Chi-Fi In-ear - nějaký zázrak pro tento rok?

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod inkvizition 19. 10. 2023 07:00

Ahoj chlapi, zase mě to po delší dob táhne zpátky k audiu, ale nemám teď zrovna moc peněz k utopení. Neobjevilo se něco zajímavého z Číny, co by se dalo přirovnat třeba k vyřazenému Fiio FH7? Chápu, že chtít za 2k něco v hodnotě 10k je nesmysl, ale rád obětuju nějaký ten detail ve prospěch "zábavnosti". Navíc i přehrávač vidím max na M0 pro nebo nějaký levnější dongle. Děkuju moc za tip.
inkvizition
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 19. 10. 2023 07:28

Ono už se moc zázraků nekoná. Ze spousty chi-fi se stávají renomované značky, které zjistily jakou mají cenu a jestli jsem správně pochopil co hledáš, tak za chi-fi, jako je Fearless Audio, nebo Unique Melody se ti tisíce USD dávat nechce a jinde se toho zas až tak moc neděje :D
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod inkvizition 19. 10. 2023 09:40

Ano, pochopil jsi mě přesně, hledal jsme spíš něco do 200$ od méně renomované značky, které se povedl nějaký produkt a ještě se na tom nestihla renomovat :D. Něco jako kdysi byla mánie kolem třicetidolarových KZ, které pak na to konto za rok prodávaly 150 dolarové modely.
inkvizition
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Andy Kraus 19. 10. 2023 09:56

IvipQ Conch V12 (podivný názov) sa predávajú za cca 100$ bez kábla, zvukovo ho prirovnávajú práve k Fiio FH7 v niečom sú aj lepšie
našiel som len tieto takže už to asi podraželo alebo sú aj s káblom?
https://a.aliexpress.com/_m0Bq7IY
Andy Kraus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SSakul 19. 10. 2023 11:11

Nedávno vyšly Moondrop Starfield 2. Mrkni kdyžtak na recenze. Je to single DD, takže to nebude upgrade z FH7 ale spíš sidegrade. Každopádně i single DD má v lecčem svoje kouzlo. Většinou výborná koherence, dobrý témbr a v tomhle případě i fajn scéna, ale i hybrid má svoje silné stránky.. záleží po čem paseš :)
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wings123 19. 10. 2023 11:34

Skus pre inspiraciu pohladat v tomto zozname...
https://www.headfonia.com/best-universal-iem/
wings123
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 19. 10. 2023 14:55

Zrovna Moondrop bych řekl patří k těm chi-fi, ze kterých bude brzy respektovaná značka, která už nebude mít IEM za zrovna lidové ceny a momentálně je nejvyšší čas na nákup lepších modelů této značky.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Cagix 19. 10. 2023 15:50

Ty značky co tady padaji. Fearless bych vyřadil tuning dalších modelu se vůbec nevydaril. Moondrop mi přijde zajímavé jak kdy. Kato je asi špička za ty prachy. Blessing 3 mi nepřijde dle hodnoceni jako update nad 2.Variation, který bych zvažoval jako povedený hybrid bohužel praskaji upadavaji faceplate. Novinky kromě estat modelu nejsou. Kvalitní značka z těchto zůstává dunu. Sa 6 bude soupeřit s andromedou. Jejich novinky mají přijít modely nad sa 6. Docela rychle přišly značky aure audio a kinnera, které teď nabízejí více. Celkově mnoho let pozoruji ty levnější značky a trend je takový, že buď neudrží kvalitu nebo jim unikne tuning naladění. Zejména přechod do vyšší sféry je pro ně velmi těžký.

-- 19. 10. 2023 17:09 --

Ještě jsem zapomněl chválena hodně je značka penon velmi dobré ladění bude mít ta penon 10 i volt. No a pak je shuoer a tam je to jak kdy.
Cagix
Junior

Odeslat příspěvekod duuudl 20. 10. 2023 14:17

KZ x HBB PR2 - magnetoplanary, výborný zvuk, ale nízká citlivost
duuudl
Junior

Odeslat příspěvekod Fretky 21. 10. 2023 17:23

Zdar všem, taky bych potřeboval poradit mám ted víc jak rok https://www.aliexpress.com/item/4000104031681.html a k tomu https://kz-audio.com/kz-az10.html je to super jen mikrofon je k ničemu. Uvažoval jsem to vyměnit za https://kz-audio.com/kz-az15.html má to smysl, či co je dle chytřejších hlav lepší? Díky za názor.
Fretky
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 21. 10. 2023 18:25

Ten druhý umí navíc aptX kodek, teoreticky by měl být lepší. Ale co hraje líp ti asi nikdo takhle z patra jen tak neřekne. Jak tvoje IEM, tak oba tyto adaptéry jsou totální low-end.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Fretky 21. 10. 2023 18:36

To vím nehledám poslední výkřik techniky, šlo mi o to, zda to třeba někdo nemá.
Fretky
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 21. 10. 2023 18:41

Každopádně aptX lossless kodek je pokrok, význam by to mělo mít.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Cagix 11. 2. 2024 18:18

Nevím jestli bych toto nazval chifi. Ve zkratce zázrak tady je čínská raketa simgot ea 1000. Sluchátka nechávají nižší modely naprosto v prachu po pravdě řečeno mají mnohem blíž ke campfire ara než třeba k etymotic či fiiu fd5. Kdo má rád světlejší podání ať neváhá. Čistota na urovni campfire včetně rozlišení velikosti zvuku plus nejlepší bas co jsem kdy slyšel. Jedná se o super čistý bas ze sennheiser 650.Je to jak kdyby někdo vzal 650 bas a strašně extrémně ho vyčistil a zrychlil. Mám to doma několik dní a jsem šokován. Jediné minus sluchátka nedokáži udržet detail campfire ve všech skladbach. Plus jsou to zrouty na balanced high gain to bere 50 ze 110.Na bas na jeho čistotou na vzduch lepší než campfire.
Cagix
Junior

Další stránka