Sony wf-1000xm5

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Becis 24. 9. 2023 13:29

Ahoj,

vlastním aktuálně již starší, ale stále plně funkční wf-1000xm3 kde jsem se zvukem spokojený. Dokonce i v porovnání s mými IEM Fiio FH9 hrají velmi pěkně a rád bych si nyní udělal radost novější verzí wf-1000xm5.

Nemáte zkušenost jak jsou na tom s kvalitou zvuku? Abych si náhodou nepohoršil :-D , protože co jsem slyšel tak "mezi verze" wf-1000xm4 právě nehraje tak pěkně jako wf-1000xm3.

Předem díky!
Becis
Junior

Odeslat příspěvekod SSakul 24. 9. 2023 15:03

I WFXM4 mají fajn zvuk, jen je potřeba k nim používat aftermarket silikon nádstavce a ne přiložené zahuhlané pěny..

Jinak WF XM5 má čistší a detailnější podání s rychlejším podáním basu, více výšek a celkově neutrálnější lazení s větším zaměřením na technikálie.
Naposledy upravil SSakul dne 24. 9. 2023 16:27, celkově upraveno 1
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod flatliners 24. 9. 2023 15:17

Mel sem je tyden a vracel. Zvuk je fajn, bohuzel nesedeli v usich a to jsem vyzkousel snad 20 nastavcu. Leskly povrch taky neprida na dobrem uchopu. Vysoko nastavena citlivost doteku, prakticky vzdy spustila nejakou akci pri vkladani do ucha. Krabicka je zpracovanim jak za stovku z trznice, skripe, vrza. Za tu cenu docela vysmech. Vzal sem Technics AZ80 a jsem spokojenej. Zvuk lepsi nez Sony, vetsi soundstage, dynamika, lepsi vysky. Fit perfektni, ovladani 100%. Krabicka taky neni uplne perfektni, ale oproti Sony je jinde.
Metal/HC/Punk
Galaxy S23 Ultra
Elysian Annihilator 2023, Nostalgia Audio Camelot, Penon Impact, Noble FoKus Pro, Westone 4R, iBasso DX340, Sony WM1AM2, iBasso DX180, iFi Go Blu, FiiO Btr3k
flatliners
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SSakul 24. 9. 2023 19:17

Díky za tip na AZ80. Když už se tady probírají top TWS, neslyšel nekdo Svanar Wireless ?
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod flatliners 24. 9. 2023 20:23

Asi budou hrat fajn, dokonce sem nad nima premejslel, ale hned jak sem videl krabicku, tak sem je okamzite zavrhnul. Co to sakra je? Tady ergonomie dostala hodne na zadek. Docela dobre hraji i Denon PerL pro. Ale tam je to vzhledem k tvaru sluchatek tak na brzky pad na zem. Vyndat je z krabicky je docela umeni. Krabicka je taky hodne velka. Proste mi vyslo ze Technics jsou nejkompletnejsi balicek za slusnou cenu. Funkcne nic nedelaji spatne, krabicka je mala,dobre se vyndavaji, zvuk na TWS velmi slusny..
Metal/HC/Punk
Galaxy S23 Ultra
Elysian Annihilator 2023, Nostalgia Audio Camelot, Penon Impact, Noble FoKus Pro, Westone 4R, iBasso DX340, Sony WM1AM2, iBasso DX180, iFi Go Blu, FiiO Btr3k
flatliners
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Chandler27 1. 10. 2023 14:45

Ahoj dva roky jsem mel xm4 a naprosta spokojenost bohuzel odesla baterie ve sluchatku ale akorat kdyz vysli xm5 takze nebylo co resit byl jsem velice prekvapen jak nove xm5 hraji nechapu jak se kvalita zvuku da tak posouvat proste hraji skvele pravda hur drzi v uchu protoze jsou mensi a ja mam vetsi ucho ale to je u kazdeho jinak ale nestane se mi ze by vypadavali pouzivam nastavce spinfit cp100+ a zvuk sel jeste nahoru.
Chandler27
Junior

Odeslat příspěvekod SSakul 1. 10. 2023 15:29

Stalo se mi to stejné, ale musím pochválit sony servis a reklamaci. Taky mi odešla u WF XM4 baterie kdy na konci nevydržely ani 2 hodinky a zbývaly mi 3 měsíce záruky. Obě sluchátka byla vyměněna za nové.
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hanysek3099 22. 12. 2023 19:12

Také vřele doporučuji Technics AZ80. Hodně dlouhou dobu mě tato značka zcela míjela a byla to velká chyba. AZ80 jsou jednoznačně nejlepší TWS sluchátka, jaká jsem měl možnost vyzkoušet a to mi ušima prošlo skoro vše, co je v ČR běžně dostupné.

