Výběr sluchátek

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod lada5 1. 3. 2023 19:39

zino333 píše:Ja len doplním, Meze 99 majú dynamické meniče o šírke 4 cm. A tak aj hrajú. Zabasujú, ale ten bas je len zvýraznený a pomerne obyčajný. Naproti tomu, síce neviem presné rozmery meničov oválnych Hifimanov, ale je to okolo 12-13 cm na výšku. Planárnych. To je na výšku 3x toľko ako Meze 99 a zopakujem planárnych. Človek nemusí byť Einstein aby už len z toho pochopil, ktoré z týchto slúchadiel pohnú väčším objemom zvuku. Lepšia rýchlosť, lepší detail na basoch, lepšie rozlíšenie. Edition XS dokážu zreprodukovať fyzický vnem z meničov a to už aj pri nižších hlasitostiach. Doslovne dokážeš cítiť vibrácie basu. Podobne ako pri dobre kŕmených HE6 modeloch. HE6 sú technicky kvalitnejšie, ale bas Edition XS nemá od nich ďaleko. Ten viscerálny bas som prv počul z Abyss 1266 a HE6. Je to jednosmerná letenka. Komu sa to raz zapáči, už nechce inak. Dokážu to aj Empyrean ale nie tak dobre ako napr tie Abyss. Edition XS sú prvé lacné slúchadlá, ktoré to dokážu tiež (samozrejme tiež nie na úrovni Abyss alebo HE6). Navyše Edition XS poskytnú radikálne lepší priestor. A opäť, zasa raz vďaka samotnej konštrukcii a veľkosti meničov. Ak má chalanisko na to rozpočet, nedokážem prísť na jeden jediný argument, prečo by mal uprednostniť Meze 99 pred Edition XS (A z podpisu je asi zrejmé, že ja som veľký fanúšik Meze.). A som basshead, ktorý počúva najmä elektronickú hudbu. Nuž ale, každý nech si minie svoje peniaze ako chce. V tomto prípade sú však Edition XS úplne niekde inde ako Meze 99.

Edition XS by som radil do kategórie Meze 109 Pro, ale rozpísať rozdiely medzi nimi by bolo na dlhšie a tu už by som nemal tak jednoznačnú preferenciu. V basoch ale opäť Edition XS bez zaváhania.

IMG_3490.JPG

Jen tak trochu popíchnu Utopie také mají 4cm měnič. :-)
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 2. 3. 2023 09:12

lada5 píše:Jen tak trochu popíchnu Utopie také mají 4cm měnič. :-)

Čomu presne zodpovedá aj ich zvukový prejav, aj keď technicky precízny. Ja by som si ich ale nikdy nekúpil. Kedykoľvek by som pred Utopiami uprednostnil Arya Stealth alebo akýkoľvek model HE1000, Empyrean, Elite, atď. A vlastne aj HE6se V2 alebo aj Edition XS alebo Anandy, LCD-2C, LCD-X, a takmer akýkoľvek planárny model. Ale ja naozaj nie som cieľová skupina značky Focal. :-)
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Bron B 2. 3. 2023 10:41

Ak by si chcel velmi lacnu kombinaciu, tak vyborny zvuk davaju Maono AU-MH601 so sluchadlovym zosilnovacom XDuoo MT-602, to by si sa vosiel do 4000 Kc.
Bron B
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rins 2. 3. 2023 14:08

zino333: Nevíš o čem píšeš. Mám jak Utopie tak Empyreany. Empy jsou jistě univerzálnější,ale zapoj Utopie do slušného lampového zesilovače a garantuji,že Tvůj názor na ně se změní. Utopie potřebují lamp.zesilovač nebo teplejší tranzistorový.
Ovšem např.z TT2 zní Utopie špatně (příliš technicky). Zato Empy z TT2,to je jiná písnička.
Chord Hugo TT2/MScaler, Wave Storm Reference, Feliks Euforia AE, Roon, Innuos Zen MK3, Innuos Phoenix USB, Niagara 1200, Focal Utopia-Nordost Heimdall 2, Meze Empyrean-Forza Hybrid HPC, Erzetich Charybdis,
Shanling M6 ultra,Campfire Solaris SE
Rins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 2. 3. 2023 18:31

Rins píše:zino333: Nevíš o čem píšeš. Mám jak Utopie tak Empyreany. Empy jsou jistě univerzálnější,ale zapoj Utopie do slušného lampového zesilovače a garantuji,že Tvůj názor na ně se změní. Utopie potřebují lamp.zesilovač nebo teplejší tranzistorový.
Ovšem např.z TT2 zní Utopie špatně (příliš technicky). Zato Empy z TT2,to je jiná písnička.

