Niekedy pred 10-12 rokmi som sa o slúchadlá celkom zaujímal, vtedy som si kúpil DT880 250 Ohm verziu, mám ich dodnes. Svojho času som to prevádzkoval cez Xonar Essence STX prepojenú s Technics SU-V8, na vtedajšiu dobu mi to vyhovovalo. Technics som predal pred x rokmi, PC zostavu tiež, nuž a Beyery som štyri roky z futrálu nevytiahol, nie je k čomu. Keď počúvam, počúvam na AKG štupľoch pribalených k Note 10 Plus, tie hrajú na môj vkus ideálne a čisto. Skúšal som napr. bezdrôtové Sony WF-1000XM4, tam ma však zvuk vyložene sklamal. Chcem sa vrátiť k veľkému zvuku veľkých slúchadiel

TL;DR:
1. Hľadáme DAC, resp. DAC/AMP k súčasným slúchadlám Beyerdynamic DT880 250 Ohm. Vôbec nemám predstavu, kde je dnes trh. Narovinu, bude to pripojené k notebooku z ktorého sa bude počúvať Spotify, Tidal a FLAC nahrávky, nemyslím si že nejaké prudké audiofilské riešenia sú potrebné. Dajme tomu niečo v pásme 300 - 700€, čo by mohlo postačovať aj pre náročnejšie slúchadlá? Je nutné riešiť sólo Dac a Amp, alebo existuje nejaké dobré AIO riešenie? Schiit Asgard 3, Cambridge Audio DacMagic 200M?
2. Časom by som chcel prejsť na slúchadlá vyššej úrovne (pásmo 500-1200€), potrebujem si však pripomenúť ako vlastne hrajú tie moje. Pokojne ocením tipy aj na toto. Kedysi som sníval o Fostex TH900, opäť, neviem čo sa oplatí dnes.
Čo sa týka mojich preferencií, neznášam tučné, tupé, prebasovane znejúce konzumné produkty dnešnej doby, kde je všetko ostatné potlačené. Na druhej strane, nemusí to byť sterilne referenčný štúdiový zvuk. Ak basy, tak tvrdé, rýchle a úderné. Potrebujem aby to malo priestor, aby bola jasne počuť separácia nástrojov, aby to celé neznelo ako guláš tónov (lebo presne tak mi zneli tie Sony). Aj s tými obyčajnými AKG štupľami viem jasne rozpoznať bicie, minimálne to isté očakávam od tohto. Počúvam 80s/90s Rock/Metal všetkých druhov (JP, Sabbath, Maiden, WASP, Cinderella, Motley Crue, The Sisters of Mercy, 69eyes, Shotgun Messiah...) ale pokojne aj klasiku, 80s pop či soundtracky z filmov.
Existuje niečo pre mňa? Za každý komentár budem vďačný.