Chi-Fi In-ear - nějaký zázrak pro tento rok?

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Cagix 8. 3. 2024 20:27

Pro mě značka neznamená moc. Já sleduju popis zvuku. Spousta top modelu mě nezajímá, protože i popisove je to nabasovane. Takhle kdyby to šlo tak snem jsou softears turii ti.
Cagix
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 8. 3. 2024 21:01

Pro mě značka docela znamená. Firmy jako Campfire, Noble, nebo 64Audio si vyvíjejí vlastní měniče (90% chi-fi jsou skládačky z Knowles, nebo Sonion), mají za sebou nějaký vývoj a dobře vědí, co dělají. U chi-fi to na mě působí jako náhodná střelba, která občas vyjde, ale vesměs je to něco za něco. Každopádně svět IEM už jde pár let totálně mimo mě.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod flatliners 8. 3. 2024 21:09

Za me je aktualne nejlepsi koupe Timsok TS-316. Je to uz 500$, ale za tu cenu jsou i tak prakticky zadarmo. Maximalni zabava a pritom vyrovnanost celeho spektra. Nechybi nic a i kdyby za ne chteli treba 1500$, tak je to porad dobra koupe. Moje prvni single DD iem a nestacim zirat. Navic skvele pohodli a velmi kvalitni konstrukce. Jen kabel je uplne mimo, ale to je to nejmensi.

Recenze:
https://www.head-fi.org/showcase/timsok ... 63/reviews

Diskuze:
https://www.head-fi.org/threads/timsok- ... ns.970566/
Metal/HC/Punk
Galaxy S23 Ultra
Elysian Annihilator 2023, Nostalgia Audio Camelot, Penon Impact, Noble FoKus Pro, Westone 4R, iBasso DX340, Sony WM1AM2, iBasso DX180, iFi Go Blu, FiiO Btr3k
flatliners
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod amarok 12. 4. 2024 14:02

Před pár dny vyšly KZ ZS10 PRO 2
https://www.kztws.com/products/kz-zs10-pro-2

Jinak CCA Rhapsody už mám přes měsíc, zahrají pěkně každý žánr co jim předhodím. Slušně nabasované, výšky čisté bez peaků, světlejší podání. Mají 4 tuning switche - dva na basy, dva na výšky
CCA_Rhapsody(1).jpg
amarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod amarok 14. 6. 2024 12:25

Za posledního půl roku vydalo KZ/CCA hafo drátových iemů s Harman lazením. Zkusím vypsat ty, které se mně zvukově líbí i ty, které skoro neposlouchám:

Všechny následující jsou naprosto dostatečně technicky schopné.
1. KZ PR3 ($45)- skvělý zvuk po všech stránkách, neutrální.
2. KZ Vader HR ($30) - skvělý světlý Harman
3. KZ PR2 ($30) - jako PR3, ale více basu i výšek
4. KZ Libra HR ($15) - neutrální 1DD. V detailech překonává moondrop kxxs
5. CCA Polaris ($15) - lehký U-shape profil
6. CCA Rhapsody ($35) - dobře vybalancovaný zvuk
6. KZ ZS10 Pro 2 ($40) - teplejší organický Harman, lehké sikavky.

Následující pro mě nejsou technicky dostatečné.
KZ Castor silver ($14) - neutrální zvuk s technicky slabšími výškami

Více toho zatím není, Čekám na KZ libra ballanced a budou vycházet KZ AS10 Pro a KZ AS16 Pro X. Ty poslední ale už budou určitě přes $50.
Můžu říct, že KZ nasadilo laťku velmi vysoko. Prakticky každá sluchátka za posledního 3/4 roku jsou poslouchatelná a technicky na výši. Nejvíce na tom má podle mě zásluhu elektronický filtr zvuku, kterým KZ nahradilo fyzické tuning filtry a nasazuje ho u všech nových iemů.
amarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Cagix 15. 6. 2024 11:09

Nedá mi to, ale nemáš tam ty nejvíc uznávané cca trio. Já nenakupuji ze zahraničí jinak bych je dávno měl. Dle porovnání simgotu ea 1000 a timsoku ts 316 vedle sebe tak je šance, že by nějaká budoucí třeba ea 1000 lm mohla překonat timsok. Jsou věci kde má ea 1000 navrch jen to nemá tu vyrovnanost odladenost. Ea 1000 má vic výšek, vzduchu má světlejší projev kde mi to přijde blíž tim zabarvením k sennheiser hd 800. Ta ea 1000 má jednu vadu timsok je příjemnější na delší poslech. To je to proč ho osobně preferuji, ale do budoucna je šance, že simgot to upravi a pak by měl lepší model.

