dopustit. A za ty vyšší modely by byl pěkný byt ;-)

Pokud se frekvence, která má být ve spodním pásmu nalézá ve středním, tak si nejsem jist zda šlo o repliku reálného poslechu. :potichu
Někde je prostě něco špatně. :-\
Čekal jsem, že se zvukově přesunu do místnosti kde takový žánr reálně hraje. Bohužel. :pozor
Kdyby sluchátka za 100k byla vyloženě na jazzovou hudbu, tak bych to snad i pochopil, ale pokud sluchátka v ceně přes mega a půl nezvládnou zahrát jakýkoli žánr, tak se mnou není o čem diskutovat. :pozor
Již "pouhé" U12t zahrají frekvenční pásmo reálněji a žánry si nevybírají. A to jsou to pouze IEM.
Samozřejmě podáním prostoru se nemohou rovnat náhlavním sluchátkům.
Osobně bych si u sluchátek za takovou cenu představoval něco jako "přepínač žánru a dynamiky".
Jsem prostě z HE 1 velmi zklamaný a brutálně jsem vystřízlivěl z jakéhokoli nákupu náhlavních sluchátek. :-\
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 23. 9. 2023 21:38

pseudomagick: Když měřil HE-1 Resolve ( https://youtu.be/zVwVd-1ytIk ), byl velmi překvapen extrémně nízkým zkreslením, které sluchátka mají. Toho sis nevšimnul ? A z frekvenční charakteristiky plyne, že jdou až do 20 Hz. Tak v čem je problém ? Nebylo to tím, že Ti obsluha pouštěla pouze skladby obsahující převážně střední pásmo ? :D
Přílohy
IMG_9638 ve velké velikosti.jpeg
Naposledy upravil introvert dne 23. 9. 2023 21:40, celkově upraveno 1
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 23. 9. 2023 21:39

Samozřejmě je možné, že tyto sluchátka by hrály jinak s lepším zdrojem, tudíž je i možné,
že jim křivdím.
Bohužel zvuk, který mi předvedly v připojení k PC se mi prostě ani trochu nelíbil.
Ba co víc, byl jsem šokován a velmi zklamán.
Ještě před tím, než jsem šel poslouchat HE 1 jsem krátce testoval sibumiho konečně rozehrané Noble Viking Ragnar, které jsou prostě jiná liga. :-)
Pak jsem přešel na HE 1 a zvuk byl prostě mnohem horší. Pánovi, který PC obsluhoval jsem řekl ať mi tam pustí něco dynamického, ale ani tento počin nepomohl. :-(

To jsem tu fakt a vážně jediný, kterému se HE 1 prostě zvukově nelíbily jak hrály v cenové relaci 1,5 mega? :shock:
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 23. 9. 2023 21:44

Nechápu, proč sis pánovi neřekl o USB kabel, a mohl jsi HE-1 krmit vlastními nahrávkami z vlastního přístroje (u mě šlo o iPhone, a HE-1 se mi odvděčily špičkovým zvukem, na který - co si budeme namlouvat - žádná IEM sluchátka prostě nemají).
introvert
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka