Otevřená sluchátka na domácí poslech do 10 000 Kč

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod mahtiel_cz 31. 8. 2023 17:49

Zdravím,

mám už několik let sluchátka Audio Technica ATH-M50x, hrají celkem dobře, ale poslouchat s nimi déle než půl hodiny je utrpení (velký přítlak), proto převážně poslouchám na sluchátkách z Číny, která netlačí, ale u nich zdaleka nevyužiju potenciál svého DAPu Shanling M3 Ultra.

Hledám tedy náhradu ve formě kabelových a ideálně otevřených sluchátek. Byla by určena pro poslech právě z výše zmíněného DAPu. Hodně jsou chválena ukrajinská Verum 1. Jsou zde i nějaké jiné alternativy? Sluchátka budu kupovat zřejmě až příští rok (začínám na ně teprve šetřit), nechtěla bych za ně dát více než 10 000 Kč.
Díky za případné tipy a rady. �
mahtiel_cz
Junior

Odeslat příspěvekod lithrai 31. 8. 2023 18:18

Ahoj, pokiaľ hľadáš vyrovnaný prednes pozri túto tému venujúcu sa Filipovým dynamickým slúchadlám F-CANS AURA viewtopic.php?f=1712&t=1329987 . Sám som Filipa poprosil a jedny som si kúpil. Hrajú naprosto páradne a na veľa veciach si myslím, že nie je problém sa s Filipom dohodnúť.
DAP: iBasso DX240 (AMP8 MK2, AMP8 MK2S, AMP5MOD), Dethonray DTR1 Prelude, Audio-Opus Opus#1
IEM: Hidition New Tears 6, Moondrop x Crinacle DUSK, Alclair RSM Quad
Desktop: RME ADI-2 DAC FS
HP: F-CANS AURA, Mr.Speakers Aeon Flow Closed
lithrai
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mahtiel_cz 31. 8. 2023 18:46

To zní skvěle (pročetla jsem si diskuzi), mohla bych mít opravdu unikáty. :) Zkusím Filipovi napsat.
mahtiel_cz
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 31. 8. 2023 20:28

Z příspěvku nejde moc pochopit jaký zvuk hledáš, co se ti líbí, jakou hudbu posloucháš. Ale do desítky ti spousty modelů nabídne ATH, Sennheiser, Beyerdynamic a potom různé Verum a ostatní značky či neznačky. Tvůj požadavek zní v řeči aut asi takto: Mám fechtla, dobře se s ním jezdí, ale chtěla bych auto. Ale už nenapíšeš, jestli s ním budeš jezdit po dálnici, nebo po okrskách, či dokonce lesem a nebo loukami a jestli tam chceš vozit jen sebe a nebo i tři kubíky dřeva. Takže by to asi chtělo napsat jakou hudbu posloucháš, jaké podání zvuku se ti líbí (bas, zábava, nebo naopak věrnost přesnost) a podobně. A hlavně jestli to chceš poslouchat jen z DAPu, což tě dost limituje, u otevřených sluchátek si troufám říct extrémně a nebo uvažuješ i o sluchátkovém zesiloavači. Chápu, že to má být všechno co nejlepší a nejlevnější, ale zadarmo nic není a první kdo na to přijde je obvykle majitel/posluchač daného zařízení.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod mahtiel_cz 31. 8. 2023 21:07

Poslouchám všechno možné od klasiky přes Enyu, Loreen McKennit, Dead can dance, soundtracky, Beatles, Stinga, Čechomor až po třeba Queens. Nesnáším blití do mikrofonu, dechovku typu Eva a Vašek a tuc tuc hudbu. Mými favority jsou asi Sound of Silence od Disturbed a Arrival to the Earth z Transformers (Score). Nejsem audiophil, některé drobné nuance asi na rozdíl od jiných nerozeznám. Poslouchám prostě to, co se mi líbí.

-- 31. 8. 2023 22:09 --

No a zvýšené basy nesnáším. Proto jsem po cca dvou týdnech kdysi svoje první dražší sluchátka Koss Porta Pro dala manželovi. To se nedalo. Měla jsem před tím levnější Koss a ty pro mne hrály mnohem lépe.
mahtiel_cz
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 31. 8. 2023 22:49

Zkus Beyerdynamic DT770 32Ω. Případně 16Ω pokud seženeš.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod encroft 1. 9. 2023 03:59

Co třeba nějaké Hifimany? Ty by mohly být vhodné i pro uvedené hudební styly a nemají přehnané basy. Třeba Edition XS jsou fajn. Nová se dají sehnat za 11 a na bazaru za 7.
encroft
Junior

Odeslat příspěvekod introvert 1. 9. 2023 06:15

martas38 píše:Zkus Beyerdynamic DT770 32Ω. Případně 16Ω pokud seženeš.

DT770 jsou uzavřená sluchátka se “zvýšenými basy” ..
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 1. 9. 2023 07:37

Jo sorry, měl jsem na mysli DT880.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod The Wolverine 1. 9. 2023 21:20

Vybíral bych mezi HiFiMAN Edition XS, Verum 1 a Grado SR325x.
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 111a111 2. 9. 2023 15:48

Hifiman edition xs, 449USD aktuálne. https://store.hifiman.com/index.php/edition-xs.html
Ako vždy treba overiť dostupnosť v EU sklade
111a111
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod duuudl 2. 9. 2023 19:40

Doporučuji HiFiMAN Sundara - vyrovnaná fr. charakteristika, nízká impedance, pohodlné.
duuudl
Junior

Odeslat příspěvekod introvert 2. 9. 2023 20:52

mahtiel_cz: Tvůj DAP je určen pro použití s tzv. IEM (špunty) - tedy většinu výše uvedených sluchátek bych Ti rozhodně nedoporučoval. K nim potřebuješ stolní zesilovač, nebo DAP s podstatně větším výkonem, než jakým disponuje Shanling M3 Ultra. Ani jeho symetrický výstup to nezachrání. Abych to upřesnil - zrovna teď poslouchám z iPadu Pro 2017 přes sluchátka Sennheiser HD599. Ne, že by to nešlo (HD599 mají vysokou citlivost). Ale ten tablet z nich prostě nevytáhne maximum. U výše doporučovaných magnetoplanárních sluchátek (i u DT880) bude tento rozdíl s M3 Ultra ještě podstatně větší.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 2. 9. 2023 21:41

introvert: s tím, souhlasím. Zase jsem byl nepozorný a nevšiml si, že chce někdo do velkých sluchátek hrát z DAPu. To je samozřejmě nesmysl. Myslím, že ani Verum nebudou to pravé ořechové skrz citlivost, ale s 8Ω impedancí by z DAPu nějak hrát mohly. Ale na Sundary rovnou zapomenout. A máš pravdu, že totéž platí o DT880.
Takže souhlas, k tomu DAPu jedině IEM. Případně mezi DAP a sluchátka vložit nějaký Chord Mojo, nebo zesilovač a podobně. Ale mně s Mojo zněly špatně jak DT880, tak LCD-X, která mají už citlivost solidní. Prostě velká sluchátka potřebují výkonný zesilovač. Jinak to hraje špatně, byť třeba i nahlas.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 2. 9. 2023 23:14

Tedy pokud by se mahtiel_cz nechtěla vzdát myšlenky na použití Shanling M3 Ultra, doporučil bych jí otevřená sluchátka Sennheiser HD560s, nebo HD599. Jsou lehká, pohodlná, velmi citlivá, nemají zvýšené basy, a jsou levná. Zvukově nejde o zcela shodná sluchátka, HD599 mají teplejší projev (o několik dB posílené pásmo mezi 100-400 Hz), HD560s jsou zase o něco “ostřejší” v oblasti 4-6 kHz. Takto změřil jejich frekvenční charakteristiku Crinacle:
Přílohy
IMG_9379 ve velké velikosti.jpeg
introvert
Pokročilý

Další stránka