Chi-Fi In-ear - nějaký zázrak pro tento rok?

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod pavel1756 29. 6. 2024 15:15

Netvrdím, že by HD 800 nebyla po technické stránce dobrá sluchátka, ale bestie bez žádné slabiny? :hm
Kde začít? Co třeba ten nechutný peak okolo 6kHz, který na grafu připomíná Mount Everest... nebo jejich poměrně plochá hudební scéna, která v tomto sotva může konkurovat jakýmkoli sluchátkům z té nejvyšší třídy...

Na druhou stranu, teď se dají sehnat v bazaru za méně než 15k, což je v poměru ceny/technické kvality opravdu velmi dobré.
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Cagix 29. 6. 2024 16:04

Sestava gsx mini a gustard a 26. Hifiman he 1000 se pro mě nebyl lepší.Ano na qutestu ten zvuk tenčí a ploši byl to už neplatí na gustardu. Gustard a 26 je vic warmer nafouklejsi a větší zvuk než chord qutest a to úplně startuje ty hd 800. Co se týče peaku tak ano hd 800 jde víc do výšek než he 1000 se, ale nepovažuji to za ostré či peaky. Jednak to gsx mini a gustard zehli a i tak to není ostrost jako třeba simgot ea 1000 či nejostřejší přednes co jsem slyšel iem od sony mdr ex 600. Ne já tam nevnímám nic špatně a zvuk není tenčí pokud se dá na pořádnou sestavu než he 1000 se.
Cagix
Junior

Odeslat příspěvekod pavel1756 29. 6. 2024 17:19

HE1000se mi přijdou o poznání více autoritativní než HD800. Zejména to platí pro jejich bas, který je plnější a mocnější.
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Cagix 29. 6. 2024 17:27

Ano může být pro mě byla a je důležitější kvalita basu. Kde podobnosti je he 1000 se a hd 800 prostě blíž než třeba clear kde to bylo přehnaný proto jsem psal o přesnosti definici úplně vedle sebe jsem ta sluchátka neměl víc jsem se zaměřil spíš na ty parametry. I tak už mi to teď přijde jako ok i u hd 800.Problem na čem podle mého to porovnání oproti novějším sluchatkam vazne je to jak to hd 800 skaluje jak se zlepšuje a roste a teď jak jsou nové sestavy tak už je to lepší jak dřív. Pokud není třeba, aby to vyloženě dunelo tak je to dobrá volba Ty he 1000 se maji o něco vic na ten bas, ale ani ony nejsou nějak basova nálož. Já jsem nechtěl jít do takových podrobnosti, ale dobře. Na výšky je he 1000 se hladší ty 800 jdou víc na tělo he 1000 se možná je o chlup plnější, ale hraje víc na jistotu. 800 to dá s větší energii. Vzduch je možná víc pro 800, ale vedle sebe už je nemám. Nějaký separace, rozlišení, imaging krk na krk. Velmi vyrovnana sluchátka já preferuji 800.
Cagix
Junior

Odeslat příspěvekod pavel1756 29. 6. 2024 17:45

A HD 800 S jsi slyšel? Za mě si zachovávají technickou kvalitu zvuku HD 800, ale nabídnou vyrovnanější tonalitu.
Naposledy upravil pavel1756 dne 29. 6. 2024 17:50, celkově upraveno 1
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Cagix 29. 6. 2024 17:50

Ano a já i bratr jsme se tenkrát shodli, že se nám líbí víc klasické 800. Přesně proč si nejsem jistý. Nám oboum připadlo, že je projev klasické 800 nějak já už nevím jestli čistci. Na sluchátka máme stejný názor a on vrátil he 1000 se.Ja už sám mám o hd 800s pochybnosti právě ta jako vyrovnanost možná může být omezení a třeba ta sluchátka tak ani nebudou skalovat.
Cagix
Junior

Odeslat příspěvekod 4ceratops 29. 6. 2024 19:45

Dámy a páni, skúste si prečítať topic. Akosi ste zablúdili ;)
4ceratops
Junior

Odeslat příspěvekod lada5 29. 6. 2024 21:29

Cagix píše:Ano a já i bratr jsme se tenkrát shodli, že se nám líbí víc klasické 800. Přesně proč si nejsem jistý. Nám oboum připadlo, že je projev klasické 800 nějak já už nevím jestli čistci. Na sluchátka máme stejný názor a on vrátil he 1000 se.Ja už sám mám o hd 800s pochybnosti právě ta jako vyrovnanost možná může být omezení a třeba ta sluchátka tak ani nebudou skalovat.