Na TWS sluchátka neskutečně precizní a technicky přesná. Občas mám pocit, jako bych neměl v uších bezdrátové špunty, ale některý z kvalitních modelů běžných in-ear sluchátek střední třídy. Nebál bych se jejich projev postavit vedle Fiio FH7 apod.

Detailní, vzdušný projev s velkým prostorem. Zároveň víc než dostatek důrazu ve spodním pásmu a opravdu moc pěkné podání vokálů. Zároveň skvělá dynamika a živost projevu. V porovnání s mými původním xm4 od Sony je to zvukově skok o třídu výš. Cena na první pohled vypadá vyšší, ale je zcela obhajitelná, spíš by mohla být klidně i o fous vyšší a dokázala by i tak cenu obhájit.
zdroj: Samsung Z Fold 5
Over-ear: Sennheiser Momentum 4 wireless
TWS: Technics AZ80E-K
hanysek3099
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SSakul 31. 12. 2023 15:07

Měl jsem konečně v uších i WF5 osobně a musím říct, že zvukem se Sony povedly.

Proti XM4 obecně zlepšení ( hodně se mi líbilo to podání prostoru i podání basu a detaily) akorát mi osobně extrémně vadí, že u XM5 je nutnost používat stock špunty, protože mají wax filtry a podílí se na lazení.. Takže komu nesedí ty jejich hybridní pěnové nádstavce, tak má smůlu.. Protože bez originálních nádstavců je to ostré a ukřičené a nedá se to moc poslouchat ( opak WF4, které právě s originálními nádstavci stojí zaprd :) )

Taky jsou hodně kluzké skrz ten lesklý povrch a dá dost práce, aby člověku z prstů nevypadly.

Co je hodně fajn proti XM4 je menší velikosti a lepší anatomický tvar, jsou pohodlnější a celkově i menší, ale při nasazování i upravení v uších jsem nechtěně cvakal po dotykových ploškách, co se mi u WF4 nestává..

Zatím jsem neslyšel všude chválené technics a WF4 mám po výměně prakticky úplně nové a na malé pohodlné mám Linkbuds S, takže s pořízením nových TWS extra nespěchám, každopádně minimálně zvukem jsou WF5 proti WF4 určitě krok dopředu.
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hanysek3099 31. 12. 2023 15:56

Nyní po Vánocích se moje spokojenost s AZ80 ještě prohloubila. Aktuálně je používám daleko radši, než velké Sennheiser Momentum 4, které mi najednou přijdou výrazně horší ...
Kdo uvažuje na nákupem dražších TWS, měl by tuto volbo rozhodně zvážit. Takové zajímavost na závěr, jsou to první TWS u kterých preferuji jejich stockové nástavce, dosud jsem vždy používal vlastní, ale tady mi největší stock velikost sedla jako ***** na hrnec :-)
hanysek3099
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod _daRK 31. 12. 2023 17:31

A ako je na tom ANC? WF-XM5 na rozdiel od veľkých WH-XM5 majú ANC veľmi slabý účinok.
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,WF-1000XM5
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod flatliners 31. 12. 2023 17:56

ANC je marne a navic zkresluje zvuk, tak jako u vsech tws co jsem slysel. Nicmene zde je izolace se stock nastavci opravdu dobra, takze ho stejne nepouzivam. Dokonce i v metru je to fajn. Zalezi samozrejme ale na hlasitosti, na kterou poslouchate..
Metal/HC/Punk
Galaxy S23 Ultra
flatliners
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hanysek3099 31. 12. 2023 18:11

Přesně tak, ANC vůbec neřeším. Nepřijde mi, že by v tomto případě nějak extra negativně ovlivňovalo zvuk, ale mám ho běžně vypnuté a samotná pasivní izolace je hodně slušná.
hanysek3099
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SSakul 15. 1. 2024 12:12

S Technics a stock nadstavci ohledně usazení a pohodlí souhlasím, taky největší a sedí naprosto parádně, ale možná skrz to extra tlumení v nádstavci jsou na mě strašně hodně basové. Hlavně při porovnání s aftermarket silikon špunty bez tlumení, které mi bohužel v jednom uchu nesedí, protože mají AZ80 např proti Linkbuds nebo WF4 kratší krčky.

Sluchátka jsou zvláštní v tom, že přestože mají o dost větší objem basů a hutnější podání jak WF4 se silikony, tak mi přijdou krom na mě fakt přepálených basů více technické, holografické a detailní, akorát s tím basem teda docela bojuju.
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pieterer33 15. 1. 2024 20:17

Ahoj, XM3 jsem neměl, ale před půlrokem jsem si právě chtěl vybrat XM5 a předtím si ještě vyzkoušet i nějakou konkurenci ve stejné třídě. Zkusil jsem si ještě Boss a Senheiser.
A u mně vyhráli Senheiser Momentum 4. Byl jsem až překvapený � jak hrají skvělé. V kombinaci s Poweramp jsou mega.
Pieterer33
Junior

Další stránka