Co já bych teď osobně nejvíc bral je něco o čem se tady vůbec nemluví. Z dynamiky je sen softears turii ti. Nejvíc osobně mě zaujala dita project m kde to vypadá na světlost, vzdušnost ea 1000 s refinementem a odladenosti timsoku. Bonus obří prostor a to celé jen kolem 300 dolarů. Bohužel plus clo. Ta věc vypadá bombasticky.
Cagix
Junior

Odeslat příspěvekod 4ceratops 15. 6. 2024 13:36

Vzhľadom na povahu veci, bude to čisto subjektívne: CCA TRIO (3 x DD) u mňa s ľahkosťou strčia do vrecka tak KZ PR2 (planárny menič), ako aj KZ ZS10 Pro 2 (1 x DD + 4 x BA). TRIO je zo všetkých KZ/CCA (a že ich bohužiaľ bolo požehnane) prvý model, ktorý mi príde vyladený na moje ucho. Je všestranný, vyvážený, bez agresívnych vyšších stredov a so skvelou šírkou scény a umiestnením nástrojov (vzhľadom k cene). Basy do stredov nekrvácajú, mohli by mať vyššie rozlíšenie (čo by som za 30€ ešte nechcel?) Používam ich s nastavením spínačov On/On/On/Off. Ich dvojčaťom je KZ Vader Balanced (amarokom spomínaná verzia KZ Vader Hi-Res je inak ladená - menej basová). Ide o totožné slúchadlá s iným dizajnom kovového krytu čelnej strany.
4ceratops
Junior

Odeslat příspěvekod 4ceratops 15. 6. 2024 15:26

Nebudem už dlho otravovať, ale ak by niekto hľadal lacné planáry a svetlé ladenie KZ planárov mu nie je po chuti, moje odporúčanie v rovnakej cenovej kategórii znie ARTTI T10. Skutočné basy, pekne prekreslené, lepšia váha tónov, nulová sibilancia. Vhodné aj na dlhšie posedenia, čo o planároch od KZ (PR2) vzhľadom na únavné zdôraznenie vyšších stredov nemôžem povedať. Neporovnateľne lepšie a zmysluplné príslušenstvo (púzdro a voliteľný výber kábla 3,5mm alebo vyvážený 4,4mm).

A keďže tu niekto spomínal aj Simgoty, za cca 90€ sú k dispozícii 1 DD Simgot 500LM, skvelá voľba pre jazz a akustické žánre vôbec.
4ceratops
Junior

Odeslat příspěvekod Cagix 15. 6. 2024 16:14

Jo ono taky kdyby někdo chtěl přidat a netratit na technikalite moc taky existuji dunu falcon ultra vidim to i za 190 dolaru plus clo. Pro mě má smysl ta dita project m.
Cagix
Junior

Odeslat příspěvekod amarok 26. 6. 2024 12:26

Do CCA Trio jsem nešel, podle grafu by na mě byly příliš nabasované. KZ se teď docela snaží, aby jeho iemy neměly přestřelené vyšší středy. Určitě se jim to podařilo u PR3, Libra a Polaris.
amarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lacikamo 28. 6. 2024 21:43

martas38 píše:Pro mě značka docela znamená. Firmy jako Campfire, Noble, nebo 64Audio si vyvíjejí vlastní měniče (90% chi-fi jsou skládačky z Knowles, nebo Sonion), mají za sebou nějaký vývoj a dobře vědí, co dělají. U chi-fi to na mě působí jako náhodná střelba, která občas vyjde, ale vesměs je to něco za něco. Každopádně svět IEM už jde pár let totálně mimo mě.

Proč IEM totálně mimo Tebe? IEM obecně zahrajou tak, že i slušná sestava má co dělat, aby snesla srovnání.. Možná v prostoru (velikosti stage) táhnou za kratší konec, ale jinak je IEM počin milénia.

-- 28. 6. 2024 22:51 --

amarok píše:Před pár dny vyšly KZ ZS10 PRO 2
https://www.kztws.com/products/kz-zs10-pro-2

Jinak CCA Rhapsody už mám přes měsíc, zahrají pěkně každý žánr co jim předhodím. Slušně nabasované, výšky čisté bez peaků, světlejší podání. Mají 4 tuning switche - dva na basy, dva na výšky
CCA_Rhapsody(1).jpg

Pro tyhle grafy nemám rád marketing KZ. V jednom sledu jsou vesměs stejné. Propad v stŕedu přes 5 dB je podle mně moc, píšeš, že "dva na výšky", ale v grafu se v horním spektru křivky v žádnem tuningu (kombinací switchu) nic neděje. Jinak ja poslouchám KZ ZSN Pro 2. Charakterizoval bych je jednou zajímavostí - první KZ, s kterými EQ presety nic významného nedělají. Což považuji za dobrou zprávu a grafy si už moc nevšímám.
lacikamo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 29. 6. 2024 00:04

lacikamo: IEM jsem se věnoval víc než intenzivně snad 10 let. A to zejména chi-fi a pomalu se sunul nahoru. Zakončil jsem to koupí Campfire Solaris. Což byla konečná. Z toho co se prodávalo tehdy u nás nebylo už moc kam jít a pokud by bylo, stálo by to ledvinu. Tím to pro mě nějak ztratilo kouzlo. Dnes je stále mám, ale strčím do uší jednou za dva měsíce, během dovolených atd. Něco málo jsem o tom tehdy i napsal. Docela velký problém IEM je tristní výběr DAPů. Nikdy jsem nenašel nic ideálního, vždycky to bylo něco za něco.
Pak jsem přičuchl k velkým sluchátkům a to je prostě jiný vesmír. Po všech stránkách. Sestavu mám myslím poměrně slušnou jak pro velká sluchátka, tak pro IEM, ale Solaris se nechytají na velká sluchátka ani náhodou. Po tomto prozření mě to prostě úplně přestalo bavit a je to defakto nouzovka na dovolené a podobně.
Abych si trošku rozšířil obzory v současném dění, na sluchátkovém srazu loni v Brně jsem se věnoval takřka výhradně IEM. Takže jsem slyšel takřka celé portfolio 64Audio (Bohužel Tia Fourté tam nebyly), totéž Custom Art, slyšel jsem asi tři verze Solaris, UM MEST Indigo, pár DAPů včetně jednoho vytuněného Sony a vlastně si tak potvrdil, že ten svět už mně nemá moc co nabídnout. Pro mě jsou IEM vs velká sluchátka jako jít si zaplavat na zahradě do bazénu a do Karibiku. Jo v bazénu může být někdy čistější, nebo teplejší voda, ale to moře to překonává mohutností, prostorem, prostě vším. Pravda Karibik je celkem drahá destinace se vším všudy okolo, ale když ho miluješ, není co řešit ;-)
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 29. 6. 2024 07:19

martas38: To s tím Karibikem se Ti zvláště povedlo ! :-) :tleskani Já považuji IEM za vedlejší sluchátka, zejména do letních měsíců, když nechci, aby se mi pod velkými potily uši. Nebo když si chci něco poslechnout v posteli. Mé prozření se konalo, když jsem si kdysi ihned po poslechu Audiosense T800 nasadil Focal Clear. T800 šly v krátké době do světa.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Cagix 29. 6. 2024 12:29

Pro mě je to v otázce cenové a nejen te mrtvé všechno. Já jsem prozřel když jsem slyšel po letech znovu sennheiser hd 800 na nové sestavě. Krátce po hifimanu he 1000 se jsem měl tu možnost a jak ty hd 800 skaluji na úroveň hifimana jen maji ještě víc výšek. Zmíněné cleary se můžou jít zahrabat a rozhodně se mi nelíbí víc ani utopia mně se nelíbil žádný focal. Slyšeno krátce po sobě hifiman he 1000 se a krátce na to sennheiser hd 800 dvě nejlepší sluchátka co jsem kdy slyšel. A to před mnoha lety jsem slyšel hd 800 na původní sestavě mnohem horší ten zvuk byl slabší, tenci menší. Na nové je to nasvalene živé zábavné, velké a dynamicke s obřím prostorem. Slyšeno na gsx mini s gustard a26. Největší překvapení jsem zažil v oblasti basu kde vím jak právě clear cpe ten bas jako nasilu do zvuku podobně jako seny hd 650 tak právě na této sestavě je bas he 1000 se a hd 800 velmi podobný rozhodně hd 800 na he 1000 se v basu neztrácí.
Cagix
Junior

Odeslat příspěvekod Cagix 29. 6. 2024 13:56

Když už jsem to psal tak dám i něco navíc. Mě paměť neklame. K focalu zmíněné cleary mají jakýsi grain na výškách takové jakési chresteni, chrceni kde právě he 1000 se krásně zlehoucka šlape a hd 800 super čistě extenduje bez problémů. Pak bas je tam jakoby efekt basu ze sennheiser hd 650 thick zpomaleny bloat efekt bas. Kde jak zmíněné he 1000 se tak hd 800 je krásně super čistý přesný velmi rychle se vrací. Utopia první generace zní oproti duu he 1000 se hd 800 víc plastove a bas už je lepší než u clearu ale stále nedosahuje te definiční super čistoty dua. He 1000 se a hd 800 jsou dva etalony a naampovane hd 800 na nové sestavě jsou neskutečně bestie bez žádné slabiny.
Cagix
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka