Běžný posluchač si nekupuje SACD. To kupují jen lidi, co moc dobře vědí co chtějí a proč to chtějí. Běžný posluchač nemá potřebu ekvalizovat sluchátka. Běžný posluchač netuší o existenci tohoto fóra pro "šílence". Troufám si tvrdit, že ani ty, ani já nejsme běžní posluchači.
Soud "moderní hudby" zní hodně odvážně. Pokud je tou technickou kvalitou myšlen dynamický rozsah, tak právě tady může být SACD řešení, protože jak bylo řečeno výše, obvykle jsou tam jinak dělané mastery oproti komerčním vydáním CD/flac. Samozřejmě to není dogma.
Osobně na SACD nahlížím jako na takový hodně drahý bonbonek, který člověk nechá rozpustit na jazyku jen občas, výjimečně, svátečně. Už jen pro uvedený malý sortiment disků. Ale pokud budu mluvit za sebe, sice mám Tidal a Qobuz, ale stejně poslouchám deset věcí pořád dokola, každoměsíční "vyúčtování Tidalu mně to potvrzuje. A z těch deseti věcí seženu osm na SACD discích. A občas v sobotu v podvečer si s tím prostě budu dělat radost podobně, jako majitel kabrioletu, který je drahý, nepraktický, zmokneš v tom, je v tom zima, ale ten pocit větru ve vlasech.... A on ten zvuk DSD je hodně čerstvý vítr ve vlasech. Mně to nevím proč evokuje mládí. Prostě to není ten jak psí čumák studený strojově přesný zvuk PCM modulace, ale trošku v tom slyším vinyl, analog. Ze stejného důvodu používám lampový zesilovač se zkreslením o dva řády vyšším, než se dnes sluší a patří.
Mimochodem mám obrovskou radost, právě jsem zapojil pračku a je to super. Nikdy jsem na to moc nevěřil, svoje asi bude dělat i psychoakustika, ale je to tam. AQ Niagara 1200

Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12