Tak keď povieš, asi to tak bude a mne len mozog náhodne generuje vety a slovné spojenia. Nie, vážne. Čo je na tom ťažké pochopiť, že nie každý musí zdieľať rovnaký názor ako napr. ty? To je to isté ako keby si sa išiel so mnou hádať, že prečo mi chutí viac pivo ako víno, lebo tebe chutí viac víno a preto ak by som si ja dal radšej pivo, tak neviem o čom píšem. A Utopie som počul viackrát. Aj na Feliks Envy. To by spĺňalo tvoje kritéria na dobrý lampový zosík?

-- 2. 3. 2023 18:41 --

Aby som to ale upresnil. Mne Focaly znejú príliš technicky a aj napriek tomu, že Utopie majú výrazný bas, tak ten bas oproti planárom postráda takú živelnosť. Nejde o to, či je ho viac alebo menej, rozdieľ je v jeho reprodukcii a úplne jednoducho povedané, viac sa mi páči zvuk planárov a za slúchadlá s dynamickým meničom by som viac ako 1000€ nedal. Jedinou možnou výnimkou by mohli byť ZMF Vérité alebo Atrium. Ale to zasa kvôli ich schopnosti vykresliť holografický soundstage a lokalizáciu nástrojov.

Ak by som mal napríklad na stole vedľa seba Abyss 1266, Susvary, ktorýkoľvek model HE1000, Empyrean, Elite, Final D8000 a Utopie, tak s istotou viem, že Utopií by som sa veľa nenapočúval. Výrazne preferujem planáry pred dynamickými slúchadlami. To je celé.

-- 2. 3. 2023 18:47 --

Ešte k Utopiam som zaudol napísať, čo ma na nich najviac irituje. Na prvé počutie znejú skvelo. Ich rozlíšenie a to ako dávkujú detaily je super. No len to je zároveň jedna z ich najväčších slabín. Utopie to robia tak, že ja to nevydržím počúvať dlhšie ako 1-2 hodinky. Ja to dávam za vinu tým Beryliovým meničom. Mňa to jednoducho unavuje. Mne s nimi nejde počúvať hudbu. To sú slúchadlá na počúvanie zvukov. A znejú stiesnene. Oproti planárom s veľkými meničmi.
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 2. 3. 2023 20:06

Já bych teda rozhodně nevyzdvihoval jen planární technologii a nezatracoval magnetodynamickou, Oboje má svoje pro a proti.
Osobně bych třeba dal přednost Utopiím před čímkoliv od Hifimanu. Utopie považuju za jedny z nejlepších sluchátek vůbec. Ladění není můj šálek kávy, ale ale co se týče technických aspektů zvuku, tak je to špička.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lada5 2. 3. 2023 21:24

To se to zvrhlo ta debata uvažuju o něčem otevřenym cca lcd 5,elite,utopie,dca,uvidíme a uslyšíme alternativa k mým dca stealth.
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lada5 6. 4. 2023 16:15

mila001 píše:Ahoj, potřeboval bych poradit s výběrem sluchátek do 15000,-
Připojené k Roksan Attessa Streaming
Muzika rock a metal
Pokud by bylo lepší připojení přes sluchátkový zesilovač, tak výběr do 7000,-
Děkuji za radu.

Tak nyní mohu říct jednoznačně po Headphon day Verumy za ty prachy nic lepšího není.
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cb490763 6. 4. 2023 17:28

Ale jo. Je. Podle me meze 109pro. Ted jsou v akci za 16
Elite,TT2,TrafoPrimavera,SP3000+EEOdin,KEF207,ClasséCA2300+CP800,GradoGH4
Ex:GradoRS1x,DunuSA6,SolarisSE,AudezeLCD2CB+X+Sine,AK SR25+SE100,ShuoerTape,AuneS6,AKGK701,ATHM50,GR07,ShnlngM5s,M3s,M3X,M6pro,M7,FiiOM11+11plus,BenchmrkDAC1,Stx307+507+407,HUGO1,2
cb490763
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lada5 6. 4. 2023 21:36

Jsou dvakrát dražší a 109 jsem neslyšel.
lada5
Mírně pokročilý

Předchozí stránka