lacikamo: IEM jsem se věnoval víc než intenzivně snad 10 let. A to zejména chi-fi a pomalu se sunul nahoru. Zakončil jsem to koupí Campfire Solaris. Což byla konečná. Z toho co se prodávalo tehdy u nás nebylo už moc kam jít a pokud by bylo, stálo by to ledvinu. Tím to pro mě nějak ztratilo kouzlo. Dnes je stále mám, ale strčím do uší jednou za dva měsíce, během dovolených atd. Něco málo jsem o tom tehdy i napsal. Docela velký problém IEM je tristní výběr DAPů. Nikdy jsem nenašel nic ideálního, vždycky to bylo něco za něco.
Pak jsem přičuchl k velkým sluchátkům a to je prostě jiný vesmír. Po všech stránkách. Sestavu mám myslím poměrně slušnou jak pro velká sluchátka, tak pro IEM, ale Solaris se nechytají na velká sluchátka ani náhodou. Po tomto prozření mě to prostě úplně přestalo bavit a je to defakto nouzovka na dovolené a podobně.
Abych si trošku rozšířil obzory v současném dění, na sluchátkovém srazu loni v Brně jsem se věnoval takřka výhradně IEM. Takže jsem slyšel takřka celé portfolio 64Audio (Bohužel Tia Fourté tam nebyly), totéž Custom Art, slyšel jsem asi tři verze Solaris, UM MEST Indigo, pár DAPů včetně jednoho vytuněného Sony a vlastně si tak potvrdil, že ten svět už mně nemá moc co nabídnout. Pro mě jsou IEM vs velká sluchátka jako jít si zaplavat na zahradě do bazénu a do Karibiku. Jo v bazénu může být někdy čistější, nebo teplejší voda, ale to moře to překonává mohutností, prostorem, prostě vším. Pravda Karibik je celkem drahá destinace se vším všudy okolo, ale když ho miluješ, není co řešit

Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12