Otevřená sluchátka

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod mila001 21. 5. 2023 19:40

Ahoj všem
Potřeboval bych poradit s nákupem otevřených sluchátek k zesilovačům Mojo a Toping DX3pro+ v ceně kolem 10 tisíc.
Zatím používám Meze 99 Classics a je to výborné, basy perfektní a teď bych k tomu chtěl ještě nějaké otevřené s dobře znějícím basem. Děkuji za radu.
mila001
Junior

Odeslat příspěvekod Kuba4 23. 5. 2023 18:44

Sennheiser HD650
Marantz CD-17, PM-16 Casea, Pioneer PL-630, JBL 4315B
Pioneer PD-95, SPL Phonitor, AKG K-1000
Kuba4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 23. 5. 2023 18:47

Verum 1 ?
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod SSakul 23. 5. 2023 18:55

Taky bych se přiklonil k Verumům a k nim kup Dekoni LCD Hybrid Elite pady, které jednak zlepší bass a jednak ten zvuk ještě celý posunou o dobrý kus dál + mají bezkonkurenční komfort. Horko těžko se tohle za 10k překonává.

-- 23. 5. 2023 20:03 --

Jinak ještě celkem zajímavá alternativa jsou původní OG Děrované náušniky, které se s Verum MK2 prodávaly na začátku a jsou nejvíc neutrální. Ty Dekoni jsou lehounce zábavné, s lepším basem, s dost větším a lepším prostorem i komfortem, ale stojí o dost více. Každopádně jsou oboje o notný kus lepší jak ty koženkové, které na Verumech byly potom.

Ty původní děrované se jako sheepskin with hole dají pořídit z Aliexpresu

https://a.aliexpress.com/_mNJjhDa

-- 23. 5. 2023 20:31 --

Jinak super bass mají i MGN planáry od Filipa Hanouska, ale absolutně netuším, kdy budou další komerčně. ( Mě zítra jako prvnímu dorazí můj kousek :) ) Zvuk s Hybrid LCD pady je pořád lehce kelímkový, ale s lepším prostorem než původní MGN z tour.. je dost laidback až syrupový s hodně hutným a mohutným bassem a slamem. Takový poslech na pohodu... dají se fakt poslouchat hodiny a hodiny :)
Přílohy
Screenshot_20230523_195914_Messenger.jpg
Verum MK2 + Sbaf Kompenzace
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mila001 23. 5. 2023 20:51

Děkuji za rady, zkusím teď ty Sennheisery a pak uvidím jestli mi sednou.
mila001
Junior

Odeslat příspěvekod TigiGold 24. 5. 2023 08:22

Sennheiser HD650 asi celkově nezklamou, bohužel jim ale chybí (bez EQ) přirozený bas. Přestože mají pověst "temnějších" sluchátek, vykazují (subjektivně i měřením) výrazný propad na nízkých frekvencích. Zato středy mají výborné. Neposloucháš-li klasickou hudbu, doporučil bych v ceně kolem 10 tisíc zvážit také Avanton Planar. To také rozhodně nejsou basová monstra, ale pevný fundament nízkých frekvencí (nezbytný např. v elektronické hudbě) tam cítit je.
Ah, padron, siam tutti morti!
TigiGold
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 111a111 24. 5. 2023 18:14

Tiež si myslím že basy nie sú zrovna silná stránka HD650
111a111
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pbl1978 26. 11. 2023 15:45

Ahoj,

Můžu poprosit o jaký model Dekoni přesně se jedna? Na Muzikeru jich mají několik + varianta materiálu...
U Verumu bych právě chtěl podpořit basové pásmo.
Děkuji.
Petr

SSakul píše:Taky bych se přiklonil k Verumům a k nim kup Dekoni LCD Hybrid Elite pady, které jednak zlepší bass a jednak ten zvuk ještě celý posunou o dobrý kus dál + mají bezkonkurenční komfort. Horko těžko se tohle za 10k překonává.

-- 23. 5. 2023 20:03 --

Jinak ještě celkem zajímavá alternativa jsou původní OG Děrované náušniky, které se s Verum MK2 prodávaly na začátku a jsou nejvíc neutrální. Ty Dekoni jsou lehounce zábavné, s lepším basem, s dost větším a lepším prostorem i komfortem, ale stojí o dost více. Každopádně jsou oboje o notný kus lepší jak ty koženkové, které na Verumech byly potom.

Ty původní děrované se jako sheepskin with hole dají pořídit z Aliexpresu

https://a.aliexpress.com/_mNJjhDa

-- 23. 5. 2023 20:31 --

Jinak super bass mají i MGN planáry od Filipa Hanouska, ale absolutně netuším, kdy budou další komerčně. ( Mě zítra jako prvnímu dorazí můj kousek :) ) Zvuk s Hybrid LCD pady je pořád lehce kelímkový, ale s lepším prostorem než původní MGN z tour.. je dost laidback až syrupový s hodně hutným a mohutným bassem a slamem. Takový poslech na pohodu... dají se fakt poslouchat hodiny a hodiny :)
pbl1978
Junior

Odeslat příspěvekod SSakul 26. 11. 2023 16:06

Jedná se o tyhle hybridní pady pro LCD sérii. I přes větší velikost krásně do Verumů vlezou, stačí jen zezadu z lemu vytáhnout kožený kroužek a místo něj vložit kovový, který magneticky drží Verumy. Takže se pak nemusí ani lepit.

https://www.muziker.cz/dekoni-audio-rep ... d-x-series
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 26. 11. 2023 17:24

Tyto náušníky vypadají podobně, jsou však levnější: https://www.muziker.cz/dekoni-audio-eli ... -he-series . Šlo by je tedy asi použit taky ? V čem je rozdíl (při použití s Verum 1) :hm ? Opomíjím to, že na Muziker.cz nemají ani jedny z náušníků k dispozici, a přesto u nich doporučují použití Black Friday kódu BLACK, který při realizaci objednávky odmítnou, protože “zboží není skladem”. Bože .. :oboze
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod SSakul 26. 11. 2023 17:47

Rozdíl je ve velikosti, pohodlí i v tonalitě a přednesu. Zrovna ty Hifiman dekoni jsem zkoušel taky a nehrají s Verumy ani z poloviny tak dobře jak LCD Dekoni Pady.

Dekoni LCD pady jsou větší 114mm ( Po vyjmutí koženého kroužku se ale krásně vmáčknou dovnitř) vs Hifiman 103mm a mají jinou vnitřní výduť. LCD mají oválnou a hifiman kulatou vnitřní výduť. Taky jsou LCD pady mnohem vyšší s větším náklonem a větší vzdáleností od měniče, takže je i uvnitř padu jiná akustika a daleko lepší podání prostoru. Nakonec i pohodlí je mnohem lepší na mohutnějších LCD padech.
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Becis 28. 11. 2023 22:46

Ahoj,

tady se malinko přiživím. Zrovna jsem totiž v podobné situaci.

Jsem vlastníkem následujících sestav:

Na cesty: Fiio FH9 + Chord Mojo2
Repro: Focal Aria 906 + REL T/5x + Cambridge audio AXR100D

No a nyní se to snažím doplnit nějakými sluchátky k PC, které budu připojovat skrze Mojo 2. Cílem je aby tyto sluchátka hráli lépe než zmíněné repro. Repro sice hraje super, ale vzhledem k tomu že mám obývací pokoj ze sádroše, tak to má bohužel i jisté zvukové neduhy kterých bych se rád zbavil.

Mimo jiné budu občas sluchátka používat i k nějaké hře.

Co by jste doporučili?
Becis
Junior

Odeslat příspěvekod 111a111 29. 11. 2023 00:26

A predstava o cene?

K danému zosilovaču možno niečo nenáročné na výkon, Hifiman HE1000se?
111a111
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 29. 11. 2023 07:16

HE1000se bych k Mojo 2 nedoporučil. Podle mého názoru jsou vhodnější třeba Ananda Nano, pokud by Becis akceptoval tonalitu Hifiman.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Becis 29. 11. 2023 08:47

Představu o ceně popravdě moc nemám. Snažím se vlastně i zjistit v jakém cenovém rozmezí se budu pohybovat se svými požadavky.

Těžko říci jestli by mi vyhovovala tonalita Hifiman, nikdy jsem se neslyšel. Jsou v něčem specifická?
Becis
Junior

Další stránka