Nová revize nástavů Symbio W

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Acher 19. 7. 2023 10:51

Jen pro zajímavost chci upozornit, že Peter Soki nedávno uvolnil k prodeji přepracovanou verzi svých nástavců - Symbio W.

Ve změnách provedených v revidované verzi uváděl kompletní přepracování nástavců pro větší měkkost a lepší pohodlí. Tedy řešení toho, nepohodlnost v uších, proč jsem předchozí verzi nakonec odložil
Pro zajímavost jsem tak novou verzi objednal a minulý týden mi už i z Maďarska dorazili. Mohu tak potvrdit, že v oblasti pohodlí došlo ke skokovému posunu a nástavce Symbio W (ač stále pro větší pohodlí doporučuji spíše menší variantu, než jakou jste zvyklí u čistě silikonových) jsou v uších konečně pohodlná a aktuálně je bez obtíží používám.

Zvukově sednou každému a ke každým sluchátkům jinak. Je to hybrid mezi silikonovými nástavci a nástavci čistě z paměťové pěny. No a i zvukově jsou někde uprostřed.

Pokud byste chtěli nástavce vyzkoušet je možné je aktuálně objednat na http://symbioeartips.com/termek/symbio-w/, kde po zadání kódu SYMBIO-23 v nákupním košíku získáte slevu 23% ;-)
Chord Mojo(mod)|Topping E30 II(iFi iPower)|Lehmann Audio BCL (DIY klon)|iBasso DX150(Fidelizer)+AMP8w|Sennheiser HD650(CNC/Dekoni Fenestrated)|CustomArt FIBAE Black|Lime Ears Aether|Pro-ject Debut Carbon EVO(Phono Box S2)|Onkyo A-9130|AQ Labrador 29 MKIII
Acher
Junior

Odeslat příspěvekod SSakul 21. 7. 2023 17:02

Děkuju za tip, na zkoušku objednáno.. Co mě ale dost mrzí, že z nabídky zmizely jeho Symbio Peel, neválí se někomu komplet sada peel SML navíc ?
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 21. 7. 2023 17:53

Peel vyrobíš tak, že z klasických vytáhneš molitan. Ale stejně nezměknou.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod SSakul 21. 7. 2023 18:20

Jj to vím, ale už právě nemám ani M+S klasické.. Dával jsem celou sadu pryč k jedněm iems a zbyly mi jen 2 páry L.. No uvidím co ta nová revize.. Jen mám obavu aby lepším komfortem neutrpěl zvuk. Ne že bych teďka iemka nějak extra poslouchal, ale krom Azla Crystal byly klasické symbio moje určitě nejoblíbenější a nečekal jsem, že už nepůjdou koupit.
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod iljic 8. 11. 2023 09:13

Tak mně dorazily Symbio W, a opět se potvrdilo jak jsou nástavce důležité. Zkoušel jsem za JVC Spiral Dot. Na první dojem šly hned z uší ven, zvukově uřvané, tvrdé jak sviňa. Hned půjdou do šuplíku nebo na bazar. Pak jsem jim dal druhou šanci a pecka, napoprvé jsem je špatně usadil, jak jsou tvrdé tak jsem je málo zatlačil. Neuveritelná změna, vše co mi vadilo (uz jsem hledal nový DAP a sluchátka a skončil na 8tis doláčů) se zlepšilo. Tak dlouho jsem nikdy nevydržel poslouchat. Mám ještě objednané JVC Spiral Dot nova verze a Pentaconn Corier. Mně teda Symbio W ušetřily alespoň na chvíli dost peněz. Potvrdilo se, že kombinace DAC, kabel, sluchátka, nástavce je velice důležitá. Nelze podcenit žádnou část. Opakuji již známé, ale myslím, že není špatné připomenout. To pohodlí u Symbio W je tragické ( to jsem asi přehnal, řekněme, že nepohodlné a pro delší a častější hraní bych je nedoporučil) naštěstí to mám jen jako doplněk tak to asi vydržím, zvukově mně přesvědčily. (Hraji na Fiio M11, Moondrop Variations, kablik 100$). Ještě bych chtěl poděkovat všem diskutujícím, velmi mě to tu pomohlo a pomáhá se posouvat v přenosném audiu.
iljic
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod 4ceratops 8. 11. 2023 17:17

Symbio Peel sa pre mňa stali po rokoch experimentovania s nástavcami vždy prvou voľbou pri spojazdňovaní nových IEM. Hybridné W-čka som si nikdy neobľúbil, keďže pena pod silikónom vytvára natoľko tvrdú kombináciu, že pri správnom utesnení silnejúci tlak u mňa časom prerastá až v bolesť. Už pred asi mesiacom som si na stránke Symbia všimol, že modernizovali tak Peel, ako aj W-čka. Možno by tie nové silikónové "píly" opäť stáli za hriech... Momentálne z hľadiska pohodlia, utesnenia a v neposlednom rade zvuku naťahujem na všetko, čo má trysku kórejské Divinus Velvet (cca 20 až 25 € za 3-ku). Veľmi transparentné v podaní, akoby zvuk IEM vôbec nefarbili (čo je aj u kvalitných nástavcov vcelku vzácne).
4ceratops
Junior

Odeslat příspěvekod pseudomagick 8. 11. 2023 20:00

Acher píše:Jen pro zajímavost chci upozornit, že Peter Soki nedávno uvolnil k prodeji přepracovanou verzi svých nástavců - Symbio W.

Ve změnách provedených v revidované verzi uváděl kompletní přepracování nástavců pro větší měkkost a lepší pohodlí. Tedy řešení toho, nepohodlnost v uších, proč jsem předchozí verzi nakonec odložil
Pro zajímavost jsem tak novou verzi objednal a minulý týden mi už i z Maďarska dorazili. Mohu tak potvrdit, že v oblasti pohodlí došlo ke skokovému posunu a nástavce Symbio W (ač stále pro větší pohodlí doporučuji spíše menší variantu, než jakou jste zvyklí u čistě silikonových) jsou v uších konečně pohodlná a aktuálně je bez obtíží používám.

Zvukově sednou každému a ke každým sluchátkům jinak. Je to hybrid mezi silikonovými nástavci a nástavci čistě z paměťové pěny. No a i zvukově jsou někde uprostřed.

Pokud byste chtěli nástavce vyzkoušet je možné je aktuálně objednat na http://symbioeartips.com/termek/symbio-w/, kde po zadání kódu SYMBIO-23 v nákupním košíku získáte slevu 23% ;-)

Bohužel odkaz je nefunkční a nástavce SYMBIO-23 se mi nepodařilo přes Google vyhledat. :-\
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SSakul 8. 11. 2023 20:25

Za mě je ta nová revize Symbio W proti původním Peel zvukem docela zklamání. Jak silikon, tak i pěna je o dost měkčí a výrazně narostl komfort a pohodlí, ale zvuk není tak zaostřený, detailní a tvrdý, ale spíš lehce bloated a lehce muddy.
Naposledy upravil SSakul dne 8. 11. 2023 20:27, celkově upraveno 1
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 4ceratops 8. 11. 2023 20:26

pseudomagick píše:Bohužel odkaz je nefunkční a nástavce SYMBIO-23 se mi nepodařilo přes Google vyhledat. :-\

https://symbiow.com/shop/
4ceratops
Junior

Odeslat příspěvekod pseudomagick 8. 11. 2023 20:53

4ceratops:
Díky. :-)
Mám právě Symbio nástavce (s vyndanou pěnou) na U12t, ale na Kublai Khan mám Azla SednaFit, které jsou celkově lepší.
Azla SednaFit mi bohužel z U12t mi sklouzávají. :-(
SpinFit výborně drží na i na U12t, ale při vyndání z ucha se obrací naruby. :-\
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 4ceratops 8. 11. 2023 21:37

pseudomagick píše:4ceratops:
Díky. :-)
Mám právě Symbio nástavce (s vyndanou pěnou) na U12t, ale na Kublai Khan mám Azla SednaFit, které jsou celkově lepší.
Azla SednaFit mi bohužel z U12t mi sklouzávají. :-(
SpinFit výborně drží na i na U12t, ale při vyndání z ucha se obrací naruby. :-\

Rado sa stalo a netráp sa, tie Spinfity sa pretáčajú aj na mojich lacných slúchadlách :) Vrelo odporúčam vyššie spomínané Divinus Velvet (ak ich už nemáš), mňa oslnili.
4ceratops
Junior

Odeslat příspěvekod pseudomagick 8. 11. 2023 22:03

4ceratops:
Ono taky hlavně záleží jaké máš in-eary.
SpinFit CP100 jsou na IEM s krčkem 4mm a Divinus Velvet s krčkem 3mm.

Zde: https://en.divinus.kr/eartip/?q=YToxOnt ... 94&t=board

Padat tedy určitě nebudou. :-)
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 8. 11. 2023 22:05

SpinFit je hodně široký pojem. Dělají se v X druzích a rozměrech, pro různé průměry trysek. Takže je třeba vybrat ty nejvhodnější, dle jejich výkresů. Ale rozhodně to patří k těm nejlepším a nejpohodplnějším nástavcům. Nej jsou asi Azla Sedna, ale mají poměrně malý průměr děr na trysky.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 8. 11. 2023 22:13

martas38:
No, ono je to u SpinFitů jednoduché.
Na jejich stránkách zadáš značku a model IEM (find your perfect tips) a hned se ti ukáže, které nástavce jsou pro ně určené. :-)
Pro U12t mi to ukázalo CP100, CP1000+ a CP240.

Zde: https://spinfit-eartip.com/#/home?lang=en
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 4ceratops 8. 11. 2023 22:16

pseudomagick píše:4ceratops:
Ono taky hlavně záleží jaké máš in-eary.
SpinFit CP100 jsou na IEM s krčkem 4mm a Divinus Velvet s krčkem 3mm.

Zde: https://en.divinus.kr/eartip/?q=YToxOnt ... 94&t=board

Padat tedy určitě nebudou. :-)

Iste. Len by som poopravil, že Divinusy sú na krčky 3-5 mm. Je to aj v ich popise na linku, ktorý si priložil a na základe vlastnej skúsenosti to môžem len potvrdiť. Otvor ktorý vidíš na ich spodku, nezodpovedá priemeru ich "komína", je len obrubou zabezpečujúcou ich extremne pevné uchytenie. Za touto tenkou obrubou sa hneď nachádza kanál o štandardnej šírke.
4ceratops
Junior

Další stránka