Jaký zvolit upgrade IEM sestavy?

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Becis 14. 10. 2023 15:28

Ahoj,

přemýšlím že bych si udělal radost a trochu vylepšil svoji sluchátkovou sestavu která slouží pro mobilní poslech a hlavně poslech v práci.

Aktuální sestava:
- Zdroj: Windows 10 + Tidal
- DAC/AMP: Shangling UA3
- Sluchátka: Fiio FH9

no a řeším co bude nejlepší upgrade tak abych získal co nejlepší skok v kvalitě reprodukce v poměru cena/výkon. Blbé je, že jsem na drobné změny poměrně hluchý a tak potřebuji aby byl skok značný.

Přemýšlel jsem nad výměnou DAV/AMP za Chord Mojo 2, ale pořád se nemohu zbavit dojmu že bude možná lepší upgradovat sluchátka a pokud si myslíte totéž tak za jaké?

Věci které bych chtěl případně od nových sluchátek:
- IEM
- kovová konstrukce
- aby byly detailní, sám teď na Fiio FH9 používám černé filtry
- a znatelné basy

Jak basy tak detailnost a konstrukce mi u aktuálních Fiio FH9 opravdu vyhovuje, ale na druhou stranu jsem neslyšel nic lepšího :)

Předem díky za návrhy a případné rady.
Becis
Junior

Odeslat příspěvekod flatliners 14. 10. 2023 17:56

Ahoj,

sluchatka jsou rozhodne nejdulezitejsi. Upgradoval bych nejdriv je a pak uvidis. Za me delaji nejakych 75% procent retezce(i kdyz drive bych rekl 99%, nez jsem se naucil poslouchat rozdil :D ).

Pokud nelpis na kovu, tak bych ze skusenosti mohl napr. doporucit z levnejsich iBasso it07 a z drazsich hlinikove 64 audio Trio. Pokud tedy mluvime o slysitelnem upgradu i v oblasti basu, jejich cistoty i objemu. Samozrejme u Trio to bude skok jak hovado :)

Nicmene samozrejme idealni slyset.. Treba po domluve s Audigo.cz
Metal/HC/Punk
Galaxy S23 Ultra
Nostalgia Audio Camelot, Penon Impact, Noble FoKus Pro, Westone 4R, iBasso DX340, iFi Go Blu, FiiO Btr3k
flatliners
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod _daRK 14. 10. 2023 18:16

FH9 budeš veľmi ťažko upgradovať tak, aby bol "skok značný" bez vysokej investície. Preto by som zvolil náhradu za ten Shanling a šiel by som do Lotoo Paw S2. Tam bude skok určite veľký.
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,WF-1000XM5
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 15. 10. 2023 11:44

Určitě upgrade sluchátek přinese ze všeho nejvíc, ale jak bylo řečeno, bude to dražší. Ale klidně být nemusí, třeba hledáš jen jiný zvuk, než jaký mají FH9.
Dopad zvuku zbytku řetězce je oproti výměně IEM obvykle dost malý, spoustě lidí to přinese zklamání.
Takže za mě výměna IEM. Buď další lepší chi-fi, jako zmiňované iBasso, nebo Moondrop, Fearless a nebo dražší osvědčené značky Campfire, 64 Audio, Custom Art, Noble. Zajímavou volbou by mohly být CIEM sluchátka (např. od těch Poláků Custom Art, nebo Lime Ears), protože co si budem říkat, byť jen blbá výměna nástavců může mít na zvuk razantnější dopady, než výměna USB dongle.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jiri.filip 16. 10. 2023 12:47

Becis píše:Věci které bych chtěl případně od nových sluchátek:
- IEM
- kovová konstrukce
- aby byly detailní, sám teď na Fiio FH9 používám černé filtry
- a znatelné basy

Tak tady bude moje rada jednoznačná - na prvním místě SONY IER-Z1R (hybridní DD + BA). Mám je déle než rok, používám denně při dojíždění do/z práce a jiná sluchátka bych nechtěl.

Pokud bys na nákup měl menší rozpočet, pak SONY IER-M9 (5 BA driverů, ale jsou vyvíjené in-house SONY, takže basy by neměly vykazovat obvyklé neduhy BA driverů, ale měly by být blíže k podání basů u DD). Tyto IEM zatím nemám, takže praktickou zkušeností nemohu posloužit.

Ani jeden model se již bohužel neprodává v Evropě, pokud vím, takže nezbývá než nákup mimo Evropu. Jak jsem si vyzkoušel sám, nákup na Internetu v Asii není problém.
DAP: SONY NW-WM1Z | NW-WM1A | NW-ZX300 | NW-A55
Headphones: Beyerdynamic Avento Wired | T51i | KOSS Porta Pro
IEM: SONY IER-Z1R

Mobile: SONY XPERIA PRO-I | SONY XPERIA 1 V
jiri.filip
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 16. 10. 2023 18:43

Á dealer Sony tady nabízí sluchátka, která nejsou dostupná v Evropě a musí se za 1700USD kupovat v Asii. Ještě si k nim nejlépe mimo Evropu přikoupit DAP, protože v Evropě koupený Sony DAP nehraje nahlas. Na reklamaci se to pak taky posílá do Asie? Jako sorry, ale kupovat IEM v Asii za takový ranec, ještě to pak proclívat to je pokus o vtip, taková nabídka... Já bych za takový prachy nekupoval nic dál, než ve Francii. Obzvláště, když se za podobné peníze dají koupit přímo v ČR 64 Audio Trió, Campfire Solaris a podobná špičková IEM od firem, které mají s IEM přeci jen větší zkušenosti, než korporát Sony. A to že si tyto firmy vyvíjejí vlastní tlakové i dynamické měniče snad není třeba ani připomínat. Ostatně o čem jiném by jinak byl jejich know-how....
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod boldricus 17. 10. 2023 08:21

On je problém spíš v "zaprděnosti" Evropy, Sony jako snad jediný výrobce dodržuje její hloupý nařízení, takže je na tom narozdíl od číňanů, samozřejmě bitý a dost pochybuju, že se bude za pár let ještě v EU na poli hi-fi nějak víc nagažovat, bohužel. Evropanů je na pořádnej kšeft málo a ještě si vymýšlejí omezení. Ale z5 k tématu. :-)
IER-Z1R jsou korunovaným králem basových sluchátek, tady není moc o čem. Zdatně jim konkurují třeba, taktéž v EU nedostupný, FATFreq Maestro. Nicméně kolega asi basshead nebude, když je spokojený s FH9. Takže doporučovat mu basový dělostřelectvo asi nebude ono. Pokud honí Becise mlsná, zkusil bych buď jiný sluchátka, třeba zápůjčkou v Audigu. Nebo zkusit nahradit dac/amp nějakým android přehrávadlem, kde není problém s tidal klientem. Tam by mohl bejt posun ve zvuku opravdu znát. Přecijenom dap je fajnová nová hračka, která člověka zabaví na dost dlouho a může si jí brát i tam, kam pc s widlema nemůžou.
Jsem BASShead a zvuk prasím ekvalizérem :D

Venku: Cowon Plenue D + Sennheiser IE80, FatFreq Maestro Mini
Doma: Sony Walkman ZX300 + Audiosense T800
PC -> FiiO E10 + Beyerdynamic DT 990 Pro, Sennheiser HD 598, Superlux HD681 EVO, Fostex TH-X00
boldricus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cb490763 17. 10. 2023 12:32

Já teda nevím, proč martas s jiri.filip do sebe tak militantně jdete. Je jedine dobře, že máme dneska tolik možností a osobně mám se sony dobré zkušenosti. Trochu ale mimo sluchátkovou kategorii. Měl jsem kdysi XA9000ES, parádní SACD. Spíš to chce nejdřív si říct, jakej charakter zvuku chci a pak podle toho vybírat. Co vím, tak SONY jsou spíš pro bassheady.
Elite,TT2,TrafoPrimavera,SP3000+EEOdin,KEF207,ClasséCA2300+CP800,GradoGH4
Ex:GradoRS1x,DunuSA6,SolarisSE,AudezeLCD2CB+X+Sine,AK SR25+SE100,ShuoerTape,AuneS6,AKGK701,ATHM50,GR07,ShnlngM5s,M3s,M3X,M6pro,M7,FiiOM11+11plus,BenchmrkDAC1,Stx307+507+407,HUGO1,2
cb490763
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod boldricus 17. 10. 2023 13:30

Nebude to tím, že se potkali na Audigo akci? :D

PC -> FiiO E10 + Beyerdynamic DT 990 Pro, Sennheiser HD 598, Superlux HD681 EVO, Fostex TH-X00
boldricus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 17. 10. 2023 13:54

Já pouze nemám pánové rád tento způsob vtíravé podvodné reklamy. Stačí když si rozkliknete jméno pána a přečtete jeho příspěvky, zde, ale i pod články na AV a bude jasno.
Ale to bych ještě i zkousl. Spíš mě zvedne ze židle, když tady někdo shání výkonnější DAP pro větší náročnější sluchátka a dotyčný mu nabídne Sony. Po upozornění, že by chudák co se ptá skrz neobejitelné omezení hlasitosti zplakal nad výdělkem, začne nabízet objednávku přístroje z druhé strany planety a nebo crack firmware v mašině za padesát tisíc. Taky mě vadí, když tady dotyčný cpe méně zkušeným členům do hlavy zvrácené rozumy, že firmy jako Campfire, 64 Audio atd. dělají skládačky z čínských měničů a pouze hádejte jaká značka vyvíjí vlastní měniče. Ano, je to ta správná a jediná. Že to není pravda je jen takový drobný detail na kráse. Nebo někdo hledá TV bez Androidu a hádejte, jaká značka je mu doporučena....
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod boldricus 17. 10. 2023 14:39

Tak to potom chápu tvé rozhořčení.

boldricus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cb490763 17. 10. 2023 17:40

Mam tv SONY a android má.
cb490763
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 17. 10. 2023 18:36

No právě. Někdo hledá TV bez Androidu a mistr mu doporučí Sony...
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Becis 18. 10. 2023 12:39

Díky všem za příspěvky a vyjádření :) Docela mě zaujala myšlenka zakoupit Androidí přehrávač, který funguje s Tidal klientem.

Ano vím že největší kvality dosáhnu, když si sám budu stahovat nejlepší vydání alb v nejlepší kvalitě, ale přiznám se že na to nemám chuť ani náladu. Funguji na způsbou že otevřu Tidal vyberu playlist a poslouchám mix všeho možného a někdy je chuť na rock, někdy na klasiku, tech, rap atd. Pokud je mi nějaká služba dodat toto v lepší kvalitě než Tidal sem s tím!

a zpět k tématu přehrávače. Myslíte že to bude lepší přístup než zakoupit Chord Mojo 2 a pouštět do něj zdroj z Tidelu běžící na W10? Jaký by jste případně doporučili právě k Fiio FH9? Vzhledem k tomu že sluchátka stála 12k tak s cenovkou do 15k by to mohlo dávat smysl?

V čem bude lepší Androidí přehrávač než kdybych připojil Androidí telefon do Chord Mojo 2?
Becis
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 18. 10. 2023 13:46

Pokud to chceš na cesty, přijde mi lepší mít v jedné kapse mobil a ve druhé DAP, než mít v kapse telefon, Mojo a drátenictví. Zase Mojo má větší výkon a lepší zvuk než většina DAPů střední třídy. Rozuměj DAP se zvukem srovnatelným s Mojo nebude stát dvacet tisíc, ale spíš dvojnásobek.
Pokud to chceš na stůl a hrát hlavně doma z PC, tak bych šel určitě do Moja. Má kvalitní zvuk a výkon, který rozehraje i některá větší sluchátka.
martas38
Pokročilý

Další stránka