ve vztazích a ve sluchátkách jsem velmi loajální a věrný, proto mám asi už cca 15 let sluchátka Sennheiser HD 595 + aktuálně FOSI Audio DAC-Q5. Problém je, že náušníky už se rozpadají. Nevím, jestli je možné je vyměnit, ale spíš bych chtěl zkusit něco lepšího. Používám to výhradně s PC, hlavně hry (50%), filmy (30%) a muzika (20%). Ještě to trochu komplikuje to, že hraju i FPS, hlavně CS:GO a tam je hodně důležité, aby bylo slyšet kroky a podle toho odhadnout pozici, kde ten nepřátel stojí. Další problém je, že k týmovému hraní je potřeba mikrofon. Ty 595 mikrofon nemají a používám stolní mikrák, ale ten mě štve, že je sice velmi citlivý, ale zase přenáší veškeré zvuky, třeba když na mě manželka křičí, proč zase hraju

Jinak je mi jasný, že gaming a hifi sluchátka je částečně protimluv. Nemá úplně jasno, jestli otevřená nebo uzavřená, ale mám svůj pokoj, takže prosakující hluk do okolí mě netrápí. Co se týká basů, tak vzpomínám si, že když sem před těmi lety přecházel z Koss Porta Pro na HD 595, tak mě slabší basy na 595kách trochu zklamaly. Každopádně chci nějaké zábavná sluchátka, basů spíše víc než míň, žádná analytika. Lepší sluchátka asi budou znamenat potřebu lepšího DAC-ampu nebo co si myslíte o tom mém FOSI? Každopádně víc jak 30 tisíc, do toho celkem nechci dávat.
Co sem googlil, tak mě zaujali Audezee LCD-GX - výhoda, že mají mikrák. Ale v recenzích je dost shazovali, že za stejný prachy jsou lepší. Např. doporučovali jako takový univerzál i na hraní např. Beyerdynamic DT 1990 Pro – ty se mi docela líbí a recenze pozitivní, jen že mají pro někoho trochu nepříjemný výšky, ale prý se to dá doladit EQčkem.
Co se týka Sennheiserů, tak sem četl recenzi na nový HD 660S2, který mají prý vylepšený basy, ale zase recenze nic moc, že lepší zvuk mají třeba 560s nebo 650. A pak tu jsou HD 800 a 820, kde psali, že mají super širokou soundstage, že na hraní FPS jsou ultra super, ale zase na to ostatní (relativně) nic moc, navíc cenovka 30k+.
Další značky, na který sem narazil byly např. AKG K712 Pro, HiFiMAN (Ananda SM, Sundara, Edition XS), Philips Audio Fidelio X2HR.
Co byste vybrali jako takový nejlepší poměr cena/výkon?