Podle mě jsou nové Utopie daleko lepší než jakékoli HD800 :-))
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Cagix 30. 6. 2024 07:45

Já slyšel staré a pokud se nove liší nějakým přidáním basu tak je nikdy slyšet nechci. Já osobně dávám šanci jen dvojici susvar. Focal totiž pro mě na bas duní resp se chová jako sennheiser 650 hlavně clear bas u utopie to bylo lepší, ale pořád mi to přišlo, že není tak precizní. Focal zní plastove. Jako nějaký plast a to je největší chyba utopie.
Cagix
Junior

Odeslat příspěvekod lada5 30. 6. 2024 23:03

Nové Utopie se na basech asi moc neliší spíš na výškách ale prostě hrají špičkově na mém aparátu.Cleary nemám.Já dávám přednost věrnému přednesu ale dost záleží na druhu muziky co člověk poslouchá.Susvary jsou celkem ok ale na moderní muziku radši vemu Utopie nebo LCD 5.Jestli ti Utopie zní plastově tak asi nebude chyba ve sluchátkách. :-)
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 4ceratops 30. 6. 2024 23:41

Téma vlákna je ignorovaná, a vzniká tu totálny neporiadok. Vlákno je v dôsledku nedostatku sebakontroly posledných diskutujúcich o nesúviacej téme, úroveň padá, informačná hodnota minimálna.
Ide o všeobecný jav vo vláknach venovaných špecifickým audiotémam, v ktorých sa v krátkom čase po ich založení odbočí od témy a píše sa o všetkom a o ničom zároveň. V tejto súvislosti mi napadlo: Čo budete variť takto o týždeň v nedeľu? Postujte prosím celé recepty, najlepšie aj s fotografiami postupu. Vďaka ;)
4ceratops
Junior

Odeslat příspěvekod amarok 8. 7. 2024 14:08

Nejsem agentem KZ/CCA, ale v posledních měsících se mně opravdu líbí jejich technologie i tuning.
Ve sluchátkách používají elektronický filtr zvuku místo klasického fyzického filtru v krčku. Zvuk je tak čistší a s větším rozsahem. Momentálně nevím o jiném výrobci, který by takto ladil zvuk.
Tuning mají poslední jejich sluchátka neutrální s volitelným množstvím basu.

Moc se mně líbí poslední 1 DD model KZ & Angelears Libra ve verzi bez basu (HR) i s basem (Bal)
Za cca $14 dostanete skvěle vybalancovaný zvuk s obrovskou porcí detailů. Jak v basu, tak ve výškách...

Obrázek
Obrázek
https://kz-audio.com/kz-libra.html
amarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod amarok 29. 8. 2024 07:31

Že jsem letos koupil asi 15 různých iemů, cca do 50ti dolarů, tak dávám svoje doporučení. Tahle sluchátka jsou vybalancovaná podle Harmanu, mají dostatečný roszah, nemají peaky, jsou pohodlná a dobře izolují:

KZ ZS12 Pro X - $50, 1DD 5BA - můj TOP, opravdový HI-Res poslech
KZ Vader HR - $40, 3DD - o něco méně detailů, ale mají DD smooth středy a výšky
HZSound Heart mirror Zero - $30, 1DD - krásný tón s dobrými detaily. Pro trebleheady
CCA Polaris - $20, 1DD - připomínají mně Starfieldy, ale s mnohem lepšími detaily
KZ EDC Pro - $10, 1DD - skvěle vybalancované, teplejší, na cenu výborné detaily
KZ PR2 - $35, 1Planar - dobře naladěné planáry, Hodně basu, smooth výšky

Co nedoporučuji kupovat:
KZ ZS10 Pro 2 - lehké sykavky, vyšší středy na hraně. ZS12 Pro X jsou mnohem lepší.
KZ Libra - zvukově podobné EDC Pro, ale špatná izolace
CCA Rhapsody - Jsou dobré, hodně nabasované, ale Vader či Polaris hrají lépe
KZ PR3 - Nejlepší sluchátka, co se týče technikalit, ale mají hodně světlé středy.
amarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JarinVV 29. 8. 2024 10:32

KZ ZS12 Pro X jsi měl ty laditelné nebo standard verzi?
JarinVV
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod _daRK 29. 8. 2024 11:13

Čo už s takou zbierkou? Mal by si zorganizovať legendárnu chifi tour :hm
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,WF-1000XM5
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka