zino333 píše:Ja len doplním, Meze 99 majú dynamické meniče o šírke 4 cm. A tak aj hrajú. Zabasujú, ale ten bas je len zvýraznený a pomerne obyčajný. Naproti tomu, síce neviem presné rozmery meničov oválnych Hifimanov, ale je to okolo 12-13 cm na výšku. Planárnych. To je na výšku 3x toľko ako Meze 99 a zopakujem planárnych. Človek nemusí byť Einstein aby už len z toho pochopil, ktoré z týchto slúchadiel pohnú väčším objemom zvuku. Lepšia rýchlosť, lepší detail na basoch, lepšie rozlíšenie. Edition XS dokážu zreprodukovať fyzický vnem z meničov a to už aj pri nižších hlasitostiach. Doslovne dokážeš cítiť vibrácie basu. Podobne ako pri dobre kŕmených HE6 modeloch. HE6 sú technicky kvalitnejšie, ale bas Edition XS nemá od nich ďaleko. Ten viscerálny bas som prv počul z Abyss 1266 a HE6. Je to jednosmerná letenka. Komu sa to raz zapáči, už nechce inak. Dokážu to aj Empyrean ale nie tak dobre ako napr tie Abyss. Edition XS sú prvé lacné slúchadlá, ktoré to dokážu tiež (samozrejme tiež nie na úrovni Abyss alebo HE6). Navyše Edition XS poskytnú radikálne lepší priestor. A opäť, zasa raz vďaka samotnej konštrukcii a veľkosti meničov. Ak má chalanisko na to rozpočet, nedokážem prísť na jeden jediný argument, prečo by mal uprednostniť Meze 99 pred Edition XS (A z podpisu je asi zrejmé, že ja som veľký fanúšik Meze.). A som basshead, ktorý počúva najmä elektronickú hudbu. Nuž ale, každý nech si minie svoje peniaze ako chce. V tomto prípade sú však Edition XS úplne niekde inde ako Meze 99.
Edition XS by som radil do kategórie Meze 109 Pro, ale rozpísať rozdiely medzi nimi by bolo na dlhšie a tu už by som nemal tak jednoznačnú preferenciu. V basoch ale opäť Edition XS bez zaváhania.
Jen tak trochu popíchnu Utopie také mají 4cm měnič.