Ekvalizace sluchátek

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod martas38 7. 5. 2024 20:28

Není na AV stále zimní čas?

-- 7. 5. 2024 20:29 --

Píšu to 21:28
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 7. 5. 2024 20:39

To, zda se má používat letní čas, si nastavuješ ve svém uživatelském profilu. Ale to nikterak nevysvětluje, že u Tebe, jako jediného uživatele, to tu poznámku posunulo v čase před příspěvek, ke kterému byla připojena. Tedy pokud jsi mezi hlavním příspěvkem a tou doplňující poznámkou toto nastavení neměnil.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 7. 5. 2024 20:56

Neměnil a mám pocit, že se ten čas s několikatýdením zpožděním vždy posunul sám. Ani jsem netušil, že si to můžu nastavit.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 8. 5. 2024 10:02

Tak už se to změnilo, a nyní je to zobrazováno správně. Pravděpodobně šlo o nějaký renonc v systému fóra. A teď, o minutu později, vidím zase čas nesprávně. Tedy mění se to mezi 19:07 a 20:07. Evidentně nějaký bug.
Přílohy
IMG_2493.jpg
IMG_2492.jpg
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kamasu 9. 5. 2024 07:11

introvert píše:Kamasu: Tvé názory respektuji, ale nesouhlasím s nimi. Je ovšem pravda, že ve svých příspěvcích mám gramatické chyby, za což se kazdému, komu by to vadilo, omlouvám.

Nesouhlasit samozřejmě můžeš s čím chceš, ale to na daných faktech nic nemění. A o nějakých gramatických chybách nemluvím, to jsi zase nepochopil, co jsem napsal.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 9. 5. 2024 07:18

Kamasu píše:
introvert píše:@Kamasu: Díky za ten seznam. Jinak, zase jsi nepochopil, co jsem napsal. Pouze jsem se ohradil vůči tvrzení, že mně to hraje špatně, a je to zarušené, kdy ten, co danou věc tvrdil, moji sestavu nikdy neslyšel.

Žádný že jsem nepochopil co jsi napsal, a žádný že zase. Chápu co píšeš, jako vždy. Způsob jakým reaguješ na prostý fakta a skutečnosti je zkrátka už leda úsměvnej, to je celý, protože těma svýma reakcema jen prokazuješ neznalost toho na co reaguješ, přestože děláš, že tomu rozumíš líp než protistrana, viz:
- "Tak k tomu lze těžko co dodat. Jsou to takové ty řeči “jedna paní povídala” .. Jaké konkrétní zarušené PC máš na mysli ? A co to je ona záhadná SACD mašína ? Žil jsem v domění, že i když je tato technologie ve stadiu klinické smrti........"

- "nejprve by musel získat ten přehrávač, a nějaké nahrávky do něj. Pak provést srovnávací testy vůči stejným nahrávkám na jeho dosavadní sestavě. A i kdyby nakrásně dospěl ke stejnému závěru jako Ty, tak co potom ? Měl by jisté, velmi omezené množství nosičů SACD, při jejichž přehrávání by si třeba liboval, že teprve toto je to pravé ořechové. Ale neměl by EQ, a celkově by zakysnul na místě, s omezenou, a velmi drahou nabídkou hudby, kde největší přínos by byl u nahrávek klasiky........"

- "No tak pokud to slyšíš, zatímco já ne - připomínám, že moji sestavu jsi nikdy neviděl, natož abys ji slyšel - tak v takovém případě musím pouze konstatovat, že to, co hulíš, musí být docela kvalitní matroš !"

- "Ale je to (SACD) tak drahé, časově náročné a nepraktické........"

To jsou všechno výroky nesmyslný, či založený na zjevnej neznalosti problematiky atp., to se na mě zkrátka nezlob.

Doplň tedy k mým jednotlivým výhradám (kurzíva) Tvá “fakta”.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 11. 10. 2024 17:14

To je skvělá aplikace, díky za odkaz ! :tleskani
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 27. 10. 2024 19:50

Pokud by zde měl někdo sluchátka Audeze LCD-X 2021, může si je ekvalizovat dle níže uvedeného profilu. Mým cílem bylo vytvořit PEQ profil, který by změnil frekvenční charakteristiku sluchátek tak, aby se podobala frekvenčním charakteristikám dvou velkých vzorů, za které považuji Hifiman Susvara a Sennheiser HE-1. Což se, myslím, povedlo. Signál je nutno posunout o 6 dB dolů (tedy -6 dB), aby se zabránilo eventuálním ořezům špiček. To by mohlo stačit, pokud byste slyšeli v nahrávkách zkreslení, snižte až na doporučených -8.6 dB. Po aktivaci profilu budete odměněni podstatně kvalitnějším zvukem sluchátek.
Přílohy
LCD-X PEQ ve velké velikosti.jpeg
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 30. 10. 2024 07:47

Pokud by měl někdo Unique Melody Mest (I i II), a nevěděl co s volným časem .. :-)
Přílohy
UM Mest PEQ ve velké velikosti.jpeg
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 31. 10. 2024 15:01

Další ekvalizační profil, tentokráte pro uživatele sluchátek Sennheiser HD 599. Pokud ho aplikujete, tak vám z nově se objevivších basů poklesne čelist ! :shock: 8-)
Přílohy
Sennheiser HD 599 ve velké velikosti.jpeg
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 3. 11. 2024 15:56

Milé děcka ! Možná vám to eště neřekli, ale známé sluchátka Sennheiser HD 600 potřebujó ekvalizacu jak prase drbání ! Takže esli HD 600 náhodó máte, tak šup šup, nahoďte připojené profil, a ste za vodó ! :D
Přílohy
Sennheiser HD 600 ve velké velikosti.jpeg
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Petr Vítek 3. 11. 2024 18:01

Dobrý večer. A pro Audeze LCD-2 Classic by nebylo?
Petr Vítek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod introvert 3. 11. 2024 19:16

Dobrý večer. Není problém vytvořit profil “naslepo”, otázkou je, jak by takovým profilem ekvalizovaná sluchátka hrála v praxi. Sluchátka Audeze LCD-2 Classic totiž nemám k dispozici, takže profil bych si nemohl nikterak prakticky ověřit. Ale zkusím něco připravit. :-)
Naposledy upravil introvert dne 4. 11. 2024 07:27, celkově upraveno 1
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 3. 11. 2024 19:42

Petr Vítek píše:Dobrý večer. A pro Audeze LCD-2 Classic by nebylo?

Níže sdílím EQ preset pro LCD-2 Classic od Oratory1990. Patrně nejznámější a nejuznávanější tvůrce EQ profilů současnosti.

https://www.dropbox.com/scl/fi/3oekl0gi ... 6&e=1&dl=0
Přílohy
IMG_0280.jpeg
IMG_0281.jpeg
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia
pavel1756